Vulkansk vandring på Lanzarote

Vandreferie på egen hånd i Spania

Vulkanlandskap, panoramautsikt og flotte turstier. Sett kursen mot Lanzarote og La Graciosa, to av de vakre øyene som ligger nord for Kanariøygruppen i Atlanterhavet.

In stock
Travel Code
VAI-074
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVandring i Timanfaya nasjonalpark, kjent som Ildfjellene
blue encircled checkNyt en forfriskende svømmetur i sjøen ved Playa Quemada
blue encircled checkPanoramautsikt over de forskjellige vulkanene i området
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Opplev essensen av de unike Kanariøyene Lanzarote og Graciosa. Du vandrer på egen hånd gjennom det vulkanske landskapet, hvor du kan nyte det krystallklare vannet og den rolige atmosfæren med stil. Turen vil først og fremst foregå til fots, men du vil også oppleve La Graciosa, den minste øya blant Kanariøyene, på sykkel. Du vil oppleve det unike ved Lanzarote og det svært tøffe utseendet til naturen på øya. Noe som må prøves er de kanariske potetene med chilisaus, som er noe av det beste du kan få.

Noe av det beste med turen og Lanzarote er muligheten til å besøke Timanfaya nasjonalpark. Timanfaya er også kjent som ildfjellene, i den forstand at det er fortsatt liv og varme under jorden som du kan få muligheten til å se i beste form, geysirer!

Se frem til en øy som er annerledes og mer rå enn resten av Kanariøyene.

Kart

down v arrow

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Lanzarote
Reisen din starter på Lanzarote. Når du ankommer flyplassen får du først tilgang til leiebilen din, deretter kan du sette kursen mot hotellet ditt. Når du har funnet deg til rette på hotellet, kan du utforske Arrecife og nyte at ferien har begynt. Nå har du et par herlige turdager foran deg.
Du bor i Arrecife.

Dag 2. Oppstigning til Caldera Blanca
Vandring ca. 10 km +340 m | -340 m
Oppstigningsruten til Caldera Blanca-krateret er svært nær Timanfaya nasjonalpark. Caldera Blanca er krateret til en vulkan som ble skapt av et enkelt utbrudd. Det perfekte krateret har en diameter på 1,2 kilometer og skuespillet som utspiller seg når du når toppen kan ikke beskrives med ord. Fra landsbyen Mancha Blanca, før du når Timanfaya, begynner stien igjen gjennom noen ujevne områder til du kommer til bunnen av vulkanen. Etter en stigning kommer du til kraterkanten, hvor du møter en enorm mantel av porøse lavabiter og nyere kratere som strekker seg mot sør. Det er Timanfaya nasjonalpark, også kjent som ildfjellene. Mot nord farger Lanzarotes små landsbyer landskapet helt til Famara-klippene. Når du har gått ruten er det mulig å besøke nasjonalparken.
Du bor i Arrecife.

Dag 3. Fra Femés til Pico de la Aceituna og Playa del Pozo
Vandring ca. 10 km +260 m | -615 m
Los Ajaches-fjellkjeden sør på Lanzarote var en gang hjemmet til aboriginerne. I dag ligger landsbyen Femés, med sine landbruks- og jordbrukstradisjoner, i den øvre delen av fjellkjeden. Femés er et perfekt utsiktspunkt hvorfra du kan nyte det pittoreske området i sør. Herfra kan du se øyene Lobos og Fuerteventura, samt Papagayo Nature Park, som ligger i den sørlige delen av Lanzarote. Ruten starter med en stigning til Pico de La Aceituna, hvis topp er 450 meter over havet. Herfra fortsetter stien til neste topp, Pico Redondo. Fra denne fjelltoppen er du hele 555 meter over havet. Her kan du nyte en storslått utsikt og forberede deg på nedstigningen. Turen ned gjennom canyonen er kontinuerlig og utsikten over Playa de la Arena er imponerende. 
Du bor i Yaíza.

Dag 4. Vulkanene i Soo
Vandring ca. 13 km +385 m | -385 m
Dagen tilbringes på en tur langs vulkanområdet i Soo, en liten landlig kommune på den nordvestlige delen av Lanzarote. Fra selve landsbyen Soo går ruten opp mot Pico Colorado (206 m), som ligger bak landsbyen. Caldera Trasera kan sees under oppstigningen mellom sisternene som samler opp avrenningsvannet. På toppen av Montaña de Soo, som er en enorm kraterlignende formasjon, også kalt en kaldera, vil du bli møtt av en ekstraordinær panoramautsikt over de ulike vulkanene i området. Turen fortsetter langs vannet gjennom åkre med mais og søtpoteter til du kommer til Montaña Chica. Her finner du et landskap bestående av rester av gamle bygninger og et drikkekar for husdyr, som nå er gått ut av bruk. I bakgrunnen kan du skimte øyene La Graciosa, Alegranza og fjellet Montaña Clara ved siden av den imponerende stranden, Risco de Famara, på vei tilbake til Soo.
Du bor i Yaíza.

Dag 5. Nordkysten
Vandring ca. 11 km +125 m | -125 m
Ruten starter ved Jardín de Cactus i Guatiza, et botanisk paradis skapt av den kanariske kunstneren Cesar Manrique. Etter å ha krysset landsbyen og nådd kirken, går stien mot Caldera de la Montaña Tinamala og går langs kysten. Her krysser den Los Cocoteros og du kommer til det naturlige svømmebassenget, Cueva del Agua og nudistbyen Charco del Palo. Dagens rute byr på flere muligheter for å ta en dukkert underveis. La Olla, et naturlig basseng med en diameter på 10 meter, er muligens det hyggeligste stedet å ta en forfriskende dukkert. Veien går tilbake gjennom forlatte gårder med vulkansk scoria og tuneraer. Det er en tur i et landskap fullt av kontraster i en slak stigning til du kommer til kaktushagen.
Du bor i Yaíza.

Dag 6. Sykling på La Graciosa
Vandring ca. 23 km +155 m | -170 m
Det er på tide å oppleve La Graciosa! Du kjører til havnen i Orzola, hvor katamaranen "El Graciosero" på 20 minutter tar deg til Caleta del Sebo, havnen i La Graciosa. Her venter en sykkel som du kan utforske øya på. Du vil oppleve spektakulære områder som Pedro Barba, Playa de Las Conchas i nord og Playa Francesa i sør. La Graciosa er en fredelig øy av fiskere som bor langt unna den turistrike naboøya Lanzarote. Det turkise vannet og vakre hvite sandstrendene inviterer til en forfriskende dukkert, og fraværet av trafikk gir en uvanlig mulighet til å sykle langs stiene på en sakte og trygg måte. På sen ettermiddag tar "El Graciosero" deg tilbake til Lanzarote, hvorfra du kan kjøre tilbake til hotellet ditt i Yaíza.

Dag 7. Famaras mektige klipper
Vandring ca. 9 km +370 m | -370 m
Fra den vakre Villa de Haría går stien mot Risco de Famara, som er en naturlig vegg i det nordvestlige hjørnet av øya Lanzarote. Fra toppen av den majestetiske klippen kan du nyte en fantastisk utsikt over den lille øya La Graciosa, som du utforsket dagen før. Stien går sørover langs kanten av klippen med en spektakulær panoramautsikt mot stranden i Famara. På vei tilbake mot dalen med tusen palmer kan du nyte utsikten over vulkanen La Corona. På slutten av denne turen på Lanzarote er husmuseet til kunstneren Cesar Manrique i Haría et must-see. Her bodde og malte han i fred, de siste årene av sitt liv.
Du bor i Yaíza.

Dag 8. Hjemreise
Reisen er over og det er på tide å reise hjem. Du kjører til flyplassen og leverer leiebilen.

Overnatting

down v arrow

Du bor på et hyggelige hoteller på Lanzarote, hvor du tilbringer alle 2 netter på hotellet i Arrecife og 4 netter på samme hotell i Yaízu. Frokost er inkludert i oppholdet.

Vanskelighetsgrad 2

down v arrow

Denne turen har vanskelighetsgrad 2. Det er derfor en lett tur hvis du er vant til å gå faste turer hver dag og er i god form. Det vil være opp- og nedstigninger underveis, varierende mellom -600 meter og +385 meter.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Du kan fly til Lanzarote flyplass, som ligger mellom Puerto del Carmen og hovedstaden på øya, Arrecife.

Her får du din leiebil, som du kan bruke under hele reisen, og så finner du ditt starthotell i Arrecife.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du avtaler fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Klima

down v arrow

Arrecife, Lanzarote

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 15613,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 9737,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

  • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

  • 7x netter inkl. frokost
  • Bilutleie under hele oppholdet inkl. ulykkesforsikring
  • Båttur til La Graciosa
  • Sykkelleie på La Graciosa
  • Infomøte
  • GPX-filer

Prisen inkluderer ikke:

  • Transport til og fra Norge
  • Eventuelle turistskatter

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Natour, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Natour. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden