INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Donau – 4 land og 3 hovedsteder

Sykkelcruise: Passau – Bratislava – Budapest – Wien – Passau

Opplev høydepunktene langs Donau på et herlig hotellskip. Nyt de vidunderlige landskapene og de 3 flotte hovedstedene: Bratislava, Budapest og Wien.

In stock
Travel Code
KR-57

Dette kan du glede deg til

Bli med på et av våre mest populære sykkelcruise hvor du reiser igjennom hele 4 land. Med start i Tyskland fortsetter du gjennom Østerrikes varierende, hyggelige landskaper til det hemmelighetsfulle Slovakia og Ungarn, som er kjent for sin gode gullash og paprika, før du kommer tilbake til Tyskland. Underveis stopper man i de tre sjarmerende hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest.

På nesten hele turen sykler du på fredelige sykkelstier i vidunderlige landskaper langs Donauelvas bredder. Overalt kan du glede deg til hyggelige landsbyer og brosteinsbelagte, krokete gater, prangende slott og borgruiner, herlige grønne vinmarker i området ved Wachau og små sykkelferjer som du krysser elva med. Turen er selvguidet, og bestemmer derfor tempoet helt selv.

Med start og slutt i Passau i Sørtyskland byr dette sykkelcruiset på ca. 750 km elveseilas og ca. 200 km sykling. Velg derfor denne turen hvis du er til litt mindre sykling og litt mer seiling, og du samtidig ønsker å utforske spennende storbyer. Dette er en internasjonal avgang, og derfor er det som regel gjester fra mange forskjellige nasjoner om bord.

Kart

* vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

Dagsprogrammet for båtene er nesten like, men det er små variasjoner i anløpshavner.

Dag 1: Ankomst til Passau
Ankomst til den gamle byen Passau, som er kjent som stedet hvor de tre elvene Donau, Inn og Ilz renner sammen. Hvis du ankommer i god tid, anbefaler vi deg å besøke Stephansdom og se det imponerende kirkeorgelet, som er et av verdens største. Ombordstigningen er kl. 16. Nyt middagen under kveldsseilingen til Engelhartszell.

Dag 2: Engelhartszell – Brandstatt – Bratislava. Sykling ca. 46 km.
Du sykler fra Engelhartszell, hvor det eneste Trappist-klosteret i Østerrike ligger, bort mot «The Great Loop», hvor elva slynger seg 180 grader og er et av de fineste landskapene på hele turen. Her kan du seile med en av de små sykkel-elveferjene over til den andre elvebredden. På strekningen kan du nyte flott natur, og du kommer gjennom små landsbyer med hyggelige restauranter og «biergartens» som byr på et stopp og en velfortjent forfriskning.
Prinzessin Katharina: I Brandstatt går du om bord og har en nattseiling til Devin.
SE-Manon: I Brandstatt går du om bord og har en nattseiling til Bratislava.

Dag 3: Devin – Bratislava/Bratislava rundtur. Sykling ca. 54 km
Prinzessin Katharina: Sykkelturen går fra Devin, via Slottet Hof og det tidligere «Jernteppet» mot Bratislava, som ligger ved foten av fjellkjeden Karpatene.
SE-Manon: Ankomst til Bratislava om morgenen. Sykkelturen starter og slutter i Bratislava i dag. Du sykler via byen Hainburg til Slottet Hof, som er kjent for den flotte hagen sin. Herfra sykler du tilbake til Bratislava via Devin.
Begge båter seiler mot Budapest om kvelden.

Dag 4: Sightseeing i Budapest eller sykkeltur til Szentendre. Sykling ca. 48 km
Fra soldekket kan du nyte et fantastisk landskapssceneri ved innseilingen til Budapest. Verdensberømte severdigheter ligger ned mot elva, blant annet de imponerende regjeringsbygningene, Fiskerbastionen, Markedshallen kjent som byens navle med ungarske spesialiteter og kunst, den lille øya Margretheøya som egner seg fortreffelig til en liten sykkeltur, og parker med herlige grønne områder. Dagen er til fri disposisjon. Dra rundt på egenhånd, bli med på en organisert utflukt (tilkjøp), eller hopp på sykkelen og dra til den hyggelige gamle byen Szentendre.
Kvelden kan nytes med musikk og en fantastisk utsikt til de illuminerende parlamentsbygningene som ligger rett ved elva. Nattseiling til Visegrad.

Dag 5: Visegad – Esztergom. Sykling ca. 25/60 km.
Denne dagen kan du velge mellom to forskjellige sykkelturer. Du starter i Visegrad med den gamle borgruinen og sykkelstrekningen fra Visegrad til Szentendre-øya er en vakker og romantisk tur. Herfra fortsetter du videre med ferje langs elvas krumminger. Etter dagens sykkeletappe er det et must å utforske Esztergom, hvor Ungarns største kirke, Basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv. I Esztergom går du om bord på båten for å nyte middagen og seilasen til Wien.

Dag 6: Wien (Nussdorf eller Korneuburg). Overliggedag. Sykling mulig.
Det er flere måter å bruke dagen på avhengig av lyst og interesse. Det tilbys en interessant guidet tur i Wien enten på sykkel eller i buss. Du kan også velge en bytur på egenhånd og evt. med besøk i den berømte parken «Wiener Prater». Ellers kan du sykle til wienernes bilfrie ferieparadis, Donauinsel, en kunstig øy midt på elva med sykkelstier på kryss og tvers, bademuligheter og hyggelige rasteplasser overalt. Sent på kvelden seiler båten til vinområdet Wachau og legget til i Rossatz, Dürnstein eller Krems.

Dag 7: Wachau – Emmersdorf/Melk/Pöchlarn. Sykling ca. 39 km
Du starter den siste vakre sykkeletappen gjennom et av Østerrikes vakreste landskap, vinområdet Wachau. Du opplever den praktfulle landsbyen Dürnstein med borgen på fjelltoppen og de krokete, gamle gatene med brostein, herlige vinmarker, flotte utsikter og små vinlandsbyer med hyggelige «Gasthöfe» og lokal stemning. Dette er hjertet av Wachau, hvor du kan smale på den lokale Marillenlikøren eller gjerne bare nyte stemningen og landskapet før du atter gå om bord i Pöchlarn/Krems. Etter en herlig sykkeletappe, står gallamiddag og underholdning på båten på menyen.

Dag 8: Passau. Utsjekk.
Under frokosten kan du nyte det siste av seilingen gjennom Donaudalen før du ankommer til Passau.
Prinzessin Katharina: Ankomst til Passau ca. kl. 11. Så er det individuell returreise. Hvis du reiser med tog, anbefales det at evt. togbillett bestilt med avgang tidligst kl 15.00, da det kan være forsinkelser underveis.
SE-Manon: Ankomst til Passau ca. kl. 10. Så er det individuell returreise. Hvis du reiser med tog, anbefales det at evt. togbillett bestilt med avgang tidligst kl 14.00, da det kan være forsinkelser underveis.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

Den samlede sykkelstrekningen er på ca. 200 km avhengig av hvilke ruter du velger på dagene. Dagsetappene er mellom 25 og 60 km, hvor du på de lange etappene har mulighet for å avkorte turen. Du sykler i lett og flatt terreng langs elva. Det er to overliggedager; en i Wien og en i Budapest, hvor du kun sykler hvis du har meldt deg på en guidet tur.
På strekningene i Østerrike er sykkelstiene asfalterte og helt uten biltrafikk, mens du i Ungarn også kommer til å sykle på grusveier og mindre trafikkerte bilveier.
Det blir utlevert gode, detaljerte sykkelkart (et sett per lugar), så det er enkelt å finne vei. Dessuten gjennomgår båtens reiseleder morgendagens sykkeletappe hver kveld på engelsk og tysk.

Innkvartering

MS Prinzessin Katharina
Skipet ble renovert i 2015 og har plass til 140 passasjerer. Om bord på skipet kan du forvente klassiske eleganse, smakfullt interiør og en vennlig besetning. Nyt den behagelige atmosfæren og nyt det gode kjøkkenet. På det øverste dekket finner man panorama restauranten, en behagelig salong, to barer og en innbydende foajé, et bokhjørne, en liten butikk samt en frisørsalong. Soldekket er rommelig og delvist overdekket. Et perfekt sted å nyte en drink mens landskapet flyter forbi.

Lugarene er utvendige og er ca. 11 m2. Alle lugarene har eget bad/toalett, hårføner, aircondition, TV, radio, telefon og et lite kjøleskap.

Øverste dekk: Alle lugarer har fransk balkong med panoramavinduer som kan åpnes. På øverste dekk er det 2-sengs lugarer og enkeltlugarer. Dessuten er det en tre-sengs lugar på dekket. Her kan den tredje sengen foldes ned fra veggen (maks 80 kg).
Hoveddekk: Alle lugarer har vinduer. Vinduene kan ikke åpnes. På hoveddekket er det både 2-sengs lugarer og en enkellugar.
ECO: Økonomilugar plassert på hoveddekk enten fremst eller bakerst på skipet og har mer motorstøy. Disse lugarene koster mindre enn de andre lugarene.

MS Prinzessin Katharina MS Prinzessin Katharina MS Prinzessin Katharina
Kahyt øvre dæk, Prinzessin Katharina Kahyt hoveddæk, Prinzessin Katharina Restaurant, Prinzessin Katharina

MS SE-Manon
Dette komfortable premium skipet ble renovert i 2019 og har en behagelig atmosføre om bord. Det er god mulighet for å slappe av om bord, f.eks. i bibliotek- eller panoramasalongen eller under middagen hvor du kan nyte utsikten fra restaurantens panoramavinduer. Skipet har et stort delvist overdekket soldekk med solstoler. I tillegg er det et utendørs basseng og et mindre wellnessområde med badstue og Jacuzzi.

Det er plass til 150 passasjerer om bord.
Alle lugarer er utvendige og er ca. 14 m2.  Lugarene har eget bad/toalett, hårføner, TV, safe, minibar og justerbar aircondition.

Øverste dekk: Lugarene har gulv-tak vinduer med fransk balkong. Vinduene kan åpnes.
Mellomdekk: Lugarene har store panoramavinduer som kan åpnes.
Hoveddekk: Lugarene har vinduer som ikke kan åpnes.

MS SE-Manon MS SE-Manon MS SE-Manon
Kahyt øvre dæk, MS SE-Manon Kahyt mellemdæk, MS SE-Manon Kahyt hoved dæk, MS SE-Manon

Sykkel og sykkelutstyr

På denne turen kan du leie 7-gir sykler. Velg mellom unisex sykkel med kun håndbremser eller med fot- og håndbremser. Det er også mulig å leie elsykkel (begrenset antall – bestill derfor i god tid).
Leie av sykkel inkluderer forsikring og lån av vannavvisende sykkelveske. Ved bestilling må du opplyse høyden din, slik at vi kan reservere en sykkel i riktig størrelse.

Grunnet den sparsomme plassen om bord er det kun mulig å medbringe egen sykkel i et begrenset omfang. Hvis du ønsker å medbringe din egen sykkel, må dette bekreftes ved bestilling.

I Østerrike er det lovpliktig å bruke hjelm for barn under 12 år. For voksne er det frivillig. I Slovakia er det lovpliktig å bruke hjelm for alle syklister, unntatt ved sykling gjennom landsbyer.
I Slovakia og Ungarn må du bruke spesielle sikkerhets vester som syklist. Disse kan du låne gratis om bord.

Sykkelhjelmer kan kjøpes om bord (begrenset utvalg).

Hvordan kommer jeg dit?

Fly: München er den nærmeste flyplassen. Videre transport med buss og tog til Passau (ca. 2 timer). Alternativt kan man fly til Wien. Fra Wien til Passau er det ca. 3 timers transporttid.

Kjør selv: Det tar ca. 14 timer å kjøre til Passau fra Hirtshals. Før avreise formidler vi kontakt til et parkeringshus i Passau, hvor busstransport og bagasjetransfer er inkludert i parkeringsavgiften.
Det er mulighet for både innendørs og utendørs parkering. Parkeringen skal bestilles hjemmefra og betales lokalt.

Avreiseinformasjonen inneholder mer detaljert informasjon om ankomst og avreise.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

Uke 28: Ankomstdato 09.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9611,- NOK

Uke 30: Ankomstdato 23.07.2022 varighet 7 netter

Fra 9611,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 06.08.2022 varighet 7 netter

Fra 9611,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 05.08.2022 varighet 7 netter

Fra 10586,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 12.08.2022 varighet 7 netter

Fra 10586,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 20.08.2022 varighet 7 netter

Fra 9611,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 19.08.2022 varighet 7 netter

Fra 10586,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 26.08.2022 varighet 7 netter

Fra 10586,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 02.09.2022 varighet 7 netter

Fra 10586,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 10.09.2022 varighet 7 netter

Fra 9611,- NOK

Uke 37: Ankomstdato 09.09.2022 varighet 7 netter

Fra 10586,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 24.09.2022 varighet 7 netter

Fra 8636,- NOK

Uke 41: Ankomstdato 08.10.2022 varighet 7 netter

Fra 7382,- NOK
Praktisk informasjon

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Derfor anbefaler vi alltid at du booker og får bekreftet turen fra oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon (frokost, lett lunsj eller matpakke, 3-retters middag)
 • Daglig rengjøring av lugar og skift av håndklær/sengetøy etter behov
 • Daglig kaffe og kake og live musikk
 • 4-retters festmiddag
 • Velkomstmøte og velkomstdrink
 • Utførlig avreiseinformasjon
 • Detaljert sykkelkart
 • Guidebok (på engelsk) med beskrivelser av severdigheter og praktisk informasjon
 • Engelsk-/tysktalende reiseleder om bord
 • Daglige informasjonsmøter
 • Havnegebyr for personer over 12 år
 • GPS ruter

Ikke inkludert i prisen:

 • Reisen til og fra Norge
 • Elvebåter når du skal krysse elva. Ca. 2 EUR per overfart
 • Tips
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Tillegg:

 • Leie av sykkel
 • Elsykkel

Avgangsdager:

 • MS Prinzessin Katharina seiler lørdager
 • MS SE-Manon seiler fredager

Særlige betalingsvilkår:
Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap hos Rejsegarantifonden, medl. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis du finner den billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden