Vandreferie i Marokko

Berberkultur, høye fjellpass og arabiske eventyr

Marokko er et absolutt verdenssentrum for farger, dufter og magi. Her møter gullbelagte kongebyer og travle markedsplasser frodige fjellsider og støvbelagte vandrestier. Ta turskoene fatt og begi deg ut på et eventyr, der Europa møter Afrika. 

En kulturperle og et vandreeventyr

For de fleste er Marokko selve symbolet på den gjennomførte arabiske kulturreise, som setter alle sanser i arbeid. Markeder som dufter av utallige kryddere, frukter og friske råvarer, mens fargesprakende herskapshus, som er sultanen verdig, fryder øyet. Sterkt krydret mat får smaksløkene til å gallopere, og storslåtte moskeer kaller til bønn under den stekende solen. 

Ja, sansene stimuleres i ett sett, men det nordafrikanske landet med grenser til Vestsahara og Atlanterhavet er mye mer enn kulturelle plasser, gamle kongebyer og flyvende tepper. Marokko er også helt unikt når det kommer til vandring. En vandreferie i Marokko er for deg som vil kombinere den friske fjelluften og isolerte fjellandsbyer, med travle markeder som trekker tankene til Tusen og en natts eventyr. 

De storslåtte nordafrikanske Atlasfjellene, strekker seg 2.000 km fra Marokko over Algerie og til Tunisia, og det er et perfekt utgangspunkt for din vandreferie i Marokko. Fjellene utgjør et ekte vandreeventyr med majestetiske fjellpass, som markerer inngangen til dype daler og buldrende fossefall. Her står uforglemmelige panoramautsikter og venter på deg.

Atlasfjellene er befolket av berbere, som tidligere var den dominerende befolningen i Nordafrika, men ble fordrevet til høydene, først av arabisk, og senere fransk, innvandring. I dag er urfolket bosatt i mindre lokalsamfunn i fjellene. I flere av fjellområdene er det unike språket og kulturen deres totalt bevart, og et besøk hos de lokale her vil være en særegen og minneverdig opplevelse. Deres høyt beliggende landsbyer består av små leirhytter, som er bygget direkte på fjellenes rå klippesider og går nesten i ett med de gråbrune nyansene. 

Berberne har tilpasset seg livet i høydene, og mange av landsbyene er kun forbundet med mindre stier - stier som utgjør det perfekte underlaget til en vandrerute. Vandreturer i Atlasfjellene tar deg med tett på berbernes hverdag, og overnatting i enkle gjestehus i de små fjellandsbyene er en opplevelse du sent vil glemme. 

Vis mer
per side

3 Items

Marokko | Vandreferie med lokal guide | Vanskelighetsgrad 4-5

De majestetiske Atlasfjellene danner rammen for dette vandreventyret i Marokko, hvor du kan se frem til å oppleve den fascinerende berberkulturen, vakker natur og autentiske landsbyer.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Marokko | Vandreferie med lokal guide | Vanskelighetsgrad 3-4

Drømmer du om å oppleve drømmen om Arabia? De majestetiske Atlasfjellene, marokkanske landsbyer og metropolen Marrakech er sentrale elementer på denne vandreferien til magiske Marokko.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Vandreferie på egenhånd med lokal guide i Marokko

En perfekt kombinasjon av den marokkanske berberkulturen og gode vandringer i de vakre Atlasfjellene. Turen byr på 4 dagers vandring og 2 fridager til å oppleve Marrakech.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel

Eventyrlige severdigheter

En vandreferie i Marokko vil uunngåelig også være krydret med arabisk kultur og fortryllende severdigheter. Ved foten av de ruvende Atlasfjellene ligger basarbyen Marrakesh i all sin arabiske herlighet, og her er du nødt til å gå på oppdagelse. Den tidligere kongebyen og hovedstad byr på landets største marked - et såkalt souk - som bugner av fargerike puter, magiske messinglamper, tørket frukt og velduftende te. De labyrintiske gatene og sund slynger seg mellom de fargestrålende boder, og overalt er det noe å feste øynene på, smake på og lukte på. Souken ligger i den gamle bydelen kalt Medinaen, som er på UNESCOs kulturarvliste og er omkranset av en 19 km lang bymur. 

Du kan også gå på oppdagelse i hovedstaden Rabat, sultanhovedstaden Meknés, det middelalderlige Fes eller sanddynene i det mektige Sahara. Her er en hel verden som skal utforskes og du kommer ikke til å kjede deg. 

5 morsomme fakta om Marokko:

 1. Verdens eldste utdannelsesinstitusjon
  Karueein Universitetet i Fes ble bygget i 859 e.Kr. av Fatima al-Fihri, og er dermed verdens eldste universitet, som fremdeles benyttes den dag i dag.
 2. Der filmstjerener får leke fritt 
  Selvom kinosuksesser og filmstjerner kanskje ikke er det man umiddelbart forbinder med Marokko, er det arabiske landet likevel innehaver av verdens nest største filmsett. 
 3. En masse tørket frukt
  Varme temperaturer og stabilt middelhavsklima er perfekte forhold til å dyrke søde frukter, og Marokko eksporterer mer enn 90.000 tonn dadler i året til hele verden.
 4. Respekt og tradisjoner
  Marokko har mange fine tradisjoner som bygger på resepkt og ære. Blant annet er det tradisjon for en marokkansk enke å kle seg i hvitt i 40 dager etter sin manns død, for å vise sin sorg.
 5. En verden av sardiner
  Marokkos grense mot havet åbner opp for en helt ny verden – rettere sagt: en verden av sardiner. Marokko er nemlig verdens største produsent og eksportør av den lille sildelignende fisk til hele verden.

Marokko er virkelig et kapittel for seg selv, og mulighetene er mange. Det kan være du er begeistret for en vandretur, men Marokko ikke helt er tingen for deg. Da kan du kikke videre blant vårt store utvalg av vandreferier, som går til et hav av vakre destinasjoner i hele Europa.
En vandretur behøver dessuten ikke å være en lang reise med en masse høydemeter og uendelig med kilometer i beina. Dra på mini-vandreferie i Danmark eller Norge og finn ut om vandreferie er noe for deg.