Bestil

Vandreferie i Wildschönau

Vandreferier med aktiviteter for alle aldre | Sværhedsgrad 1-3

Den vakre dalen Wildschönau danner perfekte rammer for en familievennlig ferie. Se frem til vandreturer i forskjellige vanskelighetsgrader samt mange flere aktiviteter.

In stock
Travel Code
VAI-035
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Nyt fantastisk panoramautsikt og vakker natur
blue encircled check Mulighet for å koble seg på turer i internasjonal gruppe
blue encircled check Utforsk den idylliske elven som følger dalen
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon3-7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

I denne høytliggende dalen i Østeriske Tyrol, rett overfor Wörgls, ligger Wildschönau. Her har man fornemmelse av å komme til et Østerrike hvor tiden har stått stille. Du finner få og små lokale spesialbutikker og kjøpmenn som er mer henvendt til de lokale enn turister. Dalen består av 3 byer: Niederau, Oberau og Auffach, hvor dere bor. Hotell Platzl er byens vendepunkt og det meste av byens liv foregår rundt hotellet og hovedgaten hvor hotellet ligger. Dalen er preget av store grønne platåer mellom de små byene. Her får man skikkelig alpestemning helt inne ved bygrensen. Reiser til Wildschönau er for individuelle reisende, men det er mulig å koble seg på daglige vandreturer i en internasjonal gruppe med en lokal engelsk- og tysktalende guide.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmersom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Wildschönau
Hvis dere ankommer i egen bil, kan dere sjekke inn fra kl. 15. Det er middag inkludert frem til kl. 20.00 Hvis dere ankommer etter kl. 22.00, må hotellet informeres om dette.

Dag 2-7
Det er helt opp til dere hvordan dagsordenen skal settes for dagene her i Wildschönau. Med det utleverte Wildschönaukortet er det masse aktiviteter å gi seg i kast med i området, akkurat som det er på hotellet, bl.a. svømmebasseng.
I hverdagene (man-fre) kan man bli med på vandringer med en lokal guide. Man melder seg på vandringen dagen før ved å henvende seg i resepsjonen.

Eksempler på vandringer som man kan melde seg på i resepsjonen:
Ved ankomst på hotellet blir det opplyst om ukens endelige utbud av vandreturer som foregår fra mandag til fredag. Vær oppmerksom på at dere må melde dere på vandreturen senest dagen før.

Eksempel 1 – ‘Alm’ vandring rundt Rosskopf (1730 moh.)
Vandring ca. 4 timer, ca. 10 km, +/- 400 m
Startsted: Markbachjoch-gondolene i Niederau
‘Alm’ er det østeriske ordet for setrene og høyslettene i fjellene hvor kuer og sauer gresser fritt om sommeren. Men mange overnattingshytter og restauranter som ligger på/ved en alm, kalles også ‘Alm’. Som en start går turen med Gondollheisen Markbachjoch (inkl. i gjestekort) opp til platået i 1500 meters høyde. Herfra er utsikten fantastisk over Wilde Kaiser-massivets topper. Vandringen fører dere forbi Holzalm "Tømmer-hytten", som også kalles Käsealm "Oste-hytten", siden de lager egen ost her. Man kan få en rundvisning i osteproduksjonen, og det er mulighet for å både smake og kjøpe ostene. Videre rundt på gressgangene går turen rundt Rosskopf-toppen, hvor synes møter blomstrende enger med et utall av spesielle alpeblomster. Turen byr på flere fantastiske panorama-utsikter og flott natur. Turen slutter igjen ved Markbachjoch-gondolen som bringer dere ned til byen.

Eksempel 2 – Krydderurte-vandring til Hintersalcherhof
Vandring ca. 3½ timer, 4 km
Startsted: Auffacherhof i Auffach
På veien til gården Hintersalscherhof ser dere på fjellverdenens ville krydderurter og plukker noen av dem. Sammen med krydderurt-bonden Birgit lager dere en slags krydderurt-pesto, som dere deretter kan smake på sammen med Birgits hjemmelagde urtete. Det er også en rundvisning i urtehagen på gården som befinner seg i 1030 meters høyde og er på mer enn 700m². Planter og urter pleies, tørkes og behandles videre på stedet.
Det er et lokalt tillegg på 3-4 EUR på denne turen til smaksprøver m.m. Det er også mulig å forlenge turen med en tur med hestevogn til Schönangeralm (min. 4 deltagere, maks 15 deltagere, ca. 12 EUR per person. Betales lokalt).

Eksempel 3 – Fjellvandring til Breiteggspitze (1868 moh.)
Vandring ca. 4½ timer, ca. 7 km, +/-650 m
Denne dagen kan utvides med ytterligere 3 km ved å vandre til grossen Beil (2309 moh.) eller til Lämpersberg (2202 moh.).
Startsted: Schönangeralms parkeringsplass i Auffach
Fra toppen av Breitegg får man en av de flotteste utsiktene til toppene i Kitzbühleralpen. Dere starter ved Schönangeralm i Auffach, hvor dere, alt etter været, følger skogveien eller fjellveien opp mot Breiteggalm. Dere vandrer over flotte gressganger og skog med lett vegetasjon. Det er verdt å stoppe opp og nyte utsikten på denne turen, hvor utrolig mange flotte scenerier viser seg selv frem.
Fremme ved Breitegg-toppen kan dere slappe litt av og nyte medbragt mat og drikke. Herfra går turen retur til Schönangeralm som er kjent for ostespesialitetene sine, som kan nytes i restauranten eller på solterrassen.
Til denne turen kan man bestille en gratis "vandre-taxi" som kjører til/fra Schönangeralm. Vandre-taxi må bestilles dagen før, og man kontakter turistbyrået for å bestille denne. Kan også bestilles via resepsjonen på hotellet.

Eksempel 4: Naturvandring til Möseralmkreuz (1110 moh.)
Vandring ca. 3½ timer, ca. 10 km, +/- 460 m
Startsted: Markbachjoch-gondolen i Niederau
Flott vandrerute fra Niederau vai Stockeben langs skrånende marker og skogområder hvor man opplever mange forskjellige blomster og planter i fjellene. Dere holder pause ved korset på toppen, hvor dere kan nyte den flotte utsikten over Inn-dalen og de nærliggende fjellene. På tilbakeveien går dere via Jausenstation Schrofen (simpelt serveringssted i fjellene) hvor man kan kjøpe litt mat og drikke. Stedet er kjent for flere lokale spesialiteter. Etter en forfriskning her, går dere retur til startpunktet i Niederau.

Eksempel 5: Fjellvandring ved Kragenjoch (1425 moh.)
Vandring ca. 4 timer, ca. 8,5 km, +/-600 m
Startsted: banken Raiffeisenbank i Oberau
Fra sentrum i Oberau går turen bortover Mizweg – myntveien – mot Boarstadl. På veien kommer dere til å oppleve flotte panoramaer mot fjelltoppene i Wildenschönau. Dere passerer Achentalalm og vandrer oppover det lett skrånede platået frem mot Kragenjoch. På veien mot toppen kan dere spotte en rekke fjellplanter, og det vrimler med urter her. Stedet er kjent for å være plassen hvor de lokale henter "ny energi".
Helt på toppen av Kragenjoch er det pause med mulighet for å nyte den medbragte lunsjen deres. På tilbakeveien går turen gjennom "blåbær-skogen", med kratt og lav vegetasjon av blåbær. Vandreturen ender med en flott nedtur mot Oberau.

Dag 8: Avreisedag
Etter frokost er det utsjekk kl. 10.00 for alle gjester.

Ønsker du en kortere ferie?

Turen kan også arrangeres med en lengde på 4 dager/3 netter med vilkårlig startdato. Denne løsningen velges på bestillingssiden og rabatten fratrekkes.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Innkvartering

down v arrow

Hotel PLatzl i Auffach, Wildschönau
Hotellet er et familievennlig østerisk hotell med ca. 120 sengeplasser. Rommene er med 1-5 senger, alle med eget bad og TV. Stort sett alle rom har balkong (unntatt enkeltrom).

Fasiliteter
Hotellet har to restauranter, bar, en mindre TV-stue/bibliotek og en resepsjon. Det er mulighet for ute-servering i den hyggelige hagen hvor det er et lite gjennomstrømmende vannløp. Dessuten er det et oppvarmet utendørs svømmebasseng. Hotellet har også spa-avdeling med badstue, dampbad og hvileområde – daglig åpent fra midt på ettermiddagen. Barn under 15 år må følges med en voksen i spa-avdelingen.

I tillegg er det solarium og massasje mot betaling. Det er heis til de fleste etasjene samt gratis Internett på hele hotellet. Sykkeloppbevaring og tørkerom til støvler/klær i kjelleren.

Hotellet ligger på hovedgaten i byen Auffach, og det er god adgang til lokale busser til resten av dalen.

Pensjon
Oppholdet er med halvpensjon, som starter med middag på ankomstdagen og slutter med frokost på avreisedagen. Hotellet er kjent for å ha et fantastisk godt østerisk kjøkken hvor det blir servert frokostbuffet og 3-retters kveldsmeny med valgmuligheter og flere dager med salatbuffet.

Lunsj er på egen regning og kan enten kjøpes på hotellet eller i landsbyen. Husk å medbringe matpakke på vandreturene.

Wildschönau Card

down v arrow

Alle Ruby Travels gjester i Wildschönau får et "Wildschönau Card" inkludert i oppholdet. Kortet gir adgang til dalens store utendørs badeland og tennisbaner, samt adgang til transport med gondolheisen i Niederau. I tillegg er inngang til dalens fjellbonde-museum og sølvmine-museum inkludert. Begge museer har interessante opplevelser for både barn og voksne. Alle de nevnte aktivitetene er gratis. I tillegg er det gratis vandreturer med lokalguide, som man kan melde seg på i løpet av uken. Dalen byr også på utrolig mange andre aktivitetsmuligheter, hvor det er mulig å oppnå rabatt med Wildschönau-kortet. Kortet utleveret av hotellet etter ankomst.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Kjør selv:
Hotellet ligger ca. 10-15 km fra motorveien, og gjester i egen bil kan parkere gratis på hotellets parkeringsplass.
Turen tar ca. 10-11 timer fra den dansk-tyske grensen.

Fly:
München er den beste forbindelsen. Det går tog fra München til Wörgl. Turen tar ca. 1 time med direkte tog. Fra Wörgl kan man ta buss eller taxi til hotellet.

Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangere fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
         

1 person. Enkeltrom

Fra 3433,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 2964,- NOK

3 personer. 3 personers rom

Fra 2964,- NOK

4 personer. 4-sengs rom

Fra 2964,- NOK

5 personer. 5-sengs rom

Fra 2964,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

  • Turen kan startes hver dag i sesongen

Inkludert:

  • Opphold i 3 eller 7 netter med halvpensjon (frokost og middag)
  • Fri benyttelse av basseng og spa på hotellet
  • Wildschönau-kort med gratis busser, aktiviteter og vandreturer med guide - se beskrivelse

Ikke inkludert:

  • Transport til og fra vandreturenes startsteder
  • Tilkjøp i forbindelse med vandringer
  • Turistskatt på hotellet

Vandreturene er uten kost. Ta med egen matpakke. Det er mulig å kjøpe måltider i fjellhytter på flere av turene.

Link til toppen av siden