Vinmarker og slott langs Rhinen

Vandreferie i Tyskland på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3

Utallige slott og festninger samt den berømte Lorelei klippen smykker Rhinens bredder. Gled deg til å vandre blant vinmarker og besøke vakre, kjente vinbyer som Rüdesheim.

In stock
Travel Code
VAI-028
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkOppdag Rheinland-Pfalz, inkludert på UNESCOs verdensarvliste
blue encircled checkVinsmaking i den vakre byen Lorch
blue encircled checkMulighet for taubanetur med utsikt over det store elvekrysset
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon4-7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Rhinen er en av Europas lengste elver og denne vandreturen utfolder seg i den mest romantiske delen av Rhinen, som er utnevnt til verdenskulturarv av UNESCO. Rheinland-Pfalz regionen ligger temperaturmessig i en lun lomme, og er derfor også Tysklands største produsent av vin. I løpet av turen kommer dere til å møte et utall av slott, borger og ruiner, hvilket gir den smale strekningen med steile skråninger sitt helt spesielle uttrykk. Her finner du også Lorelei klippen som ble ulykken for mange sjømenn. Rüdesheim er en av Tysklands mest kjente og populære vinbyer med hyggelige gater og i Koblenz renner Rhinen sammen med en av de andre store elvene, Mosel.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Rüdesheim.
Rutebeskrivelsen utleveres på starthotellet.

Dag 2: Til Lorch
Ta taubanen oppover elvas steile skrenter og nyt utsikten utover Nahe levas utmunning i Rhinen. På motsatt side av elva ligger byen Bingen, som er fødested for den kjente Hildegard von Bingen (1098-1179), som var forut sin tid da hun som kvinne manifesterte seg innenfor healing, filosofi og forfatterskap samt ble en innflytelsesrik nonne. Vandring i vinområdet hvor flere av landsbyene er preget av karakteristiske bindingsverkshus.
Innkvartering i Lorch og vinsmaking.
Vandretid 5½ timer, 21 km, + 660 m/- 680 m

Dag 3: Til Dörscheid/Kaub
Vandringen byr igjen på vakre utsikter over elvedalen. Kort etter avgang fra Lorch, kan du se de fargerike husene i Bacharach som speiler seg i elva fra den motsatte bredden. I løpet av dagen passeres en av de mest spektakulære Rhin-borgene, den femkantede Pfalz som ligger på en liten øy i elvas rivende strøm og ble bygget som tollstasjon i 1327. Endemålet er en av de små vinavler landsbyene Kaub eller Dörscheid, hvor det er innkvartering.
Vandretid 4½ timer, 13 km, +/-460 m

Dag 4: Til St. Goarshausen
I dag venter et av områdets utrolig kjente steder, nemlig Lorelei klippen. Sagnet forteller at denne vakre, lyshårede kvinnen – Lorelei sang ofte var skyld i at flere skip forliste. Men det er kanskje viktig å poengtere at Rhinen er ganske smal med en del strøm akkurat her. Ved klippen er det et besøkssenter hvor man kan bli klokere på sagnet, historie, natur og geologi. På klippekanten over St. Goarshausen venter en formidabel utsikt ned i elvedalen og ikke mindre enn 3 festninger kan utforskes.
Innkvartering i nærheten av St. Goarshausen.
Vandretid 6 timer, 19 km, +590/-620 m

Dag 5: Til Kamp Bornhofen
På motsatt side av elven har dere kunne betrakte byen St. Goar, som klatrer oppover fjellsiden med ruinene av den store festningen Rheinfels øverst. Vandring på idylliske stier gjennom små landsbyen langs elvebredden. Dere kommer forbi de to borgene Liebestein og Sterrenberg som er to "fiendtlige brødre" fra 1100- og 1200-tallet. I Kamp Bornhofen er det mange forskjellige aktiviteter, bl.a. utendørs svømmebasseng, skips- og historisk museum og byen og er også kjent for pilgrimkirken sin og kloster for Jomfru Maria.
Innkvartering i Kamp Bornhofen.
Vandretid 6 timer, 21 km, +690/-700 m

Dag 6: Til Braubach
Kort etter Kamp Bornhofen slår Rhinen en stor sløyfe og det ser nesten ut som fire innsjøer i stedet for en elv. Ved Boppard, som ligger på motsatt bredde, er det mulig å ta en svevebane over elva. Dere kommer forbi Dinkelholder-møllen og den nyrenoverte Marksburg festning. Braubach har bevart bymurene sine og bindingsverkshusene og har flere historiske ting å se på.
Innkvartering i Braubach.
Vandretid 5½ timer, 17 km, +/- 620 m

Dag 7: Til Koblenz
Ved Lahnstein krysses en av Rhinens bielver og oppstigningen til Westerwald begynner. I løpet av dagen kommer dere forbi enda et par høydepunkter som Ruppertsklamm, en dramatiske slukt, og det store elvekrysset hvor Mosel møter Rhinen ved Deutches Eck. Her er det mulig å få en tur i svevebanen og se hele sceneriet fra fugleperspektiv. Koblenz ble anlagt av romerne og i den indre byen kan man fortsatt se omrisset av den romerske festningen. En slentretur i gatene og en kaffe eller øl på en kafé kan anbefales.
Innkvartering i Koblenz.
Vandretimer 5½ timer, 20 km, +/- 680m

Dag 8: Hjemreise
Avreise fra Koblenz, med mindre du har bestilt en ekstra natt.

Forkortet versjon av turen (5 dager/4 netter):
Vi har mulighet for å bestille turen som skrevet i programmet fra dag 1-4. Dag 5 vil være hjemreisedag med utsjekk fra hotellet i St. Goarshausen. Turen vil samlet være 5 dager/4 netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Vandringene foregår på stier mellom vinmarkene, mer bortgjemte vandrestier og gamle ridestier. Skråningene ned til elva er rimelig steile og det er etapper på opp til 700 høydemeter om dagen. Dagsvandringene ligger på mellom 15 og 24 km.
Denne turen er en individuell vandreferie og dere er derfor uten turleder og må kunne orientere dere via kart og ruteskrivelser (fortrinnsvis bilder).
Rutebeskrivelser på engelsk og kart utleveres på første hotell.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemeter her.

Innkvartering

down v arrow

Opphold på turistklasse hoteller, rene og pene i 2-3* standard. Turen er inkl. frokost. Vi anbefaler å handle inn til lunsj i butikkene i nærheten av innkvarteringene før man starter dagens vandring. Evt. kan man spørre på hotellet om de kan lage en matpakke.

Vandring med hund

down v arrow

På denne turen kan man medbringe hunden sin. Men dette krever at det er ledig på de hotellene hvor hunder er velkomne. Man betaler et gebyr for hunden lokalt som ligger på ca. 10-15 EUR per natt. Hunden kan ikke oppholde seg i lengere tid alene på rommet og må være i bånd på vandringene. I tillegg på hunden ha munnkurv på ved bruk av offentlig transport og evt. heissystemer hvor folk står nærme hverandre. Kamp- og muskel-hunder er ikke lov å ha med.

Ved booking med hund må vi vite rasen og høyden på hunden. Dette noteres i "bemerkningsfeltet" ved booking.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Den nærmeste flyplassen er Frankfurt, hvor det går tog til Rüdesheim. En utrolig flott togtur, hvor togskinnene ligger helt nede ved elva flere steder og du opplever flere flotte panoramautsikter (ca. 1 time og 20 min). Det er både direkte forbindelser og muligheter med skift i Mainz.

Tog:
Togturen til Rüdesheim kan gjøres på ca. 8 timer fra den dansk/tyske grensen, så regn med 12-13 timers togtur fra nord i Danmark.
Turen hjem fra Koblenz tar ca. like lang tid til den dansk/tyske grensen.

Den korte versjonen: Det går tog mellom St. Goarshausen og Rüdesheim hvis man ønsker å komme retur til utgangspunktet (ca. 30 min).

Kjør selv:
Hvis dere kjører i egen bil, har starthotellet som regel parkering. Dette kan ikke bestilles på forhånd.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan hjelpe med å arrangere fly, så kontakt oss for å høre mer.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 8981,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 6531,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 4 eller 7 overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • Vinsmaking i Lorch

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Turistskatter på hotellene

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra natt inkl. frokost:
  • Rüdesheim
  • Koblenz

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Eurohike, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om EuroHike. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden