Vintervandring i Marokko

Marokko | Vandreferie med lokal guide | Vanskelighetsgrad 3-4

Drømmer du om å oppleve drømmen om Arabia? De majestetiske Atlasfjellene, marokkanske landsbyer og metropolen Marrakech er sentrale elementer på denne vandreferien til magiske Marokko.

In stock
Travel Code
VAI-067
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkBestig Nord-Afrikas høyeste fjell, Toubkal
blue encircled checkStimuler sansene i verdens sentrums for farger, dufter og magi
blue encircled checkOvernatting i de tradisjonelle marokkanske husene "riad"
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Marokko er utvilsomt et verdenssenter for farger, dufter og magi. Her møter gullbelagte kongebyer og travle markedsplasser frodige åssider og støvete turstier. En vandreferie i Marokko er for deg som ønsker å kombinere frisk fjelluft og isolerte fjellandsbyer med travle markeder som minner om historiene om 1001 Nights Adventure.

De storslåtte nordafrikanske Atlasfjellene strekker seg ca. 2000 km fra Marokko over Algerie og til Tunisia, og de er et perfekt utgangspunkt for din vandreferie i Marokko. På dette tureventyret er Nord-Afrikas høyeste fjell, Jebel Toubkal, det sentrale elementet. Siden du reiser om vinteren, kan du se frem til å beundre fjellets sølvlignende snø samt den friske fjelluften i Atlasfjellene. I tillegg vil du besøke flere sjarmerende landsbyer hvor du kan oppleve den autentiske berberkulturen og smake på lokale retter. Høres dette ut som noe for deg? Ta på deg turskoene og begi deg ut på et eventyr der Europa møter Afrika!
Du kan også oppleve Marokko om sommeren: Magisk sommer i Marokko

Kart

down v arrow


*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presis informasjon

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Marrakech:
Du kommer til Marrakech på egenhånd, hvor du blir hentet av en sjåfør og kjørt til overnattingsstedet ditt. Marrakech er kjent som Marokkos "Sørlige perle" og er omgitt av de glitrende toppene i Atlasfjellene. Ta et skritt tilbake i tid og gå inn på fargerike kryddermarkeder hvor du kan beundre dekorerte messinglamper og kanskje nyte litt morsom byttehandel med en vennlig leverandør på ekte marokkansk vis. Velkommen til Marokko!
Måltider inkludert: frokost

Dag 2. Marrakech – Ousertik-dalen:
Vandring: ca. 5-6 timer
I dag begynner ditt marokkanske vandreeventyr for alvor! Du blir kjørt fra Marrakech til landsbyen Imi Ouglad (1300 m), som tar litt over 1 time. Her møter du muldyret ditt og muldyrføreren din. Nå starter selve vandringen, hvor du går opp til Tizi l'bour (1500 m) og deretter videre til Imsker, en karakteristisk marokkansk landsby. Senere på dagen går du opp til Ousertik-dalen, hvor du har gleden av å overnatte i en lokal landsbyhytte (2200 m).
Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag

Dag 3. Ousertik-dalen - Tacheddirt:
Vandring: ca. 5 timer
I dag går du fra Gliz til Oukaimeden (2500 m), som er det ledende skistedet i Marokko, og tiltrekker seg turister fra hele verden. Etter en kort pause går turen videre til Tizi 'n Addi (3000 m) og deretter videre til Tacheddirt (2300 m), en spesielt vakker landsby som kan skryte av å være den høyest beliggende landsbyen i Atlasfjellene. Herfra kan du se frem til å puste inn den friske fjelluften mens du beundrer det fenomenale marokkanske landskapet.
Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag

Dag 4. Tacheddirt - Imlil:
Vandring: ca. 3-4 timer
Krysset av Imnane-dalen står på programmet i dag, som er en av de mest populære dalene i Toubkal-fjellene. Deretter går du forbi Tizi 'n Tamatert (2300 m) og ender opp i den pittoreske landsbyen Imlil, hvor du også overnatter. Landsbyen ligger i hjertet av Atlasfjellene og her hersker en fantastisk atmosfære som får deg til å tenke tilbake på historiene om 1001 netter med eventyr. Videre er Imlil et utgangspunkt for turgåere som ønsker å bestige Marokkos (og Nord-Afrikas) høyeste fjell, så dette er et bra sted å møte andre entusiastiske turgåere.
Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag

Dag 5. Imlil – Toubkal:
Vandring: ca. 5 timer
På vei gjennom Mizane-dalen vil du først passere landsbyen Aremd og deretter Sidi Chamarouch-helligdommen, et pilegrimssted hvor dyr ofres med et ønske om bedre helse, for å drive ut onde ånder eller et ønske om lykke til. Dette er derfor et veldig populært sted for turister og pilegrimer. Herfra fortsetter ruten å klatre jevnt oppover, og går i sikksakk opp til snøgrensen og Toubkal Refuge (3206m), hvor du overnatter. Herfra har du en fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet.
Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag

Dag 6. Bestigningen av Jebel Toubkal:
Fra morgenen av prøver du å bestige toppen av Jebel Toukbal, det høyeste fjellet i Nord-Afrika. Turen er relativt rett, men grusen og høyden gjør det til tider ganske vanskelig å gå. Men ikke bekymre deg, den fenomenale utsikten underveis gjør at turen føles lettere. Når du når toppen, sørg for å ha kameraet klart, for du har en spektakulær utsikt over det omkringliggende landskapet – det er ubegrenset utsikt i alle retninger, fra slettene i Marrakesh til den høye Atlas i nord og så langt sør som Anti-Atlas og Sahara. Deretter kommer du tilbake til Toubkal Refuge og overnatter på samme sted.
Måltider inkludert: frokost, lunsj og middag

Dag 7. Toubkal - Marrakech:
I dag blir du kjørt tilbake til Imlil, hvor du blir fraktet tilbake til utgangspunktet for turen, Marrakech, hvor du skal overnatte i tradisjonell overnatting. Her kan du nyte den autentiske marokkanske atmosfæren før du reiser hjem i morgen.

Dag 8. Hjemreise:
Hjemreise, med mindre du har bestilt ekstra netter.


Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3-4

down v arrow

Denne turen inkluderer noen lengre turer i 2000-3000 meters høyde. Det er en fordel om du har erfaring med fjellturer, men ikke en nødvendighet. Folk med et normalt aktivt liv bør klare turen, men vi anbefaler at du styrker kondisjonen før avreise. På denne turen blir du ledsaget av en lokal guide/muldyrsjåfør som tar seg av veibeskrivelse, kommunikasjon med overnatting, bagasjetransport og matlaging. Antall "hjelpere" avhenger av antall turgåere.

Innkvartering

down v arrow

Du vil overnatte på ulike tradisjonelle marokkanske overnattingssteder under vandreturen.

I Marrakech vil du bli innkvartert i en riad, som er navnet på tradisjonelle marokkanske hus. For eksempel riad bahia eller lignende. Her vil du bli innkvartert i dobbeltrom med bad og toalett. Reiser du alene vil du bli innkvartert i enkeltrom.

Under vandreturen i Atlasfjellene vil du bli innkvartert i en rekke forskjellige giter, som er gjestehus med felles badefasiliteter. Før du når toppen av Toubkal-fjellet vil du overnatte på Toubkal-tilfluktsstedet, som består av forskjellige sovesaler.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Det er gode flyforbindelser hele året til Marrakech. På flyplassen i Marrakech blir du hentet av en engelsktalende sjåfør, og etter turen i Marokko blir du også kjørt tilbake til flyplassen.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon

Vær og klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 13881,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 8164,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen
 • NB: Det er mulig å reise under Ramadan. Mat vil fortsatt bli servert på vandringen og det er mulig å kjøpe mat i Marrakech. Du vil bare ikke oppleve at guiden og mannskapet spiser. Ramadan i 2023 er rundt 22. mars til 20. april. Ramadan avsluttes med Eid-festen rundt 20. april. Disse dagene er vanskelige å arrangere turen over da lokalbefolkningen feirer Eid med familiene sine.

Inkludert i prisen:

 • Lokal fjellguide, muldyrfører og kokk er med deg under hele reisen
 • Helpensjon (unntatt i Marrakech)
 • 2x netter i Marrakech
 • 3x netter på gjestehus
 • 2x netter på tilfluktsstedet Toubkal
 • Alle programmerte transporter

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra/til Norge
 • Reiseforsikring
 • Sovepose
 • Turstaver og annet turtilbehør
 • Tips
 • Drikke og måltider er ikke inkludert i programmet

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Toubkal guide, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Toubkal Guide. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden