Donau – 4 land og 3 hovedsteder

Tyskland – Ungarn - Tyskland | Sykkelcruise på Donau | Vanskelighetsgrad 1

Opplev høydepunktene langs Donau på et herlig hotellskip. Nyt de vidunderlige landskapene og de 3 flotte hovedstedene: Bratislava, Budapest og Wien.

In stock
Travel Code
KR-57
Rejsens højdepunkter
blue encircled check3 unike hovedsteder på en gang: Bratislava, Budapest, Wien
blue encircled check«The Great Loop» - utrolig flott strekning av Donau
blue encircled checkSmak på lokale delikatesser, og nyt den livlige stemningen
calendar icon20 avganger
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Bli med på et av våre mest populære sykkelcruise hvor du reiser igjennom hele 4 land. Med start i Tyskland fortsetter du gjennom Østerrikes varierende, hyggelige landskaper til det hemmelighetsfulle Slovakia og Ungarn, som er kjent for sin gode gullash og paprika, før du kommer tilbake til Tyskland. Underveis stopper man i de tre sjarmerende hovedstedene Wien, Bratislava og Budapest.

På nesten hele turen sykler du på fredelige sykkelstier i vidunderlige landskaper langs Donauelvas bredder. Overalt kan du glede deg til hyggelige landsbyer og brosteinsbelagte, krokete gater, prangende slott og borgruiner, herlige grønne vinmarker i området ved Wachau og små sykkelferjer som du krysser elva med. Turen er selvguidet, og bestemmer derfor tempoet helt selv.

Med start og slutt i Passau i Sørtyskland byr dette sykkelcruiset på ca. 750 km elveseilas og ca. 116 - 248 km sykling (flere valgmuligheter). Velg derfor denne turen hvis du er til litt mindre sykling og litt mer seiling, og du samtidig ønsker å utforske spennende storbyer. Dette er en internasjonal avgang, og derfor er det som regel gjester fra mange forskjellige nasjoner om bord.

Kart

down v arrow

* vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Turen seiles på de to flotte båtene MS Prinzessin Katharina og MS SE-Manon.
Dagsprogrammet for båtene er nesten like, men det er små variasjoner i anløpshavner.

Dag 1: Ankomst til Passau
Ankomst til den gamle byen Passau, som er kjent som stedet hvor de tre elvene Donau, Inn og Ilz renner sammen. Hvis du ankommer i god tid, anbefaler vi deg å besøke Stephansdom og se det imponerende kirkeorgelet, som er et av verdens største. Ombordstigningen er kl. 16. Nyt middagen under kveldsseilingen til Engelhartszell.

Dag 2: Engelhartszell - "Great loop" - Brandstatt/Aschach - Untermühl/Brandstatt, sykling ca. 40-49 km
Den første sykkelstrekningen går forbi fjellene, som faller bratt og vakkert ned mot Donauelvens bredder. I Trappist-klosteret ved Engelhartszell kan man evt. få en forfrisknng i form av en av de spesielle likører eller øl som de brygger her. Heretter fortsetter vi mot "The Great Loop" - en av de flotteste strekningene ved Donau, hvor man passerer hyggelige små landsbyer og taverner. Hvis man seiler  med MS Prinzessin Katharina går man igjen ombord i Aschach og vil i løpet av natten seile til Wien-Nussdorf. Seiler man med MS SE-Manon går man ombord i Brandstatt og vil i løpet av natten seile til Bratislava. 

Dag 3: Fridag i Wien-Nussdorf eller sykkelrute i Bratislava, ca. 53 km
Program for Prinzessin Katharina: Fridag i Wien-Nussdorf. Høydepunktene venter på deg i denne byen. Ikke gå glipp av St. Stephens katedralen, Hofburg, den vakre boulevarden Ringstraße eller operahuset. Om kvelden er det seiling mot Budapest.
Program for SE-Manon: Sykkeltur i Bratislava, ca. 53 km, eller rundtur i Bratislava by. Sykkelturen starter og slutter i Bratislava i dag. Du sykler via byen Hainburg til Slottet Hof, kjent for sin vakre hage. Deretter sykler du tilbake til Bratislava via Devin. Om kvelden er det seiling mot Budapest.

Dag 4: Sightseeing i Budapest eller sykkeltur til Szentendre, ca. 48 km sykling
Fra soldekket kan du nyte et fantastisk landskap ved innseilingen til Budapest. Verdensberømte severdigheter ligger ned mot elva, blant annet de imponerende regjeringsbygningene, Fiskerbastionen, Markedshallen kjent som byens navle med ungarske spesialiteter og kunst, den lille øya Margretheøya som egner seg fortreffelig til en liten sykkeltur, og parker med herlige grønne områder. Dagen er til fri disposisjon. Dra rundt på egenhånd, bli med på en organisert utflukt (tilkjøp), eller hopp på sykkelen og dra til den hyggelige gamle byen Szentendre.
Kvelden kan nytes med musikk og en fantastisk utsikt til de illuminerende parlamentsbygningene som ligger rett ved elva. Nattseiling til Visegrad.

Dag 5: Visegad – Esztergom, ca. 36/48 km sykling.
Program for Prinzessin Katharina: Visegrad - Vác - Visegrad, ca. 36 km. Du kan glede deg til å oppleve "Donau-svingen", som er et klart høydepunkt på turen. Dagens sykkeltur starter i Visegrad, der du sykler gjennom den idylliske landsbygda, gjennom Szentendre halvøya til barokkbyen Vác. Vác bærer sterkt preg av å være arkitektonisk influert av den østerrikske keiserinnen, Maria Theresia. Gjennom ungarske landsbyer vender du tilbake til Visegrad. Om ettermiddagen seiler båten videre til Bratislava. 
Program for SE-Manon: Vác - Esztergom, ca. 36 km sykling. Dagen starter i Visegrad med den gamle borgruinen, og sykkelstrekningen fra Visegrad til Szentendre-øya er en vakker og romantisk tur. Herfra forsetter du videre med ferge langs elvens krumninger. Etter dagens sykkeletappe er det et must å utforske Esztergom, hvor Ungarns største kirke, Basilikaen, er et fantastisk stykke kulturarv. I Esztergom går du om bord på båten for å nyte middagen og seilasen til Wien.

Dag 6: Fridag (mulighet for sykkeltur) i Bratislava eller fridag i Wien-Nussdorf
Program for Prinzessin Katharina: Ankomst til Bratislava om morgenen. Ta en rundtur i Slovakias livlige hovedstad - nyt panoramautsikten fra slottet eller ta en togtur gjennom den gamle byen. Alternativt kan du også utforske byen på en guidet sykkeltur. Sent på kvelden seiler båten til vinområdet Wachau og legger til i Rossatz eller Dürnstein.
Program for SE-Manon: Høydepunktene venter på deg i Wien-Nussdorf. Ikke gå glipp av St. Stephens katedralen, Hofburg, den vakre boulevarden Ringstraße eller operahuset. Sent på kvelden seiler båten til vinområdet Wachau og legger til i Rossatz eller Dürnstein.

Dag 7: Wachau – Emmersdorf/Melk/Pöchlarn, ca. 40 - 50 km sykling
Du starter den siste vakre sykkeletappen gjennom et av Østerrikes vakreste landskap, vinområdet Wachau. Du opplever den praktfulle landsbyen Dürnstein med borgen på fjelltoppen og de krokete, gamle gatene med brostein, herlige vinmarker, flotte utsikter og små vinlandsbyer med hyggelige «Gasthöfe» og lokal stemning. Dette er hjertet av Wachau, hvor du kan smale på den lokale Marillenlikøren eller gjerne bare nyte stemningen og landskapet før du atter gå om bord i Pöchlarn/Krems. Etter en herlig sykkeletappe, står gallamiddag og underholdning på båten på menyen.

Dag 8: Passau. Utsjekk.
Under frokosten kan du nyte det siste av seilingen gjennom Donaudalen før du ankommer til Passau.
Program for Prinzessin Katharina: Ankomst til Passau ca. kl. 11. Så er det individuell returreise. Hvis du reiser med tog, anbefales det at evt. togbillett bestilt med avgang tidligst kl 15.00, da det kan være forsinkelser underveis.
Program for SE-Manon: Ankomst til Passau ca. kl. 10. Så er det individuell returreise. Hvis du reiser med tog, anbefales det at evt. togbillett bestilt med avgang tidligst kl 13.30, da det kan være forsinkelser underveis.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse. Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Det tas forbehold for endringer i programmet. I tilfeller av f.eks. lav- eller høyvann eller ugunstige værforhold forbeholder kapteinen seg rett til å endre rute, fortøyningsplass eller tidsplan. Oppdatert dagsprogram blir alltid opplyst om bord. Av og til kan det være nødvendig å gjennomføre noen utflukter i buss, hvis hav eller elv ikke er seilbar.

Vanskelighetsgrad 1

down v arrow

Den samlede sykkelstrekningen er på ca. 200 km avhengig av hvilke ruter du velger på dagene. Dagsetappene er mellom 36 og 53 km, hvor du på de lange etappene har mulighet for å avkorte turen. Du sykler i lett og flatt terreng langs elva. Det er to overliggedager; en i Wien og en i Budapest, hvor du kun sykler hvis du har meldt deg på en guidet tur.
På strekningene i Østerrike er sykkelstiene asfalterte og helt uten biltrafikk, mens du i Ungarn også kommer til å sykle på grusveier og mindre trafikkerte bilveier.
Det blir utlevert gode, detaljerte sykkelkart (et sett per lugar), så det er enkelt å finne vei. Dessuten gjennomgår båtens reiseleder morgendagens sykkeletappe hver kveld på engelsk og tysk.

Innkvartering

down v arrow

MS Prinzessin Katharina

Sykkelcruise MS Prinzessin Katharina fungerer som ditt flytende hjem under din storslåtte reise til sjøs. Skipet er innredet med 71 utvendige lugarer og er preget av et klassisk og elegant design, som skaper en koselig og sjarmerende atmosfære om bord. I tillegg til et vakkert design, tilbyr cruiseskipet flere ulike fasiliteter som en overdådig panoramarestaurant, bar, et koselig bokhjørne, soldekk m.m. MS Prinzessin Katharina tilbyr deg et herlig avbrekk fra den travle hverdagen.

MS SE-Manon

Du kommer til å bo på det eventyrlige sykkelcruiset MS SE-Manon , som vil fungere som din base under reisen, og er det perfekte gjemmestedet fra hverdagens kjas og mas. Skipet er innkvartert med 75 utvendige lugarer, som alle har en innbydende og hotellaktig design. I tillegg har MS SE-Manon et bredt utvalg av fantastiske fasiliteter som spa, koselig lesesal med bibliotek, panoramarestaurant, solterrasse og mye mer. Se frem til en storslått sjøreise hvor mulighetene er uendelige.

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

På denne turen kan du leie 7-gir sykler. Velg mellom unisex sykkel med kun håndbremser eller med fot- og håndbremser. Det er også mulig å leie elsykkel (begrenset antall – bestill derfor i god tid).
Leie av sykkel inkluderer forsikring og lån av vannavvisende sykkelveske. 

Grunnet den sparsomme plassen om bord er det kun mulig å medbringe egen sykkel i et begrenset omfang. Hvis du ønsker å medbringe din egen sykkel, må dette bekreftes ved bestilling.

I Slovakia er det lovpliktig å bruke hjelm for alle syklister, unntatt ved sykling gjennom landsbyer.
I Slovakia og Ungarn må du bruke spesielle sikkerhets vester som syklist. Disse kan du låne gratis om bord.

Sykkelhjelm kan kjøpes om bord (begrenset utvalg).

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly: München er den nærmeste flyplassen. Videre transport med buss og tog til Passau (ca. 2 timer). Alternativt kan man fly til Wien. Fra Wien til Passau er det ca. 3 timers transporttid.

Kjør selv: Det tar ca. 14 timer å kjøre til Passau fra Hirtshals. Før avreise formidler vi kontakt til et parkeringshus i Passau, hvor busstransport og bagasjetransfer er inkludert i parkeringsavgiften.
Det er mulighet for både innendørs og utendørs parkering. Parkeringen skal bestilles hjemmefra og betales lokalt.

Avreiseinformasjonen inneholder mer detaljert informasjon om ankomst og avreise.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
                   

Uke 22: Ankomstdato 25.05.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 23: Ankomstdato 01.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 24: Ankomstdato 08.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 25: Ankomstdato 15.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 26: Ankomstdato 21.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 27: Ankomstdato 28.06.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 28: Ankomstdato 05.07.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 29: Ankomstdato 13.07.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 30: Ankomstdato 20.07.2024 varighet 7 netter

Fra 11593,- NOK

Uke 31: Ankomstdato 26.07.2024 varighet 7 netter

Fra 13294,- NOK

Uke 32: Ankomstdato 02.08.2024 varighet 7 netter

Fra 13294,- NOK

Uke 33: Ankomstdato 09.08.2024 varighet 7 netter

Fra 13294,- NOK

Uke 34: Ankomstdato 17.08.2024 varighet 7 netter

Fra 11593,- NOK

Uke 35: Ankomstdato 24.08.2024 varighet 7 netter

Fra 11593,- NOK

Uke 36: Ankomstdato 30.08.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 37: Ankomstdato 06.09.2024 varighet 7 netter

Fra 13294,- NOK

Uke 38: Ankomstdato 13.09.2024 varighet 7 netter

Fra 13294,- NOK

Uke 39: Ankomstdato 20.09.2024 varighet 7 netter

Fra 13294,- NOK

Uke 40: Ankomstdato 28.09.2024 varighet 7 netter

Utsolgt

Uke 41: Ankomstdato 05.10.2024 varighet 7 netter

Fra 9274,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

OBS:
Alle lugarer er på forespørsel. Derfor anbefaler vi alltid at du booker og får bekreftet turen fra oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.

Prisen inkluderer:

 • 7 x overnatting
 • Helpensjon (frokost, lett lunsj eller matpakke, 3-retters middag)
 • Daglig rengjøring av lugar og skift av håndklær/sengetøy etter behov
 • Daglig kaffe og kake og live musikk
 • 4-retters festmiddag
 • Velkomstmøte og velkomstdrink
 • Utførlig avreiseinformasjon
 • Detaljert sykkelkart
 • Guidebok (på engelsk) med beskrivelser av severdigheter og praktisk informasjon
 • Engelsk-/tysktalende reiseleder om bord
 • Daglige informasjonsmøter
 • Havnegebyr for personer over 12 år
 • GPS ruter

Ikke inkludert i prisen:

 • Reisen til og fra Norge
 • Elvebåter når du skal krysse elva. Ca. 2 EUR per overfart
 • Tips
 • Avbestillings- og reiseforsikring

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Leie av sykkel

Avgangsdager:

 • MS Prinzessin Katharina seiler lørdager
 • MS SE-Manon seiler fredager

Særlige betalingsvilkår:
Vi gjør oppmerksom på at denne reisen har spesielle betalingsvilkår som avviker fra våre standard betalingsvilkår beskrevet i våre generelle betingelser.

Depositumet er ifølge vår standard sats, mens restbetalingen forfaller 90 dager før avreise. Hvis det er mindre enn 90 dager mellom bestillingsdatoen og avreisedatoen, forfaller hele beløpet straks til betaling.

For ytterligere betalingsvilkår som ikke er spesifisert her, refereres det til våre generelle betingelser som fortsatt er gjeldende.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er SE-Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om SE-Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden