Bestil

Istria - Europas hjerte

Kroatia | Sykkelcruise i Istria og Kvarnerbukta | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev et eventyrlig sykkelcruise til øya Cres og det grønne hjertet av Kroatia, hvor bølgende landskap og vakre kystbyer med fargerike venetianske hus venter på deg.

In stock
Travel Code
KR-106
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkBeundr kystbyperlerne Cres, Porec og Rovinj
blue encircled checkSmak på lokale gastronomiske opplevelser
blue encircled checkKatedral i byen Vrsar, UNESCOs verdensarvliste
calendar icon6 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

På denne turen kan du se frem til en både aktiv og avslappende ferie, hvor du kommer god omkring flere spennende destinasjoner uten å måtte pakke kofferten hver dag. Et sykkelcruise fungerer som ditt flytende hotell og faste base under hele ferien.

Halvøya Istria, som ligger mellom Triestebukta og Kvarnerbukta, byr på mangfoldige opplevelser i Kroatias grønne hjerte med mange fine, små stier og veier som er perfekte for en sykkeltur. Sykkeletappene går gjennom et variert landskap fra bølgende grønne landskap, middelhavsvegetasjon, vingårder og olivenlunder til den nedlagte gamle jernbanelinjen, Parenzana, gjennom furuskoger og over vakre middelalderbroer.

Enestående kystperler som Cres, Porec og Rovinj med koselige krokete gater, små torg og restauranter og kafeer. Mange av de pittoreske byene har en rik kulturarv med romerske bygninger og historiske severdigheter som det godt bevarte amfiteateret i Pula. Du kommer deg rundt til både kjente og mindre kjente byer, hvor du bl.a. kan beundre de karakteristiske venetianske husene.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Omisalj  – Rabac
På den fantastiske øya Krk, godt skjermet i den krystallklare Kvarner-bukten mellom Istria-halvøya og det kroatiske fastlandet, starter sykkelcruise fra kystbyen Omisalj. Krk er koblet til fastlandet via den 1,4 km lange Krk-broen, så det er lett å komme seg til startbyen. Innsjekk på det nydelige cruiseskipet er kl 14. Kort tid etter innsjekk legger skipet i vei på første seillas mot den historiske byen Rabac. Ved ankomst til den idylliske havnen i Rabac på Istrias østkyst, får du mulighet til å gjøre de siste justeringer på sykkelen din, så du er klar til første dagstur neste morgen. 

Dag 2: Rabac – Pula, sykling ca. 37 km
Etter en deilig frokost om bord på skipet, legger du ut på din første sykkeltur i retning mot fjellbyen Labin. Her kan du nyte den imponerende utsikten utover Rabac-bukta, mens du nyter en forfriskende lemonade eller en god kopp kaffe. Etter besøket i Labin fortsetter du med en rundttur i forskjellige lokale byer, før du igjen setter kursen mot Rabac. Her vil det bli servert en deilig lunsj, innen cruiseskipet kjører videre mot den sjarmerende byen Pula. Byen byr på et vell av forskjellige historiske opplevelser. Du kan blant annet besøke det imponerende amfiteateret Pula Arena, Augustus-tempelet og Den gyldne port. 

Dag 3: Pula – Vrsar – Porec, sykling ca. 39 km
Igjen legges det tidlig av gårde mot Vrsar, og under reisen kan du beundre den vakre kysten. Ved kaien i Vrsar, der den kjente forføreren Casanova gjentatte ganger oppholdt seg, starter dagens sykkeltur. Turen går først langs Limski-kanalen videre inn i innlandet til Klostar, som er oppkalt etter stedets gamle kloster. Her holdes det en velfortjent pause, hvor det bl.a. det er mulig å stille sulten med den lokale spittstekt pattegrisen. På jernhesten fortsettes det forbi olivenlunder, gjennom den uberørte naturen i innlandet nordover og ut til kystbyen Porec. Sykkelen er parkert og du kan nå la deg guide rundt til fots i den pittoreske og livlige byen med fargerike venetianske hus som får de fleste til å knipse kameraet. Her er det noe for enhver smak med kafeer, konditorier, barer, restauranter, butikker og gallerier hvor portretter av lokale kunstnere er utstilt. Du opplever også det eurasiske katedralkomplekset i byen med sine fine mosaikker, som er en del av UNESCOs verdensarv.

Dag 4: Porec – Novigrad – Vrsar, sykling ca. 68 km
Mens du lader opp til turens lengste sykkeletappe med en god frokost, seiler du videre nordover langs vestkysten av Istria til Novigrad, som ligger kun 25 km fra den slovenske grensen. Novigrad er kjent for sine godt bevarte bymurer, som du umiddelbart legger merke til ved ankomst, da de grenser helt til havet. Du er nå i Mirna-bukten, og den lille kystbyen ønsker deg velkommen med trange gater, små torg, rester av gamle tårn fra middelalderen og fargerike venetianske hus. Herfra sitter du i salen og er klar til å la deg ruse deg av de endeløse vingårdene og olivenlundene på vei til den pittoreske byen Buje. Buje kalles også Istrias vaktpost, da den ligger vakkert til på en grønn bakketopp og troner med sin fine panoramautsikt over det frodige landskapet. Du fortsetter på Parenzana-ruten, hvor du sykler på en nedlagt jernbanelinje over vakre gamle middelalderbroer og gjennom grønn furuskog. Vel fremme i den kunstneriske byen Groznjan er det tid til å dvele litt ved noen av de mange små galleriene som er gjemt rundt i de små smugene i koselige, gamle steinhus. Etter en velfortjent pause sykler du videre gjennom små landsbyer i det frodige landskapet og ut til kysten og Vrsar, hvor natten overnattes i den lune havnen.

Dag 5: Rovinj, sykling ca. 17 km
Etter et kort cruise nedover kysten til den livlige havnen i Rovinj, er du klar til å sale opp og ta fatt på dager med korte sykkeletapper som starter langs kystpromenaden og fortsetter rundt i utkanten av Rovinj. Før du returnerer til skipet, kan du enkelt ta en deilig svømmetur. På ettermiddagen er det omvisning i det pittoreske, gamle, bilfrie distriktet med toppet brostein. Her får man et tydelig inntrykk av at man har forsøkt å presse så mange bygninger som mulig inn på den knappe plassen på den lille halvøya, noe som gir den en helt spesiell sjarm. Kronen på verket er den vakre, hvite kirken på toppen av halvøya – ikke rart at mange kunstnere har blitt tiltrukket av byen over tid. Rundt omkring kan du oppleve kunsten deres i små gallerier. Tilbake om bord kan du slappe av med en forfriskning og nyte den vakre solnedgangen med utsikt over de mange lokale fiskebåtene som vugger i havnen.

Dag 6: Rovinj – Fazana – Cres, sykling ca. 30 km
I dag sykles det sørover langs kysten hovedsakelig langs naturstier og gjennom skoger til den mer lokale og uberørte kystbyen Fazana. Her leves et roligere liv blant de vakre fasadene i rød, gul og blå fargeskala. Ditt flytende hotell venter på deg i den rolige havnen med den vakre havnepromenaden. Mens du lener deg tilbake og tar en velfortjent hvil med en kjølig forfriskning på observasjonsdekket, fortsetter turen mot øya Cres. Kursen er satt mot øyas hovedstad, som også bærer navnet Cres. Byen er kjent for sine snirklete gater og mange kirker, som inviterer til å utforskes. Du kan avslutte dagen med en tur innom en av de mange barene som ligger langs vannet, mens solen går ned. 

Dag 7: Cres – Omisalj, sykling ca. 44 km
Tidlig om morgenen forlater cruiset Cres, og legger i vei mot øya Krk. Her begir du deg ut på turens siste sykkeletappe. På øya Krk besøker du de tre sjarmerende byene Njivice, Malinska og Omisalj. Krk er den største av de kroatiske øyene, og byr på en mengde av forskjellige opplevelser. Foruten å være utrolig vakker, med imponerende utsikter så langt øyet kan se, kan du også smake den lokale hvitvinen Zlahtina. Det vil også være mulighet for å nyte et mineralrikt gjørmebad i Soline-bukta. Kvelden avsluttes med herlig festmåltid ombord på skipet sammen med dine medreisende, og skipets mannskap og guider. 

Dag 8: Omisalj
Etter frokost forlater du skipet senest kl. 9, med en bagasje fylt til randen av gode opplevelser og minner. 

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Innkvartering

down v arrow

Den sjarmerende motorseiler, Linda , ble bygget om spesielt for øyhopp-cruise i 2006. Linda har 14 kahytter (8-9 m2), som er av tre og utstyrt med dobbeltseng (140 x 200 cm) eller 2 enkeltsenger (2 x 80 cm), klimaanlegg, hårføner og bad. 11 lugarer er plassert over dekk med vindu, og 3 lugarer er under dekk med koøye.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Reisen er for alle. Skal du få fullt utbytte av sykkeletappene, som rekker opp til 50 km, bør du være vant til å sykle og ha en generelt god grunnform. Det daglige antallet høydemeter som skal bestiges varierer fra 200 til 800.

Flertallet av sykkelturene går på asfalt i kupert terreng, mens resten av strekningene går på gode skogs- eller grusstier.

En engelsktalende sykkelguide følger deg på alle sykkelturene, og sykling gjøres i et behagelig tempo, som settes etter deltakerne på vanlige sykler, så er du på elsykkel kan du forvente ekstra pusterom innimellom til tid. Det er alltid lov å gå av sykkelen underveis og trekke litt hvis man trenger det.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie en hybridsykkel med 21 gir inkl. ryggsekk og vannflaskeholder. Syklene er giret og utstyrt for kjøring på veier som enkelte steder byr på brattere passasjer og ujevnt underlag. El-sykler og barnesykler fra 130 cm høyde kan også leies. Sykkelforsikring mot skade og tyveri kan tegnes om bord. Alternativt kan du ta med egen sykkel, men det er ikke mulig å ta med egen elsykkel. Sykkelhjelm er obligatorisk. Det anbefales å ta med sykkelhjelm hjemmefra.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:

Du kan fly til Rijeka eller Zagreb. Omisalj ligger bare 4 km fra Rijeka flyplass og 168 km fra Zagreb flyplass.

En delt transport kan bestilles på start- og sluttdagen av turen fra sentrum av Zagreb eller flyplassen til/fra Omisalj. På startdagen er det avgang fra Zagreb til sentrum av Omisalj kl 11.30 og 12.15 fra Zagreb flyplass. Retur siste dag fra Omisalj kl 8 mot Zagreb sentrum og flyplassen. Mer informasjon om dette er gitt i avreiseinformasjonen som sendes før avreise.

Kjør selv:

Parkering kan bestilles i Omisalj. Det må bestilles hjemmefra og gjøres opp lokalt.

Vær og Klima

down v arrow

Porec klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

Uke 20: Ankomstdato 10.05.2024 varighet 7 netter

Fra 15088,- NOK

Uke 22: Ankomstdato 24.05.2024 varighet 7 netter

Fra 15088,- NOK

Uke 24: Ankomstdato 07.06.2024 varighet 7 netter

Fra 15088,- NOK

Uke 26: Ankomstdato 21.06.2024 varighet 7 netter

Fra 15088,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 30.08.2024 varighet 7 netter

Fra 15088,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 27.09.2024 varighet 7 netter

Fra 15088,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:

Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du bestiller reisen hos oss og avventer bekreftelse på reisen før du planlegger transport fra Norge til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnattinger i kahytt
 • 2 x helpensjon, 5 x halvpensjon (mulighet for piknik til lunsj)
 • Guidede sykkelturer og sightseeing
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Oversiktskart over dagens sykkeltur (ombord)
 • Guidede ture i Pula og Rovinj
 • Sengtøy og håndklær
 • Turistskatt

Ikke inkludert i prisen:

 • Reiseforsikring
 • Tips til mannskap og guide
 • Flaskevann og drikke om bord (betales om bord)
 • Andre drikker og måltider
 • Transport fra Norge til Omisalj t/r
 • Entré til attraksjoner

Mulige tilleggskjøp (se prisen under "Bestill")

 • Sykkelutleie
 • El-sykkel
 • Transport mellom Zagreb flyplass og Omisalj havn: bestill hjemmefra
 • Forsikring mot tyveri og skade på sykkel/elsykkel
 • Parkeringsplass i Omisalj

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Islandhopping, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Islandhopping. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden