Loading...

VELG FERIETYPE
VELG SOSIALE FORHOLD
VELG UKE
VELG REISEMÅL

Vandreferie

Aktive vandreferier i Europa

Ønsker du å dra på en aktiv ferie hvor du samtidig får uforglemmelige naturopplevelser og et inngående kjennskap til destinasjonen din? Så gå på oppdagelse i vårt store utvalg av vandreferier.

Den velkjente, taktfaste lyden av grus under støvlesålene forstummer for første gang. Du stopper opp ved en rislende fjellbekk og trekker inn den tynne, rene luften. Du tørker den fuktige pannen før du setter deg på en klippeblokk ved bekken og skuer ut over landskapet. Det trengs ingen ord for å beskrive landskapet, for kollagen av gress- og blomsterkledde fjellsider kommer alltid til å være innprentet på netthinnen din. Hjertet får blodet til å strømme ut i musklene som er aktive etter to timers vandring opp mot naturens storslåtte og majestetiske trone.

Mens du fyller opp flaksen med drikkeklart kildevann dukker en steinbukk opp på klippeplatået og varmer seg i solas morgenstråler. Du får et anerkjennende og inviterende nikk med hodet fra kongen av fjellet før han snur seg og forsvinner på stien du skal fortsette på. Du reiser deg og retter på den tettpakkede vandreryggsekken før du tar første skritt mot neste strekk, reisens sluttdestinasjon.

Kan du se deg selv i denne scenen, og ønsker du å dra på en aktiv ferie hvor du samtidig får uforglemmelige naturopplevelser og et inngående kjennskap til destinasjonen din? Så gå på oppdagelse i Ruby Travels store utvalg av vandreferier. Opplev blant annet Kroatia med et fjellrikt landskap, Frankrike med sine mange vinmarker og Tyskland med utallige vakre elver og kanaler.

Midtpunktet på vandreferiene våre er alltid de helt store og vakre naturopplevelsene, som i samspill med en hyggelig base og et godt fellesskap skaper det beste grunnlaget for en perfekt ferieopplevelse. I tillegg er det alltid viktig for oss med et tett samarbeid med de lokale så ferieoppholdet ditt blir mer autentisk og nærværende.

 

Vis mer
se vårt utvalg
Vis som Grid List

Items 1-10 of 30

Page
per side
Tyskland - Vandreferie på egenhånd

Opplev naturen rundt Zugspitze som blant annet byr på den ville Partnach-kløften, de fargerike alpeblomstene i Leutasch-dalen, et rikt dyreliv i Gaistal-dalen og den spektakulære utsikten utover Eibsee.

 • Individuell avreisedag
 • 6 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 5980,-
Vandring i Italia på egenhånd

De fem små maleriske byene ligger som perler på en snor ved den Liguariske kysten. På vandreferie i Cinque Terre opplever dere alle fem pluss baklandet i fjellene.

 • Individuell avreisedag
 • 6 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 4621,-
Portugal, Maderia - Vandring på egenhånd

Vakre kystruter, levadavandringer, lavaklipper, blomsterflor, høyplatået og ikke minst Funchal. På denne vandreferien kommer dere øya rundt og opplever det beste av Madeira.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 6796,-
Vandring på egenhånd i Østerrike

Området utenfor Salzburg inviterer til vandring for hele familien. Her er det bølgende grønne bakker som omgir flotte innsjøer og hyggelige landsbyer. Turen er velegnet for både barn, voksne og seniorer.  

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 5708,-
Vandreferie i Italia på egenhånd

Vandreferie forbi de vestlige Brenta-dolomittenes imponerende topper, gjennom skogkledde daler og ned til Gardasjøens bredder. Gled deg til en ferie med massevis av nye inntrykk.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 7884,-
Portugal/Spania – Vandreferie på egenhånd

Opplev den portugisiske caminoen fra Porto til den legendariske byen Santiago de Compostela. Gled deg til 14 dager gjennom to spennende land med fokus på vandring for både kropp og sjel.

 • Individuell avreisedag
 • 13 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 9244,-
Portugal/Spania - Vandreferie på ege hånd

Bli med på en naturskjønn pilgrimsvandring med vakre utsikter over havet og fjellene. Gled deg til å vandre i avvekslende natur og gjennom hyggelige, autentiske byer.

 • Individuell avreisedag
 • 14 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 10060,-
Italia – vandreferie på egenhånd

Dra på en vakker vandretur gjennom middelalderbyer, langs vinmarker og over bakketopper til du kommer til den asurblå og solrike Rivieraen. Gled deg til å oppleve to av Italias herlige regioner.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 7612,-
Vandreferie på egenhånd i Spania

Den kanariske øya La Palma er også kjent som La Isla Bonita, som betyr ‘den vakre øya’. Landskapet er utrolig fascinerende og byr på mange flotte vandreopplevelser.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 8564,-
Vandreferie på egenhånd i Italia

Her får du et utsnitt av den lange pilgrimsruten Via Francigena fra Canterbury i England til Roma. På 6 dagsetapper i Toscana vandrer dere fra Lucca til Siena.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra NOK 7612,-

Vandreferie på egenhånd

På våre individuelle vandreferier setter vi rammene for deg, men hvordan dagene utfylles, er helt opp til dere. Dere får våre beste anbefalinger, gode idéer og viktigste erfaringer med i bagasjen sammen med vandrebeskrivelser, detaljerte kart og relevant reiseinformasjon.

Dere står selv for å komme frem og tilbake til Norge, men vi vil selvfølgelig alltid hjelpe dere med å finne den riktige transportformen for dere. Etter ankomst til det første hotellet finner dere en vandrepakke med alle relevante opplysninger om turen.

Under hele turen er vi ikke lengre unna enn en telefonsamtale. Hvis det skulle oppstå problemer, eller dere går dere bort i det vakre landskapet, har vi en lokal partner i området som vil kunne hjelpe dere med å komme på rett kurs igjen.

Vandreferie Vandreferie i Cinque Terre Sommer i Umbria

Kort om vandreturer på egenhånd

- Vi booker alle overnattinger med inkludert frokost

- Vi sørger for transport av bagasje mellom hotellene

- Vandrepakke med kart, vandrebeskrivelser m.m.

- Nødnumre til lokalpartner – hvis partneren ikke kan løse problemet, har vi et nødnummer.

- Vi kan være behjelpelige med booking av halvpensjon, ekstra netter og transfer.

Hva du kan forvente av en vandredag på egenhånd

Dagen starter med frokost og klargjøring til dagens vandretur. Bagasjen blir typisk hentet kl. 09.00, men dere velger helt selv om dere forlater hotellet før eller etter bagasjen er hentet. Bagasjen vil typisk være på neste hotell før kl. 17.

Vandringen begynner med instruksjoner hentet fra vandrebeskrivelsene våre. Hvor nøye dere ønsker å følge disse, og hvor dere holder pauser og lunsj er helt opp til dere. Det vil inngå i informasjonen om det er nødvendig å medbringe matpakke til dagens tur.

Kvelden er til fri disposisjon, og det er rik mulighet for å utforske de nye omgivelsene rundt hotellet.

Vakker utsikt på tur i Sveits Vandring i Portugal Vandring på Sierra de Aitana i Spania

Vanskelighetsgrader

Vanskelighetsgrader er en subjektiv størrelse og kommer an på form og utholdenhet. Men vi har likevel gitt vårt bud på vanskelighetsgraden av de forskjellige vandreferiene.

Vanskelighetsgrad 1 er den letteste og 5 den mest krevende.

 1. Lett – korte, lett vandringer på gode stier
 2. Lett til middels – lengre traveturer på jevnt underlag med stigninger og fall
 3. Middels – mer krevende med steilere passasjer, hvor underlaget kan være ujevnt og steinet. Kan klares med rimelig god kondisjon.
 4. Krevende vandringer – vi anbefaler å ha en god kondisjon. Det kan forekomme passasjer, hvor hendene må brukes for å forsere steinblokker.
 5. Vandreerfaring er nødvendig – vanskelige passasjer. Kondisjon og utholdenhet må være god.