Bestil

Det beste av Cinque Terre

Vandring i Italia på egenhånd

Dra til vakre Italia og opplev det beste av ikoniske Cinque Terre mens du vandrer mellom fargerike fiskerlandsbyer, idylliske vingårder og storslått utsikt.

In stock
Travel Code
VAI-012
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Sjarmerende landsbyer og fantastisk utsikt
blue encircled check Mulighet for en dukkert i det klare blå havet flere steder
blue encircled check Overnatting på vakre, familiedrevne hoteller
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Se frem til å utforske det beste av Cinque Terre på en vandreferie som inkluderer områdets utmerkede nettverk av stier. Du går fra landsby til landsby, gjennom skoger og forbi vingårder, langs spektakulær havutsikt. Turen tar deg naturligvis til de fem sjarmerende landsbyene - Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore som utgjør Cinque Terre, samt de to historiske byene Levanto og Portivenere.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst i Levanto
Når du har funnet deg til rette på hotellet, kan du besøke sentrum. Kanskje er det også tid til en svømmetur for å vaske av reisens tretthet. Kommer du allerede om morgenen, kan du velge å ta den relativt korte turen til Monterosso for å sparke i gang gåferien.

Dag 2: Fra Levanto langs Kap Punta Mesco
Vandretid: ca. 3 timer, 5 km, høydemeter +/- 350 m
Den første dagens tur tar deg langs kysten til Monterosso al Mare. Den første delen av turen fører opp mot Punta Mesco, det mest bemerkelsesverdige neset i regionen. Det er et bra sted å stoppe for en piknik hvis du er sulten. Rett før landtangen kan du ta en liten avstikker til noen fine 1000-tallsruiner og den nærliggende "semaforo" som er et utkikkspunkt hvor du kan nyte en fantastisk utsikt over den forrevne kystlinjen. Deretter følger du en ganske bratt sti ned til Monterosso, en fargerik landsby med blå, røde og gule hus samlet bak strandpromenaden. Det er da tid til å utforske byen før du tar lokaltoget tilbake til Levanto. Hvis du ønsker det, er det også mulig å gå tilbake herfra langs en skogkledd sti lenger inn i landet, som tar deg tilbake over ryggen bak Levanto slott.

Dag 3: Kysten vest for Levanto
Vandretid: ca. 6 timer, 16 km, høydemeter +/- 700 m
I dag går turen vestover. Den første delen av turen går langs stranden, hvoretter stien fortsetter opp de nærliggende åsene og ned til den lille kystbyen Bonassola. Gjennom fjellene ved sjøen går du mot den lille kommunen Framura. Fra Costa, den høyeste landsbyen i Framura, går en sti langs åssiden med vakker utsikt over havet. En bratt nedstigning fører ned til neste by, Deiva Marina (herfra er det mulig å fortsette til Moneglia eller Sestri Levante). Denne vandringen langs kysten tar deg gjennom flere sjarmerende små landsbyer hvor du har tid til å ta en kaffe eller bare slappe av og nyte omgivelsene. Du vil også ha mulighet til å spise lunsj der underveis. Du kan ta toget tilbake til Levanto fra en av landsbyene underveis hvis du ønsker å korte ned turen.

Dag 4: Sentiero dell'Amore og Cinque Terre-kyststien
Vandretid: ca. 6 timer, 15 km, høydemeter +/- 450 m
En kort togtur bringer deg til Riomaggiore, hvorfra du starter den mest "klassiske" av alle Cinque Terre-turene - kystvandringen, som berører alle fem landsbyene. Først vil du gå en kort strekning av den berømte "Sentiero dell'Amore" ("Lovers Walk"), og deretter klatre over bakken til Manarola, en attraktiv liten landsby med bratte, flerfargede hus med utsikt over en steinete havn. Deretter går du opp trappene til den sjarmerende landsbyen Volastra på en bakketopp. Her vil du ha tid til forfriskning før du legger ut på den fantastiske vandringen gjennom de terrasserte vingårdene til landsbyen Corniglia, som ligger på en åsrygg med utsikt over havet. Når du nærmer deg Vernazza, dominert av den gamle festningen, kan du nyte noen av de beste utsiktene i regionen før du går inn i selve landsbyen etter en ganske bratt nedstigning. I Vernazza, som sannsynligvis er den vakreste landsbyen under reisen, kan du klatre opp i slottets tårn og nyte en fantastisk utsikt over havnen med de fargerike båtene. Det finnes også et bredt utvalg av kafeer og barer hvor du kan nyte en forfriskning før du tar toget tilbake til Levanto.

Dag 5: Madonna di Reggio og Soviores helligdommer
Vandretid: ca. 4,5 timer, 9 km, høydemeter +/-550 m
Dagens fottur går til det indre av Cinque Terre, hvor du finner kirkene Madonna di Reggio og Madonna di Soviore. Først tar du toget til Vernazza, hvor du går langs kysten til Monterosso. Her kan du unne deg en kaffepause før du starter klatringen opp til Madonna di Soviore-kirken. Her kan du ta noe å spise eller slappe av en stund før du går videre til neste kirke, Madonna di Reggio. Turen fortsetter opp og ned bakkene til den lille kirken San Bernardo, hvorpå du går ned til kysten ved Vernazza igjen. En kortere variant går direkte fra Madonna di Reggio, forbi en rekke små kapeller og tilbake til Vernazza.

Dag 6: Fra Riomaggiore til Portovenere
Vandretid: ca. 5,5 timer, 13 km, høydemeter +/- 650 m
Fra Riomaggiore går du i dag i østlig retning mot Portovenere. Du går opp en lang trapp til Santuario della Madonna di Montenero. Turen fortsetter oppover, langs kystklippene og gjennom vingårder. På et tidspunkt befinner du deg ved "Sentiero Rosso", som er fjellkjeden som går fra den ene enden av Cinque Terre til den andre. Du passerer den lille landsbyen Campiglia, hvor du kan stoppe for forfriskninger. Stien blir smalere når du fortsetter ned i furuskogen mot Portovenere. Når du ankommer byens 1500-tallsslott, kan du få et glimt av Alpi Apuane-toppene i det fjerne før du går inn i hjertet av landsbyen via en lang trapp. Tilbring ettermiddagen med å utforske den sjarmerende landsbyen samt Punta San Pietro.

Dag 7. Palmaria rundt
Vandretid: ca. 3 timer, 5-6 km, høyde +/- 300 m
Etter den lange gåturen dagen før, kan du i dag se frem til en lettere turdag. En vakker og lett tur venter deg på øya Palmaria, som ligger rett over bukten fra Portovenere. Du ankommer øya med båt, og deretter har du hele dagen til å oppleve skjønnheten til denne middelhavsøya. Ta deg tid til å utforske de imponerende festningene og kanskje ta en svømmetur på en av de bortgjemte strendene. Når du kommer tilbake med båt til fastlandet, har du fortsatt tid til å besøke den sjarmerende landsbyen Portovenere på egen hånd og finne en koselig restaurant for din siste middag i havnen på Venus.

Dag 8: Hjemreise
Hjemreise, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Turen er lett til moderat. De fleste turer er relativt enkle og du går på godt vedlikeholdte stier. Det er etapper hvor det er oppoverbakke (med trappetrinn) og noen ganger går man på stier med ujevnt underlag. På de fleste dager er det mulig å forlenge eller ta snarveier. Med generelt god kondisjon er det ikke noe problem å klare denne turen.

Du vil få tilsendt avreiseinformasjon og hotellliste før avreise. Ved ankomst til starthotellet gis kart og rutebeskrivelser på engelsk.


Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

På denne turen tilbringer du nettene på vakre, familiedrevne hoteller – vanligvis 3-4-stjerners. Det er mulig å spørre om 5-stjerners. Alle rom har eget bad og toalett. Oppholdet inkluderer frokost, mens middag ikke er inkludert, så du kan fritt velge blant det store utvalget av restauranter i området. Spør hotellet om de kan gi deg gode tips i form av restauranter verdt å besøke.

På enkelte hoteller vil det også være mulig å bestille matpakke dagen før, og ellers kan lunsj lages ved å handle i byens butikker.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Det letteste er å fly til Pisa eller Milano hvor man kan ta tog til Levanto.

Kjør selv:
Hvis dere kjører egen bil, anbefaler vi sterkt å la bilen stå i Levanto. Områdets byer er ikke laget til biltrafikk og det er nesten håpløst å finne parkering.
Spør ved ankomst til starthotellet om hvor dere kan parkere.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan hjelpe med å arrangere fly, så kontakt oss for å høre mer.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 15302,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 9836,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Alle dager i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnattinger inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Detaljert kart

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Drikkevarer og middager som ikke er nevnt i programmet
 • Lokale turistskatter på hotellene

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra natt inkl. frokost
  • Levanto: dobbeltrom/enkeltrom
  • Portovenere: dobbeltrom/enkeltrom

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Genius Loci Travel, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Genius Loci Travel. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden