Bestil

Istria - Europas hjerte

Kroatia | Sykkelcruise i Istria og Kvarnerbukta | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev et eventyrlig sykkelcruise til øya Cres og det grønne hjertet av Kroatia, hvor bølgende landskap og vakre kystbyer med fargerike venetianske hus venter på deg.

In stock
Travel Code
KR-106

Dette kan du glede deg til

down v arrow

På denne turen kan du se frem til en både aktiv og avslappende ferie, hvor du kommer god omkring flere spennende destinasjoner uten å måtte pakke kofferten hver dag. Et sykkelcruise fungerer som ditt flytende hotell og faste base under hele ferien.

Halvøya Istria, som ligger mellom Triestebukta og Kvarnerbukta, byr på mangfoldige opplevelser i Kroatias grønne hjerte med mange fine, små stier og veier som er perfekte for en sykkeltur. Sykkeletappene går gjennom et variert landskap fra bølgende grønne landskap, middelhavsvegetasjon, vingårder og olivenlunder til den nedlagte gamle jernbanelinjen, Parenzana, gjennom furuskoger og over vakre middelalderbroer.

Enestående kystperler som Cres, Porec og Rovinj med koselige krokete gater, små torg og restauranter og kafeer. Mange av de pittoreske byene har en rik kulturarv med romerske bygninger og historiske severdigheter som det godt bevarte amfiteateret i Pula. Du kommer deg rundt til både kjente og mindre kjente byer, hvor du bl.a. kan beundre de karakteristiske venetianske husene.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Omisalj  – Cres
På den fantastiske øya Krk, godt skjermet i den krystallklare Kvarner-bukten mellom Istria-halvøya og det kroatiske fastlandet, starter sykkelcruise fra kystbyen Omisalj. Krk er koblet til fastlandet via den 1,4 km lange Krk-broen, så det er lett å komme seg til startbyen. Innsjekking på det nydelige cruiseskipet er kl 14. Og heretter legges det ut på første seilas mot en av de største øyene i Kvarnerbukten, Cres, som er dagens siste stasjon. Hvis været tillater det, kan du ta en fin dukkert i det krystallklare havet. Om kvelden er det omvisning i den fine, gamle fiskerbyen Cres, som utstråler venetiansk arkitektur etter at venetianerne gjorde byen til sitt hovedkvarter på 1400-tallet.

Dag 2: Cres – Liznjan – Pula, sykling ca. 47 km
Fra morgenen av seiler du over den vakre Kvarnerbukta til Liznjan, som ligger på den sørøstlige siden av Istria. I denne gamle fiskerlandsbyen med en liten, koselig havn er du klar til å sette av gårde på dine første eventyr fra sykkelsetet. Allerede i selve Liznjan kan du se at du nå er i en vinregion, for her er både vinbarer og vinkjellere. Du fortsetter langs stille, små landeveier i det vakre landskapet gjennom små, idylliske landsbyer til Istrias hovedstad Pula, som med sin rike historie ligger vakkert til rett ved det klare Adriaterhavet. Her har du god tid til å utforske den spennende byen, som bærer preg av å ha vært under romersk styre i flere århundrer. Det store imponerende amfiteateret, også kalt Pula Arena, er Kroatias best bevarte monument. Byggingen startet i år 27 f.Kr., og når man står helt inne i Arenaen føler man seg transportert til en annen tid og kan lett forestille seg hvordan de mektige ridderne kjempet her. Fra samme alder kan du også oppleve det godt bevarte romerske tempelet Augustus, som ble viet til den romerske keiseren Augustus. Etter en begivenhetsrik dag, trøtt og mett, kan du sovne under stjernene på dekk eller i lugaren din i Pula havn.

Dag 3: Pula – Vrsar – Porec, sykling ca. 39 km
Igjen legges det tidlig av gårde mot Vrsar, og under reisen kan du beundre den vakre kysten. Ved kaien i Vrsar, der den kjente forføreren Casanova gjentatte ganger oppholdt seg, starter dagens sykkeltur. Turen går først langs Limski-kanalen videre inn i innlandet til Klostar, som er oppkalt etter stedets gamle kloster. Her holdes det en velfortjent pause, hvor det bl.a. det er mulig å stille sulten med den lokale spittstekt pattegrisen. På jernhesten fortsettes det forbi olivenlunder, gjennom den uberørte naturen i innlandet nordover og ut til kystbyen Porec. Sykkelen er parkert og du kan nå la deg guide rundt til fots i den pittoreske og livlige byen med fargerike venetianske hus som får de fleste til å knipse kameraet. Her er det noe for enhver smak med kafeer, konditorier, barer, restauranter, butikker og gallerier hvor portretter av lokale kunstnere er utstilt. Du opplever også det eurasiske katedralkomplekset i byen med sine fine mosaikker, som er en del av UNESCOs verdensarv.

Dag 4: Porec – Novigrad – Vrsar, sykling ca. 65 km
Mens du lader opp til turens lengste sykkeletappe med en god frokost, seiler du videre nordover langs vestkysten av Istria til Novigrad, som ligger kun 25 km fra den slovenske grensen. Novigrad er kjent for sine godt bevarte bymurer, som du umiddelbart legger merke til ved ankomst, da de grenser helt til havet. Du er nå i Mirna-bukten, og den lille kystbyen ønsker deg velkommen med trange gater, små torg, rester av gamle tårn fra middelalderen og fargerike venetianske hus. Herfra sitter du i salen og er klar til å la deg ruse deg av de endeløse vingårdene og olivenlundene på vei til den pittoreske byen Buje. Buje kalles også Istrias vaktpost, da den ligger vakkert til på en grønn bakketopp og troner med sin fine panoramautsikt over det frodige landskapet. Du fortsetter på Parenzana-ruten, hvor du sykler på en nedlagt jernbanelinje over vakre gamle middelalderbroer og gjennom grønn furuskog. Vel fremme i den kunstneriske byen Groznjan er det tid til å dvele litt ved noen av de mange små galleriene som er gjemt rundt i de små smugene i koselige, gamle steinhus. Etter en velfortjent pause sykler du videre gjennom små landsbyer i det frodige landskapet og ut til kysten og Vrsar, hvor natten overnattes i den lune havnen.

Dag 5: Rovinj, sykling ca. 17 km
Etter et kort cruise nedover kysten til den livlige havnen i Rovinj, er du klar til å sale opp og ta fatt på dager med korte sykkeletapper som starter langs kystpromenaden og fortsetter rundt i utkanten av Rovinj. Før du returnerer til skipet, kan du enkelt ta en deilig svømmetur. På ettermiddagen er det omvisning i det pittoreske, gamle, bilfrie distriktet med toppet brostein. Her får man et tydelig inntrykk av at man har forsøkt å presse så mange bygninger som mulig inn på den knappe plassen på den lille halvøya, noe som gir den en helt spesiell sjarm. Kronen på verket er den vakre, hvite kirken på toppen av halvøya – ikke rart at mange kunstnere har blitt tiltrukket av byen over tid. Rundt omkring kan du oppleve kunsten deres i små gallerier. Tilbake om bord kan du slappe av med en forfriskning og nyte den vakre solnedgangen med utsikt over de mange lokale fiskebåtene som vugger i havnen.

Dag 6: Rovinj – Fazana – Rabac, sykling ca. 35 km
I dag sykles det sørover langs kysten hovedsakelig langs naturstier og gjennom skoger til den mer lokale og uberørte kystbyen Fazana. Her leves et roligere liv blant de vakre fasadene i rød, gul og blå fargeskala. Ditt flytende hotell venter på deg i den rolige havnen med den vakre havnepromenaden. Mens du lener deg tilbake og tar en velfortjent hvil med en kjølig forfriskning på observasjonsdekket, fortsetter seilingen sørover forbi sørspissen av Istria-halvøya og opp langs den mindre kjente østsiden som ligger i Kvarnerbukten. Her er neste stopp, kystbyen Rabac, som er spesielt kjent for sine store strender og krystallklare hav. Dra på oppdagelsesferd i den lille fiskerlandsbyen og sett deg ned på f.eks. en restaurant hvor du kan unne smaksløkene dine med den svært velsmakende og populære istriske retten, fuzi s tartufima, som er pasta med hvit istrisk trøffel.

Dag 7: Rabac – Omisalj, sykling ca. 37 km
Turens siste sykkeletappe avsluttes med stil, og starter med en lengre stigning, men innsatsen din blir belønnet når du når den glitrende juvelen på toppen: landsbyen Labin. Herfra kan du under kaffepausen nyte panoramautsikten over Rabac og det asurblå havet i Kvarnerbukten. Gamlebyen er spesielt idyllisk og veldig spesiell med sine svingete gater og små torg med de typiske fargerike venetianske middelalderhusene. Du fortsetter i det fortryllende innlandet gjennom flere små landsbyer i det bølgende, grønne landskapet og tilbake til Rabac. På sjøen igjen kan du kjenne den behagelige milde vinden fra Kvarnerbukten på siste ettermiddagsseil tilbake til Omisalj. Turen rundes av her den siste kvelden i godt selskap med dine medreisende og mannskapet for en nydelig festmiddag.

Dag 8: Omisalj
Etter frokost forlater du skipet senest kl. 9 og du er nå fylt opp med mange fantastiske opplevelser og uforglemmelige bilder på netthinnen din

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Innkvartering

down v arrow

Den sjarmerende motorseiler, Linda , ble bygget om spesielt for øyhopp-cruise i 2006. Linda har 14 kahytter (8-9 m2), som er av tre og utstyrt med dobbeltseng (140 x 200 cm) eller 2 enkeltsenger (2 x 80 cm), klimaanlegg, hårføner og bad. 11 lugarer er plassert over dekk med vindu, og 3 lugarer er under dekk med koøye.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Reisen er for alle. Skal du få fullt utbytte av sykkeletappene, som rekker opp til 50 km, bør du være vant til å sykle og ha en generelt god grunnform. Det daglige antallet høydemeter som skal bestiges varierer fra 200 til 800.

Flertallet av sykkelturene går på asfalt i kupert terreng, mens resten av strekningene går på gode skogs- eller grusstier.

En engelsktalende sykkelguide følger deg på alle sykkelturene, og sykling gjøres i et behagelig tempo, som settes etter deltakerne på vanlige sykler, så er du på elsykkel kan du forvente ekstra pusterom innimellom til tid. Det er alltid lov å gå av sykkelen underveis og trekke litt hvis man trenger det.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie en hybridsykkel med 21 gir inkl. ryggsekk og vannflaskeholder. Syklene er giret og utstyrt for kjøring på veier som enkelte steder byr på brattere passasjer og ujevnt underlag. El-sykler og barnesykler fra 130 cm høyde kan også leies. Sykkelforsikring mot skade og tyveri kan tegnes om bord. Alternativt kan du ta med egen sykkel, men det er ikke mulig å ta med egen elsykkel. Sykkelhjelm er obligatorisk. Det anbefales å ta med sykkelhjelm hjemmefra.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:

Du kan fly til Rijeka eller Zagreb. Omisalj ligger bare 4 km fra Rijeka flyplass og 168 km fra Zagreb flyplass.

En delt transport kan bestilles på start- og sluttdagen av turen fra sentrum av Zagreb eller flyplassen til/fra Omisalj. På startdagen er det avgang fra Zagreb til sentrum av Omisalj kl 11.30 og 12.15 fra Zagreb flyplass. Retur siste dag fra Omisalj kl 8 mot Zagreb sentrum og flyplassen. Mer informasjon om dette er gitt i avreiseinformasjonen som sendes før avreise.

Kjør selv:

Parkering kan bestilles i Omisalj. Det må bestilles hjemmefra og gjøres opp lokalt.

Vær og Klima

down v arrow

Porec klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
     

Uke 25: Ankomstdato 16.06.2023 varighet 7 netter

Fra 14347,- NOK

Uke 28: Ankomstdato 07.07.2023 varighet 7 netter

Fra 13709,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 21.07.2023 varighet 7 netter

Fra 13709,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 04.08.2023 varighet 7 netter

Fra 13709,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 18.08.2023 varighet 7 netter

Fra 14347,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 01.09.2023 varighet 7 netter

Fra 14347,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 15.09.2023 varighet 7 netter

Fra 13709,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 29.09.2023 varighet 7 netter

Fra 13709,- NOK
down v arrow

Praktiske informationer

down v arrow

OBS:

Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller reisen hos oss og avventer bekreftelse på reisen før du planlegger transport fra Norge til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnattinger i kahytt
 • 2 x helpensjon, 5 x halvpensjon (mulighet for piknik til lunsj)
 • Guidede sykkelturer og sightseeing 
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Oversiktskart over dagens sykkeltur (ombord)
 • Sengtøy og håndklær
 • Turistskatt

Ikke inkludert i prisen:

 • Reiseforsikring
 • Tips til mannskap og guide
 • Flaskevann og drikke om bord (betales om bord)
 • Andre drikker og måltider
 • Transport fra Norge til Omisalj t/r
 • Entré til attraksjoner

Mulige tilleggskjøp (se prisen under "Bestill")

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Transport mellom Zagreb flyplass og Omisalj havn: bestill hjemmefra
 • Forsikring mot tyveri og skade på sykkel/elsykkel
 • Parkeringsplass i Omisalj

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Islandhopping, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Islandhopping. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden