Tenerife og El Hierro

Spania | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 3

Dra på en unik vandreferie til de to vakre øyene Tenerife og El Hierro. Opplev spektakulær natur og utrolig utsikt, mens det vulkanske landskapet folder seg ut foran føttene dine.

In stock
Travel Code
VAI-082
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkNyt utsikten over de fem naboøyene og det krystallblå havet
blue encircled checkTilbring en dag i den vakre nasjonalparken, Las Cañadas
blue encircled checkEl Hierro – utpekt som et biosfærereservat av UNESCO
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Tenerife er sannsynligvis den mest besøkte øya på Kanariøyene. Årsakene til dette er åpenbare. I tillegg til idylliske enklaver og paradisiske strender, byr Tenerife også på spektakulær natur – og dette kan du nå oppleve, og i tillegg kombinere med turdager på naboøya El Hierro. Hvis du ikke har hørt om El Hierro, den grønne vulkanøya ved verdens ende, kan det være en god forklaring. Øya er den minste av Kanariøyene og det er ikke mye turisme. El Hierros største attraksjon er ganske enkelt det helt unike landskapet. Du kan ikke unngå å legge merke til at øya bærer preg av å være av vulkansk opprinnelse.

Nyt en uke fylt med panoramiske turstier og et landskap omgitt av det dypblå vannet så langt øyet kan se.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Individuell ankomst til Tenerife
Du kommer på egenhånd til Tenerife, hvoretter du kan bosette deg på hotellet ditt i Vilaflor. På ankomstdagen er det informasjonsmøte om turen, hvor du kan avklare eventuelle spørsmål angående de kommende gådagene.
Overnatting i Vilaflor.

Dag 2. Paisaje Lunar, ca. 13 km
Den første vandreturen starter i Vilaflor, hvor du får de første inntrykkene av øyas uvanlige og interessante landskap, formet av merkelige fjellformasjoner multiplisert med eldgammelt vulkansk terreng. Du følger en skiltet sti som er lett og trivelig å gå på.
Overnatting i Vilaflor.

Dag 3. Las Cañadas del Teide nasjonalpark, ca. 9 km
Du blir fraktet til Las Cañadas del Teide nasjonalpark, hvor du skal tilbringe dagen i dag. Her bestiger du Montaña de Guajara, som er Tenerifes nest høyeste topp – og også det beste utsiktspunktet mot El Teide og Pico Viejo. Rundturen opp til sørsiden av Las Cañadas er cirka 9 km og byr på fantastisk utsikt over de fem naboøyene: Gran Canaria, La Gomera, El Hierro og La Palma. Hvis du ikke har fått nok, kan du utvide turen med en times fottur ved Roques de García.
Overnatting i Vilaflor.

Dag 4. El Hierro, ca. 7 km
Om morgenen blir du tatt med taxi til den nordlige flyplassen på Tenerife (La Laguna), hvorfra du flyr til naboøya El Hierro. Når du har sjekket inn på ditt nye hotell, er det på tide å dra ut på dagens tureventyr. Du går langs kyststien fra El Lagartario til Punta Larga. Her passerer du et senter for kjempeøgler. Turen går videre til La Maceta, hvor det vil være rikelig med anledning til å kjøle seg ned i de naturlige svømmebassengene du kommer over underveis.
Overnatting i Sabinosa.

Dag 5. El Hierro, ca. 10 km
Denne dagen på El Hierro kommer til å bli fantastisk. Dagen begynner med at du blir kjørt til Sabinosa, som er en liten, pittoresk by ved foten av noen av øyas vakreste klipper. Herfra beveger du deg langs stien til Ermita de la Virgen de Los Reyes-kapellet, som er kjent for å være skytshelgen for øya. Nå venter en spektakulær bestigning med en rekke fantastiske utsiktspunkter på vei mot de kjente einertrærne som El Hierro er kjent for å huse. Aldri har et enkelt einertre vært så fascinerende og nesten ikonisk. Århundrer med sterk vind har fått trekronen til å kysse bakken. Det er flere einertrær i området, noen opptil 800 år gamle, og alle har blitt vridd rundt av vinden.
Overnatting i Sabinosa.

Dag 6. El Hierro, ca. 11 km
På reisens nest siste gådag setter du kursen mot utsiktspunktet Mirador de Isora. Det er en panoramatur som tilbyr en uimotståelig utsikt over El Golfo og naboøyene La Palma, La Gomera og Tenerife. Fra 1350 meter over havet går stien ned til Fireba-fjellet og utsiktspunktet La Llanía til du kommer til det spektakulære utsiktspunktet Isora.
Overnatting i Sabinosa.

Dag 7. El Hierro, ca. 8 km
Dagen brukes til å vandre fra El Mocanal mot nordkysten, ned til de naturlige bassengene i Pozo de las Calcosas. Det er et helt fantastisk og idyllisk sted. På vei tilbake til El Mocanal passerer du Montaña Bermeja, hvorfra du kan observere det karakteristiske Roques de Salmor-området og hele nordkysten av El Hierro.
Overnatting i Sabinosa.

Dag 8. Hjemreise
Reisen har nådd slutten, og det er på tide å reise hjem. Du blir kjørt til flyplassen i El Hierro, hvorfra du flyr tilbake til Tenerife North Airport (TFN). Herfra blir du kjørt til Tenerife South Airport (TFS). Det tar ca. 1 time. Du kan velge å fly tilbake til Norge i dag eller du kan forlenge oppholdet med en overnatting i Los Cristianos.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Turen er kategorisert som grad 3, da terrenget byr på ganske mange høydemeter, både opp og ned. På det aller meste av ruten består overflaten av brostein eller gangstier. Mange steder er stiene godt opptråkket og bredere stier, og på enkelte passasjer er det mer ujevnt terreng, f.eks. i form av løse steiner, som kan være glatte ved regn.

Det er generelt et godt merket nettverk av stier på Kanariøyene. Du får kart, rutebeskrivelser og tilgang til GPX-filer.

Innkvartering

down v arrow

Under oppholdet bor du fast på ett hotell på hhv. Tenerife og på El Hierro. Oppholdet er inkl. frokost. Til lunsj kan du spørre hotellet hvor du kan få proviant. Alternativt kan du spørre om hotellet kan lage matpakke.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:

Det er to flyplasser på Tenerife. Det anbefales å fly til Tenerife South Airport (TFS), da det er transport inkl. derfra til starthotellet.

Vær oppmerksom på at flyreiser fra Tenerife til El Hierro og retur er inkludert i prisen på turen.

Den siste dagen er det transfer inkl. Tenerife lufthavn nord til Tenerife lufthavn sør, hvorfra du flyr videre til Norge.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

down v arrow

Nedenfor kan du se statistikken fra Santa Cruz på den nordlige delen av øya. Husk at klimaet varierer fra den ene siden av øya til den andre, så det følgende bør ses på som generell statistikk.

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 20920,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 13946,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

  • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

  • 7x overnattinger inkl. frokost
  • Overføringer beskrevet i programmet inkl. flyplasstransport
  • Innenriksfly fra Tenerife til El Hierro
  • Kart, rutebeskrivelser og GPX-filer
  • Informasjonsmøte

Prisen inkluderer ikke:

  • Transport til og fra Norge
  • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

  • Ekstra natt i Los Cristianos inkl. frokost

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Natour, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Natour. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden