Mellom Brugge og Amsterdam

Belgia | Sykkelcruise gjennom flate Flandern | Vanskelighetsgrad 1

To av Europas flotte kulturbyer, Amsterdam og Brugge, krydret med daglige sykkelturer i sykkellandet Nederland og franskpreget sjarm i Flandern med gamle byer som bl.a. Gent og Brugge. Turen er med sykkelguide.

In stock
Travel Code
KR-64
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSmak på deilige belgiske gourmetspesialiteter
blue encircled checkOpplev Antwerpen og Dordrecht, en av Hollands eldste byer
blue encircled checkEngelsk- og tysktalende sykkelguide
calendar icon33 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Med elvebåten opplever du sjarmerende elver og kanaler i det flate Nederland, spennende storbyatmosfære i Amsterdam og den helt vidunderlige byen Brugge i Belgia med sine mange kanaler og fargerike, karakteristiske hus.

Belgia og nettopp Flandern-området med de gamle byene Gent og Brugge er et fantastisk sykkelområde med fransk sjarm og gode belgiske gourmet-spesialiteter som blåskjell, pommes frittes, vafler, sjokolade og de hundrevis av forskjellige, populære øl-sortene.

I Nederland krysser du det enormt store og vannrike Rhinen-deltaet, med store elver og grønne marskområder. Men du sykler også langs smale kanaler, passerer gamle vindmøller på rad og rekke og opplever sjarmerende byer med forskjellige kulturer. Blant annet besøker du den imponerende grensebyen Antwerpen, som er kjent for sine mange diamantsliperier og den store havnen sin.

Du har god tid både på sykkelrutene og i byene hvor båten har overnattingsstopp. Og du bestemmer helt selv hvor mye eller hvor lite du ønsker å sykle. Det flytende hotellet følger med hele uka – hver dag i en ny havn, hvor du kan gå på oppdagelse og sightseeing, uansett om du har tilbrakt dagen på sykkelen eller har slappet av på soldekket. 

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dagsprogram fra Brugge til Amsterdam

Dag 1: Ankomst til Brugge
Sykling: Fluvius: 11 km, Magnifique: 15 km
Innsjekk på båten mellom kl. 13 og 14. Etter et velkomstmøte med besetningen er det tid til en kort sykkeltur i landskapet rundt Brugge. Etter middagen vil det være en guidet gåtur rundt i Brugge. 

Dag 2: Brugge – Gent. Sykling
Sykling: Fluvius: 57 km, Magnifique: 35 eller 57 km
En klassisk sykkelrute mellom to vidunderlige byer. Du følger Gent-Oosteende-kanalen gjennom typisk, flamsk landskap med skogstrekninger, grønne enger og gjennom små landsbyer. Byen Gent var i middelalderen kjent for handelsvirksomheten sin og har en praktfull bilfri bydel, en vakker borg i midten av byen og mange hyggelige kanaler som renner gjennom det herlige bysentrumet. Båten har overnattingsstopp ved en liten forstad til Gent.

Dag 3: Gent – Dendermonde/St. Amands
Sykling: Fluvius: 40 km, Magnifique: 40 eller 53 km
Dagens sykkeletappe starter etter lidt tid i Gent. Dere sykler langs Scheldekanalen gjennom småbyer som Wichelen, Berlare og Appels, frem til du kommer frem til den hyggelige byen Dendermonde med det praktfulle, typisk flamske «Grote Markt» (torget) midt i byen. Her er det opplagt å nyte en god belgisk øl på en av de mange, hyggelige kaféene. Magnifique har overnattingsstopp i St. Amands.

Dag 4: St. Amands/Dendermonde – Temse – Antwerpen
Sykling: Fluvius: 48 eller 63 km, Magnifique: 32 eller 49 km
Dere følger elva Schelde via Temse til Antwerpen. Dere følger de vakkert anlagte sykkelstiene langs elva, frem til dere kommer til dagens etappemål, havnebyen Antwerpen. Byen er kjent som diamantbyen og den berømte maleren Ruben’s fødeby. Kvelden bør nytes med sightseeing i denne vakre og interessante byen. Besøk f.eks. det berømte ølbryggeriet, De Koninck eller museet Aan de Stroom. Middagen er på egenhånd i dag, så hvorfor ikke prøve en av de herlige restaurantene i byen?

Dag 5: Antwerpen – Tholen – Dordrecht
Sykling: Fluvius: 36 eller 20 km, Magnifique: 36 eller 20 km
Fra Antwerpen går turen over grensen til Nederland og gjennom den enorme slusen Kreekrak til skogsområdet Wouwse før dere kommer til fiskelandsbyen Tholen i provinsen Zeeland. I Tholen går dere om bord og seiler til den vakre byen Dordrecht som er en av Nederlands eldste byer. Her er det overnattingsstopp. På veien passeres den imponerende Volkerak slusen.

Dag 6: Dordrecht – Kinderdijk – Vianen
Sykling: Fluvius: 57 km, Magnifique: 32 eller 57 km
Dagens store opplevelse er de 19 vindmøllene på rad og rekke ved Kinderdijk. Den første strekningen på dagens etappe seiler du med vanntaxien til Alblasserdam (ca. 10 min). Herfra er det kun en kort gåtur til Nederlands mest berømte vindmøller. Møllene ble oppført på 1700-tallet for å pumpe vann ut av det lavtliggende området. Når du evt. har besteget en av møllene som er åpne for publikum, går det videre langs elva Lek til byen Schoonhoven, som er kjent for sølvsmedkunsten sin. Siste strekning går til etappemålet, festningsbyen Vianen, hvor du finner frem til det flytende hotellet ditt og middagen om bord etter en begivenhetsrik dag.

Dag 7: Vianen – Breukelen – Amsterdam
Sykling: Fluvius: 38 eller 48 km, Magnifique: 36 eller 46 km
På denne siste dagen om bord kan du nyte en morgenseiling til byen Breukelen, hvor du finner sykkelen frem til ukas siste sykkeletappe. Du sykler i et herlig ferieområde langs elva Vecht sør for Amsterdam. Helt tilbake fra 1600-tallet er dette området kjent som de rike Amsterdam-beboernes ferieparadis. Store, gamle villaer, blomsterfulle parker og små slott skifter med flotte landskapsscenerier via landsbyene Nieuwerluis, Loenen og Vreeland. I Nightevecht har du muligheten for å besøke et osteri før du til slutt sykler gjennom den historiske byen Muiden. Du sykler langs Amstel-elva frem til du kommer til Amsterdam, «byen med de 1000 kanaler», hvor man må oppleve den klassiske kanalrundturen. Her har du siste overnatting på båten.

Dag 8: Utsjekk
Hjemreise etter frokost.

Dagsprogram fra Amsterdam til Brugge

Dag 1. Ankomst til Amsterdam
Sykling: 5-15 km
Innsjekk kl. 13.00. Avgang fra Amsterdam kl. 14.00. Båten begynner på første seiletappe til Vianen, en liten befestet landsby ved elven Lek. Herfra kan du sykle en liten rundtur. 

Dag 2. Vianen–Schoonhoven – Kinderdijk - Dordrecht
Sykling: Fluvius: 56 km, Magnifique: 32 eller 56 km
Først går turen til sølvsmedkunstens by, Schoonhoven. Dere fortsetter gjennom regionen Alblasserwaard, langs elven Lek til Kinderdijk. Her ligger den mest kjente vindmølleparken i Nederland, med 19 vindmøller plassert på rad og rekke. Et fantastisk flott syn midt i marsklandet. Møllene ble oppført i det 18. århundret, for å pumpe vann ut av det lavtliggende området. Når du evt. har besteget en av møllene som er åpne for publikum, går turen videre til Alblasserdam, der du så tar vannbussen (ca. 10 min.) til Dordrecht, en av de eldste byene i Nederland. 

Dag 3. Dordrecht – Tholen - Antwerpen/Bergen op Zoom
Sykling: Fluvius: 20 eller 36 km, Magnifique: 42 eller 50 km
Fluvius: Dagen starter med en interessant seiltur til Tholen, som i gamle dager var en øy, men som nå er landfast med fastlandet. Herfra tas sykkelen fatt og turen fortsetter gjennom skogområdet Wouwse, til det enorme slusekomplekset Kreekrak. Videre seiltur til Antwerpen, den store og praktfulle havnebyen, mest kjent for sine tallrike diamantsliperier og således hovedsetet for Europas diamantindustri. Antwerpen er også fødebyen til den berømte maleren Ruben. Programmet kan variere litt fra tur til tur, avhengig av tidevannet.

Magnifique: Etter frokost seiler skipet til Willemstad, hvor dagens sykkeltur starter. Willemstad er en flott, gammel by og derfra sykler du til Tholen og Kreekrak slusekomplekset. Etter dette går sykkelturen mot målet for dagen, Bergen op Zoom. Gå rundt og utforsk den historiske bymuren, med monumentale bygninger som kan dateres mer enn 800 år tilbake.

Dag 4: Antwerpen – Temse – Dendermonde/Bergen op Zoom - Antwerpen
Sykling: Fluvius: 48 eller 64 km, Magnifique: 21 eller 35 km
Fluvius: Etter frokost sykler dere fra havnen bortover en vakker sykkelrute langs den maleriske tidevannselva Schelde. Dette er uten tvil et av de naturmessige høydepunktene på turen. Skipet legger til i Dendermonde for natten.
Magnifique: Sykkelturen passerer den vakre Wouwse-plantasjen som omgir Bergen op Zoom. På ettermiddagen møter du igjen skipet som skal seile deg til Antwerpen. Besøk f.eks. det berømte ølbryggeriet De Koninck eller museet Aan de Stroom. Middag er på egenhånd i dag, så hvorfor ikke prøve en av de fantastiske restaurantene byen har å by på.

Dag 5: Dendermonde – Gent/Antwerpen – Temsa – St. Amands
Sykling: Fluvius: 52 km, Magnifique: 34 eller 49 km
Fluvius: Herlig sykling mellom Dendermonde og Gent. Hele tiden følger du den store elva Schelde, som renner gjennom typisk flamske landskaper på gode sykkelstier, hvor mange veier ligger helt nærme fine kanaler. Gent er en livlig universitetsby med en rik fortid. En viktig handelsby i middelalderen med intim og hyggelig atmosfære. Om ettermiddagen har du mulighet for å utforske byen eller shoppe i det livlige sentrumet. Byen ble grunnlagt i romertiden hvor elvene Leie og Schelde renner sammen. Den gode beliggenheten har i årenes løp medført stor velstand som kulminerte på slutten av 1300-tallet og starten av 1400-tallet. 
Magnifique: Etter frokost går turen bortover en billedskjønn etappe ved Schelde-elva på vei til St. Amands. Nyt landskapet, for dette er uten tvil et av de vakreste du opplever på turen. Skipet legger til i St. Amands for natten.

Dag 6: Gent – Brugge/St. Amands – Dendermonde – Gent
Sykling: Fluvius: 45 km, Magnifique: 52 km
Fluvius: Dagens sykkeletappe er i et herlig område mellom to fantastiske byer, nemlig Gent og Brugge. Du følger Gent-Ostende kanalen en del av veien gjennom flate områder i Vestflandern. Når du kommer til Brugge, har du mulighet for å bruke litt ekstra tid på sightseeing i denne perlen av en flamsk by. Smale kanaler med gamle, restaurerte bygningsverk helt ned til vannet som summer av små utflukts båter på kanalrundtur. Blomstersmykkede hus, smale gater med brostein og små hyggelige kaféer hvor du kan nyte hele denne paletten av fargestrålende inntrykk.
Magnifique: Dagens etappe går videre langs Schelde på vei mot Gent. En livlig by med middelalderstemning og masse historie, kultur og opplevelser i vente.

Dag 7: Rundtur ved Brugge/Gent – Brugge
Sykling: Fluvius: 38 eller 51 km, Magnifique: 22 eller 45 km
Fluvius: Denne dagen er det fritt valg om man ønsker å sykle eller bare gå rundt i Brugge. Båten blir liggende, og det er masse å se i Brugge. Det tilbys en flott sykkelrundtur til Nordsjøen i utrolig flotte omgivelser. Turen går via byen Damme til Flanderns vakreste landsby, Lissewege, med nydelige hus på begge sider av kanalen og ekte glansbilde-idyll. Målet er badebyen Blankenberge, hvor det er rik mulighet for et kafébesøk og en dukkert fra den lange sandstranden. Når du kan løsrive deg, går turen tilbake til det flytende hotellet ditt for en herlig avskjedsmiddag.
Magnifique: I dag sykler du fra Gent gjennom det vakre vestlige flamske landskapet, som også kalles "Nordens Venezia". Dagens rute ender i Brugge, hvor du kan bruke tid på sightseeing og få byens kulturelle opplevelse helt under huden.

Dag 8: Avreise fra Brugge
Utsjekk og hjemreise etter frokost.

På dagsetapper med flere angivelser for antall kilometer er det mulig å velge mellom kort og lang sykkeltur. Kilometer-angivelsene er veiledende. 

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Innkvartering

down v arrow

MS Fluvius

Sykkelcruiset MS Fluvius fungerer som ditt flytende hjem på denne vidunderlige sjøreisen. Cruiset er innrettet med 18 lugarer og har en rekke fasiliteter, som restaurant, bar, lounge m.m. MS Fluvius tilbyr en glamorøs pause fra den travle hverdagen.

Amsterdam til Brugge: 14/04, 28/04, 12/05, 26/05, 09/06, 23/06, 07/07, 21/07, 04/08, 18/08 - 2024
Brugge til Amsterdam: 21/04, 05/05, 19/05, 02/06, 16/06, 30/06, 14/07, 28/07, 11/08, 22/09 - 2024

Magnifique IV

Velkommen ombord på Magnifique IV , som fungerer som din base under denne praktfulle reisen til sjøs. Cruiset er innrettet med 18 lugarer og har en rekke fasiliteter, som restaurant, bar, spabad m.m. Underveis på reisen kan du nyte de vakre, skiftende landskap fra skipets soldekk. 

Amsterdam til Brugge: 25/04, 09/05, 23/05, 06/06, 20/06, 04/07, 18/07, 01/08, 15/08, 29/08, 12/09, 26/09 - 2024
Brugge til Amsterdam: 02/05, 16/05, 30/05, 13/06, 27/06, 11/07, 25/07, 08/08, 22/08, 05/09, 19/09, 03/10 - 2024

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Hele sykkelruten er på ca. 210-319 km med dagsetapper på 20 til 57 km og mulighet for å avkorte noen av etappene. Ruten er lett med få bratte områder i Flandern, sammenlignbart med Danmark. Etappene i Nederland er helt uten bakker. Kvaliteten på sykkelveiene er god. De fleste steder er veiene asfaltert, og det er kun få og lette bakker. Alle meden normal kondisjon kan gjennomføre turen.
Det er engelsk- og tysktalende sykkelguide som følger med ute på ruten hver dag. Du bestemmer selv om du vil sykle på egenhånd eller følges med gruppen og sykkelguiden, som også gir tips og gode råd på veien. Du får utdelt rutebeskrivelse og detaljerte sykkelkart ombord.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie unisex sykler med 7 gir og håndbremser samt en sykkelveske.
Du kan også leie en elsykkel.
På Magnifique er sykkelhjelm inkludert i leien, mens på MS Fluvius kan man leie en hjelm.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Start i Brugge
Det er lettest å fly til Brussel. Det er gode togforbindelser fra Brussel flyplass til Brugge. Turen tar ca. 1,5 time og det er togskifte iBruxelles Gare du Noord.
Man kan fly hjem fra Amsterdam. 

Start i Amsterdam
Det letteste er å fly til Amsterdam.
Du kan da fly hjem fra Brussel. Det går tog fra Brugge til Brussel flyplass. Turen tar ca 1,5 time og det er togskifte i Bruxelles Gare du Nord.

Kjør selv:
Hvis du velger å kjøre, står du selv for parkeringsplass i Brugge. Parkeringsmuligheter formidles i avreiseinformasjonen som tilsendes før avreise.

Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du får bekreftet turen hos oss, før du arrangerer transport til destinasjonen. 

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
             

Uke 22: Ankomstdato 26.05.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 23: Ankomstdato 30.05.2024 varighet 7 netter

Fra 19787,- NOK

Uke 23: Ankomstdato 02.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 24: Ankomstdato 06.06.2024 varighet 7 netter

Fra 19787,- NOK

Uke 24: Ankomstdato 09.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 25: Ankomstdato 13.06.2024 varighet 7 netter

Fra 19787,- NOK

Uke 25: Ankomstdato 16.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 26: Ankomstdato 20.06.2024 varighet 7 netter

Fra 19787,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 23.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 27: Ankomstdato 27.06.2024 varighet 7 netter

Fra 19787,- NOK

Uke 27: Ankomstdato 30.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 28: Ankomstdato 04.07.2024 varighet 7 netter

Fra 18087,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 07.07.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 29: Ankomstdato 11.07.2024 varighet 7 netter

Fra 18087,- NOK

Uke 29: Ankomstdato 14.07.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 30: Ankomstdato 18.07.2024 varighet 7 netter

Fra 18087,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 21.07.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 31: Ankomstdato 25.07.2024 varighet 7 netter

Fra 18087,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 28.07.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 32: Ankomstdato 01.08.2024 varighet 7 netter

Fra 18087,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 04.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 33: Ankomstdato 08.08.2024 varighet 7 netter

Fra 18087,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 11.08.2024 varighet 7 netter

Fra 13448,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 15.08.2024 varighet 7 netter

Fra 18087,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 18.08.2024 varighet 7 netter

Fra 14067,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 22.08.2024 varighet 7 netter

Fra 18087,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 29.08.2024 varighet 7 netter

Fra 19787,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 05.09.2024 varighet 7 netter

Fra 19787,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 12.09.2024 varighet 7 netter

Fra 19787,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 19.09.2024 varighet 7 netter

Fra 19787,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 22.09.2024 varighet 7 netter

Fra 13448,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 26.09.2024 varighet 7 netter

Fra 19787,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 03.10.2024 varighet 7 netter

Fra 18087,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lett lunsj eller matpakke, 3-retters middag
 • Daglig rengjøring av lugaren og skift av sengetøy ved behov
 • Velkomstdrink
 • Ettermiddagskaffe/te
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Tysk- og engelsktalende sykkelguide
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips
 • Drikkevarer

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Sykkelforsikring
 • Guidet tur (MS Fluvius)

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Boat & bike tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Boat bike tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden