INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Pilgrimsstier i Umbria

Vandreferie i Italia på egenhånd

Opplev gamle historiske pilgrimsstier i det grønne hjertet av Italia. Gled deg til å komme helt nærme naturen på denne herlige vandreferien. Dere overnatter bl.a. i Assisi og andre stemningsfulle byer.

In stock
Travel Code
VAI-019

Dette kan du glede deg til

Umbria har fått kjelenavnet Italias Grønne Hjerte, og har et omfattende nettverk av vandrestier, som oftest er nedgått av middelalderens pilgrimer på veien deres til Assisi og Roma. Her oser det av ekte Italia, og det vakre landskapet med myke, grønne bakker og vinmarker brytes av de spektakulære landsbyer Trevi, Spello og Assisi, som alle ligger på en bakketopp. Assisi er nestemann på listen etter Vatikanet i å være det mest religiøse senteret i Italia, og Frans av Assisi (1181-1226), som startet Fransiskanerordenen i protest mot den katolske kirkens velstand og overflod, bodde her. Om våren farges engene av blomstrende valmuer og om høsten kommer alpefiolene til sin rett. Som om landskapet i seg selv ikke var nok, er området også fullt av kulturelle skatter, som den berømte Assisi, herlige middelalder byer og den fantastiske romerske byen Spoleto. I de smale gatenes restauranter serveres det lokale spesialiteter som hjemmelagde pølser og ost.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst
Ankomst til Spoleto. Bruk resten av dagen på å utforske den flotte byen. Se bl.a. akvedukten Ponte delle Torri, som er vakkert opplyst om kvelden.
Hotell i Spoleto. Middag inkludert.

Dag 2: Montelucos
Vandring 4½ timer, 12 km, +/-550 m
Vandringene starter gjennom den historiske delen av Spoleto i byens festning. Her krysses dalen via den imponerende Ponte delle Torri akvedukten. Dere fortsetter vandringen på det mindre fjellet Monteluco og gjennom skogen med vidunderlige utsikter nedover Spoleto Monteluco er kjent som "det hellige fjellet". Mange av stiene knytter seg til områdets spirituelle historie, og menes å være nedgått av munker helt tilbake fra 700-tallet. Her kan dere oppleve "den hellige skogen", Montelucos mange grotter og slentre gjennom middelalderlige kapeller.
Hotell i Spoleto.

Dag 3: Vandring forbi Abbey of San Peitro in Valle
Vandring 6½ timer, 20 km, +/- 1 000 m
Dagens tur fører dere inn i Nera-elvas vidunderlige dal, Valnerina. Først krysser dere Ponte delle Torri igjen, og herfra følger dere en sti inn i den smale dalen Val Cieca (den blinde dalen) og videre opp til Castelmonte-passet. Herfra går det nedover til en liten samling av hus kalt Cese. Vandreturen fortsetter gjennom skogkledde bakker til dere kommer til Abbey of San Pietro in Valle i Ferentillo området, et tidligere kloster som nå fungerer som et 4-stjernes hotell. Ta dere tid til å oppleve klosteret som er fullt av sjarm, og har beholdt den tradisjonelle stilen med bueganger og klostergård. Dere overnatter i Ferentillo, hvor middagen er inkludert.

Dag 4: Cascata delle Marmore
Vandring 5 timer + sightseeing, 18 km +/- 250 m
Dere vandrer mot vest gjennom den smaleste delen av Nera dalen, som inntil for kort tid siden nesten var helt avskåret fra omverdenen og derfor ganske uberørt. Heretter vandrer dere bortover en del av pilgrimsruten fra Assisi til Roma mot et av Midt-Italias vidundere: Cascata delle Marmore, som er ca. 165 meter høyt og både synet og den brusende lyden gir en helt særlig opplevelse. Det mest interessante er nesten at de ble skapt av mennesker tilbake i romertiden. Etter en rundtur fra utsiktspunkt til utsiktspunkt, og kanskje en tår fra fossefallet, kan dere vende tilbake til Ferentillo med buss eller taxi (ikke inkl.).
Hotell i Ferentillo.

Dag 5: Til Trevi
Vandretid 5½ timer, 15 km, +500/-400 m
Det er transfer til enten Poreta eller Bazzano Superiore, hvis dere ønsker en litt lengre vandring. I dag følger dere atter et stykke av pilgrimsveien, og avhengig av rutevalg går den litt lengre turen gjennom de lave fjellene med spredde rester av middelalderborger og befestede småbyer. Den kortere turen går ned i dalen hvor dere finner Clitunno-elvas mytologiske kilder, som ansås for å være hellig vann i romertiden. Målet er en av områdets mest sjarmerende småbyer – Trevi, som ligger vakkert på bakketoppen over Umbradalen og er kjent for det krystallklare og rene kildevannet sitt.
Hotell i Trevi.

Dag 6: Til Assisi
Vandring 6 timer, 15 km, +500/-400 m
En kort transfer kjører deg til den gamle romerske byen Spello. Byen er plassert på en bakkekam som man følger ut av byen og passerer bymuren. Dere vandrer gjennom olivenlunder med fantastiske utsikter over dalen og Assisi. På veien treffer dere på Eremo delle Carceri, stedet hvor St. Francis, og så mange andre etter ham, søkte åndelig lindring. Stedet er nå et vakkert lite kloster med en fin hage. Dere fortsetter til fots ned til byen Assisi, og det er mulighet for å ta en buss.
Hotell i Assisi. Middag inkludert.

Dag 7: Monte Subasio
Vandring 3 timer + sightseeing, 5-7 km, +100/-400 m
Det er satt tid av til å se Assasi’s mange severdigheter – den imponerende Basilica of San Frencesco d’Assasi med uvurderlige fresker av bl.a. Giotto er nesten et must. Når dere er ferdige med byturen, kan dere ta bussen til Eremo delle Carceri og vandre den siste turen. Etter oppstigning av Subasio-fjellet åpner det seg et vidunderlig område med kilder og kapeller.
Hotell i Assisi.

Dag 8: Hjemreise
Avreise etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

Turene er ikke veldig vanskelige, men krever kjennskap til vandring og en rimelig god kondisjon. En stor del av turen er avmerket, men noen steder må man følge beskrivelsene og orientere seg via kartet. De fleste stiene er velholdte, men det er også oppstigninger på hardt underlag. Det er mulig å avkorte turene alle dagene.
Denne turen er en individuell vandreferie og dere reiser uten turleder og må kunne orientere dere via kart og rutebeskrivelser.
Før avreise mottar dere praktisk avreiseinformasjon og hotell-listen.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

Opphold på gode 3* hoteller på rom med eget bad og toalett.

 • 2 netter i den herlige byen Spoleto
 • 2 netter på et kjempefint hotell som er innrettet i det gamle klosteret San Pietro
 • 1 natt i historiske Trevi
 • 2 netter i middelalderbyen Assasi

På dag 1, 3 og 6 er middag inkludert. De andre dagene er det kun frokosten som er inkludert. Lunsj kan dere kjøpe i byene dere bor i, eller evt. bestille en matpakke fra hotellet kvelden før.

Hvordan kommer jeg dit?

Man flyr til Roma. Derfra tar det 1½ med tog Spoleto. Se togtider hos TrenItalia.
Ved hjemreise går det tog fra Assasi.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 12025,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 8771,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokokst
 • 3x middag (dag 1, 3 og 6)
 • Transfer til vandretur på dag 5 og 6
 • Bagasjetransport
 • Rutebeskrivelse på engelsk
 • Kart 1:25 000

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Lokale turistskatter på hotellene
 • Taxi og/eller lokale bussbilletter

Tillegg:

 • Ekstra natt inkl. frokost – pris avhengig av sesong
  • Spoleto
  • Assasi

Barnerabatt:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år: 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Genius Loci er arrangør og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Genius Loci. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i reisegarantien, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis det finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden