Loading...

Vandreferie i Italia

Gå på oppdagelse i Italias fjell og langs landets kyster

Pilgrimsstier, fjellplatåer og maleriske byer. Mulighetene er mange når du drar på vandreferie i Italia. Vi tilbyr flere vakre vandreturer på egenhånd.

Bella Italia – En vakker vandreferie i Italia med forskjellige utforminger

Når du begir deg ut på en vandreferie i Italia, beveger du deg også ut i de historiske fotsporene som først romerne og siden pilgrimmene har etterlatt seg. Vi har nøye utvalgt vandreturene til din ferie med bakgrunn i mange års erfaring med å planlegge vandreferier i Italia.

Det italienske landskapet byr på nesten alt hva du kan drømme om på en vandreferie. Du finner maleriske innsjøer, Dolomittenes flotte tinder, små, idylliske byer, pilegrimsstier i Umbria og Toscana, forrevne klippekyster langs Middelhavet og mye mer. Uansett hvilken vandreferie du søker, finner du nesten med garanti noe som faller i smak når du kikker på turer til Italia.

Se våre individuelle vandreturer her, hvor du på egenhånd kan oppleve Italias herligheter.

Vis mer
Vis som Grid List

Items 1-10 of 11

Page
per side
Vandring på egenhånd i Frankrike

Opplev ikoniske Mont Blanc og de omkringliggende fjellene, spektakulære gletsjere, grønne daler og bergtagende panorama utsikter. Vandreturen rundt Alpenes høyeste fjell er intet mindre enn en naturvakker perle.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 11665,- NOK
Vandreferie på egenhånd på Korsika

Klassisk korsikansk vandreferie mellom små landsbyer på halvøya Cap Corse i den nordligste delen av Korsika.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 9766,- NOK
Vandreferie på egenhånd i Italia

Her får du et utsnitt av den lange pilgrimsruten Via Francigena fra Canterbury i England til Roma. På 6 dagsetapper i Toscana vandrer dere fra Lucca til Siena.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 7459,- NOK
Italia – vandreferie på egenhånd

Dra på en vakker vandretur gjennom middelalderbyer, langs vinmarker og over bakketopper til du kommer til den asurblå og solrike Rivieraen. Gled deg til å oppleve to av Italias herlige regioner.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 7595,- NOK
Vandreferie i Italia på egenhånd

Vandreferie forbi de vestlige Brenta-dolomittenes imponerende topper, gjennom skogkledde daler og ned til Gardasjøens bredder. Gled deg til en ferie med massevis av nye inntrykk.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 7866,- NOK
Vandreferie på egenhånd i Italia

Sitruslunder, vinterrasser og middelhavsutsikter mellom Amalfi, Ravello og Positano. Her har dere 6 dager til å oppleve essensen av den klassiske Amalfikysten. Forleng med 2 netter på Capri.

 • Individuell avreisedag
 • 5 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 4339,- NOK
Vandreferie i Italia på egenhånd

Opplev gamle historiske pilgrimsstier i det grønne hjertet av Italia. Gled deg til å komme helt nærme naturen på denne herlige vandreferien. Dere overnatter bl.a. i Assisi og andre stemningsfulle byer.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 7731,- NOK
Vandretur på egenhånd i Italia

Bli med på denne fantastiske og familievennlige vandreturen i Comosjøens bergtagende fjellplatå. Dere kommer til å oppleve rå klippekyster, sjarmerende småbyer og ikke minst et gjestfritt folkeslag. Det vil også være mulighet for å ta en dukkert i Comosjøens klare vann.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 6510,- NOK
Vandring i Italia på egenhånd

De fem små maleriske byene ligger som perler på en snor ved den Liguariske kysten. På vandreferie i Cinque Terre opplever dere alle fem pluss baklandet i fjellene.

 • Individuell avreisedag
 • 6 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 4746,- NOK
Vandretur i Italia på egenhånd

Opplev det vakreste av det sørlige Italia med fantastiske panoramaer på vandringer langs dramatiske klippekyster. Det er mulig å forlenge turen din med 2 dager på herlige Capri.

 • Individuell avreisedag
 • 7 Netter
 • transport_icon/images/i/c/ico_car.png
  Kjør selv
Fra 5153,- NOK

4 gode grunner til å dra på vandreferie i Italia

 1. Du finner vandreturer som oppfyller dine ønske, uansett om det er historiske pilegrimsstier, fjellvandring eller kystruter som er øverst på ønskelisten.
 2. Det italienske kjøkkenet sørger for at du får en full energikonto med lekre og delikate måltider, slik at du er klar for dagens vandreturer.
 3. Generelt er det stor variasjon i vandreferiene våre i Italia, og du finner derfor nesten med garanti en reise som passer til dine evner, erfaringer og kondisjon.
 4. Du kan nesten alltid få deg en svalende dukkert underveis på eller etter vandreturene, enten i innsjøer inne i landet eller i Middelhavet.

6 herlige områder på vandreferie i Italia

Amalfikysten
Sør for Napoli finner du den berømte kyststrekningen Amalfi. Her vandrer du på muldyrstier langs de pittoreske klippekystene, hvor du beveger deg gjennom de sirlig anlagte terrassene med vinranker og sitrontrær. Amalfikysten er en del av UNESCOs verdensarvliste, og ikke langt unna finner du vulkanen Vesuv og den berømte byen Pompeii, hvor de romerske innbyggerne ble utslettet fra Vesuv i 79 f.v.t. begravde byen i aske og lava.

Cinque Terre
Lengre mot nord i regionen Liguria finner du en minst like berømt kyststrekning, nemlig Cinque Terre. Her ligger fem små, pittoreske middelalder-landsbyer over en strekning på under 15 km, men la deg ikke bli lurt av den korte distansen, for vandreturene går opp og ned langs kysten. De fem byene heter Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore, og her kan du kombinere en eminent vandreferie med bading og avslapning.

Umbria
Italias grønne hjerte. Det er navnet Umbria har fått med bakgrunn i den fabelaktige naturen, hvor det både er fjell, myke grønne bakker og Italias fjerde største innsjø. Foruten den eksepsjonelle naturopplevelsen får du også mulighet for å stifte bekjentskap med etruskerne som regjerte i området før romerne. Siden har både romerne og spesielt helgenen Frans av Assisi vært prominente i regionen.

Toscana
Umbrias naboregion Toscana er ytterst populær blant turister, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Her kan du f.eks. dra på pilgrimsvandreferie på Via Francigena mellom Lucca og Siena. Ruten er en del av den pilgrimsruten som går hele veien fra Canterbury i England til Roma. I Toscana finner du et hav av historiske byer foruten Lucca og Siena, f.eks. Firenze, Pisa og Vinci, hvor den berømte kunstneren og oppfinneren Leonardo da Vinci ble født. Vi kan varmt anbefale en vandreferie i Toscana.

Dolomittene
Vandreferie til Dolomittene er en perfekt kombinasjon av blide, bølgende setre med gressende kyr og steile oppstigende fjellrygger av kalkstein som aggressivt raker opp i himmelen. Du kan forvente områder fulle av daler, vinmarker, kløfter, lokale fjellbyer og fantastiske severdigheter som kan nyter både til fots, via taubaner eller på sykkelen.

Piemonte
På en vandreferie til Piemonte har du mulighet for å oppleve alt fra flate, grønne marker ved Po-elva, verdenskjente innsjøer som Lago Maggiore, utallige rismarker, maleriske landsbyer og selvfølgelig mat og vin i verdensklasse. Med sine behagelige temperaturer er Piemonte en fin vandredestinasjon og en ekte perle.

Vandrere på Amalfikysten Piazza del Campo i Siena Gruppe holder pause med utsikt i Umbria

 Alternativer til en vandreferie i Italia

Hvis vandreferier ikke er noe for deg, er Italia også opplagt for andre former for aktiv ferie som f.eks. sykkelferier, hvor du selv triller rundt i den vakre naturen. Du kan også kombinere syklingen med et flytende hotell under hele reisen på et av våre sykkelcruise i det støvleformede landet.

Er du på utkikk etter alternativer til en vandreferie i Italia, kan du kikke på andre middelhavsland som Frankrike og Spania, hvor vi også tilbyr en lang rekke vakre vandreferier. Du kan også finne vandreferier til andre steder i Europa.