Valencia og appelsinkysten, Costa Azahar

Spania | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 3

Opplev Spania fra sin beste side når du sykler forbi appelsinlunder og oliventrær i snorrette rekker, hvite sandstrender, fascinerende fjellformasjoner, små fjell-landsbyer og pulserende badebyer.

In stock
Travel Code
CYS-010
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Spanias spektakulære og tredje største by Valencia
blue encircled check Duft appelsinkysten og nyt utsikten ut mot havet
blue encircled check Mange bademuligheter i badebyer og på sandstrender
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Turen starter i den spennende byen Valencia med en blanding av vakre, gamle bygninger, som bla. markedshallen, og imponerende moderne arkitektur som arkitekten Calatravas operahus "Reina Sofia". Fra Valencia beveger du deg innover i landet og til små avsidesliggende fjell-landsbyer før du kommer til kysten ved Castellon og Peñiscola. Turen gir deg en fantastisk kombinasjon av frisk fjelluft, vakker klippekyst og herlig strandliv.

Kart

down v arrow

*Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke oppgir presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Valencia
Valencia er en helt fantastisk by som du bør bruke tid på å utforske til fots. Besøk den store markedshallen med et vell av fargerike og fristende matvarer, nyt en tapasrett eller to på en av de små restaurantene utenfor og se den vakre mosaikken på togstasjonen. Ta turen gjennom det uttørkede elveleiet som i dag er omgjort til en stor park med pikniksteder, lekeplasser og løp- og sykkelstier. End opp ved den spanske arkitekten Calatravas sine storslåtte bygninger med bla. operahus og museer.

2. dag. Stayover i Valencia, ca. 42 km og 28 høydemeter
Rundtur i nasjonalparken Albufera, et stort våtområde der det bl.a. dyrkes ris. Er du interessert i fugler kan vi anbefale å ta med en kikkert. Det er en herlig opplevelse å sykle rundt her på landet, mellom rismarker, rislende kanaler og appelsinlunder med utsikt til forstedenes blokker. Ta en lunsjpause i Palmeras der du finner mange hyggelige restauranter. Videre går turen tilbake langs kysten forbi fristende sandstrender.

3. dag. Til Rubielos de Mora, ca. 37 km og 274 høydemeter
Etter frokost tar du en transfer til Barracas (ca. 1 time). Herfra sykler du langs en gammel jernbane "los Ojos Negros", som i dag er omgjort til sykkel- og tursti. Her får du en herlig og fredelig tur med utsikt til olivenlunder, gressende sauer og små landsbyer i det fjerne. I Venta del Aire, som best kan beskrives som et rolig, stort veikryss med hotell, supermarked og en stor restaurant, er det perfekt å ta lunsjpause. Herfra sykler du på landevei i susende fart, ned til broen og elven. Videre går det jevnt oppover gjennom dalen i 3-4 km. Her har du furuskog på begge sider og utsikt til skarpe klippeformasjoner og westernaktig landskap. De siste kilometerne til Rubielos går veien jevnt opp og ned. Rubielos er en fin, liten by med mange vakre og velholdte hus. Her er det fredelig og eventyraktig med små torg med caféer og en hyggelig liten sti langs den lille bekken.

4. dag. Til Montanejo, ca. 40 km og 302 høydemeter
Dagens etapoe går opp og ned – mest ned - gjennom dalen med vakker utsikt til fjell og skogfylte skråninger. Du sykler forbi noen landsbyer, gjennom tuneller og forbi bratte klippevegger der klatrere ofte utfordrer hverandre. Rett før du kommer til Montanejos sykler du forbi de arabiske badene. Her strømmer det en varm kilde opp fra bakken som gjør at i vannet bassengene alltid holder 23 grader. Montanejos er en liten spa-by med en hyggelig plass med barer og restauranter, beliggende ved byens rådhus, Ayntamento. 

