Sykkelferie i Danmark

BESØK NABOLANDET FOR EN UNIK OPPLEVELSE MED ET STORT UTVALG AV VAKRE RUTER

Du trenger ikke reise lengre enn over Skagerak for å få en begivenhetsrik ferie på sykkelen. Vi har nøye utvalgt populære og sykkelvennlige ferier på flere forskjellige destinasjoner i det herlige Danmark.

Et godt grunnlag for en naturskjønn og opplevelsesrik sykkelferie

Med det flate landskapet sitt, er Danmark en opplagt sykkeldestinasjon. Du kommer til å oppleve Danmark med helt nye øyne når du triller bortover de danske landeveiene, og blir gjerne overrasket over hvor mye en sykkelferie i nabolandet har å tilby.

 En fordel ved å dra på sykkelferie i Danmark er helt klart størrelsen på det lille landet; du kan fint sykle fra severdighet til severdighet uten å treffe på ekstremt lange distanser og utfordrende stigninger. I tillegg har Danmark en lang kystlinje og mange strender som legger opp til diverse vannaktiviteter. I tillegg kan du oppleve grønne skoger, store eng-områder, og gamle byer med rik historie. Den danske historien er skrevet i bygninger og andre minnesmerker som finnes over hele landet. Blant annet kan du se Jellingstenen, Den Lille Havfrue, Rundetårn og slottet Kronborg, hvor den danske beskytteren Holger Danske sitter.

Vi tilbyr både sykkelferier i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Vanligvis er turene våre individuelle turer. Noen turer er spesielt egnet for familier med barn og noen turer har lengre strekninger og er mer egnet for den mer trente syklisten. Det finnes en rute for alle!

De fleste av våre turer er individuelle selvstyrte turer, og ved ankomst vil du motta kartbok og veibeskrivelse med beskrivelse av turen, og vi har arrangert for overnatting og bagasjerom mellom hotell.

Sjekk ut de forskjellige sykkelferiene våre her.

Vis mer
per side

5 Items

Familievennlig sykkelferie i Danmark

Ta familien med på denne lette og vakre sykkelferien, hvor rutene er korte og severdighetene er uforglemmelige. Dere sykler forbi eldgamle slott, idylliske kyster, hyggelige havner og det livlige København.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
Sykkelferie gjennom historien med innkvartering på oppgraderte rom

Gå i de gamle, danske kongenes fotspor når du opplever eventyrlige slott, vidunderlige strender og pulserende København. Denne turen inneholder masse kultur, historie, tradisjoner og tid til fordypelse.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
Sykkelferie med mellomlange etapper og kongelige byer

Gjennom mellomlange og lange etapper kombinerer denne turen det beste av Nordøst Sjælland med en bit av Sverige. Opplev hyggelige marinaer og besøk viktige kongelige byer som Hillerød og Roskilde.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
Kyst, landlige høydepunkter og den grønne øya Samsø

Bli med på denne vakre sykkelturen i Østjylland som starter og slutter i herlige Aarhus. Turen er full av jysk sjarm og tar deg med til hyggelige gater, fine landsbyer, dype innsjøer, grønne skoger og flotte strender.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
Sykkelferie på det idylliske sørlige Fyn

På denne øyhoppingen i Fyns skjærgård sykler du forbi vakre strender, bergtagende sletter med fantastiske utsikter og sjarmerende landsbyer.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel

Sykkelen er etter hvert blitt et opplagt transportmiddel når man skal utforske et land. I stedet for å råkjøre på den danske motorveien, får du mulighet for å oppleve lengre strekninger på landet i slow motion. Slik kommer du uten tvil til å se ting du ellers ikke hadde sett.

Med tiltak som gjør syklingen enkel, behagelig og sikker har Danmark blitt en vaskeekte sykkelnasjon. Når byer som New York ønsker å optimere sykkelforholdene, er København prakteksemplaret. Så det er ingen vits i å reise langt bort for å kjenne vinden i ansiktet når du sykler av gårde.

Men hvorfor velge akkurat Danmark som destinasjonen for din neste sykkelferie? Under kan du lese listen som gir deg 5 gode grunner:

 1. Flatt og smått. Selv om en sykkeltur oppover noen av de danske bakkene gjerne kan gi en litt høyere puls enn vanlig hvilkepuls, er det jo ingenting i forhold til andre land, inkludert vårt eget hjemland. Danmark er så å si flat som en pannekake. Derfor er en sykkeltur hit helt opplagt for deg som ønsker en mer avslappet aktivferie og ikke er den største fjellgeita. I tillegg sørger størrelsen for at det aldri er spesielt langt fra severdighet til severdighet. Sykkelrutene er fulle av opplevelser, og det er aldri langt til neste kiosk, butikk eller matbod, hvor du kan få fylt opp vannflaska og fylt på med proviant.
 2. Miljøvennlig ferie. Det er ikke den helt lange turen fra Norge til Danmark, så du skal verken ut på ekstremt lange flyreiser eller annet enn et par timer på nærmeste ferje før du kommer til startdestinasjonen din. I tillegg krever sykkelen ikke annet drivstoff enn det kroppen din har å tilby.
 3. Forbløffende natur. En sykkelferie i Danmark kommer til å forbløffe deg; du får alt fra store enger, dramatisk kystlandskap, skoger med innsjøer og den dype roen så langt øyet kan se.
 4. Sykling er sunt. På en sykkelferie får du bevegd kroppen masse, så både den og sjelen blir skjemt bort på et helt annet plan enn i hverdagen. Og når man har syklet x antall kilometer, er det helt innafor å spise den største isen du klarer.
 5. Sikkerhet fremfor alt. Danmark er ett av verdens sikreste land å sykle i. Det er mer enn 11 000 km med sykkelstier, hvor noen av dem er kategorisert som såkalte supersykkelstier. Når du sykler i Danmark, kjenner du nok også til trafikkreglene siden de ikke er annerledes fra de norske, og bilistene er vant til å ha syklister på veiene. Derfor kan du begi deg ut på en sykkelferie med Ruby Travel med ro i sinnet.
Cyklister på brostensvej Cyklister ved havet Heste på ruten

                

Verdt å vurdere når du velger sykkelferie

I de utførlige dagsprogrammene for sykkelferiene i Danmark kan du bli klokere på hvilken tur som passer best til deg. Men du kan også allerede begynne å vurdere hvilken del av landet du ønsker å besøke. Med ruter i Jylland, på Fyn og Sjælland, hvor spesielt Nordsjælland kan fremheves som sykkeldestinasjon, er det litt til hver smak. I tillegg må du tenke på vanskelighetsgraden som passer best til deg. Vi har gode muligheter for turer både med og uten barn – f.eks. har vi turer på det nordlige Sjælland med varierende vanskelighetsgrader.

Hvis ideen om en sykkelferie har fanget deg, men du ikke er sikker på om Danmark er det rette landet for eventyret på den tohjulte vennen din, kan du lese mer om de andre sykkeldestinasjonene våre her.

Hadde det ikke vært herlig med en forfriskende tur rundt i det danske sykkellandet, hvor kosen alltid er nærværende? Det er visst ingen tvil om svaret, så det er bare å få tak i venner og familie, eller bare å ture av gårde selv på en uforglemmelig sykkelferie i nabolandet. Både Østjylland, Fyn og Nord Sjælland venter på deg!

Cyklister ved en sø Familie på cykelferie Gl. Elmegaard