Vandreferie i Østerrike

Vakre alpevandringer i Tyrol og Salzburg

De vakre setrene i de østeriske fjellene byr på flotte vandreturer hvor du passerer snøkledde gletsjere, grønne blomsterenger og rislende vannløp. Bli med oss til et av Europas beste vandreland.

Østerrike – de behagelige vandreturers land

Når du drar på vandreferie i Østerrike, kommer du til å oppdage at landet ligger i et værmessig mekka. Her møter Afrikas varme vind Nordens kalde ditto og til sammen skaper det praktfulle solrike dager uten at temperaturen kommer så høyt opp at det blir ulidelig å vandre.

Dessuten leker Østerrikes respektinngytende fjell med temperaturen på sin helt egen måte. De mange forskjellige høydene gir forskjellige temperaturer, hvilket har gitt bunn til Østerrikes enorme diversitet av flora og fauna. Det kommer du til å konstatere ved selvsyn når du vandrer på herlige setre, over fjelltopper og ved vakre gletsjere.

Når du drar på vandretur i Østerrike, treffer du på flotte dekorerte hus i de nydelige omgivelsene. Vandrerutene er som regel godt markerte siden østerrikerne ikke er et folk som lar naturen forfalle på deres bekostning. I Østerrike har du også stor mulighet for å prøve deg på våre andre ferieformer – f.eks. sykkelferier eller sykkelcruise.

Vis mer
per side

3 Items

Vandring på egen hånd i Østerrike | Vanskelighetsgrad 2

Området utenfor Salzburg inviterer til vandring for hele familien. Her er det bølgende grønne bakker som omgir flotte innsjøer og hyggelige landsbyer. Turen er velegnet for både barn, voksne og seniorer.  


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel
Tyskland - Vandreferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev naturen rundt Zugspitze som blant annet byr på den ville Partnach-kløften, de fargerike alpeblomstene i Leutasch-dalen, et rikt dyreliv i Gaistal-dalen og den spektakulære utsikten utover Eibsee.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 6 Netter
Forespørsel
Vandreferie på egen hånd i Tyskland og Østerrike | Vanskelighetsgrad 3

Alper, daler og blomstrende gressganger rundt Berchtesgaden Nasjonalpark. Gled deg til å oppleve både Tysklands og Østerrikes enestående naturscenerier på denne individuelle vandreferien.


 • Individuell avreisedag
 • transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png
  Egen transport
 • 7 Netter
Forespørsel

5 gode grunner til å dra på vandreferie i Østerrike

 1. Når ferien din står på vandring i Østerrike, treffer du uunngåelig på den østeriske gjestfriheten.
 2. Østerrikes geografiske plassering sikrer et behagelig vandreklima, hvor du får mange solskinnstimer uten at termometeret holder på å koke over.
 3. Med et velutviklet heissystem er det mange muligheter for å tilpasse turen til nettopp ditt nivå.
 4. På vandreferier i Østerrike får du en av de vakreste naturopplevelsene i Europa med et fantastisk variert dyre- og planteliv.
 5. Hvis du har mot til det, kan du bli med oss på en dansk fellesreise, hvor du skaper en hyggelig atmosfære sammen med de andre reisene.
Utsikt over Hallstatt Vandrere i Wildschönau Vandrere i Saalbach Hinterglemm

 

3 spennende vandreområder i Østerrike

Salzkammergut
Rett utenfor storbyen Salzburg finner du det naturskjønne området Salzkammergut. Her venter et utall av dype, speilblanke innsjøer, grønne bakker og ville, rå fjelltopper. Navnet stammer fra de rike saltforekomstene i området som har blitt utnyttet siden bronsealderen. Den historiske arven har også plassert Salzkammergut på UNESCOs verdensarvliste og vandrestiene fører deg lett gjennom området.

Wildschönau
I den kjente regionen Tyrol finner du kommunen Wildschönau, hvor du uten tvil kommer til å vandre på noen av de mange setrene eller "Alm", som de heter i Østerrike. Her finner du mer enn 300 km med vandreruter, og det finnes rundt 50 hyggelige bevertninger ved setrene. Et av de vandremessige høydepunktene i området er den utrolige kløften Kundler Klamm hvor høye klippevegger reiser seg på begge sider av vandrestien.

Saalbach Hinterglemm
Saalbach Hinterglemm er egentlig to byer som ligger ca. 4 km unna hverandre, men siden både vinterens skiområde og sommerens sykkel- og vandreområder er ett stort område, blir byene ofte omtalt sammen. Dra på enten vandreturer eller prøv noen av de mange andre aktivitetene som området byr på.

Alternativer til en vandreferie i Østerrike

Er det Alpene som trekker, men ikke akkurat Østerrike er den riktige destinasjonen for deg? Ta en kikke på vandreferiene våre i Sveits, Frankrike, Italia og Tyskland. Spesielt de to siste destinasjonene byr på en rekke muligheter i knapt så høye luftlag.