Bestil

Øyhopping i det sørlige Dalmatia

Kroatia | Naturvakkert sykkelcruise | Vanskelighetsgrad 3-4

Øyhopping på sykkel på de Dalmatiske øyene i det sørlige Kroatiske havet. Internasjonal gruppe med engelsktalende sykkelguide.

In stock
Travel Code
KR-52
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSykkelcruise mellom de kuperte dalmatiske øyene utenfor Split
blue encircled checkKombiner sykling, seiling og panoramautsikt til skjærgården
blue encircled checkOpplev flere severdigheter på UNESCOs verdensarvliste
calendar icon9 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

En ukes sykkelcruise mellom de kuperte dalmatiske øyene i det turkisblå farvannet utenfor Split. Du kommer rundt på herlige øyer samt bortover småveier på fastlandet med skip og på sykkel. En landskapsmessig ganske så variert tur gjennom avvekslende tur. Du passerer gjennom lavendelenger, olivenlunder, vinmarker og masse plantasjer med kiwi, morbærtrær og fikentrær. Belønningen for anstrengelsene på sykkel for å komme opp på høyderyggene, er de vidunderlige panoramautsiktene over hele øyhavet.

Opplevelsene på sykkel kombineres med svalende bade- eller snorkleturer (ta med dykkermaske selv), avslapping på soldekket og kanskje et spill kort i skyggen med dine medreisende. Det kommer til å være sightseeing i de mange små havnene og lagunene vi passerer samt spennende besøk på lokale restauranter og barer i småbyene underveis.

Syklingen er ingen tvang, men et fristende tilbud. Hvis du heller ønsker å gå på oppdagelse på land eller å bli på båten til neste møtested, skal du få lov til det - men husk at skipets rute er fastlagt ut fra syklistenes behov.

På disse turene med gjester fra forskjellige land knyttes det ofte vennskap på tvers av språkbarrierer og det er spennende å finne hverandre igjen på kvelden etter dagens forskjellige opplevelser.

På de fleste avganger med M/S San Snova er det mulighet for å velge mellom den vanlige sykkelruten eller en mountainbike rute. På disse avgangene vil det være mulig å leie mountainbike.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Trogir Havn
Det er innsjekk mellom kl. 14-14.30 og allerede kl. 15 seiler båten ut på den første turen til Šolta, hvor vi legger til for natten.

Dag 2: Vis. Sykling ca. 31 km
Dagen brukes til å utforske den mest befolkede øya Vis. På grunn av militære soner har øya vært stengt for turister frem til 1995, så det er rikelig anledning til å nyte øya og tilbringe enda en natt der.

Dag 3: Korčula. Sykling ca. 30 km
Om morgenen seiler vi fra Vis og ankommer havnen i Vela Luka på Korčula. Underveis slipper vi ankeret og det er mulighet for å hoppe i det vakre vannet. I Vela Luka er det mulig å få en omvisning til landsbyen Blato, som i likhet med Roma er bygget på syv åser, og tilbake til Vela Luka igjen hvor vi overnatter.

Dag 4: Hvar - Stari Grad. Sykling ca. 22 + 20km
I dag skal vi på oppdagelsesferd på øya Hvar. Her er det nærliggende å gå en liten tur gjennom byen før vi starter sykkelturen. På turen passerer vi små landsbyer og vakre lavendelfelt, til vi kommer til Stari Grad på motsatt side av øya, med en fantastisk utsikt på vei ned til byen. Etter lunsj fortsetter vi å sykle gjennom det grønne til havnebyen Jelsa, hvor vi tar en pause med kaffe og is og deretter sykler tilbake til Stari Grad, hvor vi overnatter.

 Dag 5: Brač - Postira. Sykling ca. 29 km
I dag seiler vi til øya Brač, som er berømt for sin strålende, dyrebare kalkstein, som blant annet ble brukt til Det hvite hus i Washington og Riksdagen i Berlin. Etter at vi er fremme, sykler vi mot Postira. Vi sykler inn til sentrum av øya og utforsker lokalt liv og arkitektoniske relikvier før vi sykler tilbake langs kysten og tilbringer resten av dagen i Postira.

Dag 6: Split. Sykling ca. 17 km
Under frokosten ankommer vi byen Split. Gamlebyen i Split ble bygget ved siden av det berømte palasset til den romerske Cæsar Diokletian, og står på UNESCOs verdensarvliste. I dag kan du enten velge å ta buss til Cetina-juvet hvor vi skal rafte (ikke inkludert), eller du kan utforske den vakre Marjan-skogen som ligger i Split, på sykkel.

Dag 7: Šolta – Trogir. Sykling ca. 20 km
Vi begynner den siste sykkeletappen på Šolta. Olivenlunder, fikentrær og duften av rosmarin leder oss på turen over øya. Det vil være anledning til å besøke en lokal birøkter ved navn Goran, som entusiastisk forteller om sin lidenskap for bier. Etter rundturen går dere om bord og nyter den siste krysningen til Trogir forbi klippene på Čiovo-halvøya. Det er fortsatt masse tid til å besøke den gamle bydelen i Trogir. Den siste kvelden om bord feires på tradisjonell måte med god fellesmiddag i festlig samvær med alle gjester, besetning og turguider.

Dag 8: Trogir – hjemreise
Etter frokost er det hjemreise, med mindre du har booket ekstra netter på hotell i Trogir.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Innkvartering

down v arrow

Kanalbåten San Snova fungerer som ditt flytende hjem under reisen til sjøs. Båten er bygget i eik og kombinerer elegant de klassiske skipstradisjonene med et pent og moderne interiør, som er med på å skape en koselig atmosfære om bord. Under reisen vil du bli innkvartert i San Snovas romslige og komfortable lugarer, som alle er utstyrt med eget bad, klimaanlegg og hårføner. Når du ikke er i lugaren kan du f.eks. opphold på båtens eminente soldekk, som har god utsikt over alle de forbipasserende severdighetene. Du kan se frem til en sjøtur med stil, da San Snova tilhører kategorien Premium.

Vanskelighetsgrad 3-4

down v arrow

Dette sykkelcruiset må ikke sammenlignes med sykkelcruisene våre langs elver og kanaler. De Dalmatiske Øyene er alle sammen fjellrike, og de daglige etappene på 20-60 km byr på 200-650 høydemeter. Stigningene kan være lange, men ikke uoverskuelige, og enhver i rimelig god form skulle kunne delta på turen. Du belønnes med forrykende utsikter over havet og herlige nedoverbakker.

Det er ingen sykkelstier, men det er sparsom trafikk og sjeldent tung eller forstyrrende trafikk. Rutevalget er helst på mindre asfalt- eller grusveier, men siden mange av øyene kun har en vei, kan du ikke unngå å skulle dele noen strekningen med bilene. Syklene er lavt girte, tempoet fornuftig og dagsetappene overskuelige. Noen steder kan man avkorte ruten eller velge mellom mer eller mindre kuperte alternativer.
For å få fullt utbytte av turen, bør man like utfordringer og ha rimelig god kondisjon.

En sykkelguide følger med ut på etappene, men du kan også velge å kjøre på egenhånd (kart utleveres).

Turen er for alle, men de sykkelmessige utfordringene setter gjerne en nedre aldersgrense, og vi anbefaler at barn som deltar er minst 10 år gamle.
Hvis man trenger en fridag, kan man sette en halv eller hel dag til å svømme eller tilbringe om bord på båten i stedet for å ta en planlagt sykkeltur.

Sykler og sykkleutstyr

down v arrow

Du kan leie hybridsykkel med 21 gir med ryggsekk og vannflaske. Syklene er giret og utstyrt til kjørsel på veier som visse steder byr på steile passasjer og ujevnt underlag.
Det utleies også elsykler og barnesykler fra høyde 120 cm.

Sykkelforsikring mot skader og tyveri kan tegnes om bord.

Sykkelhjelm er obligatorisk. Vi anbefaler at du tar sykkelhjelm med hjemmefra.

På de fleste avganger med M/S San Snova kan man leie mountainbike eller el-mountainbike. Dette vil fremgå under «bestill».

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Du kan fly til Split. Trogir ligger kun ca. 6 km fra flyplassen i Split. Taxi fra flyplassen til Trogir havn koster ca. 20 EUR.

Kjør selv:
Man kan bestille parkering i Trogir. Bestilles hjemmefra og avregnes lokalt.  

Kart

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
           

Uke 18: Ankomstdato 26.04.2024 varighet 7 netter

Fra 14677,- NOK

Uke 20: Ankomstdato 10.05.2024 varighet 7 netter

Fra 16551,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 31.05.2024 varighet 7 netter

Fra 16551,- NOK

Uke 24: Ankomstdato 07.06.2024 varighet 7 netter

Fra 16551,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 21.06.2024 varighet 7 netter

Fra 16551,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 05.07.2024 varighet 7 netter

Fra 15614,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 23.08.2024 varighet 7 netter

Fra 17488,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 06.09.2024 varighet 7 netter

Fra 17488,- NOK

Uke 42: Ankomstdato 11.10.2024 varighet 7 netter

Fra 15614,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:

Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller turen hos oss og avventer bekreftelse på turen før du arrangerer transport fra Norge til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting på skipet
 • 4 x helpensjon og 3x halvpensjon
 • Guidet sykkelturer og sightseeing
 • Engelsk/tysktalende sykkelguide
 • Oversiktskart over dagens sykkeltur (om bord)
 • Skift av sengetøy og håndklær ved behov
 • Turistskatt

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Trogir
 • Tips (ca. 30 EUR per person)
 • Drikkevarer om bord 

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Transfer mellom Split lufthavn og skipet: bookes hjemmefra
 • Forsikring mot tyveri og skade på sykkel/elsykkel
 • (El)Mountainbike 

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Islandhopping, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Islandhopping. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden