Bestil

Istria - Europas hjerte

Kroatia | Sykkelcruise i Istria og Kvarnerbukta | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev et eventyrlig sykkelcruise til øya Cres og det grønne hjertet av Kroatia, hvor bølgende landskap og vakre kystbyer med fargerike venetianske hus venter på deg.

In stock
Travel Code
KR-106
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkBeundr kystbyperlerne Cres, Porec og Rovinj
blue encircled checkSmak på lokale gastronomiske opplevelser
blue encircled checkKatedral i byen Vrsar, UNESCOs verdensarvliste
calendar icon6 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

På denne turen kan du se frem til en både aktiv og avslappende ferie, hvor du kommer god omkring flere spennende destinasjoner uten å måtte pakke kofferten hver dag. Et sykkelcruise fungerer som ditt flytende hotell og faste base under hele ferien.

Halvøya Istria, som ligger mellom Triestebukta og Kvarnerbukta, byr på mangfoldige opplevelser i Kroatias grønne hjerte med mange fine, små stier og veier som er perfekte for en sykkeltur. Sykkeletappene går gjennom et variert landskap fra bølgende grønne landskap, middelhavsvegetasjon, vingårder og olivenlunder til den nedlagte gamle jernbanelinjen, Parenzana, gjennom furuskoger og over vakre middelalderbroer.

Enestående kystperler som Cres, Porec og Rovinj med koselige krokete gater, små torg og restauranter og kafeer. Mange av de pittoreske byene har en rik kulturarv med romerske bygninger og historiske severdigheter som det godt bevarte amfiteateret i Pula. Du kommer deg rundt til både kjente og mindre kjente byer, hvor du bl.a. kan beundre de karakteristiske venetianske husene.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Omisalj – Cres
På den fantastiske øya Krk, som ligger godt beskyttet i den krystallklare Kvarnerbukta mellom Istriahalvøya og det kroatiske fastlandet, starter sykkelcruiset fra kystbyen Omisalj. Krk er forbundet med fastlandet via den 1,4 km lange Krk-broen, så det er enkelt å komme seg til startbyen. Kl. 14 er det innsjekk på det herlige cruiseskipet.
Deretter setter vi kurs mot Cres. Hvis været tillater det, tar vi en badepause i den nydelige bukta før vi ankommer Cres; en sjarmerende by med trange gater og mange kirker.

Dag 2: Cres – Pula, sykling ca. 19 km
Etter frokost skal sykler justeres på den idylliske havna i Cres, før startskuddet for første sykkeletappe går av. Deretter sykler vi videre til Pula på Istrias sørligste spiss, hvor det venter en guidet tur i den gamle bydelen. Istrias hemmelige hovedstad venter på deg med sine imponerende, og godt bevarte, etterlevninger fra den romerske fortid. Ta deg tid til en spasertur og utforsk imponerende antikke monumenter, som det berømte amfiteateret som ligner Colosseum i Roma, Augustus-tempelet og Den Gyldne Port.

Dag 3: Pula – Vrsar, sykling ca. 38 km
Om morgenen utforsker vi pittoreske steder i og rundt Pula. Via Galizana sykler vi til Vodnjan og videre gjennom fiskerlandsbyen Fazana før vi returnerer til Pula. Derfra seiler båten til Vrsar, hvor det er mulighet for en badepause ved Limski-fjorden. I Vrsar, hvor vi skal overnatte, sies det at hjerteknuseren Casanova søkte midlertidig tilflukt fra sine elskeres menn.

Dag 4: Vrsar – Porec, sykling ca. 29 km
Turen går først langs Limski-kanalen lenger inn i landet til Klostar, oppkalt etter stedets gamle kloster. Her holdes en velfortjent pause, der det blant annet er mulig å tilfredsstille sulten med lokal, stekt pattegris. På sykkelen fortsetter vi gjennom olivenlunder, gjennom den uberørte naturen inn i landet nordover og ut til kystbyen Porec. Sykkelen parkeres, og du kan nå følge en guide til fots i den pittoreske og livlige byen med fargerike venetianske hus, som får de fleste til å knipse med kameraet. Her er noe for enhver smak med kafeer, konditorier, barer, restauranter, butikker og gallerier, der portretter av lokale kunstnere blir utstilt. Du kan også besøke den eurasiske katedralen i byen med de fine mosaikkene som er en del av UNESCOs verdensarv.

Dag 5: Porec - Novigrad - Rovinj, sykling ca. 59 km
Om morgenen følger vi "Parenzana", en forlatt jernbanelinje, som tar oss til den berømte kunstnerlandsbyen Groznjan. Den maleriske kunstnerlandsbyen er en middelalderperle i Istrias innland. Byen er full av romantiske gater, blomsterfylte torg og gamle natursteinhus som i dag huser forskjellige gallerier. Om ettermiddagen sykler vi gjennom det landlige Istrien via Buje til Novigrad, der vi går om bord på båten med mulighet for en rask badepause før vi fortsetter til Rovinj, der vi overnatter.

Dag 6: Rovinj – Fazana – Rabac, sykling ca. 41 km
Morgenens sykkeltur tar oss til kysten, der mesteparten av ruten består av naturlige skogsstier til Fažana, som kan imponere med sin pittoreske lille havn og promenade med fargerike hus. Deretter forstetter vi til Pula, der cruiset tar oss med på en lengre tur til Rabac. Byen ligger i en vakker bukt på Istrias østkyst, der du kan nyte hvite sandstrender, krystallklart vann og en vakker havn.

Dag 7: Rabac – Njivice – Omisalj, sykling ca. 38 km
Tidlig om morgenen seiler båten fra Rabac til øya Krk. Her begir du deg ut på reisens siste sykkeltur, rundt på Krk. Du besøker sjarmerende byer, Njivice og Omisalj. Krk er den største av de kroatiske øyene, og byr på en rekke ulike opplevelser. I tillegg til å være naturskjønn, med fantastisk utsikt så langt øyet kan se, kan du også smake på den lokale hvitvinen, Zlahtina. Det vil også være mulighet for å nyte et mineralrikt gjørmespa i Soline-bukta. Kvelden avsluttes med et herlig festmåltid om bord på båten sammen med de medreisende, samt mannskap og guider.

Dag 8: Omisalj
Etter frokost forlater du båten senest kl. 9, etter en reise som garantert har gitt deg minner, utsikter og opplevelser du sent vil glemme.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Innkvartering

down v arrow

Den sjarmerende motorseiler, Linda , ble bygget om spesielt for øyhopp-cruise i 2006. Linda har 14 kahytter (8-9 m2), som er av tre og utstyrt med dobbeltseng (140 x 200 cm) eller 2 enkeltsenger (2 x 80 cm), klimaanlegg, hårføner og bad. 11 lugarer er plassert over dekk med vindu, og 3 lugarer er under dekk med koøye.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Reisen er for alle. Skal du få fullt utbytte av sykkeletappene, som rekker opp til 50 km, bør du være vant til å sykle og ha en generelt god grunnform. Det daglige antallet høydemeter som skal bestiges varierer fra 200 til 800.

Flertallet av sykkelturene går på asfalt i kupert terreng, mens resten av strekningene går på gode skogs- eller grusstier.

En engelsktalende sykkelguide følger deg på alle sykkelturene, og sykling gjøres i et behagelig tempo, som settes etter deltakerne på vanlige sykler, så er du på elsykkel kan du forvente ekstra pusterom innimellom til tid. Det er alltid lov å gå av sykkelen underveis og trekke litt hvis man trenger det.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie en hybridsykkel med 21 gir inkl. ryggsekk og vannflaskeholder. Syklene er giret og utstyrt for kjøring på veier som enkelte steder byr på brattere passasjer og ujevnt underlag. El-sykler og barnesykler fra 130 cm høyde kan også leies. Sykkelforsikring mot skade og tyveri kan tegnes om bord. Alternativt kan du ta med egen sykkel, men det er ikke mulig å ta med egen elsykkel. Sykkelhjelm er obligatorisk. Det anbefales å ta med sykkelhjelm hjemmefra.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:

Du kan fly til Rijeka eller Zagreb. Omisalj ligger bare 4 km fra Rijeka flyplass og 168 km fra Zagreb flyplass.

En delt transport kan bestilles på start- og sluttdagen av turen fra sentrum av Zagreb eller flyplassen til/fra Omisalj. På startdagen er det avgang fra Zagreb til sentrum av Omisalj kl 11.30 og 12.15 fra Zagreb flyplass. Retur siste dag fra Omisalj kl 8 mot Zagreb sentrum og flyplassen. Mer informasjon om dette er gitt i avreiseinformasjonen som sendes før avreise.

Kjør selv:

Parkering kan bestilles i Omisalj. Det må bestilles hjemmefra og gjøres opp lokalt.

Vær og Klima

down v arrow

Porec klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

Uke 20: Ankomstdato 10.05.2024 varighet 7 netter

Fra 15146,- NOK

Uke 22: Ankomstdato 24.05.2024 varighet 7 netter

Fra 15146,- NOK

Uke 24: Ankomstdato 07.06.2024 varighet 7 netter

Fra 15146,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 21.06.2024 varighet 7 netter

Fra 15146,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 30.08.2024 varighet 7 netter

Fra 15146,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 27.09.2024 varighet 7 netter

Fra 15146,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:

Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller reisen hos oss og avventer bekreftelse på reisen før du planlegger transport fra Norge til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnattinger i kahytt
 • 2 x helpensjon, 5 x halvpensjon (mulighet for piknik til lunsj)
 • Guidede sykkelturer og sightseeing
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Oversiktskart over dagens sykkeltur (ombord)
 • Guidede ture i Pula og Rovinj
 • Sengtøy og håndklær
 • Turistskatt

Ikke inkludert i prisen:

 • Reiseforsikring
 • Tips til mannskap og guide
 • Flaskevann og drikke om bord (betales om bord)
 • Andre drikker og måltider
 • Transport fra Norge til Omisalj t/r
 • Entré til attraksjoner

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Transport mellom Zagreb flyplass og Omisalj havn: bestill hjemmefra
 • Forsikring mot tyveri og skade på sykkel/elsykkel
 • Parkeringsplass i Omisalj

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Islandhopping, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Islandhopping. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden