Camino-vandring fra Porto til Santiago de Compostela

Portugal/Spania – Vandreferie på egenhånd

Opplev den portugisiske caminoen fra Porto til den legendariske byen Santiago de Compostela. Gled deg til 14 dager gjennom to spennende land med fokus på vandring for både kropp og sjel.

In stock
Travel Code
VAI-043
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkBesøk Portugals eldste landsby, Ponte de Lima
blue encircled check Smak på de beste østersene i Galicia
blue encircled check Kryss frodige elver og lange middelalderbroer
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon13 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Den eldgamle pilgrimsruten fra Porto til Santiago de Compostela bukter seg 225 km gjennom det portugisiske og spanske landskapet og bringer uforglemmelige opplevelser til de som vandrer der.
En pilgrimsferd har tradisjonelt sett hatt formålet å "rense" de reisende og bringe dem nærmere det guddommelige, men gjennom tiden har flere og flere brukt vandringen som en spirituell opplevelse, uansett om man er religiøs eller ikke.
Uansett formålet med vandringen, byr denne turen på 14 dagers vandring bortover den historiske caminoen og opphold i hyggelige portugisiske og spanske landsbyer.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Porto
Individuell ankomst til Porto.

Dag 2: Vilar do Pinheiro – Arcos
En privat transfer kjører dere ut av Porto for å unngå de første kilometerne gjennom rene industriområder. Dere blir satt av ved Vilar do Pinheiro, hvorfra dere går direkte inn på den portugisiske caminoen. Herfra endrer landskapet seg gradvis fra byliv til landlige omgivelser, og dere kommer til å vandre gjennom Vilarinho og over Ave-elva via en middelalderbro før dere kommer til Arcos, hvor dere overnatter.
Vandring ca. 4 timer, 17 km, +/-260 m

Dag 3: Arcos – Barcelos
Dagens vandring går gjennom landbruksområder og små skogområder. Fra Arcos vandrer dere gjennom den gamle byen Rates, hvor det ligger en vakker, gammel kirke i forbindelse med et tidligere kloster. Turen fortsetter gjennom landsbyene Courel og Pedra Furada via gamle veier til byen Barcelos. Byen ligger ved Cavado-elva, og er sentrum for en stor keramikkproduksjon. Byens kirke er fra 1200-tallet og absolutt verdt et besøk. På torsdager er det vanligvis et stort marked i byen hvor keramikk, bruksting, suvenirs samt frukt, grønt og fjærkre blir handlet livlig.
Vandring ca. 5 timer, 20 km, +290 m

Dag 4: Barcelos – Balugães
Fra Barcelos vandrer dere gjennom flere landbruksområder og følger mindre veier opp til elva Neiva, som dere krysser via enda en vakker middelalderbro.
Dere overnatter i landsbyen Balugães.
Vandring ca. 4 timer, 15 km, +315 m

Dag 5: Balugães – Ponte de Lima
Dagens vandring bringer dere gjennom de små landsbyene Facha, Seara og Correlahã. Via Plátanos avenue vandrer dere dere inn i Portugals eldste by, Ponte de Lima. Den berømte broen med 22 buer har gitt navn til byen, og består både av en romersk og middelalderlig del. Den romerske delen kan dateres helt tilbake til det første århundre. Hvorfor den ble renovert i middelalderen er uvisst – kanskje var en del av broen opprinnelig konstruert i tre? I dag er broen ikonisk for ruten til Santiago, og krysses daglig av pilgrimmer som går mot nord.
Dere overnatter i Ponte de Lima.
Vandring ca. 5 timer, 18 km, +335 m

Dag 6: Ponte de Lima - Cossourado
Dere starter vandringen med å krysse broen Ponte de Lima, hvorfra turen går opp til høyre og innen lenge kommer ut i landbruksområdene. Dere befinner dere i området for Vinho Verde-druer, så sannsynligheten for å treffe på plantasjer, er ganske stor.
Fra landsbyen Labruja blir landbruksjorden erstattet med skog. Dette er turens tungeste strekk i form av en skogsti som bukter seg ca. to km oppover. Halvveis finner du den hellige korset "Cruz dos Franceses". Når dere runder toppen av stien, er vandringen lett og kort til Cossourado hvor dere overnatter.
Vandring ca. 7 timer, 22 km, +670 m

Dag 7: Cossourado – Valenca
Denne etappen bringer dere først ut av elvedalen Coura, og leder dere via en mild stigning til landsbyen S. bento da porta Aberta, som er kjent for sin årlige religiøse festival.
Dere vandrer videre til Fontoura, gjennom brakkmarker og buskvegetasjon, før dere kommer til Valenca. Byens gamle bydel står fortsatt vakkert befestet med stjernetaggede volder rundt de små gatene og smugene.
Dere overnatter i Valenca.
Vandring ca. 3½ timer, 13 km, +200 m

Dag 8: Valenca – O Porriño
På dagens vandring krysser dere ut av Portugal ved elva Rio Minho. Her krysses grensen via broen i metall, som er inspirert av Gustave Eiffel. Dere vandrer videre på den nordlige siden av elva gjennom gatene i den middelalderlige byen Tui til byens berømte katedral. Her passerer dere inngangen til Clarissas klosteret og de to kirkene, Santo Domingo og San Batolomé. På den andre siden av Veiga-broen begynner en av de vakreste strekningene på hele ruten – Louro-elvas dal. Etter hvert dukker Porriño opp i det fjerne, hvor dere overnatter.
Vandring ca. 5 timer, 20 km, +540 m

Dag 9: O Porriño – Arcade
Turen går videre nordover, og på veien kommer dere forbi rett forbi småbyene Pazo de Mós, Santiaguiño de Antas og Chan das Pipas. Herfra starter en litt steil nedstigning som fører dere til utkanten av den større byen Redondela. Dere kommer gjennom byen via de små gatene og kommer til Outeiro de Penas, hvor det er en formidabel utsikt. Arcade er kjent for å ha de beste østersene i Galicia, og det er her dere overnatter.
Vandring ca. 5½, 22 km, +540 m

Dag 10: Arcade – Pontevedra
I Pontesampayo krysser du Verdugo elva via den lange middelalder-broen, hvor et av de blodigste slagene mot Napoleon foregikk rundt starten av 1800-tallet. Bortover de smale, gamle sideveiene vandrer dere på den vakre turen oppover Canicouva’s fjellskråninger til Cacheiro. Når høydene er overstått og elva Ullo krysset, blir stien bredere og området domineres av frodighet med enger, vindyrking og fruktplantasjer. Dere overnatter i Pontevedra.
Vandring ca. 3½ timer, 13 km, +290 m

Dag 11: Pontevedra – Caldas de Reys
Utgangspunktet er den gamle bydelen i Pontevedra, og dere vandrer over Lérez-elva for å fortsette i den herlige dalen langs Gandra-elva. Etter San Mauro brer stien seg ut, og området litt lengre fremme oppleves ofte som et ganske fredfullt sted. Her går dere forbi kors – flere med veldig flotte utskjæringer. Dere kommer inn i Caldas de Reys langs Santa Maria kirkens mur. Dere overnatter i Caldas de Reys.
Vandring ca. 5 timer, 22 km, +390 m

Dag 12: Caldas de Reys – Padron
Dere må krysse enda en elv, Bermaña, før dere kan begi dere ut på en av de uforglemmelige strekningene gjennom skog og enger til landsbyen Cruceiro. Dere kommer forbi Santa Maria de Carracedo kirken og vandrer i et helt spesielt, frodig landskap langs bredden av Valga-elven. Kursen er satt mot S. Miguel de Valga og Pontecesures, og på den andre siden av elva Ulla kommer dere til Padron, som ifølge legenden er stedet hvor skipet med apostelen Jakob den Stores lik ble ført til. Dere overnatter i Padron.
Vandring ca. 4 timer, 19 km, +390 m

Dag 13: Padron – Santiago de Compostela
De siste kilometerne til Santiago de Compostela skal tilbakelegges, og dere fortsetter mot nord gjennom Galicias landsbyer og kommer bl.a. forbi den imponerende helligdommen Nossa Señora de Escravitute. Herfra følger dere brede veier og smale snarveier og kan etter hvert se Santiago de Compostela i det fjerne. Ved Agro dos Monteiros kan dere for første gang se tårnene på katedralen, som er endemålet. Når dere har krysset Sar-elva, begir dere dere inn i et bebygget område og finner frem til Faxeira-porten, som er inngangen til den gamle bydelen for den portugisiske Caminoen. Her vandrer dere gjennom labyrintiske gater frem til katedralen. Dere overnatter i Santiago de Compostela.
Vandring ca. 6½ timer, 25 km, +575 m

Dag 14: Hjemreise
Avreise fra Santiago de Compostela.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Stienes beskaffenhet er relativt ukompliserte – dels jord- og brosteinsstier samt asfaltvei, siden den gamle ruten visse steder har blitt modernisert og asfaltert. Det er moderate høydeforskjeller. Turen krever en rimelig god kondisjon siden dagsetappene er på godt 20 km de fleste dagene.
Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Innkvartering på 2-3 stjernes hoteller alle steder. Alle rom har bad og toalett.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Det er flere flyforbindelser til Porto via Lisboa.
Fra Porto flyplass går det metro til Porto sentrum. Alternativt kan man ta taxi (ca. 20 min).

Hvis du trenger en retur fra Santiago til Porto, går det buss med ALSA eller Flixbus.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 18087,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 11902,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

 Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 13x overnatting inkl. frokost
 • Transfer fra Porto til Vilar do Pinheiro, hvor vandringen starter på dag 2
 • Bagasjetransport (1 stk. maks 15 kg per person)
 • Detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • Pilgrimspass
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport t/r Norge
 • Turistskatter på hotellene

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Halvpensjon: 11 x middag (dag 2-12)
 • Ekstra natt ink. Frokost
  • Porto eller Santiago
 • Transfer fra Porto flyplass til Porto
 • Infomøte

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Portugal Green Walks, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Portugal Green Walks. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden