INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Øyhopping i det sørlige Dalmatia

Sykkelcruise i det naturskjønne Kroatia

Øyhopping på sykkel på de Dalmatiske øyene i det sørlige Kroatiske havet. Internasjonal gruppe med engelsktalende sykkelguide.

In stock
Travel Code
KR-52

Dette kan du glede deg til

En ukes sykkelcruise mellom de kuperte dalmatiske øyene i det turkisblå farvannet utenfor Split. Du kommer rundt på herlige øyer samt bortover småveier på fastlandet med skip og på sykkel. En landskapsmessig ganske så variert tur gjennom avvekslende tur. Du passerer gjennom lavendelenger, olivenlunder, vinmarker og masse plantasjer med kiwi, morbærtrær og fikentrær. Belønningen for anstrengelsene på sykkel for å komme opp på høyderyggene, er de vidunderlige panoramautsiktene over hele øyhavet.

Opplevelsene på sykkel kombineres med svalende bade- eller snorkleturer (ta med dykkermaske selv), avslapping på soldekket og kanskje et spill kort i skyggen med dine medreisende. Det kommer til å være sightseeing i de mange små havnene og lagunene vi passerer samt spennende besøk på lokale restauranter og barer i småbyene underveis.

Syklingen er ingen tvang, men et fristende tilbud. Hvis du heller ønsker å gå på oppdagelse på land eller å bli på båten til neste møtested, skal du få lov til det - men husk at skipets rute er fastlagt ut fra syklistenes behov.

På disse turene med gjester fra forskjellige land knyttes det ofte vennskap på tvers av språkbarrierer og det er spennende å finne hverandre igjen på kvelden etter dagens forskjellige opplevelser.

På noen avganger med M/S San Snova er det mulighet for å velge mellom den vanlige sykkelruten eller en mountainbike rute. På disse avgangene vil det være mulig å leie mountainbike.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Trogir Havn
Det er innsjekk mellom kl. 14-14.30 og allerede kl. 15 seiler båten ut på den første turen til Split, hvor vi legger til for natten.

Dag 2: Hvar. Sykling ca. 20 km
Om morgenen krysser vi over til den herlige naturlige havnen Stari Grad på øya Hvar. Ettermiddagssykkelturen på Hvar fører deg gjennom de maleriske havnebyene Jelsa og Vrboska. Dere kommer gjennom vinmarkene på den berømte ‘Stari Grad Plains’ og fortsetter bortover en malerisk kystvei gjennom byen Vrboska, og kalt ‘Lille Venezia’ til havnebyen Jelsa. Overnatting i Stragrad.

Dag 3: Øyene Hvar og Korčula. Sykling ca. 22 km
Hvar er den lengste øya i Adriaterhavet og den øya hvor det er flest soltimer. Vi drar på en sykkeltur langs en nesten trafikkfri vei gjennom vakkert beliggende små landsbyer og videre til øyas hovedstad, Hvar. Vi besøker den storslåtte renessanseplassen og nyter utsikten fra den spanske festningen som ligger høyt over byen. Vi hopper om bord igjen og cruiser over til Korčula Island. Overnatting i Vela Luka.

Dag 4: Korčula - Makarska. Sykling ca. 37 km
I dag går vi oppdagelse på øya Korčula. Roen og plantelivet har gitt formen til den, mest sannsynlig, vakreste dalmatiske øya. Sykkelturen fører dere gjennom landsbyen Blato som, akkurat som Roma, er bygget på syv bakker, og derfra videre til havnen i Prigradica. Vi spiser lunsj på båten og setter kurs mot Makarska. Hvis været tillater det, holdes det et svømmestopp i en herlig bukt. Kvelden kan nytes langs den berømte Makarska Riviera.

 Dag 5: Omiš. Sykling ca. 44 km
En kort seiltur under frokosten til Omiš. I dag har du valget mellom å delta på en sykkeltur rundt i Cetina Canyon eller delta i en raftingutflukt nedover Cetina-elva (ikke inkl.). Sykkelturen tar deg en gang rundt i utkanten av kløften med fantastisk utsikt over elva til utgangspunktet. Herfra følger vi elva og får et unikt syn av kløftens flora og fauna. Deltagerne på rafting-turen bringes tilbake til båten. Om ettermiddagen har vi tid til å utforske Omiš eller ta en svømmetur på den nærliggende stranda. Natten tilbringes i Omiš.

Dag 6: Island Brač og Šolta. Sykling ca. 32 km
I dag seiler vi til øya Brač som er berømt for sin strålende, dyrebare kalkstein som blant annet ble brukt til Det Hvite Hus i Washington og Reichstag-bygningen i Berlin. Fra den maleriske havnebyen Pučišća, hjemsted for en av de mest berømte murskolene i Kroatia, tar sykkelturen dere til den nærliggende byen Postira. Herfra går vi om bord på båten og seiler til øya Šolta. Her kan dere delta på en 4,5-km-vandretur med et besøk hos den lokale biavleren Goran på veien. Goran har jobbet med bier hele livet og det er hans sanne lidenskap. Vi overnatter i havnen i Rogač på Šolta.

Dag 7: Šolta – Trogir. Sykling ca. 20 km
Vi begynner den siste sykkeletappen på Šolta. Olivenlunder, fikentrær og duften av rosmarin leder oss på turen over øya. Etter rundturen går dere om bord og nyter den siste krysningen til Trogir forbi klippene på Čiovo-halvøya. Det er fortsatt masse tid til å besøke den gamle bydelen i Trogir. Den siste kvelden om bord feires på tradisjonell måte med god fellesmiddag i festlig samvær med alle gjester, besetning og turguider.

Dag 8: Trogir – hjemreise
Etter frokost er det hjemreise, med mindre du har booket ekstra netter på hotell i Trogir.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Innkvartering

Lugarene på underdekket har vinduer som kan åpnes når man er i havn. De andre lugarene kan åpne døren ut i det fri.

M/S Romantica
En moderne motorseiler i kategorien Premium, bygget i 2007. Båten er 32 m lang og 7 m bred. De felles oppholds salongene har blitt tatt god hånd om, og det er god plass på alle fellesarealer. Akter er det er badeplattform, så det er enkelt å hoppe i det turkisblå havet. I tillegg er det et stort soldekk så du kan slappe av og nyte solen og utsikten. Det er 16 lugarer, alle 9-10 m2 og med litt skapplass. Dobbeltsengene er ca. 160x200. Alle lugarer har eget bad og toalett, aircondition og hårføner.

Øverste dekk: 9 lugarer ligger over dekk (5 med dobbeltseng og 4 med to enkeltsenger)
Nederste dekk: 7 lugarer under dekk (2 med dobbeltseng, 2 3-personslugarer med dobbeltseng og en ekstra køye, samt 3 med enkeltstående senger).

Få et virtuelt innblikk i hvordan MS Romantica er innrettet her.

Romantica Romantica Romantica
M/S Romantica Standard kahyt Spisesal

M/S Snova
Et sjarmerende motordrevet skip i Premium kategorien. Lugarene er mer rommelige og med aircondition, så man kan lukke dørene for støy fra kaien og de andre båtene. Skipet ble bygget i 2009, utelukkende til bruk i øy-havet ved Kroatia. Skipet er bygget i eik og kombinerer de klassiske skipstradisjonene med et mer moderne interiør. Om bord finner man et overdekket soldekk så man kan sitte ute i skyggen. Båten er 31 m lang og 8 m bred. De 14 lugarene er 9-14 m2 store. Alle lugarer har eget bad og toalett, aircondition og hårføner.

Øverste dekk: Det er 11 lugarer over dekk, hvor alle har dobbeltseng (140x200). 5 av disse har en ekstra køye, så det er plass til 3 personer. Lugarer på øverste dekk har ikke vinduer, men kan åpne døren ut.
Nederste dekk: Det er 3 lugarer under dekk med 3 køyer (en køyeseng og en enkeltstående seng). I disse lugarene kan man lage en ekstra oppredning slik at 4 personer kan bo der. Lugarene på det nederste dekker har vinduer som kan åpnes når man er i havn.

Ta en virtuell tour og få et innblikk i hvordan San Snova er innrettet.

M/S San Snova Kahyt under dæk  Kahyt øvre dæk

M/S Kapetan Jure

Et skip i komfort kategorien som ble bygget i 2000. Skipet er 27 m langt, 7 m bredt og har 15 forskjellige lugarer, alle med kuøye. Lugarene er 7-8 m2. Alle lugarer har eget bad og toalett samt safe og aircondition. Hårføner på forespørsel om bord. Dessuten er det en rommelig restaurant og et herlig soldekk med polstrete liggeunderlag.

Øverst dekk: Det er 10 2-sengslugarer samt 1 med køyeseng.
Nederste dekk: 4 lugarer med dobbeltsenger (140x200)

Se en video av MS Kapetan Jure her.

M/S Kapetan Jure Dobbeltkahyt under dæk 2-sengs kahyt øvre dæk

Vanskelighetsgrad 3-4

Dette sykkelcruiset må ikke sammenlignes med sykkelcruisene våre langs elver og kanaler. De Dalmatiske Øyene er alle sammen fjellrike, og de daglige etappene på 20-60 km byr på 200-650 høydemeter. Stigningene kan være lange, men ikke uoverskuelige, og enhver i rimelig god form skulle kunne delta på turen. Du belønnes med forrykende utsikter over havet og herlige nedoverbakker.

Det er ingen sykkelstier, men det er sparsom trafikk og sjeldent tung eller forstyrrende trafikk. Rutevalget er helst på mindre asfalt- eller grusveier, men siden mange av øyene kun har en vei, kan du ikke unngå å skulle dele noen strekningen med bilene. Syklene er lavt girte, tempoet fornuftig og dagsetappene overskuelige. Noen steder kan man avkorte ruten eller velge mellom mer eller mindre kuperte alternativer.
For å få fullt utbytte av turen, bør man like utfordringer og ha rimelig god kondisjon.

En sykkelguide følger med ut på etappene, men du kan også velge å kjøre på egenhånd (kart utleveres).

Turen er for alle, men de sykkelmessige utfordringene setter gjerne en nedre aldersgrense, og vi anbefaler at barn som deltar er minst 10 år gamle.
Hvis man trenger en fridag, kan man sette en halv eller hel dag til å svømme eller tilbringe om bord på båten i stedet for å ta en planlagt sykkeltur.

Sykler og sykkleutstyr

Du kan leie hybridsykkel med 21 gir med ryggsekk og vannflaske. Syklene er giret og utstyrt til kjørsel på veier som visse steder byr på steile passasjer og ujevnt underlag.
Det utleies også elsykler og barnesykler fra høyde 120 cm.

Sykkelforsikring mot skader og tyveri kan tegnes om bord.

Sykkelhjelm er obligatorisk. Vi anbefaler at du tar sykkelhjelm med hjemmefra.

På noen avganger med M/S San Snova kan man leie mountainbike eller el-mountainbike. Dette vil fremgå under «bestill».

Hvordan kommer jeg dit?

Fly:
Du kan fly til Split. Trogir ligger kun ca. 6 km fra flyplassen i Split. Taxi fra flyplassen til Trogir havn koster ca. 20 EUR.

Kjør selv:
Man kan bestille parkering i Trogir. Bestilles hjemmefra og avregnes lokalt.  

Kart

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
AccomodationNætterPris pr. person
M/S San Snova
7
 
Fra 11492,- NOK
M/S Romantica
7
 
Fra 11492,- NOK

Vælg venligst antal rejsende og afrejsedato øverst i søgebaren. Tryk på 'SØG' derefter.

Praktisk informasjon

OBS:

Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller turen hos oss og avventer bekreftelse på turen før du arrangerer transport fra Norge til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting på skipet
 • 4 x helpensjon og 3x halvpensjon
 • Guidet sykkelturer og sightseeing
 • Engelsk/tysktalende sykkelguide
 • Oversiktskart over dagens sykkeltur (om bord)
 • Skift av sengetøy og håndklær ved behov

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Trogir
 • Tips (ca. 30 EUR per person)
 • Drikkevarer
 • Turistskatt + drikkevann om bord til 50 EUR per person (betales om bord)

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Transfer mellom Split Flyplass og skipet
 • Forsikring mot tyveri og skade på sykkel/elsykkel.
 • (El)Mountainbike (kun på San Snova)

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Island Hopping og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Island Hopping. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden