Donau cruise og Balkan-cocktail

Besøk Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia og Serbia

En forrykende ferie-cocktail med seilas om bord på MS Swiss Crown. Du sykler gjennom 5 land og 4 hovedsteder i Puszta, Balkan og paprika-området og imponeres av dramatisk natur på veien.

In stock
Travel Code
KR-81
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkSpennende 15-dagers Balkan-eventyr
blue encircled checkOpplev 4 hovedsteder: Wien, Bratislava, Budapest og Beograd
blue encircled checkKombinasjon av aktiv og avslappet ferie etter ønske og behov
calendar icon2 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon14 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Bli med på en forrykende ferie-cocktail med fantastisk Donau-seiling og lett sykling. Båten MS Swiss Crown tar deg gjennom denne spennende og dramatiske 15-dagers turen hvor du besøker 5 land med hovedstedene Wien, Bratislava, Budapest og Beograd som høydepunkter. Du opplever også Puszta i Ungarn, brennende Balkan med både Kroatia og Serbia, Slovakia med herlige barokke bygninger i Bratislava og de dramatiske elve- og klippeformasjonene på den ukjente Donau ved «Jernporten». Sist, men ikke minst besøker du keiserbyene Budapest og Wien med alle sine vidunderlige severdigheter.

Turen starter og slutter i Passau – en herlig by i Sørtyskland, hvor de tre elvene Inn, Iltz og Donau renner sammen. Du har 14 overnattinger på det flytende hotellet og flere dager med sykkelaktivitet i Østerrike, Ungarn, Kroatia og Slovakia. I tillegg kommer det en rekke overliggedager i herlige byer på ruten som Beograd, Budapest, Bratislava og Wien. Det tilbys også utflukter på egenhånd i forskjellige former, som i Pusztatur med hesteshow, Folkloreshow i Beograd og guidede byturer. Hver kveld opplever du et nytt og spennende sted hvor båten ligger til kai, og det er mulighet for særpregede opplevelser blandet med sykkelmosjon og avslapping – du kan være aktiv og avslappet så mye som du har lyst til.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Passau
Etter ankomst til Passau er det innsjekk kl. 16 og båten har avgang allerede kl. 17. Hvis du kommer i god tid, bør du ta en liten bytur i Passau – det er en utrolig flott by med 3 elver som påvirker havneområdet med spennende elvetrafikk og pulserende liv.

Dag 2: Donauschline/Engelhartszell – Aschach. Sykling ca. 42 km
Denne første sykkeldagen er en av de aller vakreste, så nyt den alt du kan. Du sykler fra Engelhartszell med det vakre Trappistenklosteret av samme navn langs elva og den utrolig romantiske «Donauschlinge», hvor elva slår en sving gjennom herlige skogsområder. Langs ruten kan du stoppe ved noen av de mange cider-bryggeriene med kjølige drikkevarer, og de mange små drømmende landsbyene innbyr til pauser underveis i det vakre elveområdet. I markedsbyen Aschach går du igjen om bord, hvoretter båten seiler på en herlig kvelds/nattseilas.

Dag 3: Devin – Bratislava. Sykling ca. 15-43 km
Dagens sykkeletappe går langs den gamle østgrensen (jernteppet). Du starter på en smal sykkelsti til du kommer til det imponerende slottet «Hof» med det praktfulle, barokke hageanlegget, som er en stor kontrast til det neste stykket med sykkelsti som går igjennom landskapsscenerier og uberørt natur. Til slutt nærmer du deg Slovakias hovedstad: den pulserende byen Bratislava, hvor det tilbys en utflukt med «oldtimer-citytoget» opp til den flotte borgen, hvorfra det er en åndeløs flott utsikt ut over byen. Byrundturen slutter med en gåtur i den gamle, restaurerte bydelen. Man kan også velge å gå på egenhånd rundt i den spennende storbyen.

Dag 4: Budapest – evt. utflukt til Szentendre. Sykling ca. 27-54 km eller hviledag
I dag er det fritt valg om du vil sykle med på turen til Szentendre-øya eller gå på oppdagelse i Budapest. Men først bør du oppleve den vidunderlige utsikten fra båten ved innseilingen til Budapest, som går forbi de kjente, majestetiske regjeringsbygningene og inn til kaiplassen midt i den pulserende hovedstaden. Bli eventuelt med på sykkelturen til kunstner-bydelen Szentendre med alle galleriene og de små koselige kaféene på hvert eneste gatehjørne. Du kan også velge å nyte en bytur på egenhånd. Det tilbys å delta i et brennende arrangement med ungarsk folklore show med tradisjonell folkemusikk og dans samt ungarske matspesialiteter med lokal vin og annen drikke.

Dag 5: Baja – Mohacs. Sykling ca. 37 km
Etter en dag med storbykultur og ungarsk folklore sykler du på denne siste dagen i Ungarn fra Baja, byen med den berømte fiskesuppen, til Ungarns sørligste by langs Donauelva, Mohacs. Dagen går gjennom natur og store og vakre mengder. Et sovende elvelandskap og utstrakte, fargerike, solsikkemarker veksler med skogsområder. På den siste delen av etappen tar du den lille ferjen over elva til selve byen Mohacs, som er berømt for sine 2 krigsslag med «Ottoman-tyrkerne».

Dag 6: Beograd (overliggedag)
Overliggedagen i Beograd byr på fritt valg av opplevelser. Dra evt. på sightseeing rundt i den serbiske hovedstaden med alle de mange historiske minnesmerkene fra dannelsen av staten Jugoslavia, med alle de mange forskjellige folkeslag til dets fall og igjen en splittelse av Balkan halvøya til de mange nåværende forskjellige statene. Man kan også dra rundt på sykkel eller benytte seg av turistbussene. Om kvelden ligger byen badet i et fantastisk lyshav og det tilbys igjen et fargerikt folkloreshow i den kjente kunstner bydelen «Skadarlija» med serbiske dansere og kulinariske, serbiske spesialiteter.

Dag 7: Katarakt-Strekning/nasjonalparken «Jernporten»
I dag kommer opplevelsene til deg om bord på båten med helt fantastiske naturpanoramaer. På denne elvestrekingen skjærer elva seg gjennom fjellkjeden Karpaterne med dramatiske fjordlandskap som minner om Norges vakre kyststrekning. Steile klippepartier og snevre passasjer med dype slukter som speiler seg i vannoverflaten ganske nærme det flytende hotellet, hvor du fra soldekket kan betrakte et vidunderlig naturpanorama når båten seiler gjennom nasjonalparken «Iron Gates National Park». Dype skoger, forrevne klippepartier, grønne moseområder med rikt fugleliv veksler med gamle borgruiner nærme elvebredden. Nyt denne herlige dagseilasen med en avslappingsdag om bord før båten snur for å seile på andre elvestrekningen på hjemturen.

Dag 8: Novi Sad – Illok. Sykling ca. 48 km
På denne dagens sykkeletappene er en av første opplevelser i provinshovedstaden Vejvodina med den imponerende festning Petrovaradin som ligger høyt over byen. Mens vi sykler langs elva og den flate elvebredden på grensen til Kroatia og krysser elva med en liten elveferje over til foten av fjellene Fruska Gora med fruktplantasjene, vinmarker og idylliske landbruksbyer. Et vakkert naturområde med myke, grønnkledde bakker, dype skoger og små drømmende landsbyer. Du sykler nå inn i Serbias største vinområde, enorme vinmarker og med middelalderbyen Ilok som Kroatias vinkonge-by. Og naturligvis tilbys det en rundtur i byen om kvelden med vinsmaking i en av byens mange vinkjellere, så du kan smake kroatisk vin.

Dag 9: Batina – Mohacs. Sykling ca. 42 km
Dagens sykkeletappe foregår på idylliske sykkelstier langs elven og på mindre befarte landeveier gjennom "Batschka"-regionen. Turen går forbi små drømmende landsbyer, store gule rapsmarker og uendelig vakker natur med bønder som smiler og vinker mens du kjører forbi. Videre gjennom byen, Sombor, en romantisk by med bygninger og monumenter som dateres tilbake til den habsburgske keisertiden.
Etappedestinasjonen er Mohacs, hvor du på veien dit vil passere deres nasjonale minnesmerke til ære for den store krigen i 1526.

Dag 10: Kalosca – Solt. Sykling ca. 50 km
Vi er tilbake i Ungarn igjen! Og Kalosca er paprikaens hovedstad med fargerike, særpregede hus, blomsterutsmykning og et domkirkespir, som kan ses på lang avstand som en vakker silhuett imot den blå himmelen. Besøk evt. Paprikamuseet og få en masse kunnskap om Ungarns foretrukne krydder. Sykkelstrekningen er på den utbyggede sykkelstien gjennom endeløse Puszta-vidder og med blikk langt ut i horisonten med fruktplantasjer og maismarker så langt øyet rekker. Etappemålet er fødebyen til den kjente dirigenten Sir George Solti. Byen Sol, som også er kjent for slottet Vecsey og det kjempestore biblioteket med over 34 000 bøker.

Dag 11: Donau Bend – Esztergom. Sykling ca. 43 km
Dagens sykkeletappe går langs Donauelvas herligste områder i Ungarn. Du sykler gjennom landskaper med ekte puszta romantikk, idylliske sykkelstier og gamle maleriske landsbyer som innbyr til et stopp ved skjenkestedene. Befolkningen er gjestfri og landskapet ved «Donaukneet» hvor elva svinger 180 grader, er et av de vakreste på hele turen. Når du nærmer deg etappemålet Esztergom kan du se den imponerende Basilika Dom med sin enorme kuppel på lang avstand. Det er Ungarns største og flotteste kirke høyt som ligger over byen og absolutt verdt et besøk.

Dag 12: Ankomst til Wien
Nå blir tiden 100% din med muligheter for både sykling, shopping og fantastisk sightseeing i en av verdens vakreste hovedsteder, Wien. Men nyt først den fantastiske innseilingen til byen, under utallige broer og med en herlig utsikt fra soldekket inn til den livlige byen. Det er rik mulighet for sykkelturer, bl.a. på Danube Island, wienernes øy-paradis midt på Donauelva. Her kan du sykle, vandre, bade eller bare slappe helt av i de herlige, grønne områdene. Ellers kan du ta en liten sykkeltur til Kosterneuburg, et velbevart kloster som ligger rett utenfor byen. Om kvelden er det tilbud om en Wienerkonsert med Strauss melodier, akkurat som nyttårskonserten.

Dag 13: Wien (overliggedag)
Enda en spennende dag i Wien, så du rekker alt. Bli evt. med på en HOP ON-HOP OFF buss rundt til de mest kjente turistattraksjonene, eller ta en tur i gågata (Kärntner Strasse) med kafébesøk på en av de hyggelige restaurantene i gaten. Du kan også besøke det fine slottet Schönbrunn, Wiener Parter (forlystelsespark), besøke Naschmarkt som er en fryd for sansene eller ta turen forbi Ringstrasse med innbydende kaféer som kan friste med en lekker Sachertorte og annet bakverk, hvis du ikke rakk det på en av sykkelturene dagen før. Mulighetene er mange, og en av dagene tilbys det en guidet sykkeltur rundt i byen. Det er opplagt å avslutte dagen i en av de små «Heurigen» Kneiper i havneområdet med et glass av den lokale vinen.

Dag 14: Wachau/Krems – Melk. Sykling ca. 39 km
Turen slutter som den begynte: med sykling i vakre områder på bilfrie sykkelstier igjennom Østerrikes kjente vinområde Wachau. Små, intime vinlandsbyer, som perler på en snor langs den buktende elva, grønne vinmarker og vingårder med tilbud om vinsmaking overalt hvor du kommer. Dere kommer muligvis forbi den gamle landsbyen Dürnstein med borgruinen og hovedgaten med de toppede brosteinene og handel med den lokale Marillen likør. I Weißenkirchen finner du hyggelige tavernaer langs sykkelstien og her bør du absolutt skjemme deg selv litt bort og ta en velfortjent pause. Det vil være mulighet for vinsmaking. Denne siste kvelden er det festmiddag med show om bord hvor skipets crew opptrer.

Dag 15: Passau og utsjekk
Sjekk ut ca. kl. 11.00. Nyt en siste stille morgenseiling inn il Passau, og kast et siste blikk på den flotte naturen ved Schlögener Schlinge, og la tankene gå tilbake til alle de forskjellige opplevelsene på turen. Vi anbefaler at man venter med å bestille hjemreise før etter kl. 12.00 – det kan forekomme forsinkelser underveis.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1-2

down v arrow

Det er en 15-dagers tur hvor det tilbys sykling på velfriserte, bilfrie sykkelstier i Østerrike. I Ungarn sykler du på sykkelstier og små landeveier, og på grensen langs Kroatia og Serbia sykler du i litt mer uveisomme områder, men med fantastisk vakker natur og nasjonalparker. Dagsetappene er mellom 15 og 54 km, og strekningene er relativt flate. Men det er områder i det sørlige Balkan med grusveier og bakker. Det utleveres et detaljert sykkelkart per lugar. Det er ingen sykkelguide som sykler med på ruten, men du får daglig informasjon om morgendagens sykkeletappe av reiselederen om bord.

Innkvartering

down v arrow

På turen bor du på elvebåten MS Swiss Crown, og du kommer til å nyte alle seilasene gjennom både vill natur og fantastisk kultur. Skipet har 68 utvendige lugarer fordelt på 3 dekk. Lugarene er ca. 14 m2 og av luksuriøs standard. Dobbeltsengen kan konverteres til to enkeltsenger. Alle lugarer har aircondition, eget bad med dusj og hårføner, TV og safe.

Øverste dekk: Superiorlugar megegenbalkong.
Mellomdekk: Komfortlugar med panoramavindu som kan åpnes. Det er også minisuiten, som er større enn de andre lugarene og har panoramavindu, minibar og kaffetrakter.
Hoveddekk: Standardlugar hvor vinduene er litt mindre og ikke kan åpnes.
ECO: Økonomilugar på enten mellomdekk eller hoveddekk. Lugaren er plassert enten foran eller bakerst i skipet, og har derfor mer motorstøy. Disse lugarene koster mindre enn de andre lugarene.

I tillegg til restaurant, panoramasalong med bar og et bibliotek, finner du en spa-avdeling med dampbad og badstue. På soldekket er det solstoler og et basseng. WiFi er tilgjengelig om bord (forbindelsen kan variere etter hvor skipet befinner seg) – betaling om bord.

Standard kahyt - MS Swiss Crown MS Swiss Crown restaurant MS Swiss Crown soldæk
Swiss Crown lugar hoveddekk Swiss Crown restaurant Swiss Crown soldekk

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie 24-girs unisex sykler, hvor du får med sykkelveske og reparasjonssett.
Det er mulig å leie elsykkel.
Man kan medbringe egen sykkel, men dette er på forespørsel.

Sykkelhjelm kan kjøpes ved bestilling eller tas med hjemmefra.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
München ligger nærmest. Du kan komme til Passau med buss og tog, hvilket tar ca. 2 timer.
Alternativt kan man fly til Wien og dra til Passau derfra – det tar ca. 3 timer.

Kjør selv:
Det er ca. 10 timers kjøring til Passau fra den dansk-tyske grensen.
Før avreise fremsender vi avreiseinformasjon, med informasjon om parkeringshus i Passau hvor busstransport og bagasjetransfer er inkludert i parkeringsavgiften.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
         

Uke 32: Ankomstdato 03.08.2024 varighet 14 netter

Fra 32002,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 28.09.2024 varighet 14 netter

Fra 27363,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 14 x overnatting
 • Helpensjon – frokost, lunsjbuffet eller matpakke, 3-retters middag
 • Velkomstdrink
 • Festmiddag med cocktail og underholdning siste kveld
 • Daglig underholdning
 • Daglig informasjonsmøte med gjennomgang av neste dags rute
 • Reiseleder om bord
 • Rutebeskrivelse og detaljert kartmateriale: 1 sett per lugar
 • Avreiseinformasjon
 • Havne- og slusegebyrer
 • Guidebok med beskrivelser av rute, severdigheter og praktisk informasjon

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips (ca. 5 EUR per person per dag. Informasjon om betaling gis om bord en av de siste dagene)
 • Avbestillings/reiseforsikring

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Medbringe egen sykkel
 • Sykkelhjelm
 • Øvrige utflukter (bestilles om bord)
 • Ekstra natt i Passau
 • Spesialkost
  Vegetarisk kosthold eller annet spesielt lavfettkosthold, f.eks. diabetesdiett eller glutenfri diett kan ordnes mot tillegg. Ønsker du spesialkost, må dette oppgis ved bestilling. Beløpet betales om bord. Ved behov kan du gjerne ta med eget tillegg til måltidene.

Særlige betalingsvilkår:
Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Rad & Reisen, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Rad & Reisen. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden