Øyhopp i den kroatiske skjærgården

Kroatia | Sykkelcruise | Vanskelighetsgrad 2-3

Panoramautsikten venter deg på dette sykkelcruise i det krystallklare Adriaterhavet i den kroatiske skjærgården, hvor du bl.a. kan oppleve Krka nasjonalpark og dens brusende fossefall.

In stock
Travel Code
KR-105
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkMulighet for snorkling i det krystallblå Adriaterhavet
blue encircled checkDen gamle bydel og katedral i Šibenik, UNESCOs verdensarv
blue encircled checkSmak på dalmatiske spesialiteter som crni rizot
calendar icon5 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

En aktiv ferie full av opplevelser, hvor mange forskjellige og storslåtte naturscener venter på deg. Du kan nyte det klareste havet med fine snorklemuligheter, oppleve dramatiske klipper og storslåtte fjell pepret med flotte kystbyer og besøke små rolige kjente og mindre kjente øysamfunn. Se frem til duften av rosmarin, lange strekninger med vingårder og utallige oliven- og fikentrær.

Blant høydepunktene kan du se frem til Krka nasjonalpark, som er utsmykket med vakre innsjøer og brusende fossefall. Se frem til et bølgende landskap med frodig grønn vegetasjon, som du opplever både ved å seile på elva og til fots. På Kornati-skjærgården, som omfatter 89 små øyer, råder et rikt dyreliv. Her ligger både karrige og frodige småøyer side om side kastet ut som perler i vannet. I den fine, gamle middelalderbyen Trogir, som ligger på en liten øy, får du kroatisk sjarm for fullt i de trange gatene med fantastiske, gamle bygninger. I den idylliske byen Šibenik venter et av Kroatias viktigste arkitektoniske monumenter fra renessansen i katedralen, og i Primošten kan du la deg imponere av en av landets vakreste kystbyer.

På de fleste avgangene med M/S San Snova er det mulig å velge mellom vanlig sykkelrute eller terrengsykkelrute. På disse avgangene vil det være mulig å leie terrengsykler.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Innsjekking på båten i Trogir havn – Rogoznica
Det er mulig å sjekke inn på båten mellom 14.00 og 14.30. Like etter setter cruiseskipet ut i det turkise havet, på vei langs kysten forbi de første små øyene i den fantastiske kroatiske skjærgården mot Rogoznica. Den sjarmerende lille byen ligger på en liten øy godt beskyttet i en bukt i Adriaterhavet og koblet til fastlandet med en motorvei. Her ligger skipet fortøyd for natten. På dekk kan du nyte dagens siste solstråler med utsikt over de mange fiskebåtene i havna.

Dag 2: Rogoznica – Primošten – Šibenik – Skradin, sykling ca. 20 km
Fra morgenen starter vi dagens sykkeltur fra Rogoznica mot en av Kroatias vakreste kystbyer, Primošten, som glitrer som en perle helt ut til det klareste turkisgrønne Adriaterhavet. Det er små butikker og restauranter her, som bl.a. serverer dalmatiske spesialiteter som den klassiske svarte risottoen med blekksprut, crni rizot. Når du kommer om bord igjen kan du slappe av i en solseng mens du seiler videre blant forrevne klipper og småøyer. Du risikerer å bli målløs ved den rene skjønnheten i den kroatiske skjærgården. Neste stopp er den idylliske byen Šibenik ved munningen av elven Krka, hvor du vil besøke gamlebyen og UNESCOs verdensarvkatedral, et av landets viktigste arkitektoniske monumenter fra renessansen. Etter dette seiler vi inn på den 73 km lange Krka-elven mot dagens endestasjon, den koselige lille havnebyen Skradin, som har en helt fantastisk beliggenhet omgitt av grønne åser.

Dag 3: Krka Nasjonalpark – Vodice, sykling ca. 36 km
Storslåtte naturscener venter deg i dag i den mest spektakulære delen av den unike Krka nasjonalpark, som også er preget av de mange fossefallene. Med riktig fottøy på, vandrer du blant frodig vegetasjon langs gangstier i tre, som svever bare et lite stykke over det glitrende turkise vannet. Et rikt dyreliv av fisk og frosker utfolder seg under føttene dine. Lyden av brusende fossefall skjerper sansene dine før de plutselig reiser seg foran deg i voldsomme fall nedover de grønnkledde fjellveggene. Om sommeren er det mulig å ta en dukkert i noen av innsjøene, så ta med badetøy og håndkle i sekken. Først på ettermiddagen er du tilbake på sykkelsetet, denne gangen på vei mot den velkjente feriebyen Vodice. Her vil MS San Snova vente på din ankomst, og du vil få mulighet til å bruke kvelden på å utforske vakre Vodice.

Dag 4: Vodice – øya Murter – Kornati-skjærgården – Telašćica naturpark, sykling ca. 25 km
Det er på tide å spenne på seg sykkelhjelmen igjen og forlate Vodice til den 19 km2 store øya Murter, som er forbundet med fastlandet med en bro fra den lille byen Tisno. Du forlater nå det fjellrike fastlandet bak deg og sykler over broen til øya, hvor turen tykner langs kysten forbi 2 små landsbyer til en liten brygge. Tilbake om bord kan du lene deg tilbake og nyte å seile gjennom den vakre og tettpakkede Kornati-skjærgården. Området med 140 småøyer er fordelt på 300 km2, hvorav 89 øyer er en del av Kornati nasjonalpark. Her venter asurblått hav med rikt dyreliv, hvor både karrige og frodigere holmer blander seg til du kommer til dagens endestasjon, Telašćica naturpark. Naturparken skyter opp fra havet med sine bratte og helt bleke klipper, frodig tett grønn vegetasjon på toppen og en karakteristisk smaragdgrønn saltsjø. Nyt den stille kvelden i det flotte naturlandskapet med en helt spesiell skjønnhet og en spasertur gjennom parken langs de imponerende klippene.

Dag 5: Øya Dugi Otok – Zadar, sykling ca. 28 km
Etter frokost sykler du på den stille veien over øya, akkompagnert av en rekke uforglemmelige panoramautsikter over naboøyene, som ligger som perler på en snor i det dypblå havet. Skipet venter på deg i Savar og tar deg med på krysset til fastlandet og Zadar, som i mange år var Dalmatias politiske og kulturelle sentrum. 3000 års historie er godt og strategisk gjemt i ly av øya Ugljan, og historien trekker tråder til både det romerske og bysantinske riket, som byen tidligere var underlagt. Dessverre ble mange historiske bygninger ødelagt i Balkan-krigen, men heldigvis er det fortsatt bygninger igjen som har bevart sin unike arkitektur. I dag er byen også kjent for sitt lysorgel ved havet, som spiller ved hjelp av bølgene. Ved ankomst til Zadar er det mulig å ta en tur rundt i gamlebyen med små krokete smug, hvis du er nysgjerrig på å vite mer om byens fascinerende historie. Natten tilbringes om bord i Zadar.

Dag 6: Øyene Ugljan og Pašman – Primosten, sykling ca. 33 km
Under frokosten seiler skipet til øya Ugljan. Her har du god tid til å sykle rundt og utforske øyene Ugljan og Pašman, som er forbundet med en bro. Ugljan kalles «den grønne øya» fordi den bugner av oliventrær, fikentrær, furutrær og vingårder. Når du sykler langs østkysten, har du også utmerket utsikt over det bølgende landskapet på fastlandet, og på Pašman er det tydelig at øyas innbyggere lever av olivenoljeproduksjon og fiske. Etter sykkelturen seiler du tilbake til Primošten, hvor det er tid til en dukkert og en tur rundt i den pittoreske kystbyen, hvor natten også tilbringes om bord.

Dag 7: Øya Šolta - Trogir, sykling ca. 15 km
Fra morgenen av la vi av gårde mot den mindre kjente øya Šolta. Duften av rosmarin henger igjen som en behagelig undertone på dagens sykkeltur rundt på den rolige øya, frem til du kommer til den lille hovedbyen Grohote. Her er bl.a. øyas eneste skole. Langs ruten ser du at landet er fruktbart og godt for dyrking, og hvem kan bli lei av synet av de vakre oliven- og fikentrærne? Midt på dagen vil turens siste seiling finne sted, hvor du sitter på dekk med en velfortjent forfriskende drink, mens du kan nyte de siste inntrykkene fra den vakre kroatiske skjærgården. Tilbake i Trogir er det nå tid til å utforske den forførende gamle middelalderbyen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Sett deg ned på en koselig kafé og nyt inntrykk fra livet i byen med de koselige trange gatene, det lokale markedet og de meget vakre gamle bygningene. Til kveldens avskjedsmiddag på skipet er det på tide å minnes høydepunktene på turen og si farvel til medreisende og teamet om bord.

Dag 8: Utsjekking i Trogir
Etter frokost forlates skipet kl. 9 etter et opplevelsesrikt sykkelcruise og mange gode minner i bagasjen.

Innkvartering

down v arrow

San Snova

Kanalbåten San Snova fungerer som ditt flytende hjem under reisen til sjøs. Båten er bygget i eik og kombinerer elegant de klassiske skipstradisjonene med et pent og moderne interiør, som er med på å skape en koselig atmosfære om bord. Under reisen vil du bli innkvartert i San Snovas romslige og komfortable lugarer, som alle er utstyrt med eget bad, klimaanlegg og hårføner. Når du ikke er i lugaren kan du f.eks. opphold på båtens eminente soldekk, som har god utsikt over alle de forbipasserende severdighetene. Du kan se frem til en sjøtur med stil, da San Snova tilhører kategorien Premium.

Vanskelighetsgrad: 2-3

down v arrow

Dette sykkelcruise kan ikke sammenlignes med våre elve- og kanalcruise. De dalmatiske øyene er alle fjellrike, og dagsetappene på 15-35 km vil by på 100-300 høydemeter. Du sykler gjennom kupert terreng, hvor det tidvis blir noen lange, mer krevende stigninger; men det er alltid lov å gå av sykkelen og dra den litt om nødvendig. Det er ingen sykkelveier, men det meste av sykkelruten er asfaltert og vanligvis med lite trafikk og sjelden stor eller sjenerende trafikk. I høysesongen i juli og august må det imidlertid påregnes mer trafikk.

En sykkelguide følger deg på etappene, men du kan også velge å sykle på egenhånd (kart følger med). På turens sykkelturer bestemmer deltakerne på vanlige sykler tempoet. Hvis du har reservert en elsykkel, må du være klar over den tilstanden. Syklene er lavgiret, tempoet rimelig, og dagsetappene er svært overkommelige.

Trenger du en fridag, kan du sette av en halv eller hel dag til å utforske nærområdet til fots, ta en dukkert i det krystallklare havet eller slappe av om bord i båten i stedet.
For å få det beste ut av turen anbefaler vi at du har en god grunnform og er vant til å sykle i hverdagen.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie en 21-girs hybridsykkel med bakbag og vannflaskeholder. Syklene er giret og utstyrt for kjøring på veier som enkelte steder byr på brattere passasjer og ujevnt underlag.
El-sykler og barnesykler fra 130 cm høyde kan også leies. Der er et begrenset antall el-sykler, så det anbefales å bestille i god tid.

Sykkelforsikring mot skade og tyveri kan tegnes om bord. Alternativt kan du ta med egen sykkel, men det er ikke mulig å ta med egen elsykkel.

Sykkelhjelm er obligatorisk. Det anbefales å ta med sykkelhjelm hjemmefra.

På de fleste avganger med M/S San Snova er det mulig å leie terrengsykler og elektriske terrengsykler. Dette vil vises under "Bestill".

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan fly til Split. Trogir ligger kun ca. 6 km fra flyplassen i Split. Fra Split flyplass kan du ta taxi til Trogir havn.

Kjør selv:
Parkering i Trogir kan bestilles. Bestilles hjemmefra og avgjort lokalt.

Vær og klima

down v arrow

Klimabeskrivelse Split

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
           

Uke 27: Ankomstdato 28.06.2024 varighet 7 netter

Fra 15158,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 16.08.2024 varighet 7 netter

Fra 16978,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 30.08.2024 varighet 7 netter

Fra 16978,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 13.09.2024 varighet 7 netter

Fra 16978,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 04.10.2024 varighet 7 netter

Utsolgt
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

MERK FØLGENDE:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller reisen hos oss og avventer bekreftelse på reisen før du avtaler transport fra Danmark til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnattinger i lugar
 • 2 x helpensjon, 5 x halvpensjon (mulighet for piknik til lunsj)
 • Guidede sykkelturer og sightseeing
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Oversiktskart over dagens sykkeltur (ombord)
 • Sengetøy og håndklær
 • Turistskatt

Ikke inkludert i prisen:

 • Reiseforsikring
 • Tips til mannskap og guide
 • Drikke om bord (betales om bord)
 • Andre drikkevarer
 • Transport fra Norge til Trogir t/r
 • Inngang til attraksjoner

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelleie
 • El-sykkel
 • Terrengsykkel (ikke mulig 26. mai)
 • Elektrisk terrengsykkel (ikke mulig 26. mai)
 • Transport mellom Split flyplass og Trogir havn: bookes hjemmefra
 • Forsikring mot tyveri og skade på sykkel/elsykkel
 • Parkeringsplass i Trogir


Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Islandhopping, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Islandhopping. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden