Vandreferie i Kroatia

Kroatias skjulte perler

Tusenvis av eksotiske øyer, vidunderlige fjell, solrike enger, asurblått hav og vakre, kulturelle kystbyer. Kroatia byr på naturlandskap i særklasse og er perfekt til en vandreferie du sent kommer til å glemme.

Vandreferie i landskap og flora som du ikke finner andre steder i Europa

Gå ikke glipp av en fantastisk flott vandreferie til Kroatia. En perfekt destinasjon for deg som lovpriser innholdsrike vandredager i uberørt natur- og kulturlandskap. Kroatia byr på alt hva hjertet kan begjære av variert natur – fra fjellrike regioner, nasjonalparker med fossefall, hvite sandstrender, krystallklart hav og ikke minst vinmarker i massevis. Det gjemmer seg mange skjulte perler som bare venter på å bli oppdaget – en perfekt vandredestinasjon til deg som ønsker som å oppleve og nyte den rå og uberørte naturen på egenhånd.

På vandreturen din vandrer du gjennom frodige fruktplantasjer, tette skoger, olivenlunder og vinmarker i massevis. Dere stopper i hyggelige og sjarmerende byer som emner av middelhavsstemning. 

Gled deg til …

 • Å vandre i et særdeles variert landskap. Kroatia byr på et hav av vakre fjell, elver og bergtagende vinmarker, for ikke å nevne de tusenvis av vakre øyene.
 • Innbydende lokale matopplevelser.
 • Et herlig vandreklima som tillater vandringer året rundt. Temperaturforskjellene ved den kroatiske kysten er ikke så utsvingede siden havvannet jevner ut temperaturen. Helt perfekt til en vandreferie.
 • Kultur i verdensklasse. Kroatia fungerte som møtepunkt mellom østlige og vestlige deler av Romerriket samt mellom Kristendommen og Islam. Kjenn hvordan befolkningen er sammensatt på kryss og tvers av religion og etnisitet på denne vandreferien.
Vis mer
per side

2 Items

Kroatia | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev Kroatias ubestridte ferieparadis, Istria, til fots. Frodig natur, vingårder, oliventrær og historiske middelalderbyer er bare noe av det du vil oppleve på turen fra Buje i vest til Lovran i øst.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Kroatia | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2

Dra på en litt annerledes vandreferie hvor dere øyhopper rundt blant de herlige øyene Mljet og Šipan. Utforsk sjarmerende landsbyer, vakre strender, nasjonalparker og UNESCO-verdensarv.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel

5 gode grunner til å utforske Kroatia

Kulturelle kystbyer
Opplev blant annet vakre Dubrovnik, en av Europas vakreste kystbyer, også kjent som Adriaterhavets perle. Byen emner av historie og kultur med den kjennetegnende middelalderlige ringmuren, som siden 1979 har vært på UNESCOs verdensarvlise. Den 2 km lange bymuren danner rammen rundt den unike gamle bydelen med sjarmerende og hyggelige gater. Hvis du er Game of Thrones-fan, er denne byen rene himmelen – flere av scenene til den verdensberømte serien ble nemlig innspilt her.

Landet med de tusen øyene
Kroatia er et rent øyparadis og med god grunn. Over 1200 øyer, og alle sammen har noe spesielt å by på. Gled deg til å nyte sola i buktene, hvor det er god sannsynlighet for at du kommer til å ha det meste for deg selv. Gå heller ikke glipp av å utforske noen av Kroatias vakre nasjonalparker på bl.a. øya Mljet, som byr på saltvannsøyer, naturoaser og vinmarker. Alle øyene er sitt eget rene paradis som bare venter på å bli opplevd.

Kroatiske delikatesser
Det kroatiske kjøkkenet er utrolig forskjellig fra region til region. I den dalmatiske regionen er skalldyr og grønnsaker det mest normale å spise og det er samtidig en region som er ytterst rik på Middelhavs-urter som salvie, laurbærblad, oliven og basilikum. En av Kroatias tradisjonelle retter er Cevapcici – en kroatisk kebab som man rett og slett må smake på.

Europas reneste badevann
Kroatia har flere år på rad blitt kåret til å være blant topp 3 med Europas reneste og beste badevann. Og med de mange lekre strendene, gjør det Kroatia til et ytterst opplagt feriemål. Gled deg til å få et avbrekk fra vandreturene og nyt en svømmetur i den krystallklare, asurblå havet.

Gjestfritt folkeferd
Kroatia er en stolt nasjon og kroatene har i løpet av de siste årene gjort en hel del for å gjøre Kroatia til det foretrukne ferielandet. De er spesielt begeistret for gjester, og du kommer ikke til å være i tvil om at du er velkommen, nærmest uansett hvor i landet du befinner deg – du blir møtt med åpne armer.

Ringmuren i Dubrovnik Vandrere i den kroatiske natur Mljet nationalpark

Alternativer

Ønsker du en annen destinasjon enn Kroatia? Prøv en av våre mange andre vandreferier til f.eks. Spania, Marokko eller Frankrike.

Hvis du fortsatt brenner for å utforske Kroatia, men det ikke er vandrestøvlene som lokker, anbefaler vi å ta en kikk på våre sykkelferier og sykkelcruise til Kroatia, hvor du også får et fantastisk innblikk i landets vakre natur.