Vandreferie i Skottland

Vakre vandreruter i høylandets natur

Vandrestiene snor seg langs innsjøer, gjennom enger med gressende kuer og forbi hyggelige kroer og puber hvor du kan nyte den varme stemningen og lade opp batteriene med en dram whisky i verdensklasse.

Sekkepiper, kilt og whisky

Det er bare å glede seg til en helt unik kulturopplevelse når du drar på vandreferie i Skottland. Her kan du vandre i det spesielle høylands-landskapet og bli kjent med den unike Highland-kulturen som byr på de typiske skotske skattene, sekkepipen og kilten. En vandretur i Skottlands høyland er rett og slett en opplevelse: Langs vandrerutene finner du masse hyggelige kroer og puber hvor du treffer på skotske innbyggere i sitt ess. Det er alltid hyggelig stemning her og det er opplagt å smake på den skotske nasjonaldrikken, whisky.

Hvis du er interessert i myter og legender, er Skottland det helt riktige stedet å dra på vandreferie. De skotske innsjøene (kalt Lochs) er kjent for dype, mørke vann som har gitt inspirasjon til mange legender med Loch Ness-monsteret Nessie som det mest kjente. I de skotske mytene treffer du også på vesener som alfer, dverger og enhjørninger.

5 gode grunner til å dra på vandreferie i Skottland

 • Opplev en helt særlig ro når du drar på vandretur i den ville naturen i det skotske høylandet.
 • Du finner gode, skiltede vandrestier så du ikke går deg bort.
 • En vandreferie i Skottland er et opplagt sted å bli klokere på den forunderlige verdenen av whisky.
 • Når du er på vandreferie i Skottland, kan du stifte bekjentskap med den unik høylandskulturen som bl.a. omfatter sekkepiper og kilt.
 • Skottlands mange lochs byr på fantastiske vandreturer som uten tvil er verdt å utforske.
Vis mer
per side

2 Items

Skottland | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Gled deg til en vandreferie langs handelsruten Great Glen, hvor du bl.a. vil oppleve Loch Ness, den kaledonske kanalen, små koselige landsbyer og storslått natur som får deg til å åpne øynene.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 8 Netter
Forespørsel
Skottland – vandreferie på egenhånd

Gjennom Trossachs nasjonalpark emner det skotske høylandet av uspolerte naturomgivelser, autentiske landsbyer og filmiske, vakre utsikter fra bakketopper over innsjøen Loch Lomond.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7/9 Netter
Forespørsel

3 berømte whiskyregioner i Skottland

Highlands
Highlands er den arealmessig største whiskyregionen i Skottland. Her finner du også underregioner som Speyside og Islands. Hvis du drar på vandreferie med Ruby Travel langs West Highland Way, kommer du forbi Highland-destilleriene Glengoyne og Ben Nevis.

Lowlandsgaylic
Lowlands dekker over den sørlige delen av Skottland. Startbyen for vandreturer på West Highland Way, Milngavie, ligger kun 15 minutters kjørsel fra Lowland-destilleriet Auchentoshan.

Islay
Ut for kysten av West Highlands finner man øya Islay, som er en unik whiskyregion. Hvis du vil vandre i Skottland og samtidig smake på røkende whisky, som regionen er kjent for, kan du kikke etter whisky fra destillerier som Lagavulin, Bunnahabhain og Bowmore.

Vandrere i det skotske højland Glengoyne Whisky-destilleri Vandrere ved Loch Lomond

10 fakta om Skottland

 1. Skottlands nasjonaldyr er enhjørningen, som i keltisk mytologi er et symbol på renhet og styrke. Men du treffer nok ikke på en av disse på vandreferien din i Skottland.
 2. Når du er på vandretur i Skottland, er det stor sannsynlighet for å treffe på en såkalt "ginger" (person med rødt hår). Landet har nemlig den største konsentrasjonen av rødhårede i verden siden 13% av befolkningen har rødt hår og minst 40% bærer genet som er recessivt.
 3. Verdens første offisielle landskamp i fotball ble spilt i Glasgow mellom England og Skottland. Resultatet var 0-0.
 4. Verdens korteste kommersielle flyrute finnes i Skottland mellom Westray og Papa Westray. Turen er under 3 km lang og tar ca. 1 minutt.
 5. Whisky betyr "Livets vann" på gælisk.
 6. Når du begir deg ut for å vandre i Skottland, kan du sende en vennlig tanke til de to skottene Alexander Graham Bell og John Logie Baird som oppfant henholdsvis telefonen og TVen. To oppfinnelser som i høy grad preger den moderne verden.
 7. Verdens høyeste hekk finner du i Skottland. Den er mer enn 500 meter lang og over 30 meter høy.
 8. I Skottland finner du Europas eldste tre, The Fortingall Yew. Treet er mellom 2000 og 3000 år gammelt.
 9. I Mel Gibsons film "Braveheart" spiller han den skotske nasjonalhelten William Wallace. Men Braveheart er faktisk kallenavnet til den skotske kongen Robert the Bruce og ikke Wallace.
 10. Den lille byen Bonnybridge er et mekka for UFO-interesserte. Det rapporteres hvert år flere enn 300 observasjoner av UFOer her, så det kan være du bør holde ekstra øye med himmelen når du er på vandretur i Skottland.

Hvis du vil utforske muligheten for alternativer til en vandretur i Skottland, anbefaler vi deg å ta en kikk på våre andre vandremuligheter i land som Tyskland, Sveits og Østerrike.