5. dag. Til El Grao de Castellón, ca. 41 km og 371 høydemeter
En ny, deilig dag på sykkelsetet står for tur. Du sykler blant annet forbi hyggelige landsbyer som ligger klint opp i fjellskråningen og forbi noen barer, plasser med treningsapparater og eldre mennesker som snakker og mosjonerer. Alt foregår i et behagelig, rolig tempo. Etterhvert som du nærmer deg Onda blir mer av landskapet preget av dyrket mark og du får se de første appelsinlundene. I Onda er det transfer ved 15.30-tiden. Om du kommer tidlig til byen kan du besøke borgen og den fine plassen "Plaza de l’Almudi" med hyggelige barer og fine bygninger.
Transfer til El Grau de Castellón ved vannet.

6. dag. Til Alcossebre, ca. 50 km og 132 høydemeter
I dag står en skikkelig variert sykkeldag for tur. Du starter i El Grau de Castellón med en stor havn og mange hoteller, restauranter og leilighetskomplekser. Videre herfra sykler du langs strendene, forbi vakre feriehus og til Benicasim der du treffer på den nedlagte jernbanen som nå er en sykkelsti. Denne følger du hele veien til Oropesa. Stien er skåret gjennom fjellene og du overraskes garantert av de mange, vakre utsiktene til havet, de vindblåste furutrærne og de røde klippene. Videre sykler du på sykkelsti gjennom en mindre forstad bestående av ferieleiligheter og forbi et par campingplasser før du plutselig befinner deg på landet og sykler på landevei forbi små gårdsbruk, appelsinlunder og rislende kanaler. Mot slutten av etappen sykler du langs fantastiske strender til Alcosebra – en sjarmerende ferieby uten de store hotellsiloene.

7. dag. Til Peñiscola, ca. 20 km og 246 høydemeter
Turens siste etappe går langs kysten og inn i nasjonalparken der en 20 km lang, fredelig tur langs grusvei står for tur. Du får fin utsikt til klippekysten og små bukter med sandstrender. Videre kommer en bratt stigning på ca. 2 km opp til tårnet med utsikt innover Peniscola-halvøya og de fristende, brede sandstrendene. Dette er ikke en spesielt lang dagsetappe, men den kan likevel være litt utfordrende da du stort sett hele turen sykler på en steinete og ujevn vei. Peniscola er en herlig ferieby med mange hoteller, restauranter og deilige strender. Besøk borgen, nyt utsikten over havet og kysten og gå deg vill i den spennende gamlebyen.

8. dag. Hjemreise
Hjemreise etter frokost, med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

Noen dager sykler du i flatt, lett terreng mens andre etapper går i mer kupert terreng med noen utfordrende bakker.  Forholdsvis korte dagsetapper.
Detaljert rutebeskrivelse på engelsk og kart utleveres ved ankomst til første hotell.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på gode 3* hoteller med frokost inkludert. Det er mulig å bestille halvpensjon. 

Sykkel og sykkelutstyr

down v arrow

Du kan leie tursykkel med 24 gir og håndbremser.

Syklene er utstyrt med lappesaker, ekstra slange, pumpe, sykkel-PC, flaskeholder, bagasjebrett, sykkelveske og sykkelhjelm. Du kan tilkjøbe leie av en GPS med innlagte ruter (1 stk. pr. 1-4 pers.).
Det er også mulig å leie el-sykkel.

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Du kan fly til Valencia, alternativt til Madrid eller Alicante.
Etter endt tur kan du ta taxi fra Peñiscola til Benicarló og tog videre til Valencia.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelig med å arrangere fly. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Vær og klima

down v arrow

Klima

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
   

1 person. Enkeltrom

Fra 13491,- NOK

2 personer. Dobbeltrom

Fra 11065,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige ankomstdager:

 • Hver dag i sesongen
 • Det er IKKE mulig å arrangere turen i juli og august pga. varmen

Prisen inkluderer:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Detaljert rutebeskrivelse og kart på engelsk
 • Transfer fra Valencia til Barraca (dag 3) og fra Onda til Grao de Castellón (dag 5)
 • GPS med innlagte ruter (1 stk. pr. 1-4 personer)
 • Nødtelefon

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport fra og til Norge
 • Reise- og sykkelforsikring

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelleie
 • El-sykkel
 • Halvpensjon (ekskl. drikkevarer)
 • Transfer fra Peniscola til Valencia lufthavn 
 • Ekstra natt i Valencia eller Peñiscola

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Senderos y Pueblos, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Senderos y Pueblos. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden