Skottland

En eventyrlig verden fylt med dramatiske landskap, historiske slott, god whisky og vennlige skotter

Bli med på en tidsreise gjennom historiske slott og gater, og utforsk den vakre naturen i de skotske høyland. Kjenn på mystikken som omgir Loch Ness-sjøen, og nyt den tradisjonelle skotske kulturen og gjestfriheten.

Aktiv ferie i Skottland - Vandring, kultur og whisky

Mange assosierer en reise til Skottland med kilt, sekkepipe og whisky, og det er delvis en del av landets sjarm. Mange reisende undervurderer imidlertid det fantastiske naturlandskapet, de mange øyene og pittoreske kystbyer som du finner på en tur til Skottland.

Skottland ligger i det nordlige Storbritannia og har alltid vært et trekkplaster for reisende fra hele verden. Dra på en rundtur gjennom landet, og opplev alt fra de dramatiske høylandene med majestetiske fjell, innsjøer og daler til de idylliske kystbyene og øyene som ligger spredt langs vestkysten. Med det vakre landskapet følger også en rik kulturarv og historie som fortsatt preger landet i dag. Dette gjør at en tur til Skottland er blant de mer undervurderte, men fascinerende reisene du kan dra på.

På grunn av Skottlands imponerende landskap, som byr på alt fra fjellkjeder til praktfulle kyststrekninger, er vandreturer og øyhopping perfekte måter å utforske landet på. På en rundreise i Skottland kan du dra på spektakulære turer til fots gjennom Skottlands rå natur, hvor øyhopping gir mulighet til å utforske noen av Skottlands mer øde øyer.

Vis mer
per side

2 Items

Skottland | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Gled deg til en vandreferie langs handelsruten Great Glen, hvor du bl.a. vil oppleve Loch Ness, den kaledonske kanalen, små koselige landsbyer og storslått natur som får deg til å åpne øynene.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 8 Netter
Forespørsel
Skottland – vandreferie på egenhånd

Gjennom Trossachs nasjonalpark emner det skotske høylandet av uspolerte naturomgivelser, autentiske landsbyer og filmiske, vakre utsikter fra bakketopper over innsjøen Loch Lomond.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7/9 Netter
Forespørsel

Opplev Skottlands skjulte perler 

Ruby Travel tilbyr flere forskjellige type reiser til Skottland, som inkluderer alt fra opplevelsesrike vandreferier til ekspedisjonsreiser og øyhopping med Hurtigruten, som er minst like eventyrlig – men mer avslappet. På denne måten kan du oppleve Skottlands uberørte skjønnhet på akkurat den måten som passer deg best. Les videre for å lære mer om de forskjellige typene reiser til Skottland.

Unike vandreopplevelser i de skotske høylandene

Hvis du søker en vandreferie fylt med eventyr og vakker natur, er Skottland det perfekte reisemålet. De skotske høylandene byr på et ekte vandreparadis med uberørte nasjonalparker og utfordrende vandrestier som snor seg gjennom fjell, daler og skogkledde åser. Når du reiser til Skottland med Ruby Travel, er du garantert skotske vandreopplevelser i verdensklasse.

Utforsk den eventyrlig vakre naturen mens du vandrer på en av Europas mest kjente vandrestier, West Highland Way, forbi innsjøer, fosser og spektakulære høyder som Buachaille Etive Mòr og Ben Nevis, Storbritannias høyeste fjell. Underveis på vandreferien i Skottland vil du komme over antikke slott, borger og ruiner som Urquhart Castle og Inverness Castle, som oser av skotsk historie.

På våre vandreturer i Skottland vil du få oppleve mye av den skotske kulturen og tradisjonen, inkludert besøk i det skotske whiskyområdet på øya Islay og små, sjarmerende landsbyer som Milngavie, Drymen og Fort William, der du kan nyte tradisjonell skotsk mat og musikk. Uansett om du er en erfaren vandrer eller nybegynner, vil en vandreferie i Skottland gi deg muligheten til å fordype deg i naturen, finne roen og skape minner som vil vare livet ut.

Hvis et skotsk eventyr til fots høres ut som noe for deg, kan du finne alle våre vandreferier i Skottland her.

Fotturer via West Highland Way Ruiner ved Loch Ness Glengoyne-distillery

Eventyrlig øyhopping i Nord-Atlanteren

Skottlands skjønnhet og kulturelle rikdom strekker seg langt utover det skotske fastlandet. Øyene utenfor kysten er noe helt for seg selv, og øyhopping i Skottland er den perfekte måten å utforske Nord-Atlanterens skjulte perler på.

Hurtigruten gir deg en helt spesiell måte å oppleve Skottland på, spesielt hvis du ønsker å kombinere komfort med naturopplevelser. Skipene fungerer som din trygge base hvor du kan slappe av og nyte utsikten mens du blir fraktet fra øy til øy. Gå i land på noen av de mest uberørte øygruppene i verden og opplev det unike dyrelivet.

Ruby Travel tilbyr flere forskjellige pakkereiser til Skottland, der du reiser med et av Hurtigrutens fantastiske ekspedisjonsskip og utforsker Nord-Atlanteren. Vi har både ekspedisjonsreiser som inkluderer stopp på noen av Skottlands vakreste øyer som Hebridene, Shetlandsøyene og Orknøyene, samt lengre pakkereiser som tar deg til steder som Island og Færøyene.

 Øyhopping på de britiske øyer Iona Abbey, Skottland Vågehval i Skottland

 

5 interessante fakta om Skottland

 1. Loch Ness-monsteret: Bortsett fra å være kjent for sin dybde og skjønnhet, er Loch Ness-sjøen kjent som hjemmet til et mytisk sjøuhyre ved navn «Nessie». Selv om det ikke er noe vitenskapelig bevis for Nessies eksistens, har den blitt et symbol på skotsk mystikk og eventyr.
 2. Golfens fødeland: Skottland anses for å være golfens fødeland. Den første skriftlige referansen til golf stammer fra det 15. århundre, og landet har noen av verdens mest ikoniske golfbaner, inkludert St. Andrews.
 3. Skottlands nasjonaldyr: Skottlands nasjonaldyr er enhjørningen. Selv om dette mytiske vesenet aldri er blitt sett i virkeligheten, har det en sterk symbolsk verdi i skotsk historie og kultur.
 4. Skotsk whisky: Skottland er kjent for sin fremragende whiskyproduksjon. Det finnes mer enn 120 destillerier rundt omkring i landet, og skotsk whisky er kjent for sin variasjon i smak og stil.
 5. De haleløse katters øy: Skottland har en liten øy, kalt Isle of Man, som er hjemsted for en unik katterase kjent som ”Manx”. Disse kattene er unike da de enten ikke har hale i det hele tatt, eller kun har en kort, liten stump av en hale.

Loch Ness Whisky fat Manx katt i Skottland

 

Det beste tidspunktet å reise til Skottland

Du kan reise til Skottland hele året, men det beste tidspunktet å besøke landet avhenger selvfølgelig av hva du ønsker å oppleve.

Om våren er temperaturen kjølig, men dagene blir lengre og landskapet blomstrer. Dette er den ideelle tiden for fotturer gjennom skogkledde daler og historiske steder med færre turister.

Sommeren er høysesong for reiser til Skottland, det er da landet viser seg fra sin mest solrike side. Dette er den beste tiden for å utforske Skottlands utallige kystlinjer, vakre øyer og kulturfestivaler som finner sted om sommeren.

Høsten bringer en magisk fargepalett av høstblader som dekker det skotske landskapet. Det kjølige været gjør det til en ideell tid for turer til fots i de skotske høylandene, og du kan oppleve landets rike kultur og historie uten de store turistmengdene. Høsten er også whisky-sesong, så prøv noen av Skottlands beste dråper.

Reiser til Skottland om vinteren kan være kalde og våte, spesielt i høylandet. Men det er også en koselig tid for høytid og tradisjon. Byene er vakkert dekorert til jul, og Edinburghs berømte Hogmanay-festival er en minneverdig måte å ønske det nye året velkommen på. Hvis du er blant de som elsker å stå på ski, er vinteren også skisesong i de skotske fjellene.

Reis til Skottland med Ruby Travel

Med Ruby Travel kan du reise til Skottland fra vår til høst, når været er mildest og dermed best egnet for aktive ferier i naturen. Hvis du vurderer en aktiv ferie i Skottland, har du kommet til riktig reisebyrå.

Hos Ruby Travel har vi mange års erfaring med pakkereiser til Skottland, som er nøye planlagt og kvalitetssikret. Når du bestiller en reise til Skottland gjennom oss, tar vi oss av alt det praktiske, slik at du kan slappe av og nyte ferien. Det samme gjelder for våre reiser til destinasjoner som for eksempel Sveits og Spania, som også har fantastiske, uberørte landskap og kan by på turstier av en annen verden.

Om du er usikker på hvilken type reise eller destinasjon som passer deg best, er du alltid velkommen til å kontakte oss via telefon eller e-post, der vi sitter klare til å gi hjelp og veiledning.