Vandreferie i Portugal

Variert natur på øyer eller fastland

Dette vakre landet byr bl.a. på vandring i frodige fjell, på den portugisiske Caminoen eller langs ikoniske levadaer. Opplev vulkaner, temarker og blomstrende hortensia i bøttevis!

Opplev fantastisk natur på en reise til Portugal

Uansett om den står på vandring på en av de portugisiske øyene i Atlanterhavet eller på pilegrimsstier på fastlandet, kommer dere til å oppleve Portugals fantastiske natur med bakket terreng, frodige fruktlunder og sjarmerende landsbyer med hjertevarme lokale innbyggere. Vandresesongen i Portugal er lang, og om dere vandrer langs de karakteristiske levadaene, langs Atlanterhavets klippede kyster eller på eldgamle, velgåtte pilegrimsstier, har Portugal masse å by på. Med et behagelig klima alle årets måneder, er Portugal en fantastisk vandredestinasjon hele året. Med ca. 11 millioner innbyggere, som hovedsakelig bor ved kysten, har Portugal massevis av uberørte områder – perfekt hvis man ønsker å gå på oppdagelse og nyte naturen fullt ut.

Vis mer
per side

7 Items

Portugal | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3

Gled deg til å oppleve alt fra lokale vingårder til fenomenal natur, mens du vandrer gjennom en av Portugals fantastiske vinregioner. Ikke gå glipp av denne kulturelle turen!


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Vandreferie på egenhånd til Azorene | Vanskelighetsgrad 1-2

Utforsk den frodige naturen på Azorene på en uforglemmelig reise på egen hånd. Oppdag de praktfulle kratersjøene, Furnas varme kilder og idylliske byer som ønsker deg velkommen på portugisisk vis.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Portugal/Spania - Vandreferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Bli med på en naturskjønn pilgrimsvandring med vakre utsikter over havet og fjellene. Gled deg til å vandre i avvekslende natur og gjennom hyggelige, autentiske byer.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 14 Netter
Forespørsel
Portugal/Spania – Vandreferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev den portugisiske caminoen fra Porto til den legendariske byen Santiago de Compostela. Gled deg til 14 dager gjennom to spennende land med fokus på vandring for både kropp og sjel.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 13 Netter
Forespørsel
Portugal, Madeira - Vandring på egen hånd | Vanskelighetsgrad 3

Vakre kystruter, levadavandringer, lavaklipper, blomsterflor, høyplatået og ikke minst Funchal. På denne vandreferien kommer dere øya rundt og opplever det beste av Madeira.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Vandreferie på egen hånd i Spania og Portugal | Vanskelighetsgrad 2-3

Dra av gårde på en spennende pilgrimsferd hvor du både opplever Spania og Portugal. Den eldgamle pilgrimsruten fra Valencá i Portugal til Santiago de Compostela kommer absolutt ikke til å skuffe.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Vandring på egenhånd på Madeira | Vanskelighetsgrad 2-3

Panoramautsikt, blomsterparadiser og fantastiske landskap venter på deg på denne vandreturen til Madeira. Finn frem tursko og se frem til å utforske Portugals perle i Atlanterhavet.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel

5 spennende destinasjoner på en reise til Portugal

Porto til Santiago de Compostela
En vandretur langs den portugisiske Caminoen er en opplevelse du sent kommer til å glemme. Den gamle pilgrimsruten starter bl.a. fra den vakre havnebyen Porto som gjennom tiden har vært en av Europas viktigste handelsbyer og en av de største eksportørene av portvin, som navnet så fint indikerer. Den 225 km lange ruten tar deg gjennom et vakkert landskap i både Portugal og Spania, frem til du kommer til den ikoniske byen Santiago de Compostela, hvor sluttdestinasjonen for mange er byens berømte katedral.

Levada do Norte
En levada er en menneskeskapt vanningskanal, som er helt unikt for den portugisiske øya Madeira. De hjelper med å lede regnvann fra den nordlige delen av øya ned til den tørre delen i sør. Langs levadaene er det herlige vandrestier, og Levada do Norte er en av de mest berømte. Det er en av de største og viktigste levadaene på øya som tilbyr enkle og behagelige vandreturer året rundt pga. det herlige klimaet på den sørlige delen av øya.

Valencá
Valencá er en av de nordligste byene i Portugal, omgitt av vakre fjell og elver. Den 340 km lange leva Rio Mihno renner langs byen og danner en naturlig grense mellom Portugal og Spania. På tross av den idylliske plasseringen er den full av historie. Det var faktisk her portugiserne forsvarte det nordlige Portugal fra den spanske erobringen i 1762. Derfor er byen full av historiske, vakre monumenter, og den gamle bydelen er uten tvil verdt et besøk.

Sete Cidades krateret
Det famøse Sete Cidades krateret, et av Portugals 7 vidundere, er noe helt spesielt. Det ligger på Azorernes største øy, Saö Miguel, som består bl.a. av to vakre innsjøer, den grønne og den blå innsjøen. Du kan vandre på kanten av det storslåtte krateret og besøke den lille hyggelige landsbyen med samme navn, Sete Cidades.

Funchal
På den sørlige delen av Madeira ligger øyas største by, Funchal. Byen har ca. 115 000 innbyggere, og er Portugals 6. største by. Omgitt av klipper og vakker natur, er byen skjermet for den verste vinden. Her kan du rolig dra på sightseeing i byens spennende gater og prøve en av de mange gode restaurantene. På tross av at byen i løpet av årene har blitt mer moderne, har Funchal uten tvil fortsatt en viss sjarm og hyggelig atmosfære.

Vandrere på bro Vandring langs levada Vandrere i højderne

3 portugisiske delikatesser

Portugals fantastiske geografiske plassering gjør at de i høy grad er kjent for skalldyr og fisk. Derfor er friske råvarer alltid en del av det portugisiske kjøkkenet. Her får du tre eksempler på portugisisk matlaging som du ikke vil gå glipp av på vandreferien din i Portugal.

Bolinhos de bacalhau
Det sies at portugiserne har flere oppskrifter på torsk enn dager i løpet av et år. Derfor er det ikke så rart at det er det landet i verden som spiser mest torsk (mer enn nordmenn, tenkt det!). Bolinhos de bacalhau er bare en av de mest populære oppskriftene – en lekker, innbakt torskekake med potet. En klassiker som du garantert finner på menykortet.

Pastel de Nata
Uten tvil den mest kjente kaken i Portugal – den populære krempaien laget på butterdeig. Pastel de Nata ble oppfunnet før 1700-tallet av katolske munker og stammer fra Lisboa. Frykt ikke, du kan sette tennene i den gode kaken uansett hvor du befinner deg i landet.

Sardinhas assadas
En tradisjonell portugisisk rett som du kan finne overalt i landet – spesielt i juni. Grillede sardiner er en favoritt blant mange og serveres på mange forskjellige måter: alene som forrett, med poteter og grønnsaker eller på en brødskive.

4 gode grunner til å reise til Portugal

 1. På en reise til Portugal kommer du til å få nye inntrykk og naturopplevelser i massevis på grunn av den avvekslende naturen.
 2. Det finnes noe for alle – om det er en vandring i høye, frodige fjell eller på flatt terreng på pilgrimsvandring.
 3. Det herlige klimaet gjør Portugal til en fabelaktig vandredestinasjon hele året.
 4. I vakre, historiske byer kommer du til å oppleve Portugals imøtekommende folkeferd – det er ikke så rart av de er blant de 10 mest vennlige landene i verden.

Annerledes vandreopplevelser

På en reise til Portugal er det mange muligheter. Portugal tilbyr et veldig omskiftende sceneri, så uansett om du søker en tradisjonell reise til Portugal eller en litt annerledes reise, kommer du til å finne de du søker etter her. Hvis du leter etter noe annet, kan du ta en kikk på turene til Madeira, som tilbyr utrolig vakre kystruter, vulkaner, lavamarker og duftende blomsterenger som man ikke kan stå imot. Hvis du derimot heller ønsker en tur i forfedrenes fotspor, kan du vurdere en vandre- eller sykkelreise langs Caminoen. Caminoen har en lang historie og gjør det helt spesielt å reise her. Hvis du ønsker en ferie med ro og fred til å fordype deg i destinasjonens historie og skjønnhet, er denne reisetypen noe for deg.

Vanskelighetsgrader og alternative destinasjoner

Vandreturene våre til Portugal ligger på 2-3 i vanskelighetsgrad. Du kan lese mer om du spesifikke vanskelighetsgradene under de enkelte reisene. Hvis du ønsker å vite mer før reisen din til Portugal, kan du lese om vår kategorisering av vanskelighetsgrader, vandretider og høydenivå her.

Hvis du har spørsmål om noen av reisene våre, er du mer enn velkommen til å kontakte oss på +45 86 15 35 99. Vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg og imøtekomme eventuelle ønsker du har. Hvis en reise til Portugal ikke er det rette for deg, har vi mange andre fantastiske vandreturer i lomma. Bl.a. kan du ta en kikk på vandreferiene våre i Spania eller Frankrike. Hvis du er interessert i Portugal, men foretrekker en ferie på to hjul, kan du sjekke ut sykkelferier i Portugal.