Sykkelferie i Albania

GJESTFRIHET PÅ ALBANSK

Bli med på en sykkelferie utenfor de normale sykkelrutene. Her får du alt fra ville fjell til middelhavsstrender.

Gjestfrihet, god mat og store opplevelser

Den albanske naturen er noe for seg selv, og landet er den perfekte destinasjonen for deg som ønsker å kombinere en utfordrende sykkelferie med fantastiske kulturopplevelser. Med sykkelturer mellom UNESCO-landsbyer i fjellene, en utrolig vennlig befolkning og fantastiske utsikter over både fjellandskap og Adriaterhavets asurblå vann, er Albania en helt unik plass å dra på sykkelferie.

Siden landet gikk bort fra kommunismen i 1991, har det blitt mer åpent og tilgjengelig å reise i som turist, og en av de beste måtene å komme seg rundt i Albania på er å hoppe på sykkelen. På to hjul kommer du ut på ruter i fjellene med bergtagende utsikter eller ut til kysten hvor det joniske hav skvulper blidt mot sandstrendene.

Les mye mer om våre reiser til Albania lengre nede, hvor du også finner ytterligere inspirasjon til hvorfor Albania skal være den neste destinasjonen til sykkelferien din.

5 gode grunner til å dra på sykkelferie i Albania

 • Reis til Albania og få utfordrende sykkelturer i den flotte albanske naturen
 • Møt den gjestfrie lokalbefolkningen i øyenhøyde når du sykler gjennom UNESCO-landsbyene i fjellene
 • Opplev det tidligere lukkede landet, som først ble åpnet for resten av Europa og verden på begynnelsen av 1990-tallet.
 • Albania byr på fantastiske kulinariske opplevelser med bakgrunn i lokale råvarer dyrket uten sprøytemidler.
 • Hvis du blir med på gruppeturene våre, får du to lokale guider som både leder dere på sykkelen og bytter på å kjøre følgebil hvis etappen blir for hard.
Vis mer
per side

2 Items

Albania | Sykkelferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3-5

Dra på sykkelferie i ukjent Europa og test kondisjonen. Underveis passerer du totalt tre attraksjoner, som alle er på UNESCOs verdensarvliste. Du vil virkelig føle hvor unikt landet Albania er.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 9 Netter
Forespørsel
Albania | Sykkelferie i internasjonal gruppe | Vanskelighetsgrad 3-5

Dra på sykkelferie i ukjent Europa. Du vil få store sykkelopplevelser i en internasjonal gruppe med lokale turledere og en følgebil som hjelp til de hardeste etappene, eller du kan velge å sykle på egenhånd.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 9 Netter
Forespørsel

5 interessante byer i Albania

 1. Gjirokastër: Den kommunistiske diktatoren Enver Hoxas fødeby. I dag er den på UNSECOS verdensarvliste som en av de beste bevarte osmanniske byene. Byen har levd en omskiftelig tilværelse siden den albanske uavhengighetskrigen mot Osmannerriket. Den ble først en del av det nylig selvstendige Albania i 1913, men den greske delen av innbyggerne var ikke fornøyde. Derfor ble Gjirokastër hovedstad i Den autonome republikk Nord Epirus fra 1914-1921, hvor området igjen ble en del av Albania.
 2. Korҫë: I Korҫë møter du mange åpne plasser, gågater, kaféer og restauranter. Den nåværende byen ble grunnlagt på slutten av 1400-tallet av den osmanske guvernøren Iljaz Hoxha. Han bygde blant annet Mirahori Moskéen, hvor minaret ble revet ned under det ateistiske kommuniststyret, men i 2014 ble det gjenoppbygget. Byen er også hjemsted for det første ølbryggeriet i Albania.
 3. Sarandë: Her kommer du helt ned på kysten ved det joniske hav. Byen er i dag en skikkelig badeby med hoteller, hvor turister kommer i sommermånedene. Byen ligger kun 14 km øst for den greske øya Korfu. Rett utenfor Sarandë ligger ruinene av oldtidsbyen Butrint. Byen er preget av både romerske, bysantinske og venetianske bygninger, blant annet et tempel for legeguden Asklepios. Byen ble forlatt under middelalderen.
 4. Permët: Byen spilte en stor rolle under 2. verdenskrig, hvor den var vert for kongressen til de kommunistiske opprørerne som la grunnlaget til Enver Hoxhas overtakelse. I dag er byen kjent for kjøkkenet sitt og de nærliggende svovelholdige badene. En fantastisk middelalderbro fører deg over Vjöse-elva.
 5. Tirana: Albanias hovedstad og det politiske og økonomiske sentrumet i landet. Her kan du komme nærmere historien i landet med et besøk på det nasjonalhistoriske museet som gir deg et fantastisk innblikk i Albanias historie helt tilbake fra de gamle grekerne og frem til den postkommunistiske tiden som landet befinner seg i nå. Det er lurt å ta en ekstra overnatting her før hjemreise, hvis du ønsker noen ekstra opplevelser.
På cykeltur i Albanien Grøntbod i Albanien Cykeltur i de albanske bjerge

                

5 fun facts om Albania

 1. Vær forsiktig med hodebevegelsene i Albania; de betyr ofte det motsatte av hva de gjør hjemme. Når albanerne nikker betyr det «nei», og når de rister på hodet betyr det «ja»:
 2. Om kvelden møter du ofte folk på tur i gatene. Det er en tradisjon som heter xhiro, hvor albanerne går tur og snakker med naboene. I visse byer er veiene stengt for biltrafikk under xhiro.
 3. Du bør ikke forvente deg å bli reddet fra sykkelstrebet av en buss i Albania. Bussene blir kalt furgon og de kjører ikke etter noen fast kjøreplan; de kjører når bussen er full.
 4. Albania er hjemland til Europas eldste innsjø. Innsjøen er beskyttet av UNESCO og er hjem for mange fossiler.
 5. Den kommunistiske diktatoren Enver Hoxha var ekstremt redd for at Albania skulle bli angrepet. Derfor bygde han et utall bunkere i landet, og ingen vet helt presist hvor mange. Tallet varierer fra 173.000 til 750.000, hvilket svarer til nesten 6 per kvadratkilometer.

Spørsmål til sykkelferie i Albania?

Hvis du har spørsmål til den ene eller den andre sykkelferien vår i Albania, må du ikke nøle med å ringe oss på +45 86 15 35 99. Dette gjelder også hvis du har spesielle behov til sykkelferien din – så undersøker vi om vi kan oppfylle kravene dine. 

Hvis du ønsker å reise andre steder enn Albania, tilbyr vi et hav av sykkelferier som du kan gi deg i kast med.

I den samme vanskelighetsgraden som turen til Albania finner du bl.a. en sykkelferie i Portugal og Italia.

Hvis du i stedet er på utkikk etter et stort utvalg av turer i forskjellige vanskelighetsgrad, finner du et hav av muligheter i Spania, Frankrike og Østerrike. Hvis du ønsker en ferie hvor de terrengmessige utfordringene er på det laveste og avstandene er kortere enn i Danmark, tilbyr vi noen herlige turer i Tyskland og i Nederland.