Vandring i Atlasfjellene

Vandreferie på egenhånd med lokal guide i Marokko

En perfekt kombinasjon av den marokkanske berberkulturen og gode vandringer i de vakre Atlasfjellene. Turen byr på 4 dagers vandring og 2 fridager til å oppleve Marrakech.

In stock
Travel Code
VAI-032
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Opplev panoramautsikt over daler og Nord-Afrikas høyeste fjell
blue encircled check Marrakechs gamleby, Medinaen, UNESCOs kulturarvliste
blue encircled check Overnatting på Lodge, gjestehus og tradisjonell marokkansk riad
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Fjellbyen Imlil er sentrum for et vell av vandremuligheter i de nordafrikanske Atlasfjellene. Her ligger de små fjellandsbyene, hvor berberne hyrder dyrene sine og dyrker jorden sin som de har gjort i mange generasjoner. Turens vandring bringer dere rundt på stiene med egen lokalguide. Bagasjen blir fraktet på muldyr og det er sørget for mat til dere. Rammene er perfekte for å kunne la tankene vandre i det samme rolige tempoet som føttene.
I tillegg til vandreopplevelsene har dere et par dager på egenhånd i sprudlende Marrakech. Her finner du marokkoputer, messinglamper, myntete og musikk som fyller gatebildet. Det er plass til å bli oppslukt i de snirklende smugene mellom fargestrålende boder i Souk’en, som er markedsområdet i Medinaen. Hvis man trenger til å gå helt ned i et avslappende gir, kan et av byens dampbad være den perfekte avslutningen på en eventyrrik ferie.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst
Transfer fra flyplassen i Marrakech direkte til en liten marokkansk lodge i byen i Imlil ved Atlasfjellene hvor dere overnatter. (Middag inkl.)

Dag 2: Vandring fra Imlil til Tacheddirt
Sammen med den lokale guiden deres vandrer dere fra Imlil (1740 moh.) over Tizi ‘n Tamatert passet (2279 moh.) til den lille byen Tacheddirt (2314 moh.). Landsbyen er den høyest beliggende i Rhirhiadalen og er bygget i nivåer som er forskjøvet oppover fjellet Angour. De fleste av husene her er bygget av en jord/lær blanding, og på avstand går de nesten i ett med Atlasfjellenes rå fjellsider. Dere overnatter i et simpelt gjestehus. (Frokost, lunsj og middag inkl.)
Vandring ca. 4 timer, 10 km, +580 m

Dag 3: Vandring fra Tacheddirt til Imsker
Dagens vandring bringer dere gjennom Imnandalen og forbi berberlandsbyene Ounskra, Tamguiste, Ikkis, Amssakrou og Arg. Berberne er utbredte bønder, og de var så vidt man vet den dominerende befolkningen i Marokko og Nord-Afrika. Men de ble stille og rolig fortrengt til Atlasfjellene da araberne inntok landet tilbake på 1100- og 1200-tallet.
Dere overnatter på et simpelt gjestehus i den lille berberlandsbyen Imsker (1300 moh.). (Frokost, lunsj og middag inkl.)
Vandring ca. 5 timer, 9 km, -1000 m

Dag 4: Vandring fra Imsker til Tizi Oussem
Dere vandrer fra Imsker opp til fjellpasset Tizi n’ Lbour (1500 moh.) som er porten inn til Imlil-dalen. Etter noen vandringer svinger dere opp i en sidedal som fører dere til enda et pass, Tizi n’ Tacht (2000 moh.). Herfra går turen ned i Azzadendalen til landsbyen Ait Aissa, hvorfor det går relativt jevnt til målet for dagens vandring, landsbyen Tizi Oussem (1900 moh.). Her overnatter dere på et simpelt gjestehus (Frokost, lunsj og middag inkl.)
Vandring ca. 6 timer, 12 km, +700 m

Dag 5: Vandring fra Tizi Oussem til Imlil
Fra Tizi Oussem setter dere kurs mot Tizi Mzik fjellpasset (2450 moh.). Rett før passet passerer dere Ighouliden fossefallet, som er det høyeste i Toubkal nasjonalparken. På vandringen fra fjellpasset mot Imlil kommer dere til å oppleve panoramautsikter over Imlildalen, Azzadendalen og de høye Atlasfjellene samt Nord-Afrikas høyeste fjell, som reiser seg 4167 moh. Når dere kommer tilbake til Imlil, blir dere kjørt til Marrakech hvor dere blir innlosjert på en tradisjonell riad de siste nettene. (Frokost og lunsj inkl.)
Vandring ca. 4 timer, 8-9 km, +600/-750 m

Dag 6: Fridag i Marrakech
Marrakech er en av de tidligere kongebyene og var Marokkos hovedstad tilbake på 1000- og 1100-tallet. I dag er byens gamle bydel, Medinaen, på UNESCOs kulturarvliste. Bydelen er fortsatt omringet av den gamle 19 km lange bymuren med porter som leder deg inn og ut av Medinaens snirklende gater og smug. Her finner du også "souk" området med markeder, basarer og boder. Man kan kjøpe alt mulig her, og man må ikke glemme å forhandle om prisen. Andre severdigheter i Marrakech er det gamle sultanpalasset El Badi Palace. Det ligger i ruiner, men gir fortsatt et godt bilde av Sultanens storhet på 1600-tallet.
Et annet sted som er verdt et besøk er den botaniske hagen Jardin Majorelle med sine planter og sterke farger. Hagen ble testamentert til Marrakech av den franske maleren Jaques Majorelle og senere reddet fra utvikling og ombygging av den franske motedesigneren Yves Saint Laurent, som på 1980-tallet kjøpte hagen og fikk spredd asken sin der etter sin død.
Dagens aktiviteter er 100% opp til dere å utfylle med spennende opplevelser.
Dere overnatter i Marrakech på riad. (Frokost inkl.)

Dag 7: Fridag i Marrakech
Enda en dag i valgfritt tempo. Uansett om den står på shopping, sightseeing eller ren avslapping, anbefaler vi å prøve et dampbad i en tradisjonell marokkansk Hammam. Det finnes en del rundt omkring i byen, f.eks. Les Bains de Marrakech. Denne opplevelsen er en herlig og avslappende avslutning på en begivenhetsrik uke.
Dere overnatter siste natt på riad. (Frokost inkl.)

Dag 8: Avreise
Det er inkludert transfer til flyplassen.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Vandredelen på denne turen er i en grad 3 med enkelte steilere passasjer. Stiene er veltrådde med grusete, og vi anbefaler gode vandrestøvler med en profilert bunn og evt. vandrestaver.
På turen slår dere følge med en lokal guide/kokk/muldyrsdriver som tar seg av veivisning, kommunikasjon med overnattingssteder, bagasjetransport og mat. Antallet av "hjelpere" avhenger av antallet av vandrere.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

I Imlil overnatter dere på Imlil Lodge eller lignende i samme standard (dobbeltrom med eget bad/toalett).
De tre nettene på trekket overnatter dere på dobbeltrom på simple gjestehus. Det vil være delt bad og toalett med andre gjester.
I Marrakech blir dere innlosjert på en riad, som er navnet på tradisjonelle marokkanske hus. F.eks. riad rahia eller lignende. Her blir dere innlosjert på dobbeltrom med bad og toalett.

Dere må medbringe lakenpose eller sovepose til trekket – i vintermånedene anbefaler vi en lett sovepose til å supplere teppene på gjestehusene.

Det er frokost inkludert på hele turen og dere har en kokk med som står for frokost og middag under trekket.

Barn på turen

down v arrow

Det kan være vanskelig å veilede i forhold til om barn kan klare en vandreferie. Det avhenger en hel del av mindset. Derfor vet dere som foreldre best.
Fysikken fra 8-10 års alderen er ofte sterk nok til å kunne klare turen, så det handler egentlig mest om lyst.

Fra 2 fullt betalende voksne medfølger det et ekstra muldyr hvis et barn skulle trenge en pause.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Det er gode flyforbindelser til Marrakech året rundt.

På flyplassen blir dere hentet av en sjåfør, og etter turen blir dere kjørt tilbake til flyplassen.

Dere må regne med ca. 1 times kø i passkontrollen ved ankomst. Og turen fra flyplassen til Imlil tar ca. 1½ time, så vi anbefaler ikke en sen ankomst til Marrakech.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 10201,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 6491,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Denne reisen kan starte alle dager året rundt
 • NB: Det er mulig å reise under Ramadan. Det blir fortsatt servert mat på trekket og man kan kjøpe mat i Marrakech. Men man vil oppleve at guide og crew ikke spiser.

Inkludert i prisen:

 • Transfer t/r Marrakech flyplass
 • 1 natt på lodge i Imlil, 3 netter på simple gjestehus i fjellene og 3 netter på riad i Marrakech.
 • Engelsktalende lokal guide på trekket
 • Frokost på hele turen
 • Lunsj på trekket (dag 2, 3, 4 og 5)
 • Middag på trekket (dag 1, 2, 3 og 4)
 • Transfer fra Imlil til Marrakech

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Turistskatter
 • Drikke til måltidene (vann og brus, etc.)
 • Evt. sovepose – det kan være en fordel i vintermånedene (kan leies lokalt for 15 EUR)
 • Tips til guide, kokk og muldyrsdriver

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra natt i Marrakech
 • 3-mannsrom koster det samme for 3. deltager som sett ved dobbeltrom
 • Enkeltromstillegg

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Toubkal guide, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Toubkal Guide. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden