Vandring på den vakre øya La Palma

Vandreferie på egenhånd i Spania | Vanskelighetsgrad 3-4

Den kanariske øya La Palma er også kjent som La Isla Bonita, som betyr ‘den vakre øya’. Landskapet er utrolig fascinerende og byr på mange flotte vandreopplevelser.

In stock
Travel Code
VAI-047
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkEksotisk turvei omgitt av skog, klippekyster og vulkaner
blue encircled checkOppdag historiske og kulturelle perler i Santa Cruz
blue encircled checkSmak på lokale delikatesser som den utsøkte geitegryten i saus
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

La Palma er en liten øy vest for Tenerife som utgjør en del av Kanariøyene. Øya inneholder mer enn 1000 km med turstier omgitt av innfødt laurbærskog, forrevne steinete kyster og vulkanske kratere, og av denne grunn er La Palma også et paradis for turentusiaster. I tillegg til fantastisk natur byr øya også på rikelig med kultur og historie, da La Palmas hovedstad, Santa Cruz, har vært et sant mekka for kjøpmenn i sin tid, noe byen fortsatt bærer sitt preg på. Øya er utrolig grønn og frodig, og minner på mange måter om Madeira (hvis man har vært der). 

Kanariøya La Palma er et fenomenalt sted å dra på en vandreferie, uansett hvilken tid på året du ønsker å reise. Temperaturen er typisk mellom 20-30 grader avhengig av årstid. Du finner om 1000 km med vandrestier, og man vandrer både i den opprinnelige laurbærskoen, langs de rå klippekystene, på kanten av den store vulkanen, nede i bunden av vulkanen og i furuskogen på den sørlige enden av øya. 

Se frem til en turopplevelse av det store blant La Palmas underverk!

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Santa Cruz
Ved ankomst til «La Isla Bonita» (Den vakre øya) blir du fraktet fra flyplassen til ditt første hotell i øyas hovedstad, Santa Cruz. Denne fascinerende byen tiltrakk seg en gang flamske kjøpmenn, hvis imponerende palasser nå huser museer og butikker. Se frem til å utforske de brosteinsbelagte gatene og «Calle Real» samt de grønne torgene og det fristende matmarkedet. Du kan også spasere rundt i vakre Santa Cruz, kjent for sine ikoniske balkonger og livlige kafé- og restaurantmiljø, før du stopper for å spise middag et sted i byen.

Dag 2: Nordøsten
Vandring: Ca. 13 km, + 700 m/ - 460 m
Dagen starter med en kort busstur på 10 minutter til San Andrés, hvor vi følger dagens vandrerute kalt GR130, langs kysten og krysser spektakulære kløfter med fantastisk utsikt over havet. Turveien er preget av vakker utsikt og går gjennom avokado- og mangohager, små vingårder og bananplantasjer til du kommer til målet Puntallana. Ved kioskene på hovedtorget i Puntallana kan du forfriske deg med en god øl før du returnerer til Santa Cruz. Bussen (linje 100) går hver time.

Dag 3: Laurbærskogen fra Los Tiltos til Barlovento
Vandring: Ca. 11 km, +650 m/ -570 m
Igjen starter dagen med en kort overføring; denne gangen til Los Tilos-skogen, hvor det er en spektakulær 40 meter høy foss omgitt av frodig vegetasjon. Besøkssenteret her er vel verdt et besøk og gir fascinerende informasjon om den endemiske floraen og faunaen som finnes i skogen. Turveien går først opp til utsiktspunktet, Las Barandas, og fortsetter gjennom den fenomenale juvet langs La Herradura, hvor det finnes utallige gigantiske bregner og hundre år gamle trær. Etter å ha forlatt Laguna de Barlovento bak deg, ender ruten ved overnattingsstedet i Barlovento.

Dag 4: Langs GR130 fra Barlovento til Franceses
Vandring: Ca. 10 km, +647 m/ -860 m
I dag starter ruten ved ditt hotell. Etter frokost vil skiltene på GR130-ruten føre deg til La Tosca, en pittoresk landsby med enorme og spesielle drageblodtrær, hvorfra det er en formidabel utsikt over hele nordkysten. Stien fortsetter og krysser områder med frukthager til den når Gallegos, en idyllisk, landlig enklave som ligger i en skråning 300 m over havet. Her kan du nyte en god lunsj i Marleney bar før du fortsetter til Franceses. Nå er det på tide å krysse en av de mest spektakulære kløftene før ruten avsluttes. Du kjører tilbake til Barlovento med offentlig transport.

Dag 5: Det høye nord – fottur til Roque del Faro
Vandring: Ca. 9 km, +1140 m/ -626 m
Etter en kort overføring til Franceses følger du GR130-ruten, som går bratt ned mot havet og deretter tar en sikksakk-oppstigning mot El Tablado - en landsby som har beholdt en nydelig sjarm. Her er det et lite vertshus hvor du kan ta en forfriskende drink før du starter oppstigningen til Roque Faro. GR130-ruten viker for PR LP 9.1-ruten, som er sirkulær i naturen og krysser frodige og uvanlig grønne landskap. Når du kommer til Roque Faro, finner du den legendariske tascaen Casa Reyes, hvor den utsøkte geitegryten i saus vil tillate deg å gjenopprette kreftene etter den nådeløse klatringen. En tasca er en restaurant som serverer autentisk portugisisk eller spansk mat. Du kjører tilbake til hotellet med offentlig transport (busslinje 120) til Barlovento.

Dag 6: Vandring på kraterkanten – Caldera de Taburiente
Vandring: Ca. 12 km, +598 m/ -1086 m
Dagen starter med en 1 times overføring for å gå en spennende del av GR131-ruten fra det høyeste punktet i Roque de los Muchachos, langs Caldera de Taburiente-krateret, til Pico de la Nieve. Ruten har fantastisk utsikt over hele øya, og stiene i høyfjellet snor seg rundt det steinete landskapet. I det fjerne kan du se toppen av Spanias høyeste fjell, Teide på Tenerife, som dukker opp i horisonten 3750 moh. Etter en slak nedstigning blir du kjørt til La Palmas hovedstad, Santa Cruz.

Dag 7: Den vulkanske sørlige delen "Ruta de Los Volcanes"
Vandring: Ca. 17,2 km, + 660 m/ - 1400 m
I dag kan du gå på en uforglemmelig fottur langs «Ruta de Los Volcanes». Her navigerer du rundt en rekke vulkaner på den sørlige delen av øya, hvorav noen brøt ut for bare noen få år siden. Dette er turens lengste tur, og selv om det innebærer en betydelig nedstigning, er det en veldig populær og godt merket sti som følger GR131-ruten fra start til mål.

Dag 8: Avreise
Hvis du har tid før flyturen, kan du ta en kort spasertur rundt Santa Cruz, hvor du kan se imponerende palasser, som i dag huser museer og butikker, samt Calle Real. Dette vil være den perfekte avslutningen på turen din på La Isla Bonita, La Palma.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3-4

down v arrow

Turen kategoriseres som grad 3-4 siden det er fjellterreng med en del høydemeter både opp og ned. Noen dager går det mest nedover. Mange steder er stiene godt nedgått og bedre, mens andre er mer smale og ujevne.

Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Dere bor på forskjellige små 3* hoteller hvor frokost er inkludert.

Det anbefales å proviantere til vandreturen i lokale butikker i overnattingsbyene. Dette er fordi det er begrenset med muligheter på veien.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Man flyr til flyplassen Santa Cruz de La Palma.

Det er inkludert transfer fra flyplassen Santa Cruz de La Palma til det første hotellet i Santa Cruz, samt returtransfer tilbake til flyplassen ved hjemreisen.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

down v arrow

Det er to forskjellige klimasoner på La Palma, hvilket betyr at den nordvestlige delen av øya typisk har litt lavere temperaturer og er litt mer frodig enn den sørøstlige, som typisk er varm og tørr året rundt. Men man kan oppleve ganske lokale værskift. Gråvær og stor sol kan fint være adskilt med bare noen få kilometer. Badevannet på La Palma svinger typisk mellom 18 og 23 graders fra vinter til sommer.

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 15351,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 9634,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdatoer:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Transfers nevnt i programmet
  • transfer t/r flyplassen på La Palma
 • Infomøte
 • Vandrebeskrivelser og kart på engelsk
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Fly t/r Norge
 • Eventuelle turistskatter

3 sengs rom:

 • På forespørsel

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Natour, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Natour. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden