Øyhopp i Kvarnerbukten

Kroatia | Sykkelcruise i skjærgården | Vanskelighetsgrad 3-4

Bli med ​​på et fantastisk sykkelcruise i Kroatia og opplev uforglemmelig skjønnhet og store kontraster mellom de forskjellige øyene samt spektakulær natur i den krystallklare Kvarnerbukten.

In stock
Travel Code
KR-107
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVeksling mellom rolige kvelder på havet og populære kystbyer
blue encircled checkSykle forbi vakre olivenlunder og hyggelige fiskelandsbyer
blue encircled checkTa en forfriskende dukkert i det krystallblå havet
calendar icon12 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Det er forståelig at mange vender tilbake igjen og igjen til de fascinerende øyene i Kvarnerbukten, som kastes ut som glitrende perler i det krystallklare havet. Det er vanskelig å ikke bli betatt av den storslåtte middelhavsnaturen med olivenlunder, vingårder, duftende maki og furuskog. På denne reisen vil du oppleve den store skjønnheten i kontrastene mellom de forskjellige øyene.

Øyene i Kvarnerbukten og den kroatiske skjærgården tilbyr uberørte strender, fjell med månelignende landskap og frodig grønn vegetasjon, samt endeløse bukter omgitt av dramatiske klipper og det turkisblå havet. Mange av øyene utstråler en rik kulturhistorie med pittoreske hus, gamle, stolte tårn og trange smug i de fine små kystlandsbyene og landsbyene. Her har du muligheten til å beundre et utall av fantastiske panoramautsikter.

En komfortabel rundtur venter på deg, hvor du ikke trenger å pakke kofferten hver dag, da du har din faste base på et lite sjarmerende cruiseskip som følger deg hele veien. På turen er du en del av en internasjonal gruppe med en engelsktalende guide om bord.

Du kan glede deg til en fin veksling mellom vakre rolige kvelder med utsikt til de mange gyngende fiskebåtene i de mindre buktene, samt kveldene du legger til kai i de mer populære kystbyene fulle av liv på fine havnepromenader med kafeer, restauranter og små butikker.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Omišalj – Cres
Turen starter på Kroatias største og vakreste øy Krk i den lille kystbyen Omisalj. Øya er koblet til fastlandet via den 1,4 km lange Krk-broen. Innsjekking på cruiseskipet er kl 14-14.30. Kort tid etter kan du lene deg tilbake og nyte den første seilasen på ca. 4 timer ut i det klare asurblå havet i Kvarnerbukten. Kursen er satt mot en av de andre store øyene i bukta, den 66 km lange Cres, som fenger de fleste med vakker natur og stort mangfold i arkitekturen, noe som tydelig gjenspeiler at øya har tilhørt skiftende herredømmer. Ved ankomst til den koselige fiskerlandsbyen Cres, som ligger godt beskyttet i en bukt, møtes du av det vakreste synet av de typiske, fargerike venetianske husene med røde tak. Det er nå tid for en kveldstur gjennom de trange gatene i den sjarmerende gamlebyen med det sentrale torget, et venetiansk tårn, rester av bymurer og en romersk bro.

Dag 2: Øyene Cres og Lošinj, sykling ca. 28 km
I dag legger du ut på det store sykkeleventyret på øyene i Kvarnerbukten. I innlandet til Cres pryder oliventrær landskapet. Fra sykkelsetet vil du bli betatt av de store kontrastene i det allsidige landskapet med rått fjell, lav vegetasjon på vestsiden av øya og mer frodig vegetasjon med løvtrær på østsiden. Foran morgenens målgang venter den helt spesielle og magiske bukten Martinšćica, med det turkise havet og bølgende grønne fjell i bakgrunnen. Her venter ditt flytende hotell på å ta deg om bord, og mens du slapper av og nyter en god lunsj, seiler du videre til øya Lošinj. Hvis været tillater det, gjøres det et stopp underveis for en avkjølende dukkert i det krystallklare havet. Den idylliske havnebyen Mali Lošinj inviterer til en koselig kveld på en av de mange kafeene på strandpromenaden. Her sitter du i selskap med de grønne palmene i den første parken for å nyte solnedgangen i den vakre langstrakte og trange bukten med en uforglemmelig utsikt over den nordlige delen av øya.

Dag 3: Øyene Lošinj og Molat, sykling ca. 10 km
Lošinj er spesielt kjent for sin rike flora og fauna, og du kan nesten ikke unngå å få sansene stimulert av duften av urter som svirrer over øya. Her vokser blant annet agave-, kaktus-, sitron-, fiken-, appelsin- og mandarintrær. Dagens første korte sykkeletappe går langs kystpromenaden og over til den lille kystbyen Veli på østsiden av øya. Tilbake i Mali Lošinj ombord på skipet er det tid for lunsj. På ettermiddagen settes kursen sørover, og det seiles langs vestkysten av Lošinj til den grønne øya Molat. Underveis kan du være heldig å få øye på delfiner, fordi det bor et større antall i dette området. På slutten av ettermiddagen setter du seg i setet klar for en kort sykkeltur ut i det grønne landskapet dekket av maki og furuskog. Her leves det stille øylivet, og du kan se frem til en fredelig og vakker gylden time ved solnedgang og en natt i en av de små havnene, som ligger godt beskyttet mot vinden. Kanskje i natt er tiden inne for å sove på dekk under stjernene?

Dag 4: Øyen Dugi Otok og Zadar, sykling ca. 32 km
Fra morgenen av settes seilkursen mot øya Dugi Otok, mens du kan lene deg tilbake og nyte frokosten akkompagnert av en uforglemmelig utsikt over alle de små øyene i den storslåtte kroatiske skjærgården. Sykkelturen starter i Božava-bukten, hvor du beveger deg langs en stille vei, omgitt av agaver, furuskog og den vakre tamarisken med sin blendende rosa prakt. På nordspissen av øya venter det gamle stolte fyret Veli Rat, som siden 1849 har ledet seilere trygt forbi øya. I sommermånedene vil det være rikelig med bademuligheter før man setter sin fot på den historiske byen Zadar. Byen fungerer som det politiske, kulturelle og åndelige sentrum av Dalmatia. I tillegg har byen over 3000 år med historie, som har satt et spennende avtrykk på byen, som du får muligheten til å utforske på en guidet kveldstur.

Dag 5: Øyene Pag og Rab, sykling ca. 34 km
Etter en deilig morgenseiling i den fortryllende kroatiske skjærgården kommer du til den 60 km lange og 5-10 km smale øya Pag. Fra kaia i fiskerlandsbyen Mandre starter dagens sykkeletappe i det røffere og nesten måneaktige landskapet som kjennetegner Pag og skiller den fra de fleste andre øyene i Kvarnerbukten. Saltproduksjon har vært øyas «hvite gull» i flere årtusener og er en viktig inntektskilde på øya. Flere steder vil du legge merke til de karakteristiske murene som er bygget av øyas mange fine natursteiner, som i vintermånedene skjermer både mennesker og dyr mot den harde nordavinden. Nyt turen gjennom noen av de smaleste passasjene på øya opp til den nordligste spissen av Lun, hvorfra cruiseskipet tar deg videre til en av Europas mest solrike øyer, Rab. I den bedårende kystbyen Rab er det vanskelig å ikke la seg fengsle av middelalderens vingeslag, som har godt tak i gamlebyen med de fire vakre kirketårnene, de trange gatene og slottsruinene. Du vil ha god tid til å utforske. Er du klar for mer eventyr, kan du gå ned bak slottsruinene på baksiden av byen, der det går en liten sti med toppet brostein langs vannkanten med en liten, smal strandstrekning. Her kan du oppleve en hyggelig atmosfære i solnedgangens glød og ta en kveldsdukkert med lokalbefolkningen. Du kan også la deg friste av en kald drink blant palmene på en av kafeene langs havnepromenaden.

Dag 6: Øyene Rab og Krk, sykling ca. 25 km
I dag skal du på en herlig sykkeltur i skiftende landskap langs kystpromenader, skyggefulle skoger og små bortgjemte bukter. Tilbake ved skipet seiler du mot øya Krk, hvor det stoppes underveis for å ta en dukkert. Se frem til nok en magisk kveld i den historiske byen Krk, hvor de pompøse bymurene og byportene fortsatt står intakt, sammen med deler av festningsverkene som det store kantete tårnet som ligger i vannkanten. Ved tårnet kan du sette deg på de store steinene og nyte fargespillet over Adriaterhavet i den gylne time, og senere de blinkende lysene fra skipene ute på havet når mørket faller på. Stillheten står i vakker kontrast til den livlige kvelden langs havnepromenaden med kafeer, restauranter og boder.

Dag 7: Øya Krk, sykling ca. 45 km
Turens siste sykkeltur avsluttes med stil i det vakre landskapet Krk opp over øyas høydedrag forbi duftende maki til den idylliske byen Vrbnik. Landsbyen ligger på toppen av en 50 meter høy klippe omgitt av vingårder og vingårder som produserer den velkjente hvitvinen Zlahtina. Herfra har du en unik panoramautsikt over det asurblå havet i Kvarnerbukten og de grønne åsryggene på fastlandet. Byen sies også å ha den 2. smaleste smug i verden - prøv å se om du finner den. Turen går videre gjennom små gamle landsbyer og fine landskap med rik vegetasjon. Det blir også tid til å stoppe i Soline Bay for en forfriskende svømmetur før turen går videre til kystbyen Omisalj, hvor cruiset startet for 6 dager siden. En festlig kveld med middag på skipet sammen med dine medreisende runder av en begivenhetsrik uke på beste måte.

Dag 8: Omišalj
Etter frokost forlater du skipet senest kl. 9

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Innkvartering

down v arrow

Den sjarmerende motorseiler, Linda , ble bygget om spesielt for øyhopp-cruise i 2006. Linda har 14 kahytter (8-9 m2), som er av tre og utstyrt med dobbeltseng (140 x 200 cm) eller 2 enkeltsenger (2 x 80 cm), klimaanlegg, hårføner og bad. 11 lugarer er plassert over dekk med vindu, og 3 lugarer er under dekk med koøye.

Vanskelighetsgrad 3-4

down v arrow

Øyene i Kvarnerbukta er fjellrike og dagsetappene på 10-45 km vil by på stigninger fra 200 til 500 høydemeter. Derfor kan ikke utfordringene på denne turen sammenlignes med våre andre sykkelcruise langs elver og kanaler. Klatringene kan være lange, men ikke uhåndterlige, og alle i rimelig god form og som er vant til å sykle kan delta på denne turen. Belønningen er stor med en fenomenal panoramautsikt over det krystallklare havet.

En sykkelguide følger deg på sykkelturene. Det er også mulig mulig å sykle på egenhånd hvis guiden tillater det (kart følger med). Sykkelutfordringene vil trolig sette en lavere aldersgrense, og vi anbefaler derfor at deltakende barn er minst 10 år (minste høyde på vanlige sykler er 130 cm og 150 cm for elsykler).

Det er ingen sykkelveier, men våre ruter har sparsom og lite påtrengende trafikk. Rutevalget er i hovedsak på mindre asfalt- eller grusveier, men siden det kun er én vei på mange øyer slipper man ikke unna å dele noen strekninger med bilene. Syklene er lavgiret, tempoet er rimelig og settes etter deltakerne på vanlige sykler, så er du på elsykkel kan du forvente litt ekstra tid til å nyte pausene.

Trenger du en fridag fra sykkelen, er det også mulig å velge å bli om bord og slappe av, sole deg eller bade i stedet.

Sykkel og Sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie en hybridsykkel med 21 gir som har bakbag og vannflaskeholder. Syklene er giret og utstyrt for kjøring på veier som byr på brattere passasjer og ujevnt underlag.
El-sykler fra 150 cm høyde og barnesykler fra 130 cm høyde kan også leies.

Sykkelforsikring mot skade og tyveri kan tegnes om bord. Alternativt kan du ta med egen sykkel. Det er imidlertid ikke mulig å ta med egen elsykkel.

Sykkelhjelm er obligatorisk, og det anbefales derfor å ta med sykkelhjelm hjemmefra. Alternativt må den forhåndsbestilles

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:

Du kan fly til Rijeka eller Zagreb. Omisalj ligger 168 km fra Zagreb flyplass.

Du kan forhåndsbestille en felles transport på start- og sluttdagen av turen fra Zagreb sentrum eller flyplassen til og fra Omisalj senest 14 dager før turen starter. Avreise på startdagen til Omisalj fra sentrum av Zagreb kl 11.30 og 12.15 fra Zagreb flyplass. Retur siste dag fra Omisalj kl 8 mot Zagreb sentrum og flyplassen.


Kjør selv:

Parkering kan bestilles i Omisalj. Bestilles hjemmefra og betales lokalt.

Vær og klima

down v arrow

Rijeka klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

Uke 27: Ankomstdato 28.06.2024 varighet 7 netter

Fra 14249,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 05.07.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 29: Ankomstdato 12.07.2024 varighet 7 netter

Fra 14249,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 19.07.2024 varighet 7 netter

Fra 14249,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 26.07.2024 varighet 7 netter

Fra 14249,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 02.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 33: Ankomstdato 09.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 34: Ankomstdato 16.08.2024 varighet 7 netter

Fra 14704,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 23.08.2024 varighet 7 netter

Fra 14704,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 13.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 39: Ankomstdato 20.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 42: Ankomstdato 11.10.2024 varighet 7 netter

Fra 14249,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller reisen hos oss og avventer bekreftelse på reisen før du arrangerer transport fra Norge til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnattinger i lugar
 • 2 x helpensjon, 5 x halvpensjon
 • Guidede sykkelturer og sightseeing 
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Oversiktskart over dagens sykkeltur (ombord)
 • Sengtøy og håndklær
 • Turistskatt

Ikke inkludert i prisen:

 • Reiseforsikring
 • Tips til mannskap og guide
 • Drikke om bord (betales om bord)
 • Andre drikkevarer
 • Transport fra Norge til Omisalj t/r
 • Entré til attraksjoner

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelleie
 • El-sykkel
 • Transport mellom Omisalj og Zagreb lufthavn kan bestilles hjemmefra
 • Forsikring mot tyveri og skade på sykkel/elsykkel
 • Parkeringsplass i Omisalj

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Islandhopping, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Islandhopping. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden