Caminoen – Kystruten på sykkel

Portugal | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 3

Opplev det beste av det nordlige Portugal og Galica mens du følger den kystnære, portugisiske pilegrimsruten fra Porto til den imponerende katedralen i Santiago de Compostela i Spania.

In stock
Travel Code
CYP-03
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Følg den portugisiske kystruten på sykkel
blue encircled check Nyt den landlige idyllen til Caminoen langs elver og gjennom småbyer
blue encircled check Avslutt turen ved den vakre katedralen i Santiago de Compostela
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon8 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Du følger en naturskjønn sykkelrute som går skiftevis langs kysten, med herlige sandstrender, og lenger inn i landet med vakkert, grønt landskap. På veien mellom de to fasinerende byene Porto og Santiago de Compostela treffer du på små landsbyer og fine byer og kanskje kan du kjenne pilegrimsrutens lange historie på kroppen. Du opplever byer som Vila do Conde, Caminha og Viana do Castelo før turen går videre inn i Galicia til Baiona og Vigo. Herfra følger du pilegrimsruten inn i landet gjennom flere sjarmerende byer, deilige skoger, enger og grønne bakker.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Porto
Informasjonsmøte om turen. Du har muligheten til å utforske byen og dens skjønnhet i løpet av dagen. Innkvartering i Porto på 3* hotell.

2. dag. Fra Porto til Vila do Conde, 35 km
Avgang fra Porto og starten på sykkeleventyret langs Caminoen. Du sykler på små veier og trekantede strandstier forbi brede sandstrender, vakre naturområder og små fiskevær til den spennende byen Vila do Conde. Innkvartering på 3* hotell.

3. dag. Fra Esposende til Vila Praia de Ancora, ca. 49 km
Start sykkelturen gjennom de koselige bebygde områdene i feriebyen Povoa de Varzim. Fortsett langs havet og strendene og kjør mot Fão. På veien kommer du inn på landsbygda forbi jorder, skoger og små landsbyer. Kryss elven Cávado for å komme til den avslappede feriebyen Esposende. Resten av dagen skal du sykle innover landet. Du passerer gjennom små landsbyer og kan nyte den landlige idyllen langs elvene og utsikten over fjellene. Rett før du sykler inn til byen Viana do Castelo, krysser du Lima-elven via Eiffels vakre jernbro. Nyt den vakre utsikten opp gjennom dalen på den ene siden og elvens utløp i Atlanterhavet på den andre. Ta deg tid til å nyte idylliske Viana do Castelo med sine mange fine kirker og koselige torg. Det er her dagens tur slutter. Innkvartering på 3* hotell.

4. dag. Fra Viana do Castelo til Oia, ca. 46 km 
Dagens sykkeltur starter mot badebyen Vila Praia de Âncora over en skogkledd bakketopp. Fortsett nordover langs kysten som forbinder deg med Moledo og gå innover i landet til den fantastiske byen Caminha, som ligger nær munningen av Minho-elven i Atlanterhavet. Du skal nå på båttur over Minho-elven, som danner en naturlig grense mellom Portugal og Spania. Herfra går turen gjennom den koselige fiskerlandsbyen A Guarda, hvorfra du følger ruten til Caminoen gjennom små skoger langs kysten. I Oia, hvor du finner et vakkert kloster fra 1100-tallet, har du nådd dagens mål. Overnatting på 2* hotell.

5. dag. Fra Oia til Vigo, ca. 43 km
Etter en overnatting her fortsetter du langs kysten forbi jorder og små landsbyer før du krysser en bakketopp og når den vakre kystbyen Baiona. Etter Baiona blir landskap. Innkvartering på 3* hotell.

6. dag. Fra Vigo til Pontevedra, ca. 34 km
Du sykler fra Vigo og mot nordøst, langs elven Vigos utløp. Her har du blant annet utsikt til flytende blåskjellfarmer, Cies-øyene og Vigos bysentrum og havn. Etter en bratt nedoverbakke kommer du til Redondela. Til nå har du fulgt Den Portugisiske Kystcamino, men det finnes også en rute kalt Den Portugisiske Innlandscamino, og her ved Redondela møtes de to rutene. Ta en pause ved elven i østersbyen Arcade før du fortsetter på en steinbelagt sti opp til skogen. Snart er du midt i den stemningsfulle byen Pontevedra hvor du kan beundre middelalderarkitekturen mens du nyter en tapas og et glass øl eller vin.
Innkvartering på 3* hotell.

7. dag. Fra Pontevedra til Padrón, ca. 41 km
En dag med noen bakker her og der, men de er alle overkommelige. Dypp tærne i den varme kilden i sentrum av Caldas de Reis før du fortsetter oppover gjennom mange små landsbyer. Ta deg tid til å nyte middelalderbyen Padrón og opplev dens nære tilknytning til Skt. Jakob. Vi kan anbefale å smake på de smakfulle, grønne, paprika-lignende grønnsakene som du får servert som tapas kalt Pimientos de Padrón.
Innkvartering på 3* hotell.

8. dag. Fra Padrón til Santiago de Compostela, ca. 25 km
Turens siste etappe går gjennom en rekke Galiciske landsbyer med tradisjonelle hus og låver. Du får også oppleve den imponerende kirken Nosa Señora da Escravitude på veien. Nyt skogstien som tar deg til byen O Milladoiro og turens første syn av Santiago de Compostela og katedralens spir. Du sykler ned i dalen, krysser elven Sar og sykler inn i byens sentrum med gamle gater og en imponerende katedral.
Innkvartering på 3* hotell.

9. dag. Hjemreise
Sykkelturen langs Den Portugisiske Camino er over og du vender nesen hjemover etter frokost, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Du sykler på små veier langs kysten og på noen ujevne stier i skogen og inne i landet. Du følger hovedsakelig den samme ruten som pilegrimene går. Rundt halvdelen av ruten går på små, asfalterte landeveier og resten er på grus- og skogsveier der du noen steder må trille sykkelen. Terrenget er litt kupert, men med dagsetapper på 25-52 km kan turen gjennomføres av alle med normalt god kondisjon.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på 2-3* hoteller. Turen er inkl. frokost. Det er mulig å bestille halvpensjon.

 

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Turen er inkl. leie av en mountainbike med 20 gir (MTB Cannondale Trail 5) og håndbremser. Syklene er utstyrt med bagasjebrett, bagasjeveskerog lås.
Det er mulig å låne sykkelhjelm. Må bestilles hjemmefra.

Det er mulig å leie el-sykkel mot et tillegg i prisen.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Det letteste er å fly til Porto ved turens start og hjem fra Santiago de Compostela.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 15613,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 11823,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 8x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport – 1 stk. på maks. 15 kg pr. person
 • Leie av sykkel med 20 gir og håndbremser (el-sykkel mot et tillegg)
 • Kart og informasjonsmateriale
 • Pilgrimspass
 • Mulighet til å få tilsendt GPS-filer
 • Infomøte
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra og til Norge
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • El-sykkel
 • Leie av GPS
 • Ekstra natt inkl. frokost i Porto eller Santiago
  • Transfer fra Porto lufthavn til Porto sentrum

  Solo reisende: Vær oppmerksom på at det dessverre ikke er mulig å være alenereisende på denne turen. Du må være min. 2 reisende for at turen skal arrangeres.

  Agentforbehold:

  Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Portugal Green Walks, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Portugal Green Walks. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

  Link til toppen av siden