VELG FERIETYPE
VELG SOSIALE FORHOLD
VELG UKE
VELG REISEMÅL

Vandreferie

Aktive vandreferier i Europa

Ønsker du å dra på en aktiv ferie hvor du samtidig får uforglemmelige naturopplevelser og et inngående kjennskap til destinasjonen din? Så gå på oppdagelse i vårt store utvalg av vandreferier.

Den velkjente, taktfaste lyden av grus under støvlesålene forstummer for første gang. Du stopper opp ved en rislende fjellbekk og trekker inn den tynne, rene luften. Du tørker den fuktige pannen før du setter deg på en klippeblokk ved bekken og skuer ut over landskapet. Det trengs ingen ord for å beskrive landskapet, for kollagen av gress- og blomsterkledde fjellsider kommer alltid til å være innprentet på netthinnen din. Hjertet får blodet til å strømme ut i musklene som er aktive etter to timers vandring opp mot naturens storslåtte og majestetiske trone.

Mens du fyller opp flaksen med drikkeklart kildevann dukker en steinbukk opp på klippeplatået og varmer seg i solas morgenstråler. Du får et anerkjennende og inviterende nikk med hodet fra kongen av fjellet før han snur seg og forsvinner på stien du skal fortsette på. Du reiser deg og retter på den tettpakkede vandreryggsekken før du tar første skritt mot neste strekk, reisens sluttdestinasjon.

Kan du se deg selv i denne scenen, og ønsker du å dra på en aktiv ferie hvor du samtidig får uforglemmelige naturopplevelser og et inngående kjennskap til destinasjonen din? Så gå på oppdagelse i Ruby Travels store utvalg av vandreferier. Opplev blant annet Kroatia med et fjellrikt landskap, Frankrike med sine mange vinmarker og Tyskland med utallige vakre elver og kanaler.

Fokuset vårt ligger på å gi deg store og minneverdige naturopplevelser, akkompagnert av en hyggelig base og et godt tilrettelagt program. Det danner rammen for den perfekte ferieopplevelse! I tillegg legger vi stor vekt på et godt samarbeid med de lokale så du får en autentisk og nærværende ferie.

 

Vis mer
se vårt utvalg
Page
per side
Tyskland - Vandreferie på egenhånd

Opplev naturen rundt Zugspitze som blant annet byr på den ville Partnach-kløften, de fargerike alpeblomstene i Leutasch-dalen, et rikt dyreliv i Gaistal-dalen og den spektakulære utsikten utover Eibsee.

 • Individuell avreisedag
 • 6 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 7685,- NOK
Portugal, Madeira - Vandring på egen hånd

Vakre kystruter, levadavandringer, lavaklipper, blomsterflor, høyplatået og ikke minst Funchal. På denne vandreferien kommer dere øya rundt og opplever det beste av Madeira.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 8701,- NOK
Vandreferie på egenhånd i Tyskland

Dra på en herlig vandreferie til Tysklands svar på Grand Canyon, Saksiske Sveits. Her vil du gå langs Tysklands vakreste turstier og oppleve særegne landskap og fantastisk utsikt.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 7540,- NOK
Kroatia – Vandreferie på egenhånd

Dra på en litt annerledes vandreferie hvor dere øyhopper rundt blant de herlige øyene Mljet og Šipan. Utforsk sjarmerende landsbyer, vakre strender, nasjonalparker og UNESCO-verdensarv.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 12327,- NOK
Skottland – vandreferie på egenhånd

Gjennom Trossachs nasjonalpark emner det skotske høylandet av uspolerte naturomgivelser, autentiske landsbyer og filmiske, vakre utsikter fra bakketopper over innsjøen Loch Lomond.

 • Individuell avreisedag
 • 7/9 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 11602,- NOK
Vandring på egenhånd i Frankrike

Opplev ikoniske Mont Blanc og de omkringliggende fjellene, spektakulære gletsjere, grønne daler og bergtagende panorama-utsikter. Vandreturen rundt Alpenes høyeste fjell er intet mindre enn en naturvakker perle.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 12762,- NOK
Sveits – Vandreferie på egenhånd

Ta vandrestøvlene på og besøk sveitsiske Vierwaldstättersee hvor grønne bølgende bakker, utsikter til ville fjelltopper og utallige gode vandreopplevelser venter på deg.

 • Individuell avreisedag
 • 6 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 11457,- NOK
Vandreferie på egenhånd på Korsika

Klassisk korsikansk vandreferie mellom små landsbyer på halvøya Cap Corse i den nordligste delen av Korsika.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 11457,- NOK
Vandreferie på egenhånd i Italia

Her får du et utsnitt av den lange pilgrimsruten Via Francigena fra Canterbury i England til Roma. På 6 dagsetapper i Toscana vandrer dere fra Lucca til Siena.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 9136,- NOK
Vandreferie på egenhånd i Spania

Den kanariske øya La Palma er også kjent som La Isla Bonita, som betyr ‘den vakre øya’. Landskapet er utrolig fascinerende og byr på mange flotte vandreopplevelser.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 8120,- NOK

Vandreferie på egenhånd

På våre individuelle vandreferier setter vi rammene for deg, men hvordan dagene utfylles, er helt opp til dere. Dere får våre beste anbefalinger, gode idéer og viktigste erfaringer med i bagasjen sammen med vandrebeskrivelser, detaljerte kart og relevant reiseinformasjon.

Dere står selv for å komme frem og tilbake til Norge, men vi kan selvsagt være behjelpelig med å bestille fly hvis dere ønsker dette.

Etter ankomst til det første hotellet finner dere en vandrepakke med alle relevante opplysninger om turen.

Under hele turen er vi ikke lengre unna enn en telefonsamtale. Hvis det skulle oppstå problemer, eller dere går dere bort i det vakre landskapet, har vi en lokal partner i området som vil kunne hjelpe dere med å komme på rett kurs igjen.

Vandreferie Vandreferie i Cinque Terre Sommer i Umbria

Kort om vandreturer på egenhånd

- Vi booker alle overnattinger med inkludert frokost

- Vi sørger for transport av bagasje mellom hotellene

- Vandrepakke med kart, vandrebeskrivelser m.m.

- Nødnumre til lokalpartner – hvis partneren ikke kan løse problemet, har vi et nødnummer.

- Vi kan være behjelpelige med booking av halvpensjon, ekstra netter og transfer.

Hva du kan forvente av en vandredag på egenhånd

Dagen starter med frokost og klargjøring til dagens vandretur. Bagasjen blir typisk hentet kl. 09.00, men dere velger helt selv om dere forlater hotellet før eller etter bagasjen er hentet. Bagasjen vil typisk være på neste hotell før kl. 17.

Vandringen begynner med instruksjoner hentet fra vandrebeskrivelsene våre. Hvor nøye dere ønsker å følge disse, og hvor dere holder pauser og lunsj er helt opp til dere. Det vil inngå i informasjonen om det er nødvendig å medbringe matpakke til dagens tur.

Kvelden er til fri disposisjon, og det er rik mulighet for å utforske de nye omgivelsene rundt hotellet.

Vakker utsikt på tur i Sveits Vandring i Portugal Vandring på Sierra de Aitana i Spania

Vanskelighetsgrader

Vanskelighetsgrader er en subjektiv størrelse og kommer an på form og utholdenhet. Men vi har likevel gitt vårt bud på vanskelighetsgraden av de forskjellige vandreferiene.

Vanskelighetsgrad 1 er den letteste og 5 den mest krevende.

 1. Lett – Vandringene er lette og korte på gode stier.
 2. Lett til middels – Vandringene er nærmest lange gåturer på jevnt underlag, men med stigninger og fall.
 3. Middels – Vandringene er mer krevende med brattere passasjer, men kan klares med rimelig god kondisjon. Underlaget kan være ujevnt og steinete.
 4. Krevende – Vandringene er ganske krevende. Deltakerne må ha god kondisjon og være utholdende. Det kan være passasjer der du må bruke hendene eller skal gå over store steinblokker.
 5. Svært krevende – Vandreerfaring er nødvendig. Vanskelige passasjer, men uten klatring. Kondisjon og utholdenhet må være veldig god.