INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSELSkriv ut

Donau i Østerrike, Slovakia og Ungarn

Sykkelcruise Passa - Budapest - Wien - Passau

Denne fantastiske turen gjennom fire land, Tyskland, Østerrike, Slovakia og Ungarn, seiles av den 4-stjerners båten MS Carissima, den mest luksuriøse båten vi tilbyr.  

In stock
Travel Code
KR-92

Vakker tur fra Passau til Budapest og retur med MS Carissima

I flere år har Ruby tilbudt dette populære sykkelcruiset. Seilruten og sykkelruten går langs den vakre Donauelven som slynger seg gjennom det tidligere keiserlige og kongelige monarkiet Østerrike-Ungarn. Sykkelcruiset går fra Passau i Sør-Tyskland og gjennom Østerrikes flotte natur, mystiske Slovakia og Ungarn som er kjent for sine Puszta-sletter og sitt fargerike krydder. Du besøker hele 3 hovedsteder, Wien, Bratislava og Budapest, og returnerer til Passau.

Daglige sykkeletapper på egen hånd på sykkelveier nesten uten bakker langs Donauelvens bredder. Du bestemmer selv tempoet, pausene og severdighetene du vil se underveis. Overalt ligger det koselige landsbyer, imponerende slott, mektige borgruiner og herlige, grønne vinmarker i området ved Wachau som er fredet av UNESCO.

Er det dager du ikke vil sykle kan du bli ombord på den 4-stjerners båten MS Carissima og nyte utsikten fra soldekket. 

Vi tilbyr også sykkelferie fra hotell til hotell langs Donau fra Passau til Wien inkl. bagasjetransport - se mer her
Vi tilbyr også sykkeltur fra Wien til Budapest inkl. bagasjetransport - se her

Overnatting

Turen seiles i 2018 med den 4-stjerners båten MS Carissima. Den ble bygget i 1998 og renovert vinteren 2016-17. 
75 utvendige lugarer fordelt på 3 dekk: hoveddekk, mellomdekk og øvre dekk. Lugarene er større (14 kvm) og mer luksuriøse enn våre andre båter som går på Donau. Dobbeltsengen kan gjøres om til to enkeltsenger. 
Alle lugarer har A/C, eget bad med dusj og hårføner, TV og pengesafe. På lugarene på mellomdekket og øvre dekk kan vinduene åpnes. Vinduene på hoveddekket er litt mindre og kan ikke åpnes. 
Noen lugarer forut og akter på skipet har mer motorstøy enn andre. Lugarene koster 525 kr mindre pr. person på hoveddekket og 750 kr. mindre pr. person på mellomdekket.

I tillegg til restaurant, panoramasalong med bar og bibliotek, finnes en spa-avdeling med boblebad og sauna.
På soldekket er det liggestoler og svømmebasseng (tilgjengelig juni-august).

WiFi er tilgjengelig ombord (forbindelsen kan variere etter hvor skipet befinner seg - betaling ombord). 

Turen er med helpensjon: frokostbuffé, liten lunsj ombord eller matpakke til sykkelturen og tre-retters middag der du de fleste dagene kan velge mellom to hovedretter. Det er levende musikk hver kveld og den siste kvelden arrangeres det gallamiddag med en fire-retters festmeny, en avskjedscocktail og underholdning av skipets besetning.

Vær oppmerksom på at båten er internasjonal og at du derfor møter mange forskjellige nasjonaliteter ombord. 
Reiselederen ombord holder et informasjonsmøte på engelsk og tysk hver dag.

Dagsprogram

Dag 1. Ankomst til Passau
Passau ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Hvis du ankommer i god tid til Passau, kan du benytte tiden til å gå gjennom de brosteinsbelagte gatene og lytte til rådhusets klokkespill eller se et av verdens største kirkeorgler i domkirken, kirken er fantastisk vakker.
Innsjekking på båten kl.16.30 og avgang kl. 18.00 på en kveldsseilas til Engelhartszell.

Dag 2. Engelhartszell – Aschach, ca. 42 km sykling
I Østerrikes eneste trappistkloster i Engelhartszell kan du smake på deilige, lokalt fremstilte likører og oster. Fra Engelhartszell sykler du gjennom den romantiske elvedalen ”Donauschlinge”, der elven slynger seg 180 grader og er et av de vakreste landskapene på hele turen. Kryss elven med en av de små sykkel-fergene og nyt den vakre naturen mens turen går gjennom koselige landsbyer med smale gater og "biergartens" som innbyr til et stopp og en velfortjent og forfriskende radler (halvparten øl, halvparten brus). I den sjarmerende markedsbyen Aschach går du ombord på Carissima og seiler videre mot Devin i Slovakia. 

Dag 3. Devin -Bratislava, 18-43 km sykling
Du sykler langs det tidligere Jernteppet og krysser "det grønne beltet" som var ingenmannsland under den kalde krigen der naturen fikk blomstre uten innflytelse, og der dyrene har kunnet bevege seg fritt gjennom Europa. Du kommer forbi det imponerende keiserpalasset Hof der parken er bygget i flere etasjer. Sykkelruten går gjennom Østerrikes grønnsakshage og langs skråningene til fjellkjeden Little Carpathians. Etter ankomst til Bratislava er det mulig med en omvisning (kjøpes ombord). Sent på kvelden er det seilas til Budapest.

Dag 4. Budapest eller Szentendre, ca. 54 km sykling
Fra soldekket kan du nyte et fantastisk landskap ved innseilingen til Budapest.
Verdensberømte severdigheter ligger nede ved elven, som f.eks. de imponerende regjeringsbygningene, Markedshallen med ungarske spesialiteter og håndverk, den lille øya Margretheøya som er ideell for en liten sykkeltur, og parker med flotte, grønne områder.
Dagen er til din disposisjon og du kan velge mellom to forskjellige utflukter med buss eller sykkel. Du kan også sykle til den sjarmerende byen Szentendre som oser av atmosfære. 
Kvelden kan nytes med musikk og fantastisk utsikt til lysende parlamentsbygninger som ligger nede ved elven.

Dag 5. Budapest-Esztergom, ca. 43 km sykling
Sykkelstrekningen fra Visegrad til Szentendre-øya er en vakker og romantisk tur og herfra går det ferge på elva. Etter dagens sykkeletappe er det et must å utforske Esztergom, der Ungarns største katolske kirke, basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv og en skjønnhet i seg selv. I Esztergom går du ombord på båten for å nyte middagen og seilasen til Wien/Nussdorf

Dag 6. Wien. Overliggedag.
Du kan bruke denne dagen på flere måter, avhengig av ønsker og interesser. Det tilbys en interessant omvisning i Wien, enten med sykkel eller buss. Du kan også velge en bytur på egen hånd, muligens med et besøk i fornøyelsesparken Wiener Prater. Eller ta en sykkeltur til wienernes bilfrie ferieparadis, Donau Insel, en kunstig øy midt i elva med sykkelstier på kryss og tvers, bademuligheter og koselige rasteplasser overalt. Sent på kvelden seiler båten videre til Krems. 
Om kvelden har du mulighet til å gå på en klassisk konsert (valgfritt). 

Dag 7. Krems-Melk, ca. 37 km sykling
I Krems starter du på den siste sykkeletappen gjennom et av Østerrikes vakreste landskap, vinområdet Wachau som er fredet av UNESCO. Du opplever den fantastiske landsbyen Dürnstein med en borg på toppen av fjellet, og smale, gamle brosteinsbelagte gater, vakre vingårder, spektakulær utsikt og små vinlandsbyer med koselige ”Gasthöfe” og lokal atmosfære. Dette er hjertet av Wachau, hvor du kan smake på den lokale Marillenlikøren eller kanskje bare nyte stemningen og landskapet før du må gå ombord i Melk.
Etter en flott sykkeletappe er det gallamiddag med underholdning ombord.

Dag 8. Passau. Utsjekking.
Til frokost kan du nyte den siste, vakre seilasen gjennom Donaudalen før du ankommer Passau ca. kl. 10.00. Deretter er det individuell hjemreise. Det anbefales at du ikke bestiller togbillett før tidligst kl. 11.00, siden det kan være forsinkelser underveis.

Reisefakta

Sykkeldistansene er med forbehold. Ofte er det mulig å gjøre sykkelturen kortere eller lengre.

I tilfelle f.eks. endret vannstand på Donau kan seilplanen variere, men målet er å gjennomføre programmet ovenfor.
Du kan før eller etter turen bestille ekstra overnattinger på et hotell i Passau hvis du vil forlenge ferien med noen dager.

Utflukter:

Bratislava:
- Bytur med tog og til fots

Budapest:
- Bytur med sykkel eller på HOP ON HOP OFF-buss
- Budapest by night + tradisjonelt ungarsk folklore-show

Wien:
- Bytur med sykkel eller buss.
- Klassisk konsert i et av Wiens berømte palasser

Wachau:
- Vinsmaking hos en lokal vinprodusent

Før avreise får du et mer detaljert utfluktsprogram med priser. Utfluktene bestilles og betales ombord.
Avgang hver søndag fra 30. april - 8. oktober 2017

Vanskelighetsgrad og kart

Ukens totale sykkelstrekning er ca. 200 km i lett og flatt terreng langs elva. Dagsetappene er fra 18 til 54 km, der du på de lange etappene har mulighet til å forkorte turen. Det er to overnattinger, en i Wien og en i Budapest, hvor du kun sykler hvis du har meldt deg på en omvisning.

Sykkelveiene er på strekningene i Østerrike asfaltert og helt uten biltrafikk, slik at du virkelig kan nyte utsikten, naturen og den rene, klare luften fra sykkelsetet uten bilstøy. I Ungarn sykler du også på grusveier eller mindre trafikkerte sideveier.

Det utleveres gode, detaljerte sykkelkart (1 pr. lugar), så det er lett å finne veien. Båtens reiseleder har gjennomgang på engelsk og tysk om morgendagens sykkeletappe hver kveld. 

Sykler og sykkelutstyr

Du kan leie sykler eller ta med din egen.

Utleiesyklene er 21 girs unisex-sykler med lav innstigning. Disse har kun håndbremser.  

Sykler med 7 gir og fotbrems er på forespørsel. Vennligst oppgi høyde (og ønske om sykkeltype) ved bestilling av reisen. 
Du kan også bestille el-sykkel (uten fotbrems) hvis du har behov for litt "ekstra krefter" i pedalene. 

Leie av sykkel inkluderer: sykkelveske, et sett lappesaker, et sett verktøy og en lås.

Vi anbefaler at du bruker sykkelhjelm. Hvis du ikke har med egen, kan sykkelhjelmer kjøpes ombord. Forhåndsbestilling er hensiktsmessig.

I Østerrike er det lovpålagt å bruke sykkelhjelm for barn opp til 12 år og frivillig for voksne.
I Slovakia er det lovpålagt å bruke sykkelhjelm for alle, men det er unntak når du sykler gjennom landsbyer.
I Slovakia og Ungarn må du som syklist ha på deg spesielle sikkerhetsvester. Disse kan du låne gratis ombord.

Hvis du tar med egen sykkel, må du betale et gebyr på 15 euro for håndtering av sykkelen (betales før avreise). 

Hvordan kommer du deg frem

Som utgangspunkt må du selv ordne transport til Passau i Sør-Tyskland der turen starter og avsluttes.

FLY
München er nærmeste flyplass. SAS og Lufthansa flyr direkte fra København. Fra Billund må du bytte fly underveis. Videre transport med buss og tog til Passau tar ca. 2 timer. 
Alternativt kan du fly til Wien (direktefly med Austrian Airlines). Fra Wien til Passau er det ca. 3 timers transporttid.
En samlet oversikt over flyalternativene finner du her: Momondo 

Ruby kan hjelpe til med å bestille flybilletter for et ekspedisjonsgebyr på 300 kr. pr. billett. Billetten må betales sammen med depositumet og kjøpes ved registrering av betaling. Den oppgitte prisen er derfor med forbehold helt til billetten er kjøpt.

TOG

Med tog fra Danmark tar det 15-18 timer avhengig av antall bytter underveis.
Sjekk tider og priser på Deutsche Bahns hjemmeside. Vær oppmerksom på at de billigste billettene fortløpende justeres ihht. etterspørselen.
Kontakt Deutsche Bahns salgskontor i Danmark dersom du trenger mer hjelp:
Eller ring til DSB utland på 70 13 14 18

BIL
Fra den dansk-tyske grensen tar det ca. 10 timer å kjøre til Passau. Finn veibeskrivelse på Google Maps.

Parkering i parkeringshus i Passau
Parkering bestilles på nett senest 10 dager før ankomst på www.eurocycle.at/parking-passau, og du mottar kvittering på e-post. Busstransport og bagasjetransfer til båten er inkludert i parkeringsavgiften. 
Utendørs parkering koster 63 euro og innendørs parkering koster 74 euro pr. uke og betales ved ankomst.

 Avreiseinformasjonen inneholder mer detaljert informasjon rundt ankomst og avreise.

Bestill reise

Antall reisende
Choose number of travelers
Travel period
Choose travel period

Uke 40: Ankomstdato 27.09.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 9681,-

Uke 41: Ankomstdato 04.10.2020 varighet 7 netter

Fra NOK 7947,-

Uke 17: Ankomstdato 25.04.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8958,-

Uke 17: Ankomstdato 24.04.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8958,-

Uke 18: Ankomstdato 02.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9970,-

Uke 19: Ankomstdato 09.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9970,-

Uke 19: Ankomstdato 08.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9536,-

Uke 20: Ankomstdato 16.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9970,-

Uke 20: Ankomstdato 15.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9536,-

Uke 21: Ankomstdato 23.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9970,-

Uke 22: Ankomstdato 30.05.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9970,-

Uke 23: Ankomstdato 06.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 23: Ankomstdato 05.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10404,-

Uke 24: Ankomstdato 13.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 24: Ankomstdato 12.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10404,-

Uke 25: Ankomstdato 20.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 26: Ankomstdato 27.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 26: Ankomstdato 26.06.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10404,-

Uke 27: Ankomstdato 04.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 27: Ankomstdato 03.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10404,-

Uke 28: Ankomstdato 11.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 29: Ankomstdato 18.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 30: Ankomstdato 25.07.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 31: Ankomstdato 01.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9970,-

Uke 32: Ankomstdato 08.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9970,-

Uke 33: Ankomstdato 15.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9970,-

Uke 34: Ankomstdato 22.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9970,-

Uke 34: Ankomstdato 21.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9536,-

Uke 35: Ankomstdato 29.08.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 9970,-

Uke 36: Ankomstdato 05.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 37: Ankomstdato 12.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 38: Ankomstdato 19.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 38: Ankomstdato 18.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10404,-

Uke 39: Ankomstdato 26.09.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 10548,-

Uke 40: Ankomstdato 03.10.2021 varighet 7 netter

Fra NOK 8958,-
Praktisk informasjon

Prisen inkluderer:

 • Opphold i utvendig dobbeltlugar med A/C og eget bad/toalett
 • Daglig rengjøring av lugaren (bytte av håndklær og sengetøy ved behov)
 • Helpensjon - frokost, lunsjbuffé eller matpakke, 3-retters middag med valg mellom 2-3 hovedretter. 
 • Daglig ettermiddagskaffe og kake
 • Kveldssnacks
 • 4-retters festmiddag, cocktail og underholdning siste kveld
 • Velkomstmøte og velkomstdrink
 • Detaljert avreiseinformasjon på dansk
 • Detaljert sykkelkart (1 kart pr. lugar utleveres ombord)
 • Guidebok med beskrivelser av rute, severdigheter og praktisk informasjon
 • Engelsk-/tysktalende reiseleder ombord
 • Daglige informasjonsmøter (på engelsk/tysk)
 • Havneavgift ca. 63 EUR for personer over 12 år
 • Bidrag til Reisegarantifondet
 • Prisgaranti

Tillegg:

 • Reisen fra Danmark til Passau tur/retur
 • Leie av sykkel – 21 gir (sykler med 7 gir på forespørsel)
 • Leie av sykkel – el-sykkel
 • Elvebåter når du krysser elven. Beregn 2-3 euro pr. båttur (ca. 14 EUR totalt)
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Turprisen er uten drikkepenger. Det er vanlig med drikkepenger til mannskapet. Nivået ligger på ca. 5 euro pr. person pr. dag.

OBS: Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller turen hos oss før du bestiller fly/tog/buss til destinasjonen.

Agentforbehold:

Ruby er agent og leverandør for denne reisen. Arrangøren er Rad & Reisen og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. 
Se betingelser og les om Rad & Reisen her http://en.radreisen.at/

Reisen er fortsatt dekket av Ruby medlemskap i reisegarantifondet, medl. nr. 206.

Ruby har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen leverandør på bestillingstidspunktet.  

Og husk - du kan alltid benytte vår kompetanse og veiledning

Link til toppen av siden