Vandreferie i Sveits

Frisk fjelluft og snøkledde alpetinder

I Sveits finner du oppskriften på noen av de beste vandreturene Europa kan by på. Her kan du enkelt komme opp i høydene, hvor du ikke kan unngå å bli fortryllet av de vakre naturopplevelsene og hyggelige landsbyene.

Majestetiske fjelltopper og mektige innsjøer

En velutviklet stisystem, kabelbaner og høye alper. Når øynene dine skuer ut over landskapet i de sveitsiske alpene, kan du ikke unngå å bli bergtatt av de blomstrende alpine setrene, snirklende elver og forunderlige klippeformasjoner som ligger i ly av de høye alpetindene.

Det er mange muligheter for å ta kabelbaner opp i høydene hvor de gode stisystemene gjennom den storslåtte naturen sikrer deg fremragende vandreturer hver dag. Her finner du sjarmerende små landsbyer som byr på hyggelig sveitsisk alpestemning.

Du kommer til å oppleve de imponerende utsiktene over fjellinnsjøer, rå alpetopper og frodige enger, mens du glir igjennom Sveits’ vakre landskap. Sveits er helt klart en fantastisk destinasjon for den neste vandreferien din, og den alpine naturen er noe helt spesielt. Hver eneste dal og hver eneste fjelltopp byr på nye vidunderlige utsikter.

5 gode grunner til å dra til Sveits på vandreferie

 • De høye sveitsiske alpene danner rammen om et fantastisk naturliv med vidstrakte setre, fjelltopper og kalde, klare innsjøer.
 • Du kan få en helt særlig opplevelse når du kjører gjennom alpetunneller og over fjellpass med tog i Sveits.
 • Med kabelbaner kommer du raskt opp i høydene, hvor de vakreste vandreturene venter på deg.
 • I Sveits finner du et velutviklet system av vandrestier som gjør vandreturene til en skikkelig fornøyelse.
 • Du treffer på mange ikoniske alpetopper i Sveits, som f.eks. Matterhorn som ligger på grensen til Italia.
Vis mer
per side

2 Items

Vandring på egenhånd i Frankrike | Vanskelighetsgrad 4-5

Opplev ikoniske Mont Blanc og de omkringliggende fjellene, spektakulære isbreer, grønne daler og bergtagende panorama-utsikter. Vandreturen rundt Alpenes høyeste fjell er intet mindre enn en naturvakker perle.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Sveits – Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3-4

Ta vandrestøvlene på og besøk sveitsiske Vierwaldstättersee hvor grønne bølgende bakker, utsikter til ville fjelltopper og utallige gode vandreopplevelser venter på deg.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel

5 vakre alpetopper i Sveits

Matterhorn 4478 moh.
En av de mest kjente alpetoppene er Matterhorn på grensen mellom Sveits og Italia. Det er nemlig denne som er inspirasjonen bak Toblerone-sjokoladens utforming.

Klein Matterhorn, 3883 moh.
Europas høyeste kabelbane fører til toppen av Klein Matterhorn. Her kan du se på 38 alpetinder over 4000 meter, 14 gletsjere og du kan faktisk også stå på ski hele året på Theodul-gletsjeren.

Munt Pers, 3207 moh.
Ved Bernina-passet finner du en lang rekke topper, herunder Munt Pers. En svevebane bringer deg opp til en ca. 2 km lang vandresti som leder til toppen. Men selv om distansen er kort, kan det godt være en litt utfordrende vandretur likevel.

Gornegrat, 3155 moh.
På toppen av Gornegrat møter du en utrolig vakker utsikt til Matterhorn. Man kan komme til toppen av fjell med en fabelaktig togtur, hvor du på ca. 30 min beveger deg mer enn 1400 høydemeter opp. Her finner du bl.a. Europas beliggende hotell og flotte vandreruter.

Piz Nair, 3057 moh.
En annen relativt lett tilgjengelig alpetopp i Sveits er Piz Nair i nærheten av St. Moritz. Fra byen går det først en kabelbane og så en svevebane nesten hele veien til toppen. Endestasjonen ligger kun 30 høydemeter under toppen.

Matterhorns top Vandrere ved Vierwaldstättersøen Kabelbane i de schweiziske alper

Alternativer til en vandreferie i Sveits

Hvis du har spørsmål til vandreferiene våre i Sveits, kan du kontakte oss på tlf. +47 21 95 63 38, hvor vi sitter klare til å hjelpe deg.

Hvis du er på utkikk etter alternativer til en vandreferie i Sveits, kan du gå på oppdagelse i vandreferiene til andre deler av Alpene, f.eks. Frankrike, Italia eller Østerrike. Du kan også se på vandreferier i de tyske alpene, men Tyskland byr også på mindre fjellrike vandredestinasjoner, hvis du ikke ønsker å vandre i alt for store høyder.

Sveits er ikke bare et fremragende vandreland. Men sine mange innsjøer og flotte natur er det også opplagt å dra på en sykkelferie i alpelandet.