Tramuntana-vandring

Spania, Mallorca – Vandreferie på egenhånd

Opplev Mallorca til fots med start i Alcudia, vandring i Tramuntanafjellene og avslutning ved Palma. Den vakre spanske øya har massevis av spennende opplevelser å by på.

In stock
Travel Code
VAI-018
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Vandring langs den historiske pilegrimruten
blue encircled check Fantastisk panoramautsikt så langt øyet kan se
blue encircled check Vandre gjennom friske frukthager og gamle steinstier
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/i/c/ico_plane.png Fly fra CPH
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Mallorca har så mye å by på. Sol, strand og hav, men også vakre fjell og et fredfullt bakland. Du vandrer dels langs kysten og dels i Tramuntanafjellene. Vandredagene byr på vakre olivenlunder, sjarmerende landsbyer og bergtagende utsikter utover havet. Turen kan anbefales både vår, sensommer og høst hvor klimaet er lunt og herlig.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende, og inneholder derfor ikke presise angivelser

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Puerto Alcudia
Ankomst i løbet av dagen og innkvartering på hotel.

Dag 2: Overliggedag i Puerto Alcudia
Velkomst og utlevering av vandremateriale. Kystvandring rundt Alcudia-halvøya. En av de vakreste vandrerutene går mellom Pollenca-bukta og Alcudia. I dag følger vi kysten opp på en fabelaktig klippetopp. Tilbake til Alcudia går turen opp og nedover serpentinveier med panoramautsikt så langt øyet kan se.
Vandring 6 timer, 15 km, +690/-820 m

Dag 3: Til Lluc
Dagen starter med transfer (inkl.) til Pollenca. Herfra vandrer man bortover den historiske pilgrimsruten til Lluc-klosteret. Man går gjennom skyggefulle lunder med eviggrønne middelhavsseier, fruktplantasjer og ujevne sletter. Man skal over passet ved Puig Tomir før man kommer til Lluc-klosteret, hvor man skal bo de neste nettene. Klosteret ligger fredfullt i den grønne dalen midt mellom Tramuntanas høyeste tinder.
Vandring 4-5 timer, 13 km, +600/-220 m

Dag 4: Overliggedag i Lluc
Transfer (inkl.) til Cúbersjøen rett etter frokost. Herfra vandrer man bortover pilgrimsstien tilbake til Lluc-klosteret. Turen går opp og gjennom noen av Sierra Tramuntanafjellenes spektakulære fjellpass. Et nærmest høyalpint landskap med frodige enger, klipper og fjellpass. I klart vær har man utsikt til den steile klippekysten og de frodige dalene.
Vandring 5-6 timer, 15 km, +600/-890 m

Dag 5: Til Puerto Sóller
Dagens vandring starter langs Cúbersjøen, hvor dere vandrer langs bredden til l’Offres passet. Herfra snirkler veien seg oppover til Es Cornador, hvorfra man har en fantastisk utsikt nedover den vakre gamle steinstien. Stien bringer dere gjennom et av Tramuntanafjellenes vakreste steder, Biniaraix-svelget og videre forbi terrasser med oliven- og appelsintrær til Sóller, hvor vandreturen ender. Fra Sóller tar man trammen til Puerto Sóller.
Vandring 4½ timer, 12 km, +300/-990 m

Dag 6: Overliggedag i Puerto Sóller
Transfer til kunstnerbyen Deia. Herfra vandrer man nedover den hyggelige bukta Cala Deia. Deretter fortsetter man delvis langs kysten og senere litt lengre inne i landet gjennom fredfulle olivenlunder. Man kommer forbi en gammel olivenpresse og man kan passende holde en pause ved den lille gården som serverer friskpresset appelsinjuice og kaker. Dagens vandring slutter med en slentretur langs promenaden i Puerto Sóller.
Vandring 5 timer, 12 km, +300/-430 m

Dag 7: Til Playa de Palma. Tram og tog
Med tram (ikke inkl., ca. 5 EUR) fra Puerto Sóller til Sóller. Herfra med det gamle toget til Palma gjennom vakre landskaper med appelsinlunder, oliventrær og med utsikt til Tramuntana fjellene. Palma by er bestemt verdt et besøk med mange vakre, gamle bygninger. Ta deg tid til å gå en tur bortover gågatene til markedshallen, rådhuset og la Seu katedralen.
Vandring fra Palma bortover strandpromenaden til hotellet ved Playa de Palma.
Vandring 3½ timer, 13 km, +10/-40 m

Dag 8: Hjemreise
Etter frokost er det avreise, med mindre man har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Det meste av turen går i et steinet og ujevnt terreng, så gode vandrestøvler/sko med en profilert bunn anbefales. Dagsetapper på 14-18 km av 5-6 timers varighet. Høydeforskjellene er moderate, men hver dag byr på mange opp- og nedturer. Enkelte stier er i nærheten av steile kyststrekninger. Noen dager er det mulig å velge kortere vandreruter.

Ved ankomst på starthotellet blir det utlevert detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk.
Les mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Du bor 5 netter på gode 3-4* hoteller samt 2 netter på Lluc-klosteret. Hotellet i Puerto Sóller har kun 2 stjerner. Alle har eget rom, og de fleste hotellene har også eget svømmebasseng. Turen er inkl. frokost, og ettersom det vanligvis er store hoteller, som også huser de tradisjonelle charterturistene, består maten som regel av en omfattende frokost (som er god å vandre på). Hvis man ønsker å spise mer spansk mat og nyte atmosfæren i de sjarmerende små restaurantene som man kan finne overalt, anbefaler vi at man en kveld eller to dropper å spise på hotellet, og finner sin egen lille restaurant. Det er både billig og hyggelig.

Til lunsj anbefaler vi at du handler før vandreturene. Det er nemlig sparsomt med lunsjsteder og innkjøpsmuligheter på veien.

Legg merke til at vi har en annen vandretur i samme område med overnatting i tradisjonelle fincaer: Mallorca fra finca til finca.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Det er mange muligheter for å fly til Palma de Mallorca.
Ved ankomst til kan man ta lokalbuss til rutebilstasjonen i Palma og herfra videre med buss (ca. 1 time) til Puerto Alcudia.
Alternativt kan man ta taxi fra Palma flyplass til hotellet i Puerto Alcudia.

Retur med taxi eller buss fra hotellet ved Playa de Palma til flyplassen.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 13912,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 10201,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdatoer:

 • Fredag og søndag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Velkomstmøte
 • Bagasjetransport
 • Detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • Transfer som beskrevet i program
 • Infomøte
 • 1 orange is i Sóller
 • Tram fra Sóller til Palma
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Fly t/r Norge
 • Transfer til/fra flyplassen
 • Tram fra Puerto Sóller til Sóller
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Ekstra natt inkl. frokost
  • Purto Alcudia
  • Playa de Palma

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Eurohike, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om EuroHike. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden