Vandring i de Bayerske alpene

Vandreferie på egen hånd i Tyskland og Østerrike | Vanskelighetsgrad 3

Alper, daler og blomstrende gressganger rundt Berchtesgaden Nasjonalpark. Gled deg til å oppleve både Tysklands og Østerrikes enestående naturscenerier på denne individuelle vandreferien.

In stock
Travel Code
VAI-031
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVandretur gjennom Berchtesgaden nasjonalpark
blue encircled checkStorslått natur med panoramautsikt over hele området
blue encircled checkUtforsk de mest eventyrlige sidene av Tyskland og Østerrike
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Bayern- og Salzburg-delstatene er et paradis for vandring. Det vakre og mystiske blågrønne vannet i innsjøen Königssee, som idyllisk ligger omgitt av høytstående klippevegger og alpetinder som gjennomskjæres av imponerende elvedaler. Denne vandreturen bringer dere gjennom Berchtesgaden Nasjonalpark som er Tysklands eneste nasjonalpark i Alpene. Blomstrende alpine setrer, små maleriske landsbyer med en helt spesiell kultursjarm og ikke minst natur. Noen av høydepunktene er møter med det imponerende Hochkönig massivet, utsikten fra alpetoppen Jenner, panoramasynet over Hohe Tauren nasjonalpark med dens gletsjere samt synet av det historiske fortet Hohenwerfen.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Individuell ankomst til Schönau am Königssee
Individuell ankomst til hotellet i Schönau ved Königssee som ligger litt sør for Berchtesgaden, omgitt av de vakre bayerske alpene. Her kan man evt. nyte en forfriskende dukkert.

Dag 2: Berchtesgaden Nationalpark – Weiβbach
Turens første vandring bringer dere gjennom et vakkert skogområde frem til den idylliske innsjøen Hintersee. Herfra fortsetter turen inn i hjertet av Berchtesgaden Nasjonalpark hvor bratte fjellvegger skyter loddrett opp rundt dere. Dere krysser grensen til Østerrike og følger stien forbi de brusende fossefallene ved Seisenbergklamm før dere avsluttende kommer til landsbyen Weiβbach.
Vandring 5½ timer, 18 km, +/-500 m

Dag 3: Panoramavandring til Dienten am Hochkönig
Dere starter med en kort transfer til landsbyen Maria Alm. Dere vandrer opp til Pinzgauers gresskledde skråninger. Her går dere bortover stier som snor seg over bølgede bakketopper på de alpine setrene og et av høydepunktene på denne østeriske delen av turen er panoramautsikten av Hohe Tauren nasjonalpark.
Vandring 5 timer, 12 km, +800/-750 m

Dag 4: Over alpine setre til Arthurhaus
Dagen byr på en av de vakreste setervandringene i området. Under de nålelignende klippetårnene kalt Mandlwalls vandrer dere ved foten av Hochkönig massivet over til det sjarmerende gjestehuset Arthurhaus. Gemser, kveg, hester og små hytter pryder landskapet og Arthurhaus ligger vakkert med de rå Mandlwalls i bakgrunnen.
Vi forsøker å bestille overnattingen i Arthurhaus men hvis dette skulle være opptatt, finner vi et godt alternativ i den nærliggende landsbyen Mühlbach.
Vandring ca. 5 timer, 15 km, +700/-250 m

Dag 5: Fridag ved foten av Hochkönig massivet
Frihet til selv å styre dagens program. Det er god mulighet for avslapping, småvandringer i området eller dere kan ta en buss til Mühlbach.

Dag 6: Gjennom Salzachdalen til Golling
Dagen starter med en vandring opp til de alpine gressgangene i Hochkönig-regionen. Herfra åpner landskapet seg enda mer opp i imponerende utsikter mot fjellmassiver. Dere vandrer bortover gamle stier ned til dalen, hvor dere følger Salzachelva til Werfen. Denne byen er den eldste markedsbyen i delstaten Salzburg og over byen troner det imponerende Hohenwerfen fortet som absolutt er verdt et besøk.
Vandring ca. 4 timer, 13 km, +50/-1050m

Dag 7: Over Jenner peak to Schönau am Königsee
På den siste vandredagen går turen gjennom den idylliske Bluntautaldal som er omkranset av høye klippevegger. Dere vandrer opp gjennom skog og små alpine setre til Torrenner Joch passet. Herfra tar dere resten av stigningen til toppen av fjellet Jenner (1,874 moh), hvorfra dere kan nyte utsikten over hele området som dere har vandret rundt i løpet av uka og i midten av alt ligger den vakre, smaragdgrønne innsjøen Königssee. Nedturen foregår med kabelbane så her er det ro og overskudd til å nyte utsiktene.

Dag 8: Avreise
Hjemreise eller ekstra overnatting i Schönau am Königssee.

Opplevelsestips:
Besøk Ørneredet i forbindelse med vandreferien din.
På denne vandreferien starter og slutter dere nærme Berchtesgaden, hvor det er lett å komme opp å oppleve Kehlsteinhaus, også kjent som Ørneredet eller Eagles-nest på engelsk.
Dette lille huset, bygget på toppen av Kehlsteinfjellet (1834 moh) var oppført som et diplomathus og ble gitt til Hitler i 50 års gave. Grunnet beliggenheten, gikk byggeriet opp i svimlende summer og Hitler besøkte det kun noen få ganger selv. I dag er det et velbevart levn fra Nazi-tiden og huset er omdannet til restaurant. Det er mulig å besøke stedet via de lokale turistforeningene. Turen opp foregår i buss oppover en snirklet fjellvei og utsikten fra huset er formidabel.
Fra Berchtesgaden går det buss til Obersalzberg. Herfra kjører spesielle Kehlsteinhausbusser opp til den gamle fjellheisen.

Vi kan dessverre ikke arrangere besøket til Ørneredet for dere, men dere kan for eksempel søke mer informasjon her: Busser til Ørneredet.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Turen er med gode, velgåtte stier og daglige vandringer på mellom 4 og 6 timer. Dere går i bakket terreng, men kun et par ganger er oppstigningene av lengre varighet. Turen krever god grunnleggende form, og vi anbefaler vandrestøvler eller -sko med en god profilert bunn til å gi dere et godt grep i underlaget på vandringene (spesielt på de lengre stigningene). Hvis dere er glade i å vandre over de høyalpine gressganger med storslåtte utsikter over fjell-landskapene, er dette en opplagt rute som den neste feriedestinasjonen deres.

Ved ankomst på starthotellet utleveres det detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk.
Infobrev og hotelliste sendes et par uker før avreise.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Dere overnatter på gode 3* hoteller og gjestehus på turen. Det er 2 netter i Tyskland og 5 netter i Østerrike. Det er frokost inkludert på alle overnattingene og på dag 5 er det inkludert en lunsj-pakke. Vi anbefaler å handle inn til lunsj i butikkene rundt innkvarteringene før dere starter dagens vandring. Middag er enkelt å finne på restauranter i overnattingsbyene eller direkte på hotellet noen steder.

Vandring med hund

down v arrow

På denne turen kan man medbringe hund. Men dette krever at det er ledig på de hotellene hvor hunder er velkomne. Man betaler et gebyr for hunden lokalt som ligger på ca. 8-15 EUR per natt. Hunden kan ikke oppholde seg i lengere tid alene på rommet og må være i bånd på vandringene. I tillegg på hunden ha munnkurv på ved bruk av offentlig transport og evt. heissystemer hvor folk står nærme hverandre. Kamp- og muskel-hunder er ikke lov å ha med.

Ved booking med hund må vi vite rasen og høyden på hunden. Dette noteres i "bemerkningsfeltet" ved booking.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Kjør selv:
Det tar ca. 15-16 timer å kjøre fra Hirtshals i Danmark til starthotellet. Det er offentlige parkeringsmuligheter nær hotellet. Ikke mulig å bestille hjemmefra.

Fly:
Man kan fly til München. Fra flyplassen til togstasjonen går det to forskjellige togbaner ca. hvert 10. minutt. Turen tar ca. 45 minutter. Fra München togstasjon er det fine forbindelser til Berchtesgaden. Turen tar rett under 3 timer. Fra Berchtesgaden kan du ta buss eller taxi til Schönau am Königssee. Turen tar ca. 15-20 min.

Alternativt kan man fly til Salzburg, hvor man i løpet av 1½ time med tog kommer til Berchtesgaden.

Tog
Buss

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan hjelpe med å arrangere fly, så kontakt oss for å høre mer.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 12733,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 10913,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Lørdager og søndager i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • 1x snack (Arthurhaus eller Mühlbach)
 • Bagasjetransport
 • 1x Billett til kabelbanen dag 7
 • 1x Togbillett fra Werfen til Golling dag 6
 • Transfers nevnt i programmet
 • Detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • App til navigasjon + GPS-filer mulig å få tilsendt
 • Infomøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Turistskatter på hotellene

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra natt i Schönau am Königssee
 • Halvpensjon

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Eurohike, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om EuroHike. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden