Sveits

Aktive eventyr og forbløffende vakre naturopplevelser i Alpenes hjerte

Dra på en uforglemmelig reise til Sveits der vakker natur møter kulturell mangfoldighet. Utforsk de praktfulle Alpene, oppsøk sjarmerende landsbyer og smak på verdensberømt ost og sjokolade.

Aktive eventyr i Alpene

Sveits er en drømmedestinasjon for naturelskere og eventyrlystne reisende, der landet kan by på et hav av muligheter for aktive ferier. Med sin oppsiktsvekkende natur, velutviklede transportsystem og varierte terreng, er Sveits det perfekte landet å utforske til fots eller på sykkel.

Hos Ruby Travel finner du et stort utvalg av reiser til Sveits, som byr på alt fra sykkelferier langs den kjente innsjøen, Bodensjøen, til vandreferier mellom ikoniske fjell i de sveitsiske Alpene. 

Vis mer
per side

6 Items

Tyskland | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 1

Med utgangspunkt i den vakre og sykkelvennlige byen Konstanz kan du oppleve det beste av Bodensjøen på denne sykkelferien, både til lands og til vanns og uten å måtte bytte hotell.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 5 Netter
Forespørsel
Vandring på egenhånd i Frankrike

Opplev ikoniske Mont Blanc og de omkringliggende fjellene, spektakulære isbreer, grønne daler og bergtagende panorama-utsikter. Vandreturen rundt Alpenes høyeste fjell er intet mindre enn en naturvakker perle.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Sveits – Vandreferie på egenhånd

Ta vandrestøvlene på og besøk sveitsiske Vierwaldstättersee hvor grønne bølgende bakker, utsikter til ville fjelltopper og utallige gode vandreopplevelser venter på deg.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
Sveits | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Bli med på en lett og vakker sykkeltur i Sveits som kombinerer varm middelhavsstemning ved Bodensjøen med spennende og kulturelle byer ved Zürichsjøen og Walensjøen.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Tyskland, Østerrike og Sveits | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 1-2

Trå deg gjennom tre ulike land rundt Bodensjøen, og opplev storslått natur, bading med utsikt til Alpene og spennende kulturhistorie fra sykkelsetet.  • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Frankrike | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2

En avslappet sykkelferie i vakkert landskap til Route de Vins idylliske landsbyer i Alsace.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel

De sveitsiske alpene til fots 

Sveits er kjent for sine dramatiske alpetopper og utallige turstier som kan passe alle nivåer. Enten du er nybegynner eller erfaren fjellvandrer, er det noe for deg i de sveitsiske Alpene. Utforsk Jungfrau-regionen og gå turer langs Eiger, Mönch og Jungfrau-fjellene, ta en tur rundt det vakre Matterhorn-fjellet eller utforsk de pittoreske innsjøene i Zermatt. Sveitsiske nasjonalparker som Engadin og Swiss National Park byr på uberørt natur, og vil imponere selv den mest erfarne turgåer. 

Hvis du vil lære mer om det fascinerende landet og få historien bak de vakre omgivelsene, kan du også bli med Ruby Travel på vandreferier med gruppe og guide, hvor du får utforsket de vakreste vandrerutene i Sveits.  

Dersom et slikt sveitsisk eventyr til fots høres ut som noe for deg, kan du finne alle våre vandrerutene i Sveits her.  

Opplev idylliske Sveits på sykkel 

Sveits har en velutviklet infrastruktur for sykling, med mange sykkelveier som gir reisende muligheten til å utforske landet på to hjul. Dra på en uforglemmelig sykkelferie langs Rhinen, følg vinruten "Route de Vins" gjennom idylliske landskap, eller utforsk Sveits største by, Zürich, på sykkel.  

Hvis du driver med terrengsykling, er det gode muligheter for å finne utfordrende stier i Alpene. Hvis du derimot foretrekker en mer avslappende tur, kan du nyte sykkelturer langs vakre innsjøer som Walensjøen og Zürichsjøen. Sveitsiske landsbyer byr på sjarmerende stopp underveis, hvor du kan smake på lokal mat og drikke i fantastiske i omgivelser.  

Hvis du drømmer om å reise til Sveits og utforske landet på to hjul, kan du finne alle våre sykkelferier til Sveits her 

Vandring rundt om Vierwaldstättersøen Vandring ved Vierwaldstättersee Sykkelferie ved Bodensøen

Severdigheter og steder verdt å oppleve 

Her er det snakk om et land fylt med fantastiske severdigheter og steder som vi mener burde være på alles ”bucketliste”. Her får du noen av de viktigste:  

Tobleronefjellet Matterhorn 

Hvis du reiser til Sveits, må du ikke gå glipp av landets mest legendariske landemerke: Matterhorn. Matterhorn, også kjent som «Tobleronefjellet», er den mest ikoniske fjelltoppen i Sveits og et av verdens mest berømte fjell. Dets karakteristiske pyramideform er kjent over hele verden og tiltrekker fjellklatrere og naturelskere fra hele verden.  

I dag har Matterhorn blitt et symbol på sveitsisk stolthet og alpin skjønnhet, og fjellet er avbildet på alt fra landets frimerker til mynter. Å besøke Matterhorn er en uforglemmelig opplevelse, enten du er fjellklatrer, turentusiast eller bare ønsker å beundre skjønnheten fra foten av fjellet.  

Kultur og byliv i Zürich 

Zürich er Sveits’ største by og et kulturelt, økonomisk og politisk sentrum for landet. Byen er en av Europas mest kosmopolitiske destinasjoner og har mye å by på, uansett om du er interessert i kunst, kultur, natur, shopping, eller matopplevelser.  

Utforsk den gamle bydelen, hvor brosteinsbelagte gater skjuler hemmeligheter fra fortiden, eller utforsk Kunsthaus Zürich, som huser noen av verdens mest betydningsfulle kunstverk.  

Zürich har et livlig og pulserende natteliv, hvor du kan danse natten lang eller slappe av på hyggelige barer. Og når du trenger en pause fra det hektiske tempoet, kan du ta en avslappende båttur på Zürichsjøen eller begi deg ut på eventyr i de omkringliggende alper og skoger, hvor du vil bli overveldet av naturens skjønnhet.  

Matterhorn Zürich Zürich

Den vakre og allsidige Genfersjøen 

Genfersjøen, eller Genevésjøen, er Europas største innsjø og en av de vakreste i Sveits. Liggende mellom Sveits og Frankrike, fungerer Genfersjøen som en naturlig grense mellom de to landende og byr på fenomenale utsikter til de sveitsiske Alpene og de franske Jura-fjellene – et paradis for natur- og fotografielskere. 

Men Genfersjøen er ikke bare vakker å se på. Den er også en lekeplass for friluftsentusiaster året rundt. Om sommeren kan du seile, windsurfe, padle kajakk og svømme i det krystallklare ferskvannet eller følge en av de utallige turstiene og sykkelrutene langs sjøen. Om vinteren blir området rundt sjøen dekket av snø og forvandles til et populært skisted.  

Langs bredden av Genfersjøen finner du også kulinariske herligheter. Prøv sveitsiske spesialiteter på de hyggelige sjørestaurantene og utforsk de skrånende vinmarkene som produserer noen av landets beste viner, inkludert den berømte chasselas-druen som brukes til å lage lokal hvitvin.  

UNESCO-byen Bern 

Hovedstaden i Sveits, Bern, er kjent for sin velbevarte middelalderske gamleby, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I Bern kan du oppleve sveitsisk kultur og historie i sin mest autentiske form.  

I hjertet av byen står Zytglogge-tårnet, et ikonisk landemerke som ble bygget på 1200-tallet. Hver time kan du dermed oppleve en imponerende mekanisk figurforestilling som tiltrekker besøkende fra hele verden.  

Bern tilbyr også utmerkede kulinariske opplevelser. Prøv lokale sveitsiske retter som fondue, raclette og rösti på restauranter i den gamle bydelen. Det er også en livlig kafékultur hvor du kan nyte sveitsisk sjokolade og kaffe.  

Genfersøen Bern - Den schweiziske hovedstad Desalpé kofestival

5 interessante fakta om Sveits 

 1. Sommerferie for kuer: Om sommeren har sveitsiske kuer lov til å beite på alpine enger, og de får til og med sin egen «kufestival» kalt "Désalpe". Dette er en festlig begivenhet der kyrne er vakkert dekorert med blomster og bjeller, før de returnerer til dalen etter sommerferien. 
 2. Landet med flest Tobleroner: Sveits er ikke bare kjent for sjokoladekreasjoner, men det er også fødestedet til sjokoladen Toblerone. Navnet ”Toblerone” er en sammensetning av grunnleggerens etternavn, "Tobler", og det italienske ordet "torrone", som betyr nugatt. 
 3. Ørkenlandskap: Selv om landet er kjent for sine snødekte fjell, har det faktisk en ørken. Den sveitsiske Jura-ørkenen, som er et tørt og steinete område i den vestlige delen av landet, er et av de få ørkenlignende områdene i Europa. 
 4. Alle menn er soldater: Den obligatoriske militærtjenesten innebærer at alle sveitsiske menn mellom 18 og 34 år må gjennom verneplikt. Etter treningen oppbevarer mange sveitsere våpnene sine hjemme, som bidrar til landets høye plassering på listen over flest våpen per innbygger i verden. 
 5. Språklig mangfoldighet: Sveits er et land med bemerkelsesverdig språklig mangfoldighet. Landet har fire offisielle språk: tysk, fransk, italiensk og retoromansk. Dette reflekterer den kulturelle rikdommen og den unike nasjonale identiteten i Sveits. 

Reis til Sveits med Ruby Travel 

Hvis du spør oss, burde alle ta turen til Sveits minst én gang i livet, og oppleve det ekstraordinære alpelandskapet. Hvis du er blitt overbevist, kan du finne alle våre spennende reiser til Sveits her på siden. Vi har faktisk turer året rundt, slik at du kan dra på ferie i Sveits akkurat når det passer for deg. 

I tillegg til reiser til Sveits tilbyr vi også turer til en rekke europeiske land som Tyskland, Østerrike, Spania og Italia. Uansett om du foretrekker fjellturer, sykkelferier, togreiser eller helt andre typer reiser, har du kommet til riktig reisebyrå.  

Hos Ruby Travel har vi bred ekspertise og lang erfaring med å sende våre gjester på akkurat den ferien som oppfyller deres behov. Om du vurderer å ta turen til Sveits eller om du bare er nysgjerrig på de ulike reisene våre, nøl ikke med å kontakte oss. Hos Ruby Travel er vi alltid tilgjengelige for å hjelpe til med å sette sammen den perfekte reisen for deg!