INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Vandreferie i Salzkammergut

Vandring på egenhånd i Østerrike

Området utenfor Salzburg inviterer til vandring for hele familien. Her er det bølgende grønne bakker som omgir flotte innsjøer og hyggelige landsbyer. Turen er velegnet for både barn, voksne og seniorer.  

In stock
Travel Code
VAI-040

Dette kan du glede deg til

Grønne bakker, blanke innsjøer og rå fjelltopper er essensen av Salzkammergut. Rett utenfor Salzburg i Østerrike er naturen fantastisk og, ikke minst, lett tilgjengelig, og her kan du i løpet av 5 eller 8 dager la deg bli forført av de utrolige omgivelsene. Området rundt Hallstatt er anerkjent på UNESCOs verdensarvliste både for sin natur og kultur, og på denne turen har dere mulighet for å oppleve herlighetene på egenhånd. På turen kommer dere forbi bl.a. Bas Ischl, St. Wolfgang og selvfølgelig den sjarmerende Hallstatt. Dere vandrer i storslått natur via velholdte stier, og turen er velegnet for alle – rett fra barn til seniorer.

Hvis du har en reisevenn på fire bein, er denne vakre vandreferien ekstra spesielt til deg, siden du kan ta hunden med deg. Les mer om muligheter for å reise med hund under.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Individuell ankomst til Wolfgangsee
Individuell ankomst til første hotell ved Wolfgangsee. Dere overnatter i enten Abersee eller St. Wolfgang.

Dag 2: Rundvandring gjennom St. Wolfgang og opp til St. Gilgen
Dagen starter med en seiltur med den lille ferjen fra Abersee til St. Wolfgang (med mindre dere har overnattet i St. Wolfgang). Byen her er i tillegg til sin sjarmerende beliggenhet kjent for "Den Hvite Hest", et lite hotell som har blitt brukt i flere filmer. Herfra vandrer dere på en sti til Flakenstein klippeveggen. Utsikten over Wolfgangsee her er fantastisk, og en idyllisk liten sti fører dere til Mozarts landsby, St. Gilgen. Herfra tar dere en båt tilbake til enten St. Wolfgang eller Gschwendt (2 km fra hotellet i Abersee).
Vandring ca. 3½ timer, ca. 10 km, +/- 250 m

Dag 3: Vandring fra Wolfgangsee til Bad Ischl
I dag vandrer dere fra St. Wolfgang over bakkekammen til Schwarzensee. Ved innsjøbredden ligger det en liten hytte som lager hjemmelaget snacks og er derfor er opplagt sted for en pause. Via Wirer-kløften vandrer dere inn i en dal og rundt den lille landsbyen Bürgelstein, hvorfra turen går langs innsjøpromenaden til landsbyen Strobel. Her hopper dere på en buss til den gamle keiserbyen Bad Ischl.

Dag 4: Fridag i Bad Ischl
Dere har dagen til å utforske Bad Ischl på egenhånd. Gå f.eks. forbi den gamle Keiservillaen som var Franz Josefs sommerresidens. Eller besøk det hyggelige konditoriet Café Zauner, som er berømt for sine delikate kaker. Det er også mulig å bruke dagen i Salzkammergut themal spa for litt å føle seg litt bortskjemt.

Dag 5: Vandring fra Bad Ischl til Bad Goisern
Salt har alltid vært en viktig inntektskilde i Salzkammergut (herav navnet). Verdens eldste aktive rørledning for saltlake renner fra Hallstatts saltmine til saltfabrikken i Bad Ischl. Dere vandrer til den hyggelige plassen, Kaltenbachau, hvor det bl.a. avholdes hesteveddeløp. Herfra vandrer dere bortover stien som går langs saltledningen til dere kommer til Bad Goiserin. Byen her er inngangen til det UNESCO-listede Hallstatt. Det er også mulig å prøve krefter med en litt høyere fjellsti med spektakulære utsikter.
Vandring ca. 3½-5 timer, ca. 11 km, +/- 50 m

Dag 6: Rundvandring gjennom Hallstatt
Dagens rundvandring fortsetter bortover stien langs saltledningen som bringer dere inn til saltfjellet i Hallstatt. Saltgruven kan dateres tilbake til 1500-tallet. Utsikten herfra er særdeles spektakulær med syn over innsjøen og Dachstein-massivets rå topper som bakgrunn. Det anbefales å besøke saltgruven, som er familievennlig, samt å ta turen opp på skywalk-plattformen ved Rudolftårnet, hvorfra utsikten er formidabel. Når dere har fått salte opplevelser nok, tar dere en båt tvers over innsjøen til Bad Goisern, hvor dere atter overnatter.
Vandring ca. 4½ timer, ca. 12 km, +400/-100 m

Dag 7: Vandring fra Bad Goisern til Wolfgangsee
Etter en kort togtur til Bad Ischl vandrer dere langs den romantiske Sissi-stien frem til dere kommer til den lille innsjøen Nussensee. Herfra bukter ruten seg langs elva Ischl, som bringer dere tilbake til Wolfgangsee. Dere vandrer gjennom Blinklingmoss naturreservatet, langs innsjøen og tilbake til hotellet.
Overnatting i Abersee/St. Wolfgang.
Vandring ca. 5½ timer, ca. 18 km, +300/-200 m

Dag 8: Hjemreise
Etter frokost er det utsjekk og individuell avreise.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Forkortet versjon av turen

Vi kan også arrangere turen i en forkortet versjon. Turen vil dermed inkludere dagene 1, 3, 5, 7 og 8.

 • Dag 1 – ankomst til Wolfgangsee
 • Dag 2 – Vandring fra Wolfgangsee – Bad Ischl (dag 3 i 8-dags programmet)
 • Dag 3 – Vandring fra Bad Ischl - Bad Goisern (dag 5 i 8-dags programmet)
 • Dag 4 – Vandring fra Bad Goisern – Wolfgangsee (dag 7 i 8-dags programmet)
 • Dag 5 – Hjemreise

Turen vil samlet være 5 dager/4 netter.

Vanskelighetsgrad 2

Turen er en kategori 2 med gode stier og lett terreng. Det vil kun være stigninger et par ganger på mindre stier som smyger seg opp over i hårnålssvinger. Turen er velegnet for familier med barn ned til 8 år som har lyst til å vandre. Turen er også passende til seniorer.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Vandring med hund

På denne turen kan man medbringe hunden sin. Men dette krever at det er ledig på de hotellene hvor hunder er velkomne. Man betaler et gebyr for hunden lokalt som ligger på ca. 8-15 EUR per natt. Hunden kan ikke oppholde seg i lengere tid alene på rommet og må være i bånd på vandringene. I tillegg på hunden ha munnkurv på ved bruk av offentlig transport og evt. heissystemer hvor folk står nærme hverandre. Kamp- og muskel-hunder er ikke lov å ha med.

Ved booking med hund må vi vite rasen og høyden på hunden. Dette noteres i "bemerkningsfeltet" ved booking.

Innkvartering

På denne turen bor dere på 3 forskjellige 3* hoteller på veien.

 • 3 netter ved Wolfgangsee – typisk i landsbyen Abersee. Alternativt benyttes St. Wolfgang, og vi forbeholder oss retten til denne endringen.
 • 2 netter i Bad Ischl
 • 2 netter i Bad Goisern

Turen er inkludert frokost. Det er også mulig å bestille halvpensjon til en annen pris. Det finnes mange muligheter for selv å finne en restaurant til middag, hvis dere ønsker denne friheten.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Det letteste er å fly til Salzburg og ta en buss herfra til Wolfgangsee (ca. 1 time).

Tog:
Hvis du kommer med tog, kan du fortsette med toget til Bad Ischl og herfra ta en buss til Wolfgangsee (ca. 30 min).
Det er buss 150 som kjører denne strekningen.  

Kjør selv:
Hvis man velger å kjøre selv til destinasjonen, er det ofte gratis parkeringsmuligheter direkte ved hotellet. Alternativt ligger det en parkeringsplass i nærheten. Parkering arrangeres med hotellet ved ankomst.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 7188,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 5967,- NOK

3 personer. 3-sengs rom

Fra 5696,- NOK

4 personer. 4-sengs rom

Fra 5696,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag fra 1. mai til 10. oktober 2021

Inkludert i prisen:

 • 7 x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Båttur på Wolfgangsee fra St. Gilgen til St. Wolfgang/Gschwendt (Abersee) (dag 2)
 • Ferjebillett på Wolfgangsee og Hallstättersee (dag 6)
 • Billett til kabelbanen Slazbergerbahn i Hallstatt (dag 6)
 • Togbillett fra Hallstatt til Bad Goisern (dag 6)
 • Togbillett fra Bad Goiserin til Bad Ischl (dag 7)
 • Et Salzkammergut-rabattkort som gir rabatt på mange lokale turistattraksjoner som bl.a. saltgruven og de termiske badene.
 • Detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • GPS-filer mulig å få tilsendt
 • Infomøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Turistskatter på hotellene
 • Bussturen fra Stribl til Bad Ischl (dag 3)

Tillegg:

 • Halvpensjon
 • Ekstra natt inkl. frokost
  • Wolfgangsee
  • Bad Ischl
  • Bad Goisern
 • Transfer til/fra flyplass eller Salzburg togstasjon

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er EuroHike og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om EuroHike. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap av reisegarantifonden, medl. nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så matcher vi prisen hvis den finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...