Sykkelferie i Tsjekkia

ET ALLSIDIG SYKKELLAND

Her finner du idylliske innsjøer, sjarmerende historiske byer, buktende elver, myke fjell og ikke minst god øl.

Vakker og varierende natur

Tsjekkia er et vidunderlig sykkelland med mange muligheter. Naturelskere kommer til å verdsette den mangfoldige faunaen og floraen, og kulturelskere kommer blant annet til å bli imponert over stemningen i den livlige og historiske byen Praha. I Tsjekkia er fjellene ikke for utfordrende, og landet pryder av små hyggelige byer, hvor du alltid kan finne en plass med billig mat og drikke. I tillegg trenger du aldri lete lenge etter overdådige slott, historiske klostre og prektige borger.

Under kan utforske Tsjekkia som sykkeldestinasjon.

Vis mer
per side

1 Item

Tsjekkia og Tyskland | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 1

Denne turen byr på lett sykling i vakker natur og spennende opplevelser i Tsjekkia og Dresden.


  • Individuell avreisedag
  • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
    Egen transport
  • 7 Netter
Forespørsel

Kulturelt knutepunkt

I forbindelse med en sykkelferie i Tsjekkia bør du unne deg selv et par dager i den hyggelige hovedstaden Praha. Byen er plassert ved bredden av Moldau. Praha ble grunnlagt i det 9. århundre, og som et viktig handelsknutepunkt ble byen tidlig et møtested for mange forskjellige kulturer. Praha blomstret spesielt på 1300- og 1500-tallet, hvor byen fungerte som hovedstad i Det Tysk-romerske Riket. De skiftende kulturelle påvirkningene har etterlatt byens sentrum med en hel haug bevaringsverdige byggverk oppført i varierende arkitektoniske stilarter, hvilket har gitt byen en plass på UNESCOS verdensarvliste. Praha har mange bemerkelsesverdige severdigheter som Borgen i Praha, Karlsuniversitetet, torget i Straé Město og Karlsbroen.

Den gamle bydel i Prag Cykelsti ved Elben Broer i Prag

                

3 gode grunner til å dra til Tsjekkia

1) Naturen
Etter å ha lest med her, er du antakelig allerede klar over at naturen i Tsjekkia så absolutt er verdt reisen. Det frodige og avvekslende landskapet med åpne vidder og snevre fjellpassasjer MÅ du bare oppleve med egne øyne.

2) Prisen
Selv om prisene har steget etter inntredelsen til EU, er Tsjekkia fortsatt et billig land å feriere i, og det er bl.a. rik mulighet for å prøvesmake god tsjekkisk øl fra lokale mikronryggerier. I tillegg til gastronomiske opplevelser som det tsjekkiske kjøkkenet byr på, og er også overkommelig å gå etter finere internasjonale smaksopplevelser som Tsjekkia også tilbyr.

3) Historien
Tsjekkia er et land med utrolig masse spennende historie, som blant annet omfatter Det Tysk-romerske Riket, den geografiske regionen Bøhmen og dystre monumenter fra 2. verdenskrig. På en sykkelferie kommer du dessuten til å møte på uendelig mange borger, slott, ruiner og sjarmerende bondehus.

Den gamle bydel i Dresden Prag Cykling langs ElbenSe frem til en opplevelsesrik ferie

Uansett om du har planer om å fly, ta toget eller kjøre selv til Tsjekkia, er reisen overkommelig. Så hva venter du på? Tsjekkia byr på fantastiske muligheter for en aktiv ferie, så det er bare å komme seg av gårde!

Vi har sykkelferier i hele Europa, så kommer helt sikkert til å finne akkurat den ferien som passer til deg. Se det store utvalget vårt av sykkelferier i 14 forskjellige land, som sikrer nettopp den kombinasjonen av kilometer, kultur, natur og fellesskap som du søker etter.