Donau fra Passau – Wien – Passau

Sykkelcruise med MS Swiss Crown | Sværhedsgrad 1

MS Swiss Crown seiler på den vakreste delen av Donau fra Passau og Wien. Herlige natur- og kulturopplevelser du sent kommer til å glemme.

In stock
Travel Code
KR-91
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkEnkel sykling på bilfrie sykkelveier
blue encircled checkSmak på et ekte gourmetparadis og lokale viner
blue encircled checkMulighet for å oppleve klassisk operettemusikk
calendar icon5 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Det populære Donau-cruiset med sykling og seiling fra Passau til Wien i et vidunderlig landskap langs Donauelva. Her opplever du fredelige bilfrie sykkelstier langs elvebredden, hyggelige landsbyer, grønne vinmarker, eventyrlige slott og borger, før turen går tilbake mot Passau. Området er et sant gourmet-paradis som er kjent for kaker, wienerbrød and andre uimotståelige kulinariske opplevelser.

Turen er selv-guidet, så dere sykler på egenhånd i eget tempo. Derfor bestemmer dere også selv hvor pausene blir tatt og hvor dere nyter et skummende glass øl eller lokal vin i en av de små landsbyene.

Turen er som skapt for vennegrupper med forskjellig kondisjon og krav til aktiviteter. Hvis du ikke har lyst til å bli med på dagens sykkeletappe, kan du bli om bord, slappe av og nyte seilturen fra soldekket. Hver dag får du nye opplevelser og opplever en ny kaiplass. En helt perfekt kombinasjon av avslapping og aktiv ferie i en utstrekning du ønsker.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Passau
Byen ved de 3 elvene: Donau, Inn og Ilz. Evt. sightseeing på egen hånd i Passau med en praktfull gammel bydel og barokkdomkirken med et av verdens største orgler. Sjekk inn på båten fra kl. 16. Velkomstdrink og middag om bord til live musikk. Turen starter med kveldsseiling med silhuetter av Passaus vakre kirketårn i horisonten.

Dag 2: Engelhartszell – Brandstatt. Sykling ca. 45 km
Trekk inn duften av den tette skogen og nyslåtte enger. Utforsk det uberørte landskapet i den øvre delen av Donau-dalen. Små rustikke kroer i utkanten av stien inviterer deg til å bli værende. Schlögener Blick utkikkspunktet er et must-see på dagens etappe. En forbløffende utsikt over Schlögener Schlinge hvor Donau skjærer seg gjennom en sving.

Dag 3: Brandstatt – Linz. Sykling ca. 24 km
Om formiddagen kan du igjen trekke inn den friske landluften. Rundt lunsjtid kommer du til Linz. Opplev den europeiske kulturhovedstaden fra 2009. Her ligger den største kirken i Østerrike og verdens bratteste sporvogn. ARS elektronikk museum er også verdt et besøk.

Dag 4: Tulln - Wien. Sykling ca. 31 km
Ved inngangen til Wien, som ligger i et fantastisk landskap, ligger klosteret Klosterneuburg. Du kan se kuppelen til denne 900 år gamle barokke bygningen i det fjerne. "Kahlenbergerdorf" med sine vinbarer ligger i nærheten av havnen og er absolutt verdt et besøk. Etter en spasertur gjennom vingårder kan du nyte panoramautsikt over Wien. På ettermiddagen kan du kjøpe en bytur med buss, hvor du passerer de fleste av de mange og berømte severdighetene og får en guidet spasertur gjennom det historiske sentrum av den østerrikske hovedstaden.

Dag 5: Overliggerdag i Wien
På en bytur i Wien er alle severdigheter innen rekkevidde fra sykkelen på sykkelen eller på HOP ON HOP OFF -bussen (ikke inkludert). Den praktfulle Ringstraße minner deg om fortiden, og innbydende kaffehus frister deg med deilige bakverk og kaker, mens Naschmarket er en fest for alle sanser. Avslutt for eksempel kvelden på en magisk måte med en konsert med vals og klassisk operettemusikk (ikke inkludert).

Dag 6: Omvisning i Wachau -dalen. Sykling ca. 37 km
En uforglemmelig dag i det pittoreske Wachau. Sykle gjennom flotte landsbyer omgitt av terrasserte vingårder og aprikostrær. Den sjarmerende lille byen Dürnstein, med sine trange gater, er et absolutt høydepunkt.

Dag 4: Grein - Maurhausen . Sykling ca. 36 km
Det er det tid til å nyte den lille middelalderbyen Grein med sine barokke fasader, imponerende slott og det eldste kommunale teateret i Østerrike. En vakker og variert rute ligger foran deg, dere utforsker det idylliske baklandet Strudengau på sykkel. Dere kommer forbi den keltiske landsbyen Mitterkirchen og de romantiske ruinene av Burg Clam-slottet. Hvis du ønsker det, kan du avslutte dagen med et besøk til Mauthausen Memorial, et minnesmerke fra andre verdenskrig.  

Dag 8: Passau, Sjekk ut
Ved frokosten kan dere nyte den siste herlige seilturen gjennom Donaudalen før dere ankommer til Passau kl. 09.00. Deretter er det individuell hjemreise. Det anbefales at man ikke bestiller evt. togbillett før etter kl. 10.30 – det kan forekomme forsinkelser.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Den samlede sykkelstrekningen er på ca. 180 km i utrolig enkelt og flatt terreng langs elva. Dagsetappene er mellom ca. 25-45 km, hvor du til og med har en overliggedag i Wien.
Det blir utlevert gode, detaljerte sykkelkart, så det er enkelt å finne vei. Hver kveld går båtens reiseleder morgendagens sykkeletappe både på engelsk og tysk.

Sykkelstiene er asfaltert på nesten hele strekningen, og nesten helt uten biltrafikk, slik at du skikkelig kan nyte utsikt, natur og den klare lufta fra sykkelen.
Denne ruten kan anbefales til alle med forskjellig kondisjon og forskjellige krav til mer eller mindre avslapning og aktivitet på ferien.  

Innkvartering

down v arrow

Cruiseskipet MS Swiss Crown vil fungere som din base under reisen. Du bor i en av skipets komfortable og utvendige lugarer, som alle har et elegant og tidløst design som skaper en koselig atmosfære. Skipet byr også på en rekke fasiliteter som restaurant, basseng, bibliotek, lounge med panoramabar, velværeområde m.m. Se frem til en fenomenal reise til sjøs på MS Swiss Crown, som byr på et pusterom fra hverdagen hjemme i Norge.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Dere kan leie unisex sykkel med 21 gir (håndbremse). Det er også mulig å leie elsykkel. På grunn av begrenset plass om bord, kan man kun medbringe egen sykkel på forespørsel. Det koster dessuten et gebyr.

Leie av sykkel inkluderer: sykkelveske, 1 sett lappegrei, 1 sett verktøy og 1 lås.
Hjelm kan kjøpes ved bestilling eller tas med hjemmefra.
I Østerrike er det lovpliktig for barn opp til 12 år å bruke hjelm. For voksne er det frivillig.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
München ligger nærmest. Du kan komme til Passau med buss og tog, hvilket tar ca. 2 timer.
Alternativt kan man fly til Wien og dra til Passau derfra – det tar ca. 3 timer.

Kjør selv:
Det er ca. 10 timers kjøring til Passau fra den dansk-tyske grensen.
Før avreise fremsender vi avreiseinformasjon, med informasjon om parkeringshus i Passau hvor busstransport og bagasjetransfer er inkludert i parkeringsavgiften

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
         

Uke 31: Ankomstdato 27.07.2024 varighet 7 netter

Fra 13555,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 17.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 35: Ankomstdato 24.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 37: Ankomstdato 07.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 39: Ankomstdato 21.09.2024 varighet 7 netter

Fra 13555,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Vi anbefaler derfor at du venter med å bestille fly/tog/buss til du har fått en bekreftelse fra oss.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnattinger
 • Helpensjon – frokost, lunsjbuffet eller matpakke, 3-retters middag 
 • Velkomstmøte og velkomstdrink
 • Festmiddag med cocktail og underholdning siste kveld
 • Avreiseinformasjon på dansk
 • Detaljert sykkelkart
 • Guidebok med beskrivelse av rute, servedigheter og praktisk informasjon
 • Engelsk-/tysktalende reiseleder om bord
 • Daglige informasjonsmøter
 • Havnegebyrer

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport t/r Norge
 • Tips (ca. 5 EUR per person per dag).
 • Avbestillings/reiseforsikring
 • Elvebåt når dere skal krysse elven. Beregn 1-1,5 EUR pr. overfart (i alt ca. 130 kr.)

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel
 • Medbringe egen sykkel
 • Sykkelhjelm
 • Øvrige utflukter (bestilles om bord)
 • Elvebåter når dere skal krysse elva. Regn med 1-1,5 EUR per overfart (i alt ca. 150 kr).
 • Spesialkost
  Vegetarisk kosthold eller annet spesielt lavfettkosthold, f.eks. diabetesdiett eller glutenfri diett kan ordnes mot tillegg. Ønsker du spesialkost, må dette oppgis ved bestilling. Beløpet betales om bord. Ved behov kan du gjerne ta med eget tillegg til måltidene.

Særlige betalingsvilkår:

Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Rad & Reisen, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Rad & Reisen. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden