Ungarn

Opplev Budapest, Donau, termiske bad og ungarsk dessertvin

Utforsk imponerende arkitektur i Budapest, nyt varme termiske bad, prøv det krydrede ungarske kjøkken og opplev det Sentral-europeiske landets rike kultur, historie og overdådige skjønnhet.

Reiser til Ungarn – termiske bad, paprikamarked og vakre elver

Ungarn er et nydelig land sentralt i Europa, som grenser til land som Østerrike, Slovakia, Ukraina, Romania, Serbia, Kroatia og Slovenia. På 1800- og begynnelsen av 1900-tallet var landet en viktig del av det Østerrike-Ungarske imperiet, og denne fascinerende historien gjenspeiles fortsatt i landets kultur, tradisjoner og folkesjel i dag.

En del av historien du får oppleve på en reise til Ungarn er de mange termiske badene som stammer fra romertiden. I hovedstaden Budapest kan du besøke verdenskjente badeanstalter som har tiltrukket reisende fra nært og fjernt i århundrer. Etter en avslappende dukkert kan du utforske livlige paprikamarkeder der fargerike kryddere og lokale delikatesser selges side om side, og få et innblikk i Ungarns rike kulinariske tradisjoner.

Til slutt kan du nyte et avslappende elvecruise på den vakre elva Donau, som gir deg en nydelig utsikt over Budapest, særlig om kvelden når byen lyser opp. Og selvfølgelig må du ikke gå glipp av den berømte ungarske dessertvinen som produseres av de søte druene i Tokaj-regionen.

Du kan lese mer om våre ulike reiser til Ungarn, og hva du kan oppleve i dette fascinerende landet, nederst på siden.

Vis mer
per side

3 Items

En perlerekke av kulturbyer og natur

I århundrer har Donau vært Europas livsnerve for handel, trafikk og kultur. Med dette cruiset får du blant annet oppleve byer som Bratislava, Budapest og Wien, hvor cruiset starter og slutter.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Sykkelcruise Passau – Bratislava – Budapest – Wien – Passau

Denne fantastiske turen gjennom fire land, Tyskland, Østerrike, Slovakia og Ungarn, seiles av den 4-stjerners båten MS Swiss Crown, den mest luksuriøse båten vi tilbyr.  


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Besøk Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia og Serbia

En forrykende ferie-cocktail med seilas om bord på MS Swiss Crown. Du sykler gjennom 5 land og 4 hovedsteder i Puszta, Balkan og paprika-området og imponeres av dramatisk natur på veien.


 • Ingen dato sett
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 Netter
Forespørsel

Aktiv ferie i Ungarn med Ruby Travel

Ungarn kan by på imponerende omgivelser for din neste aktive ferie, særlig hvis du er glad i sykling og elvecruise. Hos Ruby Travel kan du finne spennende reisemuligheter, inkludert sykkelcruise, sykkelferier og elvecruise i Ungarn. Les mer om våre forskjellige reiser til Ungarn nedenfor.

Sykkelcruise langs elven Donau

En fantastisk måte å oppleve Ungarns skjønnhet, historie og kultur på er med et sykkelcruise langs Donauelven. Disse sykkelcruisene kombinerer komforten du får på et cruise med friheten til å utforske landskapet på sykkel. Donauelven snor seg gjennom landet og passerer forbi noen av landets mest ikoniske steder, inkludert Budapest. Under et sykkelcruise på Donau kan du oppleve historiske storbyer, sjarmerende landsbyer og eventyrlige landskap fra skipets dekk og fra sykkelen.  

En populær rute for sykkelcruise i Ungarn er fra Budapest til Wien i Østerrike, eller fra Budapest til Bratislava i Slovakia, reiser som gir muligheten til å utforske flere land og hovedsteder langs Donau på én og samme tur. Denne reisen er perfekt for deg som vil utforske praktfull natur og kultur i Ungarn og de omkringliggende landene, på en aktiv og spennende måte.

Om et sykkelcruise langs Donau høres ut som noe for deg kan du finne disse og våre mange andre sykkelcruise her.

Elvecruise på Donau

Et elvecruise langs Donau i Ungarn er en reise fylt med kulturelle opplevelser og vakre landskap. Mens du driver av gårde langs Donau, kan du beundre Budapests UNESCO-beskyttede panoramautsikt, utforske byer som Esztergom og Mohács og nyte det frodige landskapet som strekker seg langs elven – alt sett fra dekket på et elvecruise. Under reisen fungerer cruiset som din komfortable base, utstyrt med hyggelige lugarer, utsøkt mat og vennlig personale, som gjør vil gjøre reisen enda mer avslappet. Som på et sykkelcruise, vil skipet legge til kai flere steder slik at reisende kan gå i land og utforske severdigheter, restauranter og butikker til fots. I Budapest er det populært å ta en busstur rundt i byen og besøke severdigheter som Kjedebroen, St. Stephen-katedralen, den ikoniske parlamentsbygningen og Helteplassen.  

Drømmer du om en avslappende reise til Ungarn, med vakre utsikter og historiske byer? Da kan du ta en titt på våre elvecruise her.

Sykkelferie i Ungarn

Hvi du vil ha et mer aktivt preg på din reise til Ungarn, kan du også droppe cruiset og sykle langs Donauelven. En sykkelferie er en unik måte å utforske naturen og kulturen i Ungarn på nært hold, der du selv kan bestemme hvor og når du vil ta pause, spise lunsj og overnatte. Det er ingen båt som venter på deg, så du kan ta turen i ditt eget tempo. Donauelven tilbyr fantastiske sykkelruter, spesielt den vakre strekningen nord for Budapest kjent som «Donau-buen». Denne ruten tar deg gjennom sjarmerende byer som Visegrád, Esztergom og Szentendre, hvor historie og skjønnhet møtes. Budapest er et helt ideelt startpunkt, og herfra kan sykkeleventyret sparkes i gang – med utsikt til vingårder, imponerende slott og kulturelle severdigheter. Underveis kan du stoppe for å nyte lokal mat og drikke på hyggelige kaféer og restauranter langs elvebredden.

Du kan finne alle våre sykkelferier her.

Elvecruise på Donau-elven i Budapest Elvecruise på Donau-elven i Budapest Sykkelferie i Budapest

Uunnværlige severdigheter og opplevelser

Ungarn byr på et bredt utvalg av opplevelser og severdigheter som vi mener en reise hit ikke bør være foruten. Her er noen høydepunkter:

UNESCO-byen Budapest

Budapest er Ungarns hovedstad og et absolutt must-see på din reise til Ungarn. Byen er kjent for sin imponerende arkitektur og Buda-slottet, som med plass på UNESCOs verdensarvliste er et historisk slott med en fantastisk utsikt over byen. Fiskerbastionen, Matthiaskirken og Helteplassen er også betydningsfulle historiske landemerker som virkelig er verdt å utforske.

Donau deler Budapest i to deler: Buda på høyre bredde er kjent for sine historiske slott, åser og det storslagne Buda-slottet. Pest på venstre bredde er det mer livlige hjertet av byen, der du finner livlige markeder, hyggelige gågater, små kafeer og gode shoppingmuligheter.

En annen ting du bør oppleve når du er i Budapest, er de termiske badene. Budapest kalles ”Spaenes by”, på grunn av byens overflod av termiske bad, som du kan lese mer om nedenfor.

Helbredende termiske bad

Termiske bad er en vigtig del av Ungarns kultur, historie og turisme. Den ungarske termiske spakulturen har røtter som går helt tilbake til romertiden, da romerne grunnla byer som Aquincum (nåværende Budapest) og introduserte badekulturen i regionen. I dag har Ungarn utallige termiske kilder som varmes opp fra under bakken, og som tiltrekker reisende fra hele verden på grunn av badenes avslappende atmosfære og helbredende virkning.  

Her er de 4 mest kjente termiske badene i Ungarn:

 1. Széchenyi-badet: Széchenyi-badet er et av de mest kjente og imponerende badeanstaltene i Budapest. Dette termiske badet er blant de mest moderne, med en rekke innendørs og utendørs bassenger med varmt termisk vann.
 2. Gellért-badet: Et annet populært termisk bad i Budapest er Gellért-badet, som du finner på det nydelige Gellért Hotel. Dette badet er kjent for sin arkitektur i jugendstil og den unike, historiske atmosfæren.
 3. Hévíz-sjøbadet: Hévíz, ved Balatonsjøen, er hjemstedet til Europas største naturlige termiske innsjø. Sjøen har varmt vann og en unik blanding av mineraler som antas å ha helbredende egenskaper. Besøkende kan bade i sjøen året rundt, selv midt på vinteren.
 4. Egerszalók-badet: Egerszalók-badet i Eger er populært på grunn av den spektakulære kalksteinformasjonen og det varme mineralvannet som de vulkanske Mátra-fjellene varmer opp mot hele 68 grader.
  Fisherman's Bastion i Budapest Széchenyi-badet Egerszalók-badet: et naturligt termisk spa

  Donauelven – en pulsåre i hjertet av Sentral-Europa

  Donau er en av Europas mest betydningsfulle elver, som snor seg gjennom ti land i Sentral-Europa. Med en samlet lengde på omkring 2.850 kilometer er Donau den nest lengste elven i Europa. Elven forbinder hovedsteder som Wien, Budapest og Bratislava, og har vært en vigtig handelsrute i Europa siden oldtiden.

  I Ungarn er Donau en livsbringende kraft for landets natur, historie og kultur, men den har også stor betydning for landets handel og transport. Den er en viktig kanal som knytter Ungarn til andre europeiske land og muliggjør transport av varer.

  I tillegg til Budapest, kan et elvecruise langs Donauelven i Ungarn by på andre sjarmerende byer langs breddene. Små byer som Szentendre og Esztergom er populære stopp, som gir muligheten til å utforske Ungarns kulturarv og historiske severdigheter.

  Det ungarske kjøkken

  Blant de utallige smaksrike rettene fra det ungarske kjøkkenet, er det fire særlig karakteristiske retter som alle reisende til Ungarn bør prøve:

  Gulyás: Gulyás anses som Ungarns nasjonalrett. Retten består av en kraftig gryte, typisk laget med mørt oksekjøtt, poteter, paprika og andre grønnsaker.

  Langos: Langos er en populær og velsmakende gaterett i Ungarn. Det er en fritert deig som serveres varm og er vanligvis toppet med rømme, revet ost eller hvitløkssmør.

  Pörkölt: Pörkölt er en klassisk ungarsk gryterett, der mørt kjøtt (ofte svin, okse eller kylling) stekes med løk og paprika for å skape en rik og krydret smak.  

  Dobos Torte: Dobos Torte er kronjuvelen blant ungarske desserter. Den består av en sjokoladekake i flere lag, fylt med en deilig sjokoladekrem og toppet med en glinsende karamellglasur.

  Disse fire rettene representerer kjerneelementene i Ungarns kulinariske arv og bør prøves dersom du ønsker å oppleve den autentiske ungarske matkulturen.

  Berømte viner

  Ungarn har en lang og stolt tradisjon for vin, med kjente regioner som Tokaj, Eger og Villány. Tokaji Aszú er en berømt dessertvin, mens Egri Bikavér er en populær rødvin. Ungarn er også kjent for unike druesorter som Furmint og Hárslevelű. Det er mange vinregioner å utforske, og det arrangeres diverse vinrelaterte festivaler året rundt, f.eks. Budapest Wine Festival. Vin er en viktig del av Ungarns kultur, så en vinsmaking er å anbefale til den som er nysgjerrig på dette lokale håndverket.

   Donau-elven Ungarns nasjonalrett - Gullasch Tokaji Aszú dessertvin

  5 interessante fakta om Ungarn

  1. Rubikskubens opprinnelse: Den berømte Rubikskuben ble oppfunnet av den ungarske Ernő Rubik i 1974. I dag er den en av verdens mest populære puslespill og har blitt et symbol på Ungarn.
  2. Verdens tredje største produsent av vin: Ungarn er kjent for vinproduksjon og er faktisk verdens tredje største produsent av vindruer. Landet har en lang historie med vinavl og er særlig kjent for sin Tokaji Aszú-vin, som anses for å være blant de beste dessertviner i verden.
  3. Folkemusikk og dansefestivaler: Ungarns kultur er rik på tradisjonell musikk og dans. På en reise til Ungarn kan du oppleve flere populære folkemusikkfestivaler med tradisjonell ungarsk dans, musikkinstrumenter og sanger, som har dype røtter i den ungarske kulturen.
  4. Europas spa-hovedstad: På grunn av de mange spamulighetene og badeanstaltene er Ungarn blitt kjent som "Europas spa-hovedstad". Landet har omkring 1.000 termiske kilder og er en drøm av et reisemål for den som søker en avslappende og helbredende ferie blant varme kilder.
  5. Paprikaens hjemland: Paprika er en sentral ingrediens i den ungarske matlagingen og er blitt et varemerke for landets kulinariske identitet.
   Rubiks kube i Budapest Vinkjeller i Tokaj Paprikamarked i Budapest

   Finn din reise til Ungarn med Ruby Travel

   Oppsummert er Ungarn et spennende land med en haug av severdigheter, historie og kultur, som må oppleves. Og vi vil mer enn gjerne hjelpe deg med å komme av gårde! Hos Ruby Travel spesialiserer vi oss på aktive reiser i Europa, og vi har mange års erfaring med blant annet sykkelferier og sykkelcruise langs Donau. Se for eksempel utvalget vårt av populære sykkelcruise i Østerrike, der cruiset frakter deg gjennom europeiske hovedsteder som Wien, Budapest, Beograd eller Bratislava, slik at du kan oppleve flere land på én reise.   

   Hvis ikke en reise til akkurat Ungarn er noe for deg, så har vi mange andre spennende reiser og destinasjoner som kan falle i smak. Vi tilbyr blant annet reiser til Kroatia, der du kan sykle Istria rundt eller dra på øyhopping i Kvarnerbukta, eller reiser til Portugal, der du kan gå Den Portugisiske Caminoen eller vandre i Azorenes magiske landskap. Mulighetene er mange, og det kan være vanskelig å velge. Men ta det rolig – vi sitter klare til å hjelpe. Kontakt oss her.