Sykkelcruise i Kroatia

Opplev den vakre Adriaterhavkysten

Flotte motorseilere, turkisblått hav, majestetiske fjell, hyggelige olivenlunder og fantastiske sykkelmuligheter – Kroatia danner uten tvil rammene for det perfekte sykkelcruiset.

Opplev vakre kyststrekninger og sjarmerende øyer på et sykkelcruise i Kroatia

Er du allerede fasinert av det skjønnheten på det kroatiske fastlandet? Da er det tid til å utforske øyene med hver deres historie og sjarm – den ene vakrere enn den andre. På sykkelturene kommer du til å passere hyggelige olivenlunder og sykle bortover stille småveier omgitt av sypress- og fikentrær. Mellom turene kan du bade i det krystallklare vannet direkte fra båten eller fra de herlige strendende. Det er vanskelig å komme nærmere havet enn det – du kan kanskje allerede lukte den salte havlufta?

Uansett om du ønsker en aktiv familieferie eller i høyere grad vil slappe av, er et sykkelcruise i Kroatia noe som kommer til å tiltale de fleste – du kan nemlig bestemme helt selv hvor mange av dagene du ønsker å sykle med flokken. Hvis du trenger en avslappingsdag, kan du bare velge å bli om bord på båten og nyte den vakre utsikten over Kroatias skjærgård fra sjøsiden. Det er en av de helt store fordelene ved et sykkelcruise. Livet om bord på cruiset er hyggelig og uformelt, og du kan fritt velge hvilke arrangementer du ønsker å delta i.

Les med her og bli klokere på våre sykkelcruise til Kroatia.

Vis mer
per side

6 Items

Kroatia | Sykkelcruise i Istria og Kvarnerbukta | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev et eventyrlig sykkelcruise til øya Cres og det grønne hjertet av Kroatia, hvor bølgende landskap og vakre kystbyer med fargerike venetianske hus venter på deg.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Kroatia | Sykkelcruise i skjærgården | Vanskelighetsgrad 3-4

Bli med ​​på et fantastisk sykkelcruise i Kroatia og opplev uforglemmelig skjønnhet og store kontraster mellom de forskjellige øyene samt spektakulær natur i den krystallklare Kvarnerbukten.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Kroatia | Sykkelcruise | Vanskelighetsgrad 2-3

Panoramautsikten venter deg på dette sykkelcruise i det krystallklare Adriaterhavet i den kroatiske skjærgården, hvor du bl.a. kan oppleve Krka nasjonalpark og dens brusende fossefall.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Kroatia | Familievennlig sykkelcruise | Vanskelighetsgrad 1-2

Bli med på et aktivt sykkelcruise velegnet for hele familien. Med mulighet for både sykling, river rafting, vandreturer og kjølige dukkerter i det turkisblå havet kommer dere absolutt ikke til å kjede dere.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Besøk Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia og Serbia

En forrykende ferie-cocktail med seilas om bord på MS Swiss Crown. Du sykler gjennom 5 land og 4 hovedsteder i Puszta, Balkan og paprika-området og imponeres av dramatisk natur på veien.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 Netter
Forespørsel
Kroatia | Naturvakkert sykkelcruise | Vanskelighetsgrad 3-4

Øyhopping på sykkel på de Dalmatiske øyene i det sørlige Kroatiske havet. Internasjonal gruppe med engelsktalende sykkelguide.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel

Et sykkelcruise i Kroatia er litt annerledes enn de andre sykkelcruisene våre, som nesten alle sammen foregår langs Europas elver og kanaler. I Kroatia seiler du fra øy til øy og sykler i det fjellrike landskapet, hvilket til tider kan gjøre utfordringene større sammenlignet med de andre destinasjonene. Syklene er med lavt gir og velegnet til det bakkerike landskapet, så turen kan gjennomføres av de fleste i rimelig god form.

Overalt frister det klare vannet, og en medbragt dykkermaske kan derfor være en god idé. Skipet legger om regel til for natten i de hyggelige små havnene, hvor en stemningsfull atmosfære hersker. Her er det god tid til å gå på oppdagelse blant de mange vakre bygningene, små torg og plasser som pryder av blomster samt sjarmerende kaféer og restauranter.

3 gode grunner til å bestille sykkelcruise til Kroatia

 1. Du kommer til å oppleve et vakkert, fjellrikt landskap på sykkelturene. Fjellene står i skarp kontrast til det flate havet, hvilket bare gjør synet enda mer imponerende.
 2. Du kommer til å finne mange steinstrender i Kroatia, hvilket medvirker til at landet har utrolig lekkert havvann. Du får derfor muligheten for å bade i krystallklart vann.
 3. Vi tilbyr sykkelcruise til mange forskjellige steder i Kroatia. Du kan derfor fritt velge hvilket område som passer best til deg.

5 destinasjoner du kan oppleve på et sykkelcruise i Kroatia

Cres

Denne relativt ubefolkede øya er et sant naturparadis. Med sine knapt 3 300 innbyggere er Cres full av uoppdagede bukter, søvnige landsbyer og enestående strender med krystallklart vann. Øyas barske, men vakre natur byr på perfekte omgivelser til sykkelturer året rundt. I tillegg er det massevis av sykkelstier, som gjør det enkelt å komme rundt på øya.

Split

Kroatias neststørste by er uten tvil verdt et besøk. Byens antikke sentrum og gamle bydel står velbevart og tiltrekker tusenvis av reisende hvert år. I de smale gatene kan du oppleve enestående kirker, romantiske hus og gamle murbrokker fra romersk tid. I kontrast til dette har Split også fantastiske shoppingmuligheter og en herlig havnepromenade som du absolutt ikke må gå glipp av på sykkelcruiset ditt.

Hvar

Hvar er en herlig feriedestinasjon, og er den øya i Adriaterhavet med flest solskinnstimer Kjenn på den fantastiske stemningen på et av torgene i Hvar by, besøk øyas berømte vinmarker og utforsk Stari Grad, Kroatias eldste by. Øya byr også på fantastisk vin og lekre restauranter – det er vel gjerne en grunn til at Hollywood stjerner besøker øya.

Zadar

Den lille storbyen ligger vakkert ut til vannet, godt beskyttet fra det åpne havet av øya Uglijan. Byen har vært utsatt for utallige angrep i forbindelse med de skiftende herredømmene, hvilket betyr at det meste av byen har blitt fullt gjenoppbygget. Den gamle bydelen er bestemt også verdt et besøk med sin rustikke bymur og storslåtte byport. Gå heller ikke glipp av det fantastiske havorgelet på havnepromenaden, hvor havets bølger skaper vakre lyder fra de 35 orgelpipene.

Brac

Brac er hjemmet til den berømte stranda "Golden Horn", som er en sandkledd tange omgitt av krystallklart hav. Øya byr også på fantastisk natur og vakre badebyer. Besøk f.eks. hovedbyen Supetar. Du kan også nyte godt av de lekre lokale kjøkkenet, siden Bracs frodige jord produserer saftige sitrusfrukter, lekre oliven og velsmakende vin.

Smuk solnedgang over lille havneby Cykelferie i det sydlige Dalmatien Hyggeligt lokalt supermarked

Forskjellige kulinariske tradisjoner

Noe som har hatt stor innflytelse på den kroatiske kjøkkenet, er landets geografiske plassering og historie. Dette gjør at det kroatiske kjøkkenet varierer en del fra region til region, hvilket er en smule usedvanlig siden det er et forholdsvis lite lands. Gå på oppdagelse i de lokale kjøkkenene underveis på sykkelcruiset.

Det dalmatiske kjøkkenet

Det dalmatiske kjøkkenet er i bunn og grunn et middelhavskjøkken. Det blir brukt masse olivenolje, hvitløk, krydder og friske urter. Regionen er rik på friske urter som rosmarin, salvie, laurbærblad og basilikum, som i høy grad kjennetegner det dalmatiske kjøkkenet. I tillegg er de utrolige glade for skaldyr og grønnsaker, som er den mest normale maten i Dalmatia.

Istria og Kvarnerbukta

På halvøya Istria og i Kvarnerbukta bruker de mange av de samme krydderurtene som i det dalmatiske kjøkkenet: rosmarin, basilikum, merian, osv. Regionen er kjent for sine 1,5 millioner oliventrær som produserer fantastiske olivenoljer som har vunnet gullmedaljer på verdensplan. Områdene er også kjent for sin hjemmelagde pasta, og trøffelen anses for å være perlen i det istriske kjøkkenet.

Det sentrale Kroatia og Slavonia

I det sentrale Kroatia og Slavonia er det i høy grad fokus på kjøttretter – alle former for kjøtt, tilberedt på mange forskjellige måter. Regionene har med tiden fått inspirasjon fra både det tyrkiske, ungarske og østeriske kjøkkenet. Et veldig tradisjonelt måltid er den paprikabaserte gryteretten "paprikash", som stammer fra den velkjente ungarske retten gullasch.

Alternativer

Hvis et sykkelcruise i Kroatia ikke er det rette for deg, tilbyr vi sykkelcruise til mange andre fantastiske land. Se alle sykkelcruisene våre, eller se nærmere på et sykkelcruise i Frankrike, Nederland eller Italia. Hvis du ønsker at overnattingene mellom de naturskjønne strekningene skjer på land, tilbyr vi også sykkelferier i Kroatia samt i mange andre flotte land.