INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Mallorca - fra Finca til Finca

Vandreferie på egenhånd på Mallorca

Vakker natur og unike innkvarteringer i Pollenca, Orient og Sóller. En kombinasjon av aktiv ferie og selvpleie.

In stock
Travel Code
VAI-001

Dette kan du glede deg til

Hyggelige landsbyer, skyggefulle oliven- og appelsinlunder, mandeltrær, smale stier og bergtagende utsikter. Å vandre i Mallorcas avvekslende natur, fra storslåtte klippekyster mot nord til det barske alpe-lignende landskapet i Tramuntana fjellene er en opplevelse du sent kommer til å glemme. Denne vandreturen er litt mindre krevende enn den andre vandreturen vår på Mallorca, Tramuntana-vandring på Mallorca. Den største forskjellen på reisene er innkvarteringen, siden dere på denne turen bor på fine, gamle gårder, såkalte Fincaer, som alle har blitt renovert med respekt for stedets opprinnelige stil og sjarm. De tre Finca-hotellene ligger fredelig omringet av vakre hager og flott natur – og alle har eget svømmebasseng.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Pollenca
Pollenca er en typisk spansk by med smale gater og hyggelige plasser. Byen ligger vakkert ved foten av fjellkjeden Tramuntana.
Innkvartering på f.eks. Finca Son Sant Jordi med en herlig hage og basseng.

Dag 2: Overliggedag i Pollenca. Vandring på La Victoria halvøya. 15 km – 5½ timer - 690 m opp – 820 m ned
Transfer til Alcudia. Herfra starter den vakre og klassiske vandreturen på halvøya La Victoria som ligger mellom Pollenca- og Alcudiabukten. Man følger den vakre klippekysten og det ene fine utsiktspunktet etter det andre. I bukten "Boll Baix" frister det turkise havet kanskje med en svømmetur før turen går tilbake over blide bakker til Alcudia. Transfer til Pollenca.
Innkvartering på f.eks. Finca Son Sant Jordi.

Dag 3: Pollenca – Orient/Alaro. 11 km – 4-5 timer – 220 m opp – 540 m ned
Etter en kort transfer til Cúber-innsjøen, starter dagens vandretur. Tramuntana-fjellenes landskap åpner seg med utsikt til fjellpass og frodige daler. Du kommer forbi "Coma Sema" som engang var Mallorcas største olivenprodusent, og senere går turen gjennom den magiske Orient-dalen.
Innkvartering på f.eks. Finca Son Palou, som ligger vakkert i en eple- og kirsebærplantasje med utsikt til Tramuntana-fjellene. Fincaen har en herlig hage med basseng.

Dag 4: Overliggedag i Orient. Vandring i Orient-dalen. 12 km – 4½ timer – 490 m opp – 510 m ned
Orient-dalen, også kalt Mallorcas frukthage. En herlig vandredag opp til Coll d’Orient som fører deg gjennom skog med utsikt over det storslåtte landskapet til Castell d’Alaro. På hjemveien anbefaler vi et stopp ved Finca es Verger med mulighet for å smake på noen av stedets spesialiteter.
Innkvartering på f.eks. Finca Son Palou.

Dag 5: Orient/Alaro – Bunyola-Sóller. 14 km – 5 timer – 440 m opp – 680 m ned
Bortover små stier går turen gjennom et alpint landskap til toppen Penyals d’Honor. Fra fjelltoppen er det en fantastisk utsikt over øya og Palmabukten. Fra byen Bunyola tar du veterantoget som kjører gjennom mange tuneller før det ankommer til Sóller.
Innkvartering på f.eks. Finca Can Quatre – en nylig istandsatt gård som er omringet av appelsinlunder. Den ligger kun 10 minutters gang fra Sóller by og fincaen har en stor hage med svømmebasseng.

Dag 6: Overliggedag i Sóller. Kystvandring fra Deiá. 10 km – 4 timer – 300 m opp – 430 m ned
Transfer til kunstnerbyen Deiá. Herfra vandrer man ned til den hyggelige bukten Cala Deiá. Deretter fortsetter gåturen langs kysten, hvor man senere beveger seg inn i landet gjennom fredfulle olivenlunder. Man kommer bl.a. forbi en gammel olivenpresse, og man kan passende holde pause ved en liten gård som serverer friskpresset appelsinsaft og kaker.
Innkvartering på f.eks. Finca Can Quatre.

Dag 7: Hjemreise
Hjemreise etter frokost, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

Det meste av turen går man i et steinet og ujevnt terreng, så gode vandresko eller -støvler med profilert bunn kan anbefales.
Dagsetapper på 12-15 km på 4-5 timers varighet. Høydeforskjellene er moderate, men hver dag byr på stigninger og fall. Ved enkelte stier går man nærme steile kyststrekningen, så man bør ikke lide av høydeskrekk.
Dere får utlevert detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk ved ankomst til starthotellet.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

Dere bor 6 netter på 3 fine, sjarmerende Finca-hoteller, inkl. frokost. En finca er et lite hotell som ligger i landlige omgivelser, akkurat som f.eks. en agriturismo i Italia.

1. og 2. natt: Pollenca: Finca Son Sant Jordi
3. og 4. natt: Orient: Finca Son Palou
5. og 6. natt: Sóller: Finca Can Quatre

Hvordan kommer jeg dit?

Det er mange muligheter for fly til Palma de Mallorca.
Ved ankomst til flyplassen kan man ta lokalbuss til rutebilstasjonen i Palma og herfra videre med buss (ca. 1 time) til Pollenca. Alternativt kan du ta en taxi.

Retur fra Sóller til flyplassen kan du ta en buss til Palma og herfra videre med flybuss til flyplassen (ca. 30 min). Alternativt kan du ta en taxi.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får turen bekreftet hos oss før du arrangerer fly/buss/tog til destinasjonen. Vi kan hjelpe deg med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Vær og klima

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 13836,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 8952,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdatoer:

 • 2021: Lørdager fra 13. februar til 19. juni, og fra 4. september til 23. oktober.
 • I mai, juni og september kan man ankomme på torsdager.

Inkludert i prisen:

 • 6x overnatting
 • Velkomstmøte
 • Bagasjetransport
 • Detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • Transfer som beskrevet i program
 • Togtur fra Bunyola til Sóller
 • Infomøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Fly t/r Norge
 • Transfer til/fra flyplassen
 • Eventuelle turistskatter

Tillegg:

 • 4x halvpensjon (i Orient og Sóller)
 • Ekstra natt inkl. frokost:

Barnerabatt:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er EuroHike og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les mer om EuroHike. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i Reisegarantifonden, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden

Loading...