Altmühltals panoramasti

Tyskland | Vandreferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2

La deg forføre av den uberørte naturen langs denne romantiske panoramaruten i Tyskland. Du vil passere historiske skatter, storslått utsikt og horisonter som gir en unik følelse av frihet.

In stock
Travel Code
VAI-017
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Opplev den spektakulære utsikten over Panorama-ruten
blue encircled check Besøk historiske skatter fra UNESCOs verdensarvliste
blue encircled check Egnet rute for turgåing med hund
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon4/6/8 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Dra på en fantastisk fottur langs Altmühltal Panorama Route, og opplev bratte, forrevne Dolomittklipper, myke elvedaler og vakre skoger. Den populære panoramaruten er en vakker rute for både turgåere og historieinteresserte, ettersom naturparken 'Altmühltal' er kjent for både sin romantiske natur og sine historiske og kulturelle skatter fra romertiden. Flere av disse skattene er til og med på UNESCOs berømte kulturarvliste. Du vandrer forbi både slott og palasser bygget av fortidens adelsmenn, og flere rekonstruerte fort har en spesiell innvirkning i naturen langs ruten.

I tillegg til historisk arv byr Altmühltal-dalen også på mange kulinariske opplevelser med alt fra smakfulle pølsespesialiteter til skummende øl. Altmühltal-dalen har en rik tradisjon for gjeterkultur, som er med på å skape det unike landskapet i naturparken.

Kart

down v arrow

*Vi gør opmærksom på, at kortet er vejledende og derfor ikke indeholder præcise angivelser.

Dagsprogram 8 netter / 9 dager

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Treuchtlingen
Du ankommer på egen hånd til den idyliske lille byen, Treuchtlingen, som ligger i sentrum av naturparken Altmühltal. Altmühltal er den nest største naturparken i Tyskland. Bruk ankomstdagen på å gå en liten tur i byen.

Dag 2. Treuchtlingen – Pappenheim (omegn)
Vandring: 4 timer, 14 km, høydemeter +280/-290m
Med utsikt over elven Altmühl, som snirkler seg gjennom dalen, fortsetter du via «Djevelens Preikestol» til Pappenheim. Dere går ned tilbake til elven Altmühl via utsiktspunktet Hollerstein, og fortsetter langs elven til dagens endepunkt Pappenheim, hvor du blir møtt av det imponerende slottet.

Dag 3. Pappenheim – Mörnsheim (omegn)
Vandring: 4,5 timer, 15 km, høydemeter +390/-380m
Dagens tur starter på en sti i høydene. Med en fantastisk utsikt går du over til Solnhofen, minnestedet for de velkjente Solnhofer-kalksteinshellene og stedet for over 140 millioner år gamle fossiler. Kort tid etter venter en fantastisk og veldig populær fotomulighet: naturmonumentet Zwölf Apostel', bratte kalksteinsklipper innebygd i einerhei. Ruten tar deg til Dollnstein inn i den opprinnelige Donau-dalen.

 
Dag 4. Mörnsheim – Eichstätt
Vandring: 6 timer, 25 km, høydemeter +620/-650m
Du passerer Geo-monumentet "Burgsteinfelsen" og fortsetter gjennom skog og einer. Senere kommer du til en fjellsti med fantastisk utsikt helt til Eichstätt. Med Willibalds slott som ruver over denne byen, er utsikten som tatt ut av et komplett barokkkunstverk med prestisjebygg og drømmende små smug.

Dag 5. Eichstätt – Kipfenberg
Vandring: 6 timer, 26 km, høydemeter +720/-740m
Dagens vandretur starter med en nydelig utsikt over det slående Osterberg-fjellet og det romerske fortet "Vetoniana" når dere drar til Buchenhüller mammuthule. Du kommer over fantastiske stier ovenfor Altmühl, hvor du får en flott utsikt over dalen og fjellveggene mens du går på panoramastien. Du går også gjennom Gugoldinger Wacholderheide, som er et fantastisk naturvernområde. Deretter passerer du Arnsberger Leite og Limes vakttårn, før du ender opp i Kipfenberg.

 
Dag 6. Kipfenberg – Beilngries
Vandring: 6 timer, 24 km, høydemeter +540/-550m
Dagen starter med en fantastisk utsikt over den vakre Anlauter-dalen. Ved ankomst til Kinding blir du møtt av byens imponerende befestede kirke, og de koselige vertshusene inviterer til en velfortjent hvil. Herfra lever panoramastien igjen opp til løftet med en storslått utsikt over Altmühl-dalen med sine bisarre fjellformasjoner. Horistonten tilbyr også en fin utsikt over Main-Donau-kanalen, før turen avsluttes med en bratt nedstigning til Beilngries.


Dag 7. Beilngries - Riedenburg
Vandring: 7,5 timer, Buss: 3,5 timer, 35 km, høydemeter +680/-700m
Via Arzberg-fjellplatået til «de syv dalers by» Dietfurt, hvor vann spiller en stor rolle, i form av Main-Donau-kanalen, elver og kilder. Nyt utsikten over Eggersberg-palasset, forbi ville fjellformasjoner og gå langs Altmühltal-promenaden inn i den vakre landsbyen Gundlfing. Fra "Djevelens klippe" Teufelsfelsen vandrer du på en vakker fjellsti til slottsbyen Riedenburg.


Dag 8. Riedenburg - Kelheim

Vandring: 5,5 timer, 19 km, høydemeter +470/-470m
Knotrete trær og steintårn markerer den – til tider – bratte stien opp til Prunn slott. Passér den glitrende blå karstkilden "Blautopf" og fortsett langs Main-Donau-kanalen. Som belønning kan du nyte en fantastisk utsikt over horisonten. Tilbake i dalen går du langs de fantastiske Jura-fjellformasjonene til den keltiske muren, som umiddelbart tar deg tilbake til Donau-kanalen – utsikten ned til den mektige Donau-juvet er overveldende. Dette etterfølges av den imponerende finalen på turen: cruiset gjennom Donau-juvet til Kelheim.


Dag 9. Hjemreise

Hjemreise fra Kelheim eller forlengelse av turen.

Forkortelse av turen til 4 eller 6 netter

down v arrow

Alternativt dagsprogram for 6 netter / 7 dager

 • Dag 1. Ankomst til Treuchtlingen
 • Dag 2. Treuchtlingen – Pappenheim (omegn) Vandring: 4 timer, 14 km, høydemeter +280/-290m
 • Dag 3. Pappenheim – Mörnsheim (omegn) Vandring: 5-6,5 timer, 25 km, høydemeter +650/-650m
 • Dag 4. Mörnsheim – Eichstätt. Vandring: 5 timer, 15 km, høydemeter +360/-340m
 • Dag 5. Eichstätt – Kipfenberg. Vandring: 6 timer, 26 km, høydemeter +720/-740m
 • Dag 6. Kipfenberg – Beilngries. Vandring: 6 timer, 24 km, høydemeter +540/-550m
 • Dag 7. Hjemreise


Alternativt dagsprogram for 4 netter / 5 dager

 • Dag 1. Ankomst til Treuchtlingen
 • Dag 2. Treuchtlingen – Pappenheim (omegn). Vandring: 4 timer, 14 km, høydemeter +280/-290m
 • Dag 3. Pappenheim – Mörnsheim (omegn). Vandring: 5-6,5 timer, 25 km, høydemeter +650/-650m
 • Dag 4. Mörnsheim – Eichstätt. Vandring: 5 timer, 15 km, høydemeter +360/-340m
 • Dag 5. Hjemreise

Vanskelighetsgrad 2

down v arrow

Denne turen er kategorisert som vanskelighetsgrad 2. Terrenget er lett, og du går på godt vedlikeholdte turstier. Vanskelighetsgraden er relativt enkel, men et godt grunnleggende kondisjonsnivå anbefales likevel.

Overnatting

down v arrow

Underveis på turen bor du på turistklassehoteller, som er rene og pene av standard. De er 2-3 stjerner. Turen er inkl. frokost.

Vandring med hund

down v arrow

På denne turen er det mulig å ta med sin hund. Dette krever imidlertid tilgjengelighet på hotellene som tar imot hunder. Det skal betales gebyr for hunden lokalt. Hunden må ikke oppholde seg alene på hotellrommet over lengre tid, og den skal holdes i snor når den er på tur. I tillegg skal hunden ha munnkurv ved bruk av kollektivtransport og evt. heissystemer der folk står tett. Kamp- og muskelhunder er ikke tillatt.

Ved bestilling med hund må vi kjenne til hundens rase og høyde. Dette noteres i "merknadsfeltet" ved bestilling.

Transport

down v arrow

Kjør selv
Dersom man ønsker å kjøre selv, er det mulig å kjøre gjennom Danmark. Det er ca. 900 km fra den dansk/tyske grensen til den første byen på turen. Det er mulig å parkere ved det første hotellet mot betaling. Alternativt kan man parkere i byen tett på togstasjonen.

Fly
Den nærmeste flyplassen er München, hvorfra man kan ta offentlig transport til startbyen.

Vær og klima

down v arrow

Vejr og klima i Regensburg

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 7274,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 5758,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

 
Inkludert i prisen:

 • 4, 6 eller 8 overnattinger inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Rutebeskrivelse og kart
 • GPS-filer er mulig å få tilsendt (kontakt oss ved interesse)
 • 1 båttur fra Weltenburg til Kelheim (KUN på 9-dagers turen)
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra/til Danmark
 • Turistskatter
 • Billetter til offentlig transport, hvis man ønsker å avkorte ruten

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra overnattinger


Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Eurohike, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om EuroHike. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden