Istria fra kyst til kyst

Kroatia | Vandreferie på egenhånd | Vanskelighetsgrad 2-3

Opplev Kroatias ubestridte ferieparadis, Istria, til fots. Frodig natur, vingårder, oliventrær og historiske middelalderbyer er bare noe av det du vil oppleve på turen fra Buje i vest til Lovran i øst.

In stock
Travel Code
VAI-076
Rejsens højdepunkter
blue encircled checkVandring i noen av Europas vakre naturområder
blue encircled checkNå toppen av Istrias høyeste fjell, Učka
blue encircled checkBesøk verdens minste by, Hum
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

På denne ukelange vandreferien, som begynner i middelalderbyen Buje, kan du se frem til noen fantastiske dager med vandring gjennom noe av den vakreste naturen Europa har å by på. Den godt planlagte ruten tar deg bl.a. forbi olivenlunder, vingårder, kunstnerparadiset Grožnjan, Istrias høyeste fjell, Učka, og verdens minste by Hum, hvor tiden har stått stille i århundrer. Høydepunktene er mange, utsikten er fantastisk, og når du har nådd den fantastiske byen Lovran på slutten av reisen og sitter med en kald drink i hånden, vil du sikkert tro at Istria er en balsam for både kropp og sjel .  

Kart

down v arrow

*Vær oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presis informasjon

Dagsprogram

down v arrow

Dag 1. Ankomst til Istria
Etter å ha ankommet Istria og sjekket inn på et hotell i nærheten av middelalderbyen Buje nær Istrias vestkyst, vil du få all praktisk informasjon du trenger for vandreferien om kvelden. Overnatting på hotell i nærheten av Buje.

Dag 2. Brtinigla til Buje
Vandretid: 3,5 timer, 17 km, +268/-278 høydemeter
Etter frokost blir du fraktet til den lille landsbyen Brtinigla, som er omgitt av vinranker og olivenlunder så langt øyet kan se. Dagens vandring foregår i svært variert natur gjennom skog og daler og forbi utallige vingårder. Av og til er det vinprodusenter og olivenoljeprodusenter, hvor du kan ta en pause og selvfølgelig smake på de gode produktene. Her vil du også få et innblikk i lokalbefolkningens hverdag og lære om eldgamle tradisjoner rundt vin- og olivenoljeproduksjon. Etter noen timer til fots dukker Buje opp i horisonten. Byen ligger på en liten bakketopp og når du er der kan du nyte den fantastiske utsikten over de mange terrasserte jordene. Overnatting på Buje.

Dag 3. Grožnjan til Motovun
Vandretid: 5 timer, 25 km eller 20 km, +511/-573 høydemeter
Dagens utgangspunkt er kunstnerbyen Grožnjan. Byen har inspirert utallige kunstnere fra hele verden med sin skjønnhet og middelalderske sjarm, så Groznjan har også et stort utvalg av gallerier å utforske før vandreturen starter. Ruten følger i dag delvis den nedlagte Parenzana smalsporet jernbane, som koblet Trieste med Poreč frem til 1935. I dag er jernbanen omgjort til en gang- og sykkelsti og slynger seg vakkert gjennom vingårder, over broer og gjennom tunneler. Etter noen timer kommer du til Livade, hvor du kan ta en velfortjent pause før du fortsetter siste strekning til Motovun. Motovun er kjent som trøffelhovedstaden i Kroatia, med trøfler som er på nivå med de franske og italienske, men med mye lavere priser. Overnatting i Motovun. Om ønskelig kan dagens rute forkortes fra 25 km til 20 km.

Dag 4. Motovun
Vandretid: 3 timer, 15 km.+451/-452 høydemeter
Fra hotellet går du ned bakketoppen til en tursti som tar deg til den lille landsbyen Brkač. Her kan du nyte lunsj på en lokal taverna før du drar tilbake. På vei tilbake til Motovun følger du Parenzana-stien, som tar deg forbi en liten vingård, hvor du mot et lite beløp kan få en herlig vinsmaking. Du kan tilbringe resten av dagen i vakre Motovun, hvor du kan utforske de krokete og brosteinsbelagte gatene.

Dag 5. Oprtajl til Buzet
Vandretid: 4 timer, 18 km eller 8 km, +496/-700 høydemeter
Etter et morgenmåltid blir du kjørt til den pittoreske landsbyen Oprtalj, som er utgangspunktet for den istriske fjellstien. Ruten, som går nedover, tar deg bl.a. gjennom landsbyene Sveta John og Sveta Lucija, hjem til en liten, vakker kirke. Senere kommer du til et utsiktspunkt hvor du kan se Mirna-elven og dalen. Du vil også passere Pietrapelosa-slottet, landsbyen Mali Mlun og passere en viadukt før byen Buzet kommer til syne. Du overnatter i Buzet, hvor mange trøffeljegere også har slått seg ned. Her kan du også nyte den deilige maten uten å bli ruinert.

Dag 6. Buzet - Hum - Buzet
Vandretid: 6 timer, 24 km, +343/-333 høydemeter
Stien mot Hum starter ved elven ved foten av Buzet og går gjennom et fint skogsområde, over et grunt vadested og forbi små fosser og innsjøer. Deretter kommer du til Kotli, hvor du finner noen litt større fossefall og naturlige innsjøer samt en gammel vannmølle. Her kan du ta en pause og nyte den magiske stillheten, hvor kun det sildrende vannet høres. Via den forlatte landsbyen Benčići kommer du til verdens minste by Hum, hvor befolkningen er mellom bare 17 og 23 avhengig av årstiden. Byen er kjent for sin ekstremt godt bevarte middelalderske kjerne og ikke minst for en unik mistelteingrappa, som kun produseres i Hum. På den lokale "konoba", som er et lokalt ord for restaurant, kan du nyte en tradisjonell lunsj før du følger mistelteinstien tilbake til Buzet, hvor du skal overnatte.

Dag 7. Učka til Lovran
Vandretid: 4 timer, 15 km eller 6 km. +783/-1692 høydemeter
Du blir kjørt til Poklon besøkssenter, hvorfra dagens fottur starter. Gjennom Učka naturpark vandrer du omgitt av vakker natur mot toppen av Učka-fjellet, som er det høyeste fjellet på Istria-halvøya. Du når toppen og er nå i en høyde av 1401 m.o.s.l. Utsikten over Kvarnerbukta er ubeskrivelig, og er sikten virkelig god kan du se helt til Venezia og Alpene. På vei ned fjellet følger du en sti gjennom eike- og kastanjeskog, som gir behagelig skygge i sommermånedene. Stien fører helt ned til vannflaten og den vakre byen Lovran, hvor du overnatter. Om kvelden kan du besøke en av de gode restaurantene i gamlebyen, hvor du i tillegg til den gode maten også kan nyte en spektakulær utsikt over Adriaterhavet.

Dag 8. Individuell hjemreise
Det kroatiske tureventyret er over og det er på tide å si farvel til Istria.

Bemerk:
Bemerk at dagsprogrammet er veiledende og ikke er beregnet som rutebeskrivelse.
Rutebeskrivelsen tilsendes hjemmefra eller utleveres ved ankomst.

Vanskelighetsgrad 2-3

down v arrow

Denne vandreturen er lett til moderat. Dagene varierer fra 3-6 timers vandring med en generell stigning på 100-750 meter. Med et normalt kondisjonsnivå kan du klare denne vandreferien. Vi anbefaler alltid et grunnleggende godt kondisjonsnivå, men i utgangspunktet kan alle være med på denne turen. De fleste vandreturene tar deg langs godt merkede stier, men noen vandreturer kan være mer utfordrende og med brattere nedstigninger.

Innkvartering

down v arrow

Du kan velge mellom å bo på 3-stjerners hotell med god beliggenhet i forhold til turveiene eller oppgradere til 4-stjerners hotell. Frokost er inkludert på alle hoteller. På hotellene som ligger på landet er det restaurant på hotellet.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Fly:
Du kan fly til Pula flyplass og fortsette med forhåndsbestilt transport eller offentlig transport til Buje.
Du kan fly til Venezia flyplass og fortsette med forhåndsbestilt transfer eller med båt til Porec (begrenset seilingsperiode), hvorfra det går buss til Buje.

Kjør selv:
Dersom du ønsker å kjøre, kan du kjøre via Danmark. Med bil er det ca. 1500 km fra den danske grensen til Istria. Det er dessverre ikke mulig å parkere campingvogn på hotellet der turen starter/slutter. Dette viser til private parkeringsplasser i byen.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du bekrefter reisen med oss ​​før du planlegger fly/tog/buss til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere flyreiser. Kontakt oss for mer informasjon.

Vær og klima

down v arrow

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
       

1 person. Enkeltrom 3-4*

Fra 15917,- NOK

1 person. Enkeltrom 4*

Fra 23346,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 3-4*

Fra 11368,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 4*

Fra 14704,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen

Prisen inkluderer:

 • 7 netter inkl. frokost
 • Transport til turveier jf. dagsprogram
 • Informasjonspakke (engelsk) med kart, koordinator mm.
 • Bagasjetransport mellom hotellene

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport fra/til Norge
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Transport fra ulike flyplasser til Buje
 • Transport fra Lovran til diverse flyplasser
 • Turstaver
 • GPS for turen

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Fiore Tours, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Fiore Tours. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden