INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Donau i Østerrike, Slovakia og Ungarn

Sykkelcruise Passau – Bratislava – Budapest – Wien – Passau

Denne fantastiske turen gjennom fire land, Tyskland, Østerrike, Slovakia og Ungarn, seiles av den 4-stjerners båten MS Carissima, den mest luksuriøse båten vi tilbyr.  

In stock
Travel Code
KR-92

Dette kan du glede deg til

I flere år har Ruby Travel tilbudt dette populære sykkelcruiset. Seilruten og sykkelruten er langs den flotte Donauelva som snor seg gjennom det tidligere keiserlige og kongelige monarkiet Østerrike-Ungarn. Sykkelcruiset går fra Passau i Sørtyskland og gjennom Østerrikes flotte landskap, det hemmelighetsfulle Slovakia og Ungarn, kjent for Puszta-slettene sine og fargestrålende krydder. Dere besøker 3 hovedsteder, nemlig Wien, Bratislava og Budapest.

Daglige sykkeletapper på egenhånd bortover nesten flate sykkelstier langs Donauelvas bredder. Dere bestemmer selv tempoet, pausene og severdighetene dere vil se på veien. Overalt finner dere hyggelige landsbyer, imponerende slott, mektige borgruiner og herlige grønne vinmarker i området ved Wachau, som er UNESCOs naturverdensarv.

Hvis det er dager dere ikke ønsker å sykle, kan dere bli om bord på båten og nyte utsikten fra soldekket.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Passau
Passau ligger hvor elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Hvis dere ankommer i god tid, kan dere benytte tiden i Passau til å slentre gjennom de brosteinsbelagte gatene, lytte til rådhusets klokkespill eller se et av verdens største kirkeorgler i domkirken - en fantastisk vakker domkirke. Sjekk inn på båten kl. 16.30 som har avgang kl. 18.00 på en kveldsseilas til Engelhartzsell.

Dag 2: Engelhartszell – Aschach. Sykling ca. 42 km
I Østerrikes eneste trappistkloster i Engelhartzsell kan dere smake på lekre lokalt fremstilte likører og oster. Fra Engelhartzsell sykler dere gjennom den romantiske elvedalen «Donauschline», hvor elva slynger seg 180 grader og er et av de aller vakreste landskapene på hele turen. Kryss elva med en av de små sykkel-ferjene og nyt de flotteste naturpanoramaene, mens turen går gjennom hyggelige landsbyer med krokete gater og «biergartens» som innbyr til et stopp og en velfortjent forfriskende radler (halvt øl, halvt brus). I den sjarmerende markedsbyen Aschach går dere om bord på båten og seilere videre mot Devin i Slovakia.

Dag 3: Devin – Bratislava
Dere sykler langs det tidligere Jernteppet og krysser «det grønne beltet» som var et ingenmannsland under den kalde krigen, hvor naturen fikk lov til å trives uten innflytelse, og hvor dyrelivet kunne vandre fritt gjennom Europa. Dere kommer forbi det imponerende keiserpalasset Hof med parken anlagt i terrasser. Sykkelruten går dessuten gjennom Østerrikes grønnsakshage og langs skråningene til fjellkjeden Little Carpathians. Etter ankomst til Bratislava har du muligheten for å få en guidet bytur (tilkjøp). Sent på kvelden er det seiling til Budapest.

Dag 4: Budapest eller Szentendre. Sykling ca. 54 km
Fra soldekket kan du nyte et herlig landskapssceneri ved innseilingen til Budapest. Verdensberømte severdigheter ligger rett ved elva, som f.eks. de imponerende regjeringsbygningene. Markedshallen med ungarske spesialiteter, den lille øya Margretheøya som egner seg fortreffelig til en liten sykkeltur, og dertil parker med herlige, grønne områder. Dagen er til egen disposisjon, og dere kan velge mellom to forskjellige utflukter i buss eller på sykkel. Dere kan også velge å sykle til den sjarmerende Szentendre som emner av atmosfære. Kvelden kan nytes med musikk og med en fantastisk utsikt til illuminerende parlamentsbygninger som ligger rett ved elva.

Dag 5: Budapest – Esztergom. Sykling ca. 43 km
Sykkelstrekningen fra Visegrad til Szentendre-øya er en vakker og romantisk tur og videre herfra med ferje langs elvas krumninger. Etter dagens sykkeletappe er det et must å utforske Esztergom, hvor Ungarns største katolske kirke, Basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv og en skjønnhet i seg selv. I Esztergom går dere igjen om bord på båten for å nyte middagen og seilturen til Wien/Nussdorf.

Dag 6: Wien – overliggedag
Dere kan bruke denne dagen på flere måter avhengig av lyst og interesse. Det tilbys en interessant guidet bytur i Wien enten på sykkel eller i buss. Dere kan også velge en bytur på egenhånd, og evt. med besøk i forlystelsesparken Wiener Prater. Eller dere kan dra på sykkeltur til wienernes bilfrie ferieparadis, Donau Insel, en kunstig øy midt på elva med sykkelstier på kryss og tvers, bademuligheter og hyggelige rasteplasser overalt. Sent på kvelden seiler båten videre til Krems.
Om kvelden er det også mulig å dra på en klassisk konsert (tilkjøp).

Dag 7: Krems – Melk. Sykling ca. 37 km
I Krems starter dere på den siste vakre sykkeletappen gjennom et av Østerrikes vakreste landskap, vinområdet Wachau. Dere opplever den praktfulle landsbyen Dürnstein med en borg plassert på en fjelltopp og de krokete gamle gatene med brostein, herlige vinmarker, flott utsikter og små vinlandsbyer og hyggelige «Gasthöfe» og lokal stemning. Dette er hjertet Wachau hvor dere kan smake på den lokale Marillenlikøren eller bare nyte stemningen og landskapet før dere går om bord i Melk. Etter en herlig sykkeletappe er det gallamiddag med underholdning om bord.

Dag 8: Passau – utsjekk
Ved frokosten kan dere nyte den siste herlige seilingen gjennom Donaudalen før dere ankommer til Passau ca. kl. 10.00. Deretter er det individuell hjemreise. Det anbefales at man ikke bestiller evt. togbillett før tidligst kl. 11.00 – det kan forekomme forsinkelser underveis.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad

Ukens samlede sykkelstrekning er på ca. 200 km i lett og flatt terreng langs elva. Dagsetappene er fra 18 til 54 km, hvor du på de lange etappene kan korte dem ned. Det er 2 overliggedager, én i Wien og én i Budapest, hvor du kun sykler hvis du har meldt deg på en guidet tur. Sykkelstiene i Østerrike er asfalterte og helt uten biltrafikk, slik at du skikkelig kan få nytt utsikten, naturen og den rene, klare lufta fra sykkelen. I Ungarn sykler du på grusveier eller på mindre trafikkerte landeveier. Det blir utlevert gode, detaljerte sykkelkart (1 sett per lugar), så det er enkelt å finne vei. Hver kveld gjennomgår båtens reiseleder morgendagens sykkeletappe på engelsk og tysk.

Innkvartering

MV Fortuna
Skipet har 85 utvendige lugarer. 2-sengs lugarene er ca. 14 m2. Suitene er ca. 25 m2. Alle lugarer har privat bad og toalett, hårføner, TV, safe og aircondition.

Øverste dekk: Deluxe lugar med dobbeltseng og fransk balkong. Vinduene kan åpnes. I suitene er det dessuten også lenestoler/sofa.
Mellomdekk: Komfort lugarer og Superior lugarer med panorama vinduer. Vinduene kan åpnes i Superior lugarer, men ikke i Komfort lugarer.
Hoveddekk: 2 enkeltsenger. Vinduene kan ikke åpnes.

Et luksuriøst skip med panoramasalong, restaurant, bar og delvis overdekket soldekk. Det er også et hyggelig bibliotek og en butikk. Trappelift mellom mellomdekk og øverste dekk samt til soldekket. WiFi tilgjengelig om bord (forbindelsen kan variere etter hvor skipet befinner seg – betaling om bord).

Fortuna suite Fortuna komfort Fortuna soldæk
Fortuna suite Fortuna komfort lugar Fortuna soldekk

MS Carissima
Skipet har 75 utvendige lugarer fordelt på 3 dekk. Lugarene er ca. 14 m2 og av luksuriøs standard. Dobbeltsengen kan konverteres til to enkeltsenger. Alle lugarer har aircondition, eget bad med dusj og hårføner, TV og safe.

Øverste dekk: Superiorlugar hvor vinduene kan åpnes
Mellomdekk: Komfortlugar hvor vinduene kan åpnes
Hoveddekk: Standardlugar hvor vinduene er litt mindre og ikke kan åpnes.
ECO: Økonomilugar på enten mellomdekk eller hoveddekk. Lugaren er plassert enten foran eller bakerst i skipet, og har derfor mer motorstøy. Disse lugarene koster mindre enn de andre lugarene.

I tillegg til restaurant, panoramasalong med bar og et bibliotek, finner du en spa-avdeling med jacuzzi og badstue. På soldekket er det solstoler og et basseng (tilgjengelig juni-august). WiFi er tilgjengelig om bord (forbindelsen kan variere etter hvor skipet befinner seg) – betaling om bord.

Carissima hoveddæk Carissima restaurant Carissima soldæk pool
Carissima lugar hoveddekk Carissima restaurant Carissima soldekk

Vær oppmerksom på at båten er internasjonal og du kommer til å møte mange forskjellige nasjonaliteter om bord.

Sykler og sykkelutstyr

Dere kan leie sykler eller sende en forespørsel om å medbringe egen sykkel. Syklene som leies ut er 21/24 girs unisex sykler med lav innstigning. 21 gir med MV Fortuna og 24 avganger med MS Carissima. Sykler med 7 gir med fotbremse er på forespørsel. Du kan også bestille elsykkel (med håndbremser) hvis du trenger litt ekstra krefter med pedalene.

Leie av sykkel inkluderer: sykkelveske, 1 sett lappegrei, 1 sett verktøy og 1 lås
Vi anbefaler å bruke sykkelhjelm. Hvis du ikke har din egen, kan man kjøpe en om bord.

I Østerrike er det lovpliktig for barn opp til 12 år å bruke sykkelhjelm. Det er frivillig for voksne.
I Slovakia er det lovpliktig for alle syklister å bruke hjelm. En unntakelse er når man sykler gjennom landsbyer.
I Slovakia og Ungarn skal man som syklist bære spesielle sikkerhetsvester. Disse kan lånes gratis om bord.

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
München ligger nærmest. Du kan komme til Passau med buss og tog, hvilket tar ca. 2 timer.
Alternativt kan man fly til Wien og dra til Passau derfra – det tar ca. 3 timer.

Kjør selv:
Det er ca. 10 timers kjøring til Passau fra den dansk-tyske grensen.
Før avreise fremsender vi avreiseinformasjon, med informasjon om parkeringshus i Passau hvor busstransport og bagasjetransfer er inkludert i parkeringsavgiften.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Uke 17: Ankomstdato 24.04.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK

Uke 18: Ankomstdato 01.05.2022 varighet 7 netter

Fra 9000,- NOK

Uke 19: Ankomstdato 08.05.2022 varighet 7 netter

Fra 9000,- NOK

Uke 20: Ankomstdato 15.05.2022 varighet 7 netter

Fra 9000,- NOK

Uke 21: Ankomstdato 22.05.2022 varighet 7 netter

Fra 9000,- NOK

Uke 22: Ankomstdato 29.05.2022 varighet 7 netter

Fra 9000,- NOK

Uke 22: Ankomstdato 28.05.2022 varighet 7 netter

Fra 8478,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 05.06.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 24: Ankomstdato 12.06.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 19.06.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 26.06.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 03.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 02.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 10.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 17.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 24.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 31.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 07.08.2022 varighet 7 netter

Fra 9000,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 14.08.2022 varighet 7 netter

Fra 9000,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 21.08.2022 varighet 7 netter

Fra 9000,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 28.08.2022 varighet 7 netter

Fra 9000,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 04.09.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 03.09.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 11.09.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 18.09.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 25.09.2022 varighet 7 netter

Fra 9522,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 02.10.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 09.10.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 08.10.2022 varighet 7 netter

Fra 8086,- NOK
Praktisk informasjon

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lunsjbuffet eller matpakke, 3-retters middag (inkl. øl, vin eller vann)
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Velkomstdrink og velkomstmøte
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Kveldssnack
 • 4-retters festmiddag med cocktail og underholdning siste kveld
 • Daglig underholdning
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Reiseleder om bord
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • GPS-filer
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer
 • Guidebok med beskrivelser av rute, severdigheter og praktisk informasjon

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips (ca. 5 EUR per person per dag).
 • Avbestillings/reiseforsikring

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Medbringe egen sykkel
 • Øvrige utflukter (bestilles om bord)
 • Guidet tur (kun mulig på utvalgte avganger)
 • Elvebåter når dere skal krysse elva. Regn med 1-1,5 EUR per overfart (i alt ca. 150 kr).

Guidet tur inkluderer:

 • Sykkelguide
 • Cidersmaking hos en produsent i Upper Danube Valley
 • Ferjeturer
 • Guidet tur på sykkel i Wien og HOP ON/HOP OFF buss i Budapest
 • Vinsmaking hos lokal vindyrker
 • Leie av sykkelhjelm (kun til voksne)

Avgangsdager:

 • MS Carissima seiler lørdager
 • MV Fortuna seiler søndager

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Rad & Reisen og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Rad & Reisen. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...