Vandreferie på Caminoen

Vandring på verdens mest populære pilegrimsrute

Opplev den klassiske Camino og andre herlige pilgrimsruter i Europa. Kjenn på hvordan du blir omfavnet av historien mens du kombinerer aktiv ferie med vakre naturopplevelser og meditativ fordypelse.

UNESCO-verdensarv og vakker natur

Den spanske betegnelsen "el camino" betyr "veien" og er på mange måter både et presist og udetaljert utrykk for hva sånn en pilegrimsreise egentlig er. For i tillegg til å utgjøre underlaget under skoene dine, hva er det egentlig? Veien til hva? I Middelalderen var det veien til en apostels grav og dermed en vei til tilbedelse og beviset på troen sin. I dag er det ikke den religiøse delen som sender folk på ferden av Europas vakreste pilegrimsrute – det handler i høyere grad om en vei vekk fra hverdagens stress og veien mot lysere tider, ny inspirasjon, åndelig fordypelse og uforglemmelige opplevelser.

Vi har et stort utvalg av pilegrimsreiser. Pilegrimsreisene er forbundet over hele Europa og både de italienske, portugisiske og spanske er veldig etterspurte. Uansett hva målet for pilegrimsvandringer er, byr rutene på imponerende kulturmonumenter, spennende historier og plass til fordypelse. Vandreturene våre foregår primært uten reiseleder, men på egen hånd med utleverte kart og rutebeskrivelser, så det er rik mulighet for å finne ro, ta pauser på veien og styre dagsdistansene i eget tempo. Turen fra Norge arrangeres som regel på egen hånd, men vi kan hjelpe deg med transport og booking av fly. Les mer om våre pilegrimsvandringer her.

Vis mer
per side

4 Items

Portugal/Spania - Vandreferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Bli med på en naturskjønn pilgrimsvandring med vakre utsikter over havet og fjellene. Gled deg til å vandre i avvekslende natur og gjennom hyggelige, autentiske byer.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 Netter
Forespørsel
Portugal/Spania – Vandreferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev den portugisiske caminoen fra Porto til den legendariske byen Santiago de Compostela. Gled deg til 14 dager gjennom to spennende land med fokus på vandring for både kropp og sjel.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 13 Netter
Forespørsel
Vandreferie i Spania på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Uansett trosretning, er de siste 113 km av den historiske Caminoen en spennende opplevelse, hvor det å vandre bortover den gamle pilgrimruten i Spania automatisk sender tankene på langtur.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Vandreferie på egen hånd i Spania og Portugal | Vanskelighetsgrad 2-3

Dra av gårde på en spennende pilgrimsferd hvor du både opplever Spania og Portugal. Den eldgamle pilgrimsruten fra Valencá i Portugal til Santiago de Compostela kommer absolutt ikke til å skuffe.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel

Den klassiske Caminoen

Camino kommer fra det spanske order for sti eller vei, og den klassiske Caminoen gir også navn til en ganske særlig en av dem. Caminoen er nemlig veien til apostelen Jakobs gravplass i Santiago de Compostela i det nordlige Spania, og den går hele veien igjennom landet fra Pyreneene i øst. Graven er et populært sted å besøke for troende, som tar turen for å be, men også personer som ønsker å oppleve historie, kultur og natur, valfarter til den spanske vandredistansen. Den spanske Caminoen har som den eneste langdistanse vandreruten oppnådd UNESCOS anerkjennelse som verdenskulturarv, og det er masse plass til å la både tanker og føtter komme på langtur.

Pilgrimsruten i Italia

Det er ikke bare Spania som kan bryste seg med å ha populære pilgrimsruter. Også Italia har vandreruter gjennom mageløse landskaper og hyggelige byer. Vi tilbyr en tur i Umbria, Italias grønne hjerte, på eldgamle stier med stopp i stemningsfulle byer på veien.

Pilgrimsruter i Portugal

På den Iberiske Halvøya i sørvestlige Europa, med grenser opp til Spania, ligger frodige Portugal med sine langstrakte fjellkammer, grønne høylandssletter og vakre strender. Landet til også skryte av å ha de høyeste gjennomsnittstemperaturene på det europeiske fastlandet og noen utrolig vakre pilgrimsruter. Du kan bl.a. vandre fra Porto til Santiago de Compostela både gjennom innlandet og ved kysten.

 
Caminoen Vandreferie Pilgrimsvandring Vandreferie Camino

 

5 gode tips til vandring på Caminoen

Uansett hvilken Camino eller pilegrimsrute du velger, er det lagt opp til naturopplevelser, kulturbesøk og en indre ro som er noe helt spesielt. Om du velger vandreskoene eller den tohjulte, er også opp til deg – felles for enhver tur er å være godt forberedt. Her får du et par gode råd:

 1. Ha styr på provianten
  Det er viktig å ha masse forsyninger med mat og vann med før du begir deg av gårde på dagsetappen din. Det er få innkjøpsmuligheter på veien og generelt ikke muligheter for å tappe opp med vann, så pakk rikelig med væske og en god lunsj i sekken.

 2. Ha kartet klart
  Generelt er rutene på de forskjellige caminoene godt merket, men ha kartet med deg allikevel slik at du kan finne tilbake hvis du skulle rote deg bort.

 3. Ha det riktige utstyr
  Når du skal vandre er det viktig å ha riktig utstyr med. Gode vandresko og vandresokker er alfa omega, akkurat som vandrestaver og en god, lett ryggsekk er viktig. Husk å anskaffe utstyret i god tid før Camino-reisen din så du rekker å få gått det til.

 4. Ha noen kilometer i beina
  Hvis du er vandt til å gå og er i noenlunde form, blir dagsetappene automatisk lettere og opplevelsene bedre.

 5. Fordyp deg
  Du befinner deg på en av verdens mest historiske veier som igjennom århundret har båret pilgrimmer fra usikre startpunkter til hellige mål. Sett ned farten, vær til stede, la stress og jag bli hjemme og fordyp deg i nået – det er en helt unik opplevelse å være her.

Hvis du vil lese litt mer om å vandre, kan du gå på oppdagelse i våre andre europeiske vandreferier – vi har noe for de fleste. Du kan f.eks. kikke på vandreferiene som blir tilbudt til Italia, Frankrike, Portugal eller Spania.