Bestil

Vandreparadiset Tenerife

Spania - Vandreferie på egenhånd

8 dagers vandreferie på den kanariske perlen Tenerife, hvor dere bor på 4 forskjellige hoteller. Bagasjen transporteres mellom hotellene og turen kan arrangeres mesteparten av året.

In stock
Travel Code
VAI-034
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Vandre langs eldgamle ridestier til Tenerifes største nasjonalpark
blue encircled check Opplev unik vegetasjon og rått vulkansk fjellandskap
blue encircled check Et sant paradis for flora- og faunaentusiaster
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Denne turen byr på et bredt, variert landskap mens dere vandrer fra det brølende Atlanterhavet i nordøst til øyas solrike sørvest. Startbyen Garachico byr på fantastiske utsikter over den grønne nordkysten, og turen bringer dere gjennom unike vegetasjoner og rå, vulkanske fjellscenerier. Utsikter over Masca-kløften er et av høydepunktene med sin spesielle flora og tårnende klippevegger. I sørvest vandrer dere bortover gamle ridestier opp nær øyas høyeste punkt og slutter av med å vandre gjennom Tenerifes største nasjonalpark.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Individuell ankomst til Garachico
Garachico ligger på den nordvestlige kysten av Tenerife med Atlanterhavet som nabo. Den gamle bydelen har vakre herskapshus, kirker og slottet Castillo San Miguel. Dagen er en helt vanlig ankomstdag, og hvis dere kommer tidlig kan dere vaske flyreisen av dere i byens havnebassenger.
Overnatting i Garachico.

Dag 2: Rundvandring nær Garachico
Turens første vandring tar dere rundt landskapet ved Garachico via historiske stier og gjennom vulkanske landskaper. Vandringen opp til Ermita De San Fransico er anstrengende, men utsiktene over Garachico og hele de nordlige Atlanterhavskysten gjør hele turen verdt det. Etter en kort pause i San Juan del Reparo vandrer dere ned gjennom det blomsterrike landskapet og tilbake til kysten.
Overnatting i Garachico.
Vandring ca. 5½ timer, 14 km, +/- 990 m

Dag 3: Garachico – Santiago del Teide
En fantastisk vandring fra Atlanterhavet og inn på øya. Vandring gjennom øde kløfter, små landbruksområder og laurbærskog. Turen bringer dere til den rolige fjellandsbyen Erjos, hvorfra dere fortsetter bortover fjellstier gjennom Teno fjellene til Santiago del Teide. På dagens vandring kommer dere til å oppleve en bred vifte i vegetasjonen – et ekte paradis for flora og fauna entusiaster.
Overnatting i Santiago del Teide.
Vandring ca. 5 timer, 10 km, +990/-250 m

Dag 4: Rundvandring i det grønne opplandet ved Teno-fjellene
Dagen starter med en kort transfer til Teno-fjellkjeden som er omgitt av sletteland og terrassemarker hvor store geiteflokker ofte går rundt og gresser. Herfra følger dere en rute som leder dere opp på fjellkammen, hvor panoramautsikten er storslått. Herfra fortsetter dere langs ryggen opp til Taibaba-passet. Her dukker en imponerende utsikt til vestkysten opp og ikke minst utsikt over den store Masca-kløften med dens sorte klipper. På vei tilbake mot Santiago del Teide, passerer dere de to Gala-Peaks.
Overnatting i Santiago del Teide.
Vandring ca. 5 timer, 11 km, +900/-800 m

Dag 5: Santiago del Teide – Los Gigantes
I dag går ruten bortover en tidligere trekksti som forbant kysten med landsbyen Santiago. Dere kommer gjennom bergtagende landskaper og forbi bananplantasjer og terrassemarker. Dere kommer til utsiktpunktet Archipenque, hvor det er en fantastisk utsikt over bukten, de steile klippene langs kysten og øya La Gomera. Overnatting i Los Gigantes
Vandring ca. 2½ timer, 9 km, +0/-850 m

Dag 6: Los Gigantes – Arona/Vilaflor
Dagen starter med en kort transfer til den fine landsbyen Adeje. Herfra starter vandringen bortover eldgamle ridestier som tidligere ble brukt til å transportere varer over fjellene og ut til utkantsområdene.
Turen serverer mange panoramautsikter langs terrassemarker og småskoger. Terrenget varierer en hel del og bringer dere til den idylliske fjellregionen Arona, som ligger nedenfor det mektige Teide-massivet.
Overnatting i nærheten av Arona/Vilaflor.
Vandring ca. 5½ timer, 14 km, +750/-300 m

Dag 7: Rundvandring ved Vilaflor med utsikt – Mount Teide
Dere tar en lokal buss til byen Vilaflor, som med 1400 meters høyde, er den byen på Tenerife som ligger høyest. Herfra vandrer der enda en gang gjennom et nytt landskap opp til et enestående utsiktspunkt rett under vulkanen Teide i 1800 moh. Her kan øyet vandre lenge over de imponerende klippeformasjonene som er resultatet av vind, vann og vær. En vakker kontrast til mengdene av svarte vulkanklipper som dere ellers har vandret forbi de siste dagene.
Overnatting i nærheten av Arona/Vilaflor
Vandring ca. 5 timer, 13 km, +/-600 m

Dag 8: Individuell avreise
Etter frokost sjekker dere ut av hotellet.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3-4

down v arrow

De daglige vandringene foregår bortover relativt klippefulle ruter og stier. En god grunnform er nødvendig på vandringene, som strekker seg opp mot 1000 høydemetre fordelt over 4-6 timer. Man må være stødig på beina siden underlaget kan være løse stein noen steder. Hvor det er mulig, vil det være beskrevet alternative rutemuligheter i roadbook’en – en utfordrende og en litt lettere.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Under oppholdet overnatter du på noen 3* og noen 4* hoteller.
Dere overnatter på følgende steder:

2 netter i Garachico
2 netter i Santiago del Teide
1 natt i Los Gigantes
2 netter nær Arona/Vilaflor

Det er frokost inkludert på hele turen.
Til lunsj anbefaler vi å proviantere før vandreturen siden det er sparsomt med lunsjplasser og innkjøpsmuligheter på veien. Man kan ikke tilkjøpe halvpensjon, men det er rik mulighet for å finne restauranter i nærheten av hotellene.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Det er to flyplasser på Tenerife: Tenerife Flyplass Sør og Tenerife Flyplass Nord. Vær oppmerksom på hvilken dere flyr til.

Tenerife flyplass SØR
Det tar ca. 2½ timer til Garachico og 1½ time fra Arona/Vilaflor med buss.
Ellers kan vi arrangere transfer til startbyen, og man kan alternativt ta en taxi til flyplassen fra sluttbyen (koster ca. 40 EUR og tar ca. 30 min).

Tenerife flyplass NORD
Det tar ca. 2 timer til Garachico og 2½ timer fra Arona/Vilaflor med buss.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 16239,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 10617,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdatoer:

  • Fredag, lørdager og søndager i sesongen

Inkludert i prisen:

  • 7x overnatting inkl. frokost
  • Bagasjetransport
  • Transfers nevnt i programmet
  • Vandrebeskrivelser og kart på engelsk
  • App med GPS-ruter
  • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

  • Fly t/r Norge
  • Turer med offentlige busser – ca. 10 EUR per person.
  • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

  • Ekstra natt inkl. frokost
    • Garachico
    • Vilaflor
  • Transfers fra Tenerife flyplass SØR til Garachico

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Eurohike, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om EuroHike. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden