Sykkelferie i Portugal

PRAKTFULLE PORTUGAL

En ferie i Portugal er full av uforglemmelige opplevelser. La deg bli betatt av den fantastiske naturen med herlige strender og ville panoramautsikter og se frem til å møte en utrolig vennlig og gjestfri befolkning.

Du bør unne deg selv en sykkelferie til Portugal

Selv om vi alle kjenner til frasen «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær», er det faktisk helt greit å ta klimaet i betraktning når du leter etter en sykkelferie. Og i Portugal er det noe å finne året rundt. Temperaturene her er generelt lune, men det kan gjerne bli litt for varmt om sommeren på den sørlige delen og litt for kaldt om vinteren på den nordlige delen. Slik supplerer de nordlige og sørlige delene egentlig hverandre ganske så fint.

Her kan du gå på oppdagelse i de opplevelsesrike sykkelferiene våre i Portugal.

Vis mer
per side

3 Items

Portugal | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Bli med på et sykkeleventyr fra den østlige enden av elven Douro. Her sykler du i den majestetiske kløften, der klippene reiser seg mer enn 200 meter over bakken, som utgjør grensen mellom Portugal og Spania.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
Portugal | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 3

Opplev det beste av det nordlige Portugal og Galica mens du følger den kystnære, portugisiske pilegrimsruten fra Porto til den imponerende katedralen i Santiago de Compostela i Spania.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 8 Netter
Forespørsel
Portugal |Sykkelferie med eller uten engelskspråklig guide| Vanskelighetsgrad 3

Fra de vindfulle klippene i sydvest til Guadiana-elven og grensen til Spania. Bli med på en skjønn sykkeltur gjennom hyggelige og stemningsfylte Sydportugal, langs Algarvekysten fra Sagres til Tavira.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel

Sykkelen er faktisk blitt anerkjent som et opplagt redskap når et land skal utforskes. I stedet for å råkjøre av gårde på motorveien i bilen, får du muligheten til å oppleve lengre landstrekninger i slow motion. Slik kommer du uten tvil til å se ting du normalt ikke ser.

I det nordlige Portugal befinner en del av den legendariske Caminoen seg. Caminoen er en verdensberømt pilegrimsrute, som i løpet av de seneste årene har blitt besøkt av mer enn 300 000 om året. De fleste tenker kanskje først og fremst på Caminoen som en vandrerute, men det er bestemt også verdt å utforske fra sykkelen. Prøv derfor turen vår Caminoen – Kystruten på sykkel. Reisen starter i Portugals neststørste by Porto som ligger ved utmunningen av Douro-elva til Atlanterhavet. Husk å nyte et glass portvin mens du er her. Rutene på sykkelreisen går bortover stier og småveier, og vandre- og sykkelrutene er adskilt det meste av tiden så du slipper å treffe på fotfolket.

Vi anbefaler også sykkelturen langs Algarvekysten. Her beveger du deg fra klipper i vest, langs fredelige småbyer og til de kjente chartermålene Albufeira og Portimao. Du kommer også forbi Algarves hyggelige hovedstad Faro.

Algarvekysten - solnedgang Algarve - cykling Caminoen - cykling

                

5 ting du ikke visste om Portugal

Portugal er et fascinerende land med overveldende natur og rik historie som gjennomsyrer hele lande – fra den sjarmerende hovedstaden ned til de små pittoreske landsbyene. Men hva gjør ellers Portugal til et interessant land? Listen under gir deg 5 fun facts om Portugal som du kan dele med reisekameratene dine når dere holder en velfortjent pause på sykkelrutene.

 1. Portugal er det eldste landet i Europa: Portugal har hatt de samme grensene siden 1139, hvilket gjør det til Europas eldste nasjon.
 2. Portugisisk er det offisielle språket i 9 land: På verdensplan er det mer en 236 millioner mennesker som har portugisisk som morsmål. I tillegg til i Portugal, er portugisisk det offisielle språket i Brasil, Kapp Verde, Angola, Guinea Bissau, Mosambik, Príncipe, Sao Tome og Ekvatoiral-Guinea.
 3. Det grønne Portugal: Portugiserne er blant de ledende i verden til å bruke vedvarende energi
 4. Portugal har en rekke merkverdige lover: Det er bl.a. ulovlig å urinere i havet, og å navngi barna sine Tom og Charlotte.
 5. Europas lengste bro: Vasco da Gama-broen i Lisboa er 17 km lang, hvilket gjør den til den lengste i Europa.
Algarvekysten Caminoen - cykling Santiago

Portugal venter på deg

Inne på sidene for selve sykkelreisene kan du lese detaljerte beskrivelser av dagsturene. Felles for turene i Portugal er at de er ca. middels i vanskelighetsgrad. Og hvis du ikke er overbevist om at Portugal er sykkellandet for deg, kan du gå på oppdagelse i de andre sykkeldestinasjonene våre.

Hvis du ønsker å teste ut Portugal, hjelper vi deg gjerne med veiledning og gode råd. Gled deg til en ferie, hvor den herlige portugisiske maten er bensinen som sykkelen går på, og hvor du pleier både kropp og sjel.