INTRODUKSJONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMASJONREISE FORESPØRSEL

Vandring på den vakre øya La Palma

Vandreferie på egenhånd i Spania

Den kanariske øya La Palma er også kjent som La Isla Bonita, som betyr ‘den vakre øya’. Landskapet er utrolig fascinerende og byr på mange flotte vandreopplevelser.

In stock
Travel Code
VAI-047

Dette kan du glede deg til

La Palma er sin egen lille øy vest for Tenerife, og har derfor verken noe med Gran Canaria eller Mallorca å gjøre. Øya er utrolig grønn og frodig, og minner på mange måter om Madeira (hvis man har vært der). Du finner om 1000 km med vandrestier, og man vandrer både i den opprinnelige laurbærskoen, langs de rå klippekystene, på kanten av den store vulkanen, nede i bunden av vulkanen og i furuskogen på den sørlige enden av øya. Som ekstra bonus får man også et hint av stemningen i den gamle byen Santa Cruz de la Palma.

Kart

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst
Ved ankomst til flyplassen Santa Cruz de la Palma blir dere hentet og kjørt til det første hotellet i Santa Cruz. Det er infomøte på hotellet og utlevering av reisedokumenter.

Dag 2: Los Tilos – Barlovento
Dagen starter med en kort transger til det nordøstlige hjørnet av La Palma. Dere følger den gamle veien opp gjennom kløften Barranco del Agua til naturparken Los Tilos. Etter å ha gjennomført ca. 300 høydemetre blir dere belønnet med flotte utsikter fra Mirador del Topo de Las Barandas. Heretter går det litt opp og ned gjennom den frodige laurbærskogen før dere kommer frem til den kunstige innsjøen rett overfor byen Barlovento. Og nå er dere nesten fremme ved det herlige, lille hotellet.
Vandring ca. 4½ timer, 12 km, +640/-520 m

Dag 3: Barlovento – Franceses
Fra hotellet vandrer dere ned gjennom byen Barlovento og fortsetter mot La Tosca og gjennom en samling av de ganske så spesielle drageblodstrærne. Dere kommer gjennom hyggelige landsbyer, dramatiske kløfter og nordkystens steile klipper med dype kløfter og imponerende utsikter over havet. Dagens vandretur slutter i Franceses, hvor dere tar en lokal buss retur til Barlovento, hvor dere overnatter igjen.
Vandring ca. 5 timer, 10 km, +650/-880 m

Dag 4: Hviledag eller ekstra vandredag
Dagen er egentlig ment som en hviledag med mulighet for å slappe av på stranda i Tazacorte eller gå på oppdagelse i den hyggelige byen Los Llanos de Aridane.
Man kan også velge å ta en ekstra vandring hvis man har lyst.
Vandreturen starter med en transfer til Tijarafe, hvorfra dere først går nedover en sikksakk sti til piratbukten Poris de Candelaria. Heretter krysses kløften nede ved stranda Playa de Jurado, også går det oppover mot kapellet i El Jesus og tilbake til Tijarafe.
Dere tar en lokalbuss retur fra Tijarafe til Los Llanos.
Evt. vandring ca. 5 timer, 12 km, +960/-980 m

Dag 5: Vandring i Caldera de Taburiente Nasjonalpark
Dagen starter med en transfer til Los Brecitos i 1050 meters høyde inne i det store vulkankrateret i nasjonalparken Caldera de Taburiente. Det mest av veien er turen nedoverbakke fra utsiktspunktet Los Brecitos ned til La Vina. Underveis krysser dere elva Taburiente og kommer til de kulørte fossefallene i kløften Angustias. Turen slutter ved parkeringsplassen La Vina, hvor dere blir hentet og kjørt retur til hotellet.
Vandring 6½ timer, 16 km, +350/-870 m

Dag 6: Den klassiske vulkanvandringen og retur til Santa Cruz
En transfer kjører dere til den sørlige delen av La Palma. Dere starter dagens vandring ved Refugio del Pila i 1460 meters høyde. Dere følger GR131 de første timene og kommer opp over tregrensen og ser de to vulkantoppene Hoyo Negro og Duraznero, som begge var i utbrudd i 5 uker i 1949. Fra fjelltoppen Deseadas i 1950 meters høyde går det nedover igjen. Dere krysser vulkanen Martin og kommer igjen tilbake til furuskogen frem til dere kommer frem til landsbyen Fuencaliente. Dere tar offentlig buss til Santa Cruz, hvor dere overnatter.
Vandring ca. 7 timer, 19 km, +650/-1400 m

Dag 7: Vandring på Pico de la Cruz og vandring til El Paso
Fra Santa Cruz kan dere glede dere til en flott kjøretur på snirklende fjellveier opp til Pico de la Cruz i 2350 meters høyde. Herfra vandrer dere rundt langs vulkanens kraterkant med imponerende utsikter både ned i krateret og til det omkringliggende landskapet helt over til vulkanen Pico Teide på Tenerife.
Dere tar offentlig buss tilbake til Santa Cruz, hvor dere igjen overnatter.
Vandring ca. 7 timer, 19 km, +600/-1900 m

Forbehold: Turen kan gjennomføres hele året, men i januar/februar kan det være risiko for snø på kraterkanten. Hvis dette skulle være tilfellet, blir en annen vakker tur utbudt på dag 4 (f.eks. bestigning av Bejenado).

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3-4

Turen kategoriseres som grad 3-4 siden det er fjellterreng med en del høydemeter både opp og ned. Noen dager går det mest nedover. Vandringen tar normalt mellom 4½ og 7 timer. Mange steder er stiene godt nedgått og bedre, mens andre er mer smale og ujevne.

Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

Dere bor på tre forskjellige små 3* hoteller hvor frokost er inkludert.

 • Natt 1 i Santa Cruz de La Palma
 • Natt 2-3 i Barlovento
 • Natt 4-5 i Los Llanos
 • Natt 6-7 i Santa Cruz de La Palma

Det anbefales å proviantere til vandreturen i lokale butikker i overnattingsbyene. Dette er fordi det er begrenset med muligheter på veien.

Hvordan kommer jeg dit?

Man flyr til flyplassen Santa Cruz de La Palma.
Vær oppmerksom på at du ikke kjøper flybillett til Las Palmas på Gran Canaria eller Palma de Mallorca.

Det er inkludert transfer fra flyplassen Santa Cruz de La Palma til det første hotellet i Santa Cruz, samt returtransfer tilbake til flyplassen ved hjemreisen.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

Det er to forskjellige klimasoner på La Palma, hvilket betyr at den nordvestlige delen av øya typisk har litt lavere temperaturer og er litt mer frodig enn den sørøstlige, som typisk er varm og tørr året rundt. Men man kan oppleve ganske lokale værskift. Gråvær og stor sol kan fint være adskilt med bare noen få kilometer. Badevannet på La Palma svinger typisk mellom 18 og 23 graders fra vinter til sommer.

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato

1 person. Enkeltrom

Fra 13094,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 8915,- NOK
Praktisk informasjon

Mulige ankomstdatoer:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Transfers nevnt i programmet
  • transfer t/r flyplassen på La Palma
 • Velkomstmøte
 • Vandrebeskrivelser og kart på engelsk
 • Infomøte

Ikke inkludert i prisen:

 • Fly t/r Norge
 • Eventuelle turistskatter

Barnerabatt:

 • 0-2 år: gratis
 • 3-10 år: 50%
 • 11-15 år 25%

Gjelder kun ved oppredning og 2 fullt betalende på rommet

Agentforbehold:
Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Natour og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les mer om Natour. Reisen din er fortsatt dekket av Ruby Travels medlemskap i Reisegarantifonden, medl. Nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis den finnes billigere hos en annen utbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden