Appenninenes grønne fjell

Italia – Vandreferie på egenhånd

Her finner du fredfulle, grønne fjell, skyggefulle kastanjelunder og brusende fossefall. Herlige naturopplevelser tilsatt fantastisk italiensk mat.

In stock
Travel Code
VAI-004
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Nasjonalparkens største attraksjon, Cascate Dardagna-fossen
blue encircled check Koselig og sjarmerende vertskap
blue encircled check Helpensjon – matpakke på turdagene
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

På grensen til det kjente Toscana, 70 km sørvest for Bologna og 80 km nordvest for Firenze finner du Lizzano in Belvedere, som er utgangspunktet for vandreturene.

Nasjonalparken Corno alle Scale danner rammen for vandringene. Områdets høyeste topp er Monte Cimone (2165 moh.), og fra noen av fjelltoppene får du en imponerende utsikt ut i horisonten. Om våren er fjellene fulle av blomster og om høsten er det rik mulighet for å samle sopp og kastanjer.

Du befinner deg nærme en fjellbefolkning som fortsatt holder fast i mange gamle tradisjoner. De har et stort kjennskap til området og deler gjerne naturopplevelser med andre. Når du vandrer i området, fornemmer du ofte lukten av tre-røyk i luften når du nærmer deg neste landsby.
Hver dag har du muligheten for å fylle opp vannflaska med kjølig vann fra en av de mange kildene.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Lizzano in Belvedere. Henting på stasjonen i Porretta Terme til starthotellet (inkl.)

Dag 2: Monte Belvedere
Turen starter i Raspadore med oppstigning til kirken ved Gabba, som absolutt er verdt et besøk. Videre vandrer dere i enger med ville blomster og gjennom eikeskog til Monte Belvedere. På toppen her er det opplagt å ta en pause og spise lunsj, nyte utsikten, se ruinene av den gamle borgen samt avtegningen av kvinnekroppen i gresset, som ifølge legenden skyldes at djevelen drepte en gravid kvinne her. Du passerer landsbyen Pozzo med det lille kapellet før du kommer tilbake til Lizzano.
Vandring ca. 4½ timer, ca. 13 km, +700 m/-1120 m

Dag 3: Til Pianaccio
Flyttedag.
En dag langs vannløp, skyggefull skog og gjennom små, hyggelige landsbyer. I løpet av dagen treffer du på flere casoni’s, som er åpne ovner hvor kastanjer tørkes over åpen ild, og en livlig duft sprer seg. Det er også mulighet for å studere en meget velbevart vannmølle på veien. Den uberørte Causso-dalen krysses og ruten stiger opp til den lille middelalderlige fjellbyen Monteacuto med det blomstersmykkede torget, som nærmest henger ut over fjellet som en balkong.
Vandring ca. 4½ timer, ca. 12 km, +1015 m/-900 m

Dag 4: Segavecchia
Transfer til tilfluktsstedet Segavecchia, hvor du har utsyn til den østlige delen av Corno alle Scale. Herfra går det opp gjennom bøke-, eike- og kastanjeskog, over gressletter og bortover høyderygger med formidable utsikter. Kanskje du får øye på små fuglekasselignende trekasser på trærne med en sprekk i stedet for det tradisjonelle runde hullet. Dette er hvilekasser for flaggermus. Etter et par timers vandring kommer du til vannskillet som markerer grensen mellom Emilia-Romagna og Toscana. Etter en snirklende og ganske lang nedstigning kommer til tilbake til broen ved utgangspunktet.
Vandring ca. 6 timer, ca. 16 km, +1159 m/-1330 m

Dag 5: Croce dei Colli
Flyttedag.
Vandring fra hotellet til Segavecchia, hvor en sti full av steiner fører opp til Sboccata dei Bagnadori, som har rykte på seg for å være et stille og nesten mystisk sted. Monte Grande er et opplagt sted å ta en pause siden det er en enestående utsikt her. Landskapet åpner seg ved Croce dei Colli og er også et fint lunsjsted i 1234 meters høyde. Det er ganske tydelig at villsvinene og skogens mange andre dyr bor i skogen og graver opp jordbunnen. Du går ved en forlatt gård ved Ca’ Lenzi før du kommer til utkanten av Vidiciatico og vandrer gjennom den gamle delen av landsbyen til hotellet.
Vandring ca. 5 timer, ca. 14 km. +/- 1100 m.

Dag 6: Fossefallene
Transfer til Poggiolforato. Herfra starter dagens avvekslende vandring langs elvene via områdets spektakulære fossefall Cascae Dardagna, som betegnes som et av nasjonalparkens største severdigheter. Du vandrer opp langs fossefallene, noen steder med litt kraftig stigning, og det er mulighet for en kjølende dukkert, flere pikniksteder samt forrykende utsikt ned over fossefallene. Senere kommer du til Il Cavone innsjøen hvoretter oppstigningen til områdets høyeste topper, Corno alle Scale og Punta Sofia starter. Slitet belønnes med en formidabel utsikt. I klart vær kan man se havet og Korsika.
Turen slutter i La Cá, hvor det er transfer tilbake til hotellet.
Vandring ca. 7½ timer, ca. 19 km, +1420 m/-1320 m (ruten kan forkortes så man vandrer 4 eller 6 timer og 9 eller 14 km).

Dag 7: Valle del Silenzio
Transfer til Cavone ved Il Cavone innsjøen. Dagens etappe starter i Valle del Silenzio, som er et av regionens mest uberørte steder med en koloni av pipende murmeldyr. Ruten stiger, og via en fjellrygg kommer du til toppen av La Nuda, hvor du har utsikt nesten hele veien rundt. Stien snirkler seg nedover, gjennom pinje- og furuskog og over gressarealer før Vidiciatico kommer til syne.
Vandring ca. 5½ timer, ca. 14 km, +600 m/-1230 m.

Dag 8: Hjemreise
Etter frokost er det transfer til Poretta Terme (inkl.) eller det kan arrangeres transport tilbake til starthotellet.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3-4

down v arrow

Vandringene ligger på 12 til 19 km per dag. Det er pene stigninger og fall, og en enkel dag med en litt vanskelig passasje gjennom og over klipper som varer et par minutter. Stiene er til dels lette, til dels mer steinete. Hotellene sørger for transfer til/fra vandreturene de dagene det er nødvendig (inkl. i prisen). Turen er uten turleder og du må kunne orientere deg etter kart og rutebeskrivelse.
Et par uker før avreise mottar du kart og rutebeskrivelser på engelsk.
Bemerk at det tidlig i sesongen (i mai) fortsatt kan ligge litt snø fra vinteren på noen av de høytliggende stiene.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på 3 forskjellige 2-3* fjellhoteller og pensjoner i løpet av uken. Alle rom er med bad/toalett.

De 2 første nettene er på Hotel Fondaccio i Lizzano in Belvedere med et lite anneks og hage. Dere blir enten innlosjert i hotellets hovedbygning eller i det lille annekset som ligger ca. 150 m fra hovedbygningen. Her finner du et lite utendørs, oppvarmet basseng som er åpent fra mai til og med august.

De neste 2 nettene er på Locanda Alpina i Pianaccio med et herlig lydbilde av den rislende bekken rett utenfor. Tre unge døtre driver hotellet med energi og interesse for tradisjonell matkunst, men også med respekt for sin far som gjorde dette enkle hotellet til et sted hvor god mat og livsglede har trivdes i en menneskealder.  

De siste tre nettene er på Hotel Montegrande i Vidiciatico som er et klassiske, tradisjonelt hotell hvor vertene virkelig står på hode på gjestene – han i restauranten og baren, og henne i kjøkkenet, hvor maten er eksepsjonelt.

Turen er med helpensjon, så på vandredagen får man en matpakke med til å spise på veien.

I juli og august er det begrenset plass, og det kan være nødvendig å bytte litt rundt på hotellovernattingene, men vandringen vil fortsatt være de samme, bare i en annen rekkefølge.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Man kan fly til Bologna, Firenze, Pisa, Milano eller Venezia.
Fra Firenze Rifredi tar det ca. 2 timer med tog via Pistoia til Porretta Terme.
Fra Bologna er det timedrift på toget til Porretta Terme, og turen tar 1 time.
Fra Milano kan du komme til Bologna på 1 time med hurtigtog og godt 2 timer med regionaltog.
Fra Pisa Centrale tar det godt to timer med tog via Lucca og Pistoia til Porretta Terme.
Fra Venezia må du beregne 3½ timer til Porretta Terme via Bologna.
Se mer om tog på Trenitalia eller Deutche Bahn.

Ved ankomst til Porretta Terme kan vi arrangere gratis henting til første hotell i Lizzano. Alternativt kan man tilkjøpe transfer fra flyplassen i Bologna eller Pisa.

Ved hjemreise kan det arrangeres transfer fra slutthotellet til Bologna flyplass eller Pisa flyplass.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan hjelpe med å arrangere fly, så kontakt oss for å høre nærmere om dette.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 9583,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 7728,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon (fra middag dag 1 til frokost dag 8)
 • Bagasjetransport
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Transfer til/fra vandreturenes start/sluttpunkt
 • Transfer til/fra Poretta Terme (alternativt kan man bestille transfer retur til bilen ved starthotellet. Se under tillegg)

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • lokale turistskatter på hotellene

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Lukket parkering
 • Transfer til/fra Bologna flyplass eller Pisa flyplass: pris på forespørsel
 • Ekstra natt inkl. halvpensjon i Lizzano, Pianaccio eller Vidiciatico

NB: Man kan IKKE medbringe hund på denne turen.

Link til toppen av siden