Slovakia

Opplev hjertet av Sentral-Europa, elven Donau og Bratislava i fascinerende Slovakia

Utforsk de arkitektoniske underverkene i Bratislavas gamleby på sykkel, eller gå om bord på et avslappende elvecruise på Donau, og oppdag de kulturelle skattene og de maleriske landskapene langs elvebreddene.

Reiser til Slovakia – En verden av naturskatter, vingårder og kulinariske hemmeligheter

Slovakia er en skjult perle i hjertet av Sentral-Europa og var en gang en del av Tsjekkoslovakia, men har i dag utviklet en helt unik identitet og sjarm. For naturelskere er reiser til Slovakia et sant paradis med høye fjell, nasjonalparker, imponerende elver og skogkledde daler. På ferie i Slovakia kan du også utforske landets pittoreske landsbyer, hvor tradisjoner og folklore fortsatt holdes i live.

Landets kultur for mat og drikke er en annen perle. Prøv lokale delikatesser som bryndzové halušky eller smak på lokalprodusert øl, og benytt deg av muligheten til å smake på noen av de beste vinene fra de slovakiske vingårdene.

Mange som reiser til Slovakia, blir også overrasket over slovakenes varme og gjestfrihet. Selv om ikke alle er like gode i engelsk, er slovaker generelt vennlige, hjelpsomme og ivrige etter å dele sin kultur med reisende.

Vis mer
per side

3 Items

En perlerekke av kulturbyer og natur

I århundrer har Donau vært Europas livsnerve for handel, trafikk og kultur. Med dette cruiset får du blant annet oppleve byer som Bratislava, Budapest og Wien, hvor cruiset starter og slutter.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Sykkelcruise Passau – Bratislava – Budapest – Wien – Passau

Denne fantastiske turen gjennom fire land, Tyskland, Østerrike, Slovakia og Ungarn, seiles av den 4-stjerners båten MS Swiss Crown, den mest luksuriøse båten vi tilbyr.  


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Besøk Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia og Serbia

En forrykende ferie-cocktail med seilas om bord på MS Swiss Crown. Du sykler gjennom 5 land og 4 hovedsteder i Puszta, Balkan og paprika-området og imponeres av dramatisk natur på veien.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 Netter
Forespørsel

Avslappende og aktive ferier i Slovakia

Hos Ruby Travel tilbyr vi flere typer reiser til Slovakia, slik at det er noe for både den ivrige syklisten, den eventyrlystne oppdageren og for den som bare vil senke skuldrene og nyte tilværelsen på et elvecruise. Les mer om våre forskjellige reiser til Slovakia nedenfor:

Sykkelferier i Slovakia

Opplev naturen langs den vakre elven Donau, og se landet fra en helt ny vinkel på en sykkelferie i Slovakia. Langs Donau finner du et omfattende nettverk av godt merkede sykkelstier, egnet for syklister på alle nivåer og byr på trygg og komfortabel sykling. Du kan velge å følge Donaus bredder eller utforske de små veiene og stiene som fører deg dypere inn i det slovakiske landskapet.

I tillegg til fantastisk vakre utsikter over elven, vil sykkelferien langs Donau by på opplevelser som Devin Castle, et gammelt slott ved elvens bredder, og den UNESCO-listede byen Komárno. Du kan også velge å utforske historiske byer som Bratislava, ta deg en tur med et Donau-cruise eller prøve deg på tradisjonelle slovakiske retter. Det fantastiske med sykkelferier på egen hånd er at du selv bestemmer tempo, samt hvor og når du skal holde pause.  

Sykkelcruise langs Donau

Dersom du foretrekker en mer avslappende måte å utforske landet på, tilbyr våre sykkelcruise langs Donau den perfekte blanding av mosjon og komfort. Flyt stille og rolig nedover Donau, og gå i land med sykkelen for å utforske sjarmerende slovakiske byer langs elven. Nyt gode måltider om bord på cruiset, og slapp av i hyggelige lugarer etter dagens sykkelekskursjon.

Er du på jakt etter en gruppetur til Slovakia som kombinerer avslapping, aktiv ferie og fantastiske naturopplevelser, kan du finne alle våre sykkelcruise her.

Elvecruise på Donau

Hvis en aktiv ferie ikke er noe for deg, og du bare vil lene deg tilbake og nyte en avslappende ferie i ro og mak, er det også mulig å dra på et elvecruise på Donau med Ruby Travel. Opplev Slovakias skjønnhet mens du flyter stille og rolig nedover elven. Besøk middelalderslott og historiske byer langs elvebreddene, og nyt den avslappende atmosfæren på Donau. Et elvecruise er en fantastisk måte å kombinere kulturelle opplevelser og naturskjønnhet langs denne ikoniske elven.

Du kan finne alle våre elvecruise her.

Elvecruise på Donau i Bratislava Sykkelcruise langs Donau Sykkelferie i Slovakiet

Områder og severdigheter verdt å oppleve

Felles for våre reiser til Slovakia er at de alle tar utgangspunkt i den vakre elven Donau og landets sjarmerende hovedstad, Bratislava. Mange av våre reiser til Slovakia starter og avsluttes i naboland som Østerrike, Tyskland og Ungarn, hvor Slovakia er et stopp på reisen. Det betyr imidlertid ikke at dette fascinerende landet ikke er en opplevelse i seg selv. Du kan lese mer om hva du bør oppleve på en ferie i Slovakia nedenfor:

Bratislava – historiske bygninger, pulserende kulturliv og slovakisk øl

Bratislava er hovedstaden i Slovakia og en vakker og fascinerende storby ved Donauelven. Byens historie går tilbake i århundrer, noe som tydelig reflekteres i dens gamleby, fylt med godt bevarte historiske bygninger. I Gamlebyen kan du for eksempel besøke St. Martins-katedralen, en imponerende gotisk kirke som har en betydelig plass i Slovakias historie.

En ting du absolutt bør oppleve når du besøker Bratislava, er byens varemerke, Bratislava Slott, som stolt hever seg over byen og gir en fantastisk utsikt over Donau. Primate Palace og Mirbach-palasset er ytterligere eksempler på den arkitektoniske skjønnheten du kan oppleve i byen.

Bratislava inviterer også til et livlig kulturliv med museer, teatre, gallerier og førsteklasses kulinariske opplevelser. Hvis du er nysgjerrig på Slovakias tradisjonsmat, så er Bratislava det rette stedet. Byens kafeer og restauranter tilbyr en smakfull blanding av tradisjonelle slovakiske retter og et mer internasjonalt kjøkken, hvor du kan få lokale spesialiteter som bryndzové halušky (potetdeig med geitost) og det berømte slovakiske ølet på et hvert gatehjørne.

Bratislava Hovedtorget i Bratislava H.C. Andersen-statuen i Bratislava

Historie og naturskjønnhet langs Donau

Donau, kjent som "Dunaj" på slovakisk, er en av Europas mest ikoniske elver, og den er definitivt verdt å oppleve på reisen til Slovakia. Med en lengde på over 2.850 kilometer er Donau den nest lengste elven i Europa og renner gjennom 10 forskjellige europeiske land, før den munner ut i Svartehavet.

I Slovakia er Donau mer enn bare en vannvei; den er en livsnerve som har fungert som handelsrute og formet landets kultur og historie i århundrer. I tillegg tilbyr Donau vakker naturskjønnhet, inkludert frodige skoger, idylliske marker og pittoreske åser som endrer seg i takt med årstidene.

På ferie i Slovakia gir elven et hav av muligheter for aktiviteter utendørs, som sykling langs elvebreddene, turer til fots gjennom de omkringliggende skogene, og avslappende båtturer langs elvens klare vann.

High Tatras – spektakulært fjellandskap

High Tatras, eller "Vysoké Tatry" på slovakisk, er et fjellområde i den nordlige delen av Slovakia og den sørlige delen av Polen. Disse fjellene er en del av de store Karpatene og er kjent for sin naturskjønnhet og rekreasjonsmuligheter. High Tatras tilbyr spektakulære turer til fots om sommeren og skikjøring om vinteren, samt fantastiske utsikter over krystallklare innsjøer, dype daler og frodige skoger. Området er også rikt på fosser og ville blomster, noe som gjør det til et paradis for naturelskere.

Vandring i High Tatras Fjellsjø i High Tatras St. Elisabeth-katedralen

5 morsomme fakta om Slovakia

 1. Overflod av slott: Slovakia er hjemsted for mer enn 180 slott og borger, hvilket gjør landet til sant paradis for slottentusiaster. Noen av disse slottene, som Spiš Castle og Orava Castle, har også blitt brukt til filminnspillinger, blant annet til scener fra Dracula-filmene.
 2. H.C. Andersen i Bratislava: På en av Bratislavas hovedgater kan du finne en statue av selveste H.C. Andersen. Statuen ble oppført som en del av prosjektet «Statues in the Streets» i 1997 for å tilføre kunst i bybildet og fremme kulturell utveksling, og til minne om den danske forfatterens innflytelse på verdenslitteraturen.  
 3. Verdensrekord i kirsebærsteinkasting: Slovakia holder verdensrekorden i kirsebærsteinkasting. Rekorden ble satt i byen Pezinok, der en person kastet en kirsebærstein 28,51 meter i 2007.
 4. Unike kirker: Landet er kjent for sine unike tømmerkirker, hvorav 7 av dem er oppført på UNESCOs verdensarvliste.
 5. Solsikkenes land: Slovakia er også kjent som ”Solsikkenes land” på grunn av sine utallige solsikkeåkre som pryder landskapet om sommeren.

Reis til Slovakia og opplev Donau med Ruby Travel

Drømmer du om en reise til Slovakia, trenger du ikke å vente lenge. Hos Ruby Travel tilbyr vi flere fantastiske reiser til Slovakia fra vår til høst. Vi har både individuelle reiser og gruppereiser, samt ulike reiseformer som sykkelferier, elvecruise og sykkelcruise til Slovakia – så ikke nøl med å kontakte oss, hvis vi kan hjelpe deg med å gjøre reisedrømmene til virkelighet.

Hos oss kan du for eksempel finne pakkereiser, hvor du reiser gjennom flere europeiske land og hovedsteder langs Donau. På denne måten kan du krysse av mange fantastiske reisemål på én og samme tur. Dette gjelder spesielt for sykkelcruise i Østerrike og Tyskland, som følger Donau gjennom land som Østerrike, Ungarn, Tyskland, Slovakia og Serbia, samt hovedsteder som Wien, Bratislava, Budapest og Beograd.