Skottlands vestlige høylandsrute

Skottland – vandreferie på egenhånd

Gjennom Trossachs nasjonalpark emner det skotske høylandet av uspolerte naturomgivelser, autentiske landsbyer og filmiske, vakre utsikter fra bakketopper over innsjøen Loch Lomond.

In stock
Travel Code
VAI-008
Rejsens højdepunkter
blue encircled check En av de mest populære vandrerutene i Europa
blue encircled check Vandre Skottlands filmatiske, uberørte høyland
blue encircled check Nyt utsikten over vakre Loch Lomond
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7/9 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Skottlands eldste langdistanse vandrerute fører dere inn i det uspolerte høylandet. I gamle dager var landskapet kun bebodd av noen få kjøpmenn og hyrder. Her ble det slått slag, og røvere og tyvebander søkte tilflukt i det bortgjemte området. I dag er regionen fortsatt stort sett uberørt og landskapet er ekstremt variert. Stiene slenger seg langs bølgende bakker, hvor man av og til får utsyn til Loch Lomonds bredde. The West Highland Way er i dag blant de mest populære vandrerutene i Europa. Dere kommer til å vandre på tidligere militærveier i det vakre landskapet og besøke en tidligere handelsby på veien for til sist å slutte ruten av i Fort William, som emner av utendørsaktiviteter og opplevelser for naturelskere. Gled deg til en vandreferie med vakre og storslåtte utsikter i det skotske, golde høylandet.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og inneholder derfor ikke presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1: Ankomst til Milngavie
Individuell ankomst til den lille byen som uttales "Mull’guy". Gå en tur i byens sentrum gjennom den hyggelige gågaten og kjøp litt proviant til den kommende vandreturen.

Dag 2: Milngavie – Drymen
Ruten fører dere ut av byen gjennom stille skoger, og langsomt kommer dere til inngangen til høylandet. På vei til Drymen passerer du Glengoyne Distillery. Her stopper dere for å smake på et glass whisky og lærer mer om produksjonen av den skotske spesialiteten. Sist på dagen ankommer dere til Drymen, som er den siste større byen dere passerer i løpet av de neste dagene.
Vandring ca. 5 timer, 20 km, +/- 235 m

Dag 3: Drymen – Rowardennan
Dere starter dagens etappe med å vandre oppover "Conic Hill", hvor dere kan nyte utsikten over Loch Lomond – Skottlands største innsjø. Derfra fører stien dere inn til landsbyen Balmaha, og deretter er dere borte fra sivilisasjonen noen kilometer. Dere følger smale gangstier på den østlige bredden av Loch Lomonds, hvor landskapet er som ren poesi.
Vandring ca. 6-7 timer, 24 km, +625/-655 m

Dag 4: Rowardennan – Inverarnan området
Dette er en av de vakreste etappene på West Highland Way. Dere vandrer på skogsveier til fossefallet i Inversnaid, som vi lover deg minner om et eventyr. Etterpå passerer ruten forbi den idylliske innsjøbredden. Ruten fortsetter variert i de fredfulle omgivelsene, og av og til får dere utsyn til småøyer. Ruten fører dere videre forbi skjulestedet til den skotske røveren, Rob Roy.
Vandring ca. 6 timer, 19 km, +350/-360 m

Dag 5: Inverarnan området – Bridge of Orchy – Kingshouse
Etter frokost er det transfer til Bridge of Orchy (inkl.), ca. 25 min. Derfra går ruten mot dagens destinasjon, Kingshouse, som er en tidligere handelsby midt i høylandet. Den tidligere militærveien fører dere forbi utallige, dype, sorte innsjøer og en lite skisportsted.
Vandring ca. 5-6 timer, 16-20 km, +310-475/-240-420 m

Dag 6: Kingshouse – Kinlochleven
Dere passerer det spektakulære høydepunktet Buachaille Etive Mòr og kommer deretter til "Devil’s Staircase". Soldater som måtte krysse terrenget har navngitt området. Stien fører dere ned i en liten dal og byr på en vidunderlig utsikt over de omkringliggende toppene. Den lille byen Kinlochleven byr dere velkommen tilbake til en viss sivilisasjon etter et par dager i det uberørte høylandet.
Vandring ca. 4-5 timer, 14 km, +380/-615 m

Dag 7: Kinlochleven – Fort William
En lang etappe avslutter turen på West Highland Way. Dere følger igjen en gammel militærvei som fører dere til et platå. Gjennom stille skoger og forbi ruinene av et lite fort, hvoretter Ben Nevis kommer til syne. Dagens rute ender i sjarmerende Fort William.
Vandring ca. 6-7 timer, 24 km, +575/-580 m

Dag 8: Hjemreise fra Fort William
Utsjekk etter frokost.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Forlengelse av turen

down v arrow

Man kan forlenge turen med 2 dager – da blir den altså 10 dager og 9 netter i alt. I dette tilfellet blir dagsprogrammet endret litt. Dag 1-4 er som beskrevet over. Dag 5-10 vil være som følgende.

Dag 5: Iverarnan området – Crianlarich området
Etter å ha vandret opp og ned de siste dagene, blir stien jevn på dagens etappe. West Highland Way stiger langsomt fra Iverarnan inntil dere passerer den lille landsbyen Crianlarich. Herfra får dere et malerisk panoramasyn over Loch Lomond og fjelltoppene av Ben More og Stob Binnean. Dere fortsetter bortover skogstien til Crianlarich, hvor dagens etappe ender.
Vandring ca. 3-4 timer, 14-17 km, +375-460/-210-295 m

Dag 6: Crianlarich området – Bridge of Orchy/Inveroran
I dag får dere igjen en fantastisk utsikt på turen. Etter den lille landsbyen Bridge of Orchy, fortsetter dere oppover en litt lengre stigning. Etterpå kommer dere til å vandre på de gamle militære veiene som fører dere forbi små skogområder og videre til hotellet Inveroran. Et isolert område, som gir en autentisk følelse av det skotske høylandet.
Vandring ca. 5-7 timer, 17-25 km, +560/-550 m

Dag 7: Bridge of Orchy/Inveroran – Kingshouse
Dagens destinasjon er Kingshouse – en tidligere handelsby midt i høylandet. Det tidligere militærveien fører dere forbi utallige, dype, sorte innsjøer og et lite skisportsted.
Vandring ca. 5-6 timer, 16-20 km, +475/-420 m

Dag 8: Kingshouse – Kinlochleven
Dere passerer det spektakulære høydepunktet Buachaille Etive Mòr og kommer deretter til "Devil’s Staircase". Soldater som måtte krysse terrenget har navngitt området. Stien fører dere ned i en liten dal og byr på en vidunderlig utsikt over de omkringliggende toppene. Den lille byen Kinlochleven byr dere velkommen tilbake til en viss sivilisasjon etter et par dager i det uberørte høylandet.
Vandring ca. 4-5 timer, 14 km, +380/-615 m

Dag 9: Kinlochleven – Fort William
En lang etappe avslutter turen på West Highland Way. Dere følger igjen en gammel militærvei som fører dere til et platå. Gjennom stille skoger og forbi ruinene av et lite fort, hvoretter Ben Nevis kommer til syne. Dagens rute ender i sjarmerende Fort William.
Vandring ca. 6-7 timer, 24 km, +575/-580 m

Dag 10: Hjemreise fra Fort William
Utsjekk etter frokost.

Vanskelighetsgrad 3-4

down v arrow

God fysisk kondisjon er anbefalt for West Highland Way. Stigningene er som regel ikke et problem, men de lange distansene kan være anstrengende.
Vandrestiene er vedlikeholdt og godt skiltet.

Dere får tilsendt avreiseinformasjon hjemmefra. Rutebeskrivelse og kart blir utlevert på starthotellet.

Se mer om vanskelighetsgrader, vandretider og høydemetre her.

Innkvartering

down v arrow

Dere vil bli innkvartert på 3-stjerners hoteller og B&B. Overnatting i Skottland er vanligvis preget av sine omgivelser, enkle og autentiske, men med en varm atmosfære og gjestfrihet. Overnattingsstedene er vanligvis plassert i mindre landsbyer eller omgitt av fantastisk natur. Du kan forvente mindre, men koselige rom. Alle rom har eget bad og toalett, og oppholdet er inkl. mva. frokost. Overnatting vil være en del av opplevelsen din av denne vandreferien!

Du kan bestille matpakker på hotellene (arrangeres og avgjøres lokalt).

Middag er tilgjengelig på alle hotellene. Noen steder vil det også være mulig å spise på for eksempel den lokale puben.

Hvordan kommer jeg dit?

down v arrow

Fly:
Du kan fly til Edinburgh eller Glasgow.
Fra begge flyplasser kan man ta buss til sentrum og videre med tog til Milngavie (ca. 45 min – 1½ time)

Ved hjemreise kan dere også ta tog eller buss til Edinburgh eller Glasgow. Se mer om tog hos National Rail. Vi anbefaler å bestille bussbilletter på forhånd på CityLink.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer fly/tog/buss til destinasjonen. Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre nærmere.

Klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 23653,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 14530,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen

 • 7x eller 9x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Inngang på Glengoyne whisky destilleri, inkl. smaking
 • Transfer fra Inverarnan området til Bridge of Orchy (dag 5)
 • Detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • GPS ruter mulig å få tilsendt
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen

 • Transport t/r Norge
 • Turistskatter
 • Buss fra Aplnachstaad til Dallenwil

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Transfer ved ankomst
  • Glasgow flyplass – Milngavie
  • Edinburgh flyplass – Milngavia
 • Transfer ved hjemreise
  • Fort William – Glasgow flyplass
  • Fort William – Edinburg flyplass
 • Ekstra natt inkl. frokost
  • Milngavie
  • Fort Willaim

NB:
Man kan ikke medbringe hund på turen.

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Eurotrek, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Eurotrek. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden