Sykkelferie i Sveits

LANGS INNSJØER OG ELVER I ALPENE

Alpeidyll med krystallklare elver, snøkledde fjelltopper og sjarmerende byer.

På sykkel i Sveits – enkelt og bergtagende

Velkommen til sykkelferiene våre i Sveits som danner rammene for det neste sykkeleventyret ditt, hvor du har mulighet for å oppleve det sveitsiske terrenget på sitt vakreste. Sveits er ikke så utrolig stort med sine 41 000 km2, men ikke la deg lure av størrelsen, for landet har utrolig mye å by på; dette finner du fort ut av når du sykler rundt i pittoreske omgivelser og puster inn den friske fjellufta og blir ført gjennom et fredfullt landskap og bergtagende områder.

Sykkelferiene våre går nemlig gjennom daler med grønnkledde skråninger, langs innsjøer og elver til hyggelige alpelandsbyer og flotte metropoler – og fjellene utgjør den vakreste bakgrunns kulissen. Alpelandskapet fungerer som et av Sveits’ største tiltrekningspunkter og har det må å slå beina vekk under de fleste når alpene danner rammen om denne fantastiske sykkelferien.

Man trenger ikke være profesjonell sykkelrytter for å sykle i Sveits, men i noen tilfeller sykler man så nærme fjellene at man ikke kan unngå å kjenne på den euforiske stemningen som typisk tilknyttes profesjonelle sykkelrytterløp. Sykkelferiene våre i Sveits henvender seg til alle som ønsker å oppleve det idylliske sveitsiske landskapet, grønne enger, elver, kanaler samt en imponerende utsikt over et fantastisk alpelandskap. Derfor er denne sykkelferiedestinasjonen også en glimrende idé til den neste familieferien, hvor selv de minste kan være med siden sykkelrutene foregår i behagelig tempo som kan tilpasses til de forskjellige feriedeltakerne. De gode sykkelstiene- og forholdene i Sveits gjør også landet til en god og sikker destinasjon for sykkelferier, og gir deg enda en god grunn til hvorfor du bør velge denne sykkelferien neste gang du ønsker en ferie full av spennende opplevelser.

Vis mer
per side

3 Items

Tyskland | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 1

Med utgangspunkt i den vakre og sykkelvennlige byen Konstanz kan du oppleve det beste av Bodensjøen på denne sykkelferien, både til lands og til vanns og uten å måtte bytte hotell.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 Netter
Forespørsel
Sveits | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Bli med på en lett og vakker sykkeltur i Sveits som kombinerer varm middelhavsstemning ved Bodensjøen med spennende og kulturelle byer ved Zürichsjøen og Walensjøen.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Tyskland, Østerrike og Sveits | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 1-2

Trå deg gjennom tre ulike land rundt Bodensjøen, og opplev storslått natur, bading med utsikt til Alpene og spennende kulturhistorie fra sykkelsetet.  • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel

5 gode grunner til å dra på sykkelferie i Sveits

 1. Mange tror kanskje at sykling i Sveits er opp og ned steile fjell, men vi har valgt den «enkle Sveitserveien» og sykler langs elver og innsjøer med utsikt til fjellene.
 2. 3 land og 1000 opplevelser – kaller vi sykkelferien vår som er bundet sammen av Bodensjøen hvor du får oppleve 3 herlige land.
 3. Krystallklare innsjøer, livlige elver, et vell av bademuligheter, myke bakkeskråninger i den klare sveitsergrønne fargen, og ikke minst høye fjelltopper i det fjerne.
 4. Sveitserne er snille, smilende og hjelpsomme.
 5. Sveits er egentlig bare et ganske fantastisk sykkelland.
Rhinvandfaldene ved Schaffhausen Cykelferie i fantastiske Schweiz Krystalklar sø i Schweiz

Den glansfulle innsjøen

Europas 3. største innsjø, Bodensjøen, spiller en sentral rolle i sykkelreisene våre til Sveits, siden den er midtpunktet for flere av avreisene. Å oppleve rutene rundt Bodensjøen er rett og slett en opplevelse i verdensklassen siden de hører til noen av de vakreste i hele Europa. Bodensjøen grenser til Sveits, Tyskland og Østerrike, hvilke gjør den innbydende innsjøen til et opplagt midtpunkt for reisene våre som også fører deg gjennom Tyskland og Østerrike. Bodensjøen er også ren, så hvis du trenger til en dukkert etter en god sykkeltur, trenger du absolutt ikke nøle med det.

En sjarmerende metropol

Gå på oppdagelse i en av Europas mest spennende storbyer, Zürich, hvor den enestående kombinasjonen av historie, kultur og kunst venter på deg, mens du fortsatt kan ane fjelltinder i horisonten. Zürich er både en metropol med moderne bygninger, gamle bydeler og hyggelige grønne oaser, og Zürichinnsjøen med praktvillaer, små badestrender og vinmarker i innlandet. Sykkelferien vår i Zürich er en del av en sykkelferie med flere destinasjoner hvor du sykler i flott, avvekslende natur og bakket terreng og kan nyte avkjølende badeturer i Rhinen, Züricksee, Walensee og Bodensjøen. Rhinfallet er spesielt noe du bør glede deg til å se. Alt i alt kan du like godt begynne å glede deg til en herlig sykkelreise gjennom 4 land og 3 hovedsteder.

Fun facts om Sveits

- Sveits er det landet i verden som produserer mest sjokolade (og den er nesten bedre enn norsk sjokolade)

- Sveitserne spiser mer sjokolade sammenlignet med andre land

- Sveits har mer enn 1 500 innsjøer

- Sveits har 4 offisielle språk: Fransk, tysk, italiensk og romansk

- Den største byen er Zürich

- Den sveitsiske uavhengighetsdagen er 1. august

- 80% av de største sveitsiske virksomhetene har hovedkontoret sitt i Zürich, hvilket gir byen økonomisk slagkraft

- Den historiske byen Bellinzona er hjem for 3 slott som er på UNESCOs verdensarvliste: Castelgrande, Montebello og Sasso Corbaro

- Det offisielle navnet til Sveits på latin er Confoederatio Helvetica

- Sveits har 208 fjell som er over 3000 moh.

Praktisk informasjon

Sykkelferiene våre i Sveits går etter kjør-selv modellen, hvilket ikke nødvendigvis er ensbetydende med at du skal kjøre ned selv, men bare at turen ned og hjem foregår på egenhånd og ikke er med i prisen. Under hver avreise kan du lese mer om mulighetene dine med tanke på transport, og hva du bør være oppmerksom på.

Du kan leie en sykkel gjennom os med tilhørende sykkelutstyr, og minst en sykkel per rom kommer til å være utstyrt med lås, pumpe samt reparasjonssett.