Catalonia – Strender, mat og vin

Spania | Sykkelferie på egen hånd | Vanskelighetsgrad 3

Costa Bravas strender og frodige innland med fruktplantasjer, olivenlunder og vakre vingårder. Muligheter for å arrangere gastromiske opplevelser på Michelin restauranter. En variert og fantastisk tur!

In stock
Travel Code
CYS-070
Rejsens højdepunkter
blue encircled check Sykle gjennom koselige landsbyer og frodige vin- og rismarker
blue encircled check Nyt utsikten over de imponerende fjelltoppene i Pyreneene
blue encircled check Besøk lokale vinkjellere og smak på katalanske delikatesser
calendar iconIndividuell avreisedag
transport_icon/images/t/r/transport_ikon_-_egen_transport_2.png Egen transport
clock icon7 Netter

Dette kan du glede deg til

down v arrow

Turen starter 100 km fra Barcelona i den gamle, sjarmerende byen Girona, like ved Pyreneene og Middelhavet. Fra Girona til Costa Brava følger du «El Carrilet», en nedlagt jernbane belagt med stampet granittsant, forbeholdt fotgjengere og syklister. Du reiser gjennom sjarmerende catalonske småbyer og har utsikt til imponerende fjelltopper i det fjerne. Turen langs kysten går opp og ned langs fredelige landeveier og stier forbi hyggelige feriebyer og nydelige strender. Fra Calella de Palafrugell sykler du inn i området ”l’Emporda”, med frodig jord, ris- og vindruemarker samt utallige, velbevarte middelalderbyer. Emporda sies å være et av verdens eldste vinproduserende områder. Det behagelige middelhavsklimaet med milde vintre og varme somre gir fantastiske vekstforhold for områdets mange oliventrær på platåene og vindruer på sirlig anlagte terrasser opp langs skråningene.

Sommermånedene er varme, men med en befriende bris fra havet. På våren og høsten er det fortsatt lunt og behagelig, ofte er det deilig sykkelvær helt til oktober.

Kart

down v arrow

* Vi gjør oppmerksom på at kartet er veiledende og derfor ikke inneholder presise angivelser.

Dagsprogram

down v arrow

1. dag. Ankomst til Girona
Har du tid, er den gamle bydelen verdt et besøk. Start f.eks. oppe ved universitetet og Convent de Sant Domenec og beveg deg ned gjennom krokede gater til katedralen og det jødiske kvartalet. Ta en avstikker opp på bymuren der du får en fantastisk utsikt til fjellene. Senere er det kanskje Rambla de Libertat og de omkringliggende gatene som lokker med sine mange restauranter og caféer.

2. dag Til Sant Feliu de Guixols, 45 km og 280 høydemeter
Dagens etappe følger den nedlagte jernbanen ”el carrilet” hele veien til  Sant Feliu de Guixols med en deilig sandstrand omkranset av skogkledte bakker og en mengde restauranter og caféer. Du sykler gjennom småbyene Quart, Cassá da Selva, Llagostera og Santa Christina d’Aró. Underveis opplever du frodige fruktplantasjer, endeløse enger og skyggefulle små skoger. Du sykler hele tiden med utsikt til skogkledte Gavarres fjellmassiv. Husk å nyte den spektakulære utsikten underveis. Fra Sant Feliu fortsetter du til den lille stranden San Pol der nattens hotell venter.

3. dag Til Calella de Palafrugell, 30 km og 271 høydemeter
En deilig sykkeldag som bukter seg langs kysten og litt innover i landet. Er du glad i hav og strand er det mange muligheter for en badepause underveis f.eks. ved Platja de Castell. Du sykler gjennom hyggelige små byer som feriebyen Platja d’Aro med sine herlige strender, og den gamle fiskerbyen Palamós som er mindre preget av turisme og har både en deilig strand og en spennende havn med fiskemarked og masse liv. Etter Platja de la Fosca sykler du innover i landet gjennom små, skyggefulle kratt og dyrket mark. Calella de Palafrugell ligger vakkert til ved havet. Små sandstrender omkranset av bratte klipper, krokete gater og hyggelige restauranter med havutsikt venter.

4. dag Til Torroella de Montgri, 29 km og 180 høydemeter
Nå går turen nordover og inn i landet. Du sykler gjennom Palafrugell der du kan utforske de lokale produktene på byens fiske-, kjøtt- og grønnsaksmarked. Du har også mulighet til å besøke korkmuseet. Etter Palafrugell sykler du forbi vinkjelleren Mas Oller, hvor turens første guidede rundtur og vinsmaking kan bestilles (under extras). Landskapet endrer nå karakter. Byen Pals ligger på en bakketopp med utsikt over det frodige landbruksområdet. Det er en gammel middelalderby med fine, velholdte hus, krokede gater og hyggelige caféer. Etter Pals går turen videre langs rismarker og små bekker til du igjen kommer ut til havet. I le av sanddynene sykler du langs kysten nordover til Terelven munner ut i Middelhavet. Videre følger du nå elven innover i landet til Torroella de Montgri, som er en hyggelig by med gamle, krokede gater og et gammelt fort.

5. dag Til Castelló d’Empuriés, 36 km og 60 høydemeter
Du fortsetter nordover forbi Montgrí-massivet til Alt Empordá området. Du sykler rundt i Roses bukten med lange sandstrender. Etter den hyggelige middelalderbyen Sant Marti de Empuries og rett ved den deilige stranden kan du besøke arkeologiske utgravninger med greske og romerske ruiner. Herfra fortsetter turen gjennom mark-området Aiguamolis de l’Emporda. Dagens etapper avsluttes i Castelló d’empuries, en hyggelig landsby med en gotisk kirke, gammel markedshall og et spennende, jødisk kvarter.

6. dag. Overnattingsdag i Castelló d’Empuriés, 37 km og 65 høydemeter
I dag sykler du gjennom 100-år gamle vinmarker mens Pyreneenes vakre fjelltopper synes i det fjerne. Det er i dag mulig å besøke noen av områdets mest spennende vinkjellere som hovedsakelig ligger i byene Vilajuiga og Pau. Vinsmaking hos vinprodusenten “Espelt” kan bestilles (under extras).

7. dag. Til Figueres, 43 km og 370 høydemeter
Dagens første stopp må bli Peralada, hovedstaden for områdets DO vin (Denominacion de Origen). Her kan du også besøke borgen og byens hyggelige, gamle sentrum. Videre fortsetter du langs vinmarker til Garriguella, Vilamaniscle og Rabos, der områdets eldste vinstokker vokser. Legg veien forbi Espolla Cooperatives modernistiske vinkjeller. Dagens siste km går deilig nedover til Figueres. Her er et besøk i byens berømte Dali-museum et “must”. Det er også gøy, sent på ettermiddagen eller tidlig på kvelden, å sitte på en liten cafe på Ramblaen og ta inn alle inntrykkene og folkemengdene.

8. dag. Hjemreise
I dag er der hjemreise med mindre du har bestilt ekstra netter.

Vanskelighetsgrad 3

down v arrow

En vidunderlig tur der du i starten stort sett sykler nedover fra de catalonske Pyreneene til middelhavskysten. Herfra bukter ruten seg opp og ned langs kysten med enkelte korte, men litt seige stigninger. Turen kan gjennomføres av alle med rimelig god kondisjon. Detaljert rutebeskrivelse på engelsk eller tysk samt gode kart utleveres på starthotellet.

Innkvartering

down v arrow

Du bor på 2-3* hoteller, og alle rommene har bad og toalett. Turen er inkludert frokost. Du kan, mot et tillegg i prisen, oppgradere til 3-4* hoteller.

Det er også mulig å kjøpe halvpensjon og 1x middag på 1* Michelinrestaurant.

Sykler og sykkelutstyr

down v arrow

Syklene er hybridsykler med 24 gir og håndbrems. Alle syklene er utstyrt med bagasjebrett, kilometerteller, en bagasjeveske, kortholder og sykkelhjelm.

Minst en sykkel pr. rom vil også være utstyrt med lås, pumpe og reparasjonssett/lappesett. 

Hvordan kommer jeg frem?

down v arrow

Flyr du til Girona går det buss fra lufthavnen til sentrum. Alternativt kan du ta taxi. Flyr du til Barcelona går det buss og tog til Girona. Toget går fra Sants togstasjon i Barcelona til Girona med mange avganger daglig, både med lokaltog og de raske «Ave» togene.

Det går også tog fra Figueres til Girona og Barcelona. Se tider for Ave tog her.

OBS:
Vi anbefaler alltid at du får bekreftet turen hos oss før du arrangerer transport til destinasjonen.
Vi kan være behjelpelige med å arrangere fly-transport. Kontakt oss for å høre mer om dette.

Bestill reise

Antall reisende
Velg antall reisende
Avgangsdato
Velg avreisedato
       

1 person. Enkeltrom 3-4*

Fra 17475,- NOK

1 person. Enkeltrom 2-3*

Fra 12575,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 2-3*

Fra 8981,- NOK

2 personer. Dobbeltrom 3-4*

Fra 11594,- NOK
down v arrow

Praktisk informasjon

down v arrow

Mulige startdager:

 • Hver dag i sesongen

Inkludert i prisen:

 • 7x overnatting inkl. frokost
 • Bagasjetransport
 • Detaljert kart og rutebeskrivelse på engelsk

Ikke inkludert i prisen:

 • Transport til og fra Norge
 • Eventuelle turistskatter

Mulige tillegg (Se priser for tillegg under "Bestill"):

 • Sykkelutleie
 • GPS leie
 • Halvpensjon: 
  • 2-3* hoteller 5x middag
  • 3-4* hoteller 4x middag (ikke middag i Castelló d’Empúries)
 • 1x middag på 1* Michelin restaurant (dag 1 i Girona og dag 6 i Castelló d'Empuriés)
 • 1x besøk på vingården med vinsmaking
 • Transfer:
  • Fra Girona lufthavn til Girona
  • Fra Barcelona lufthavn til Girona
  • Fra Figueres til Girona lufthavn
  • Fra Figueres til Barcelona lufthavn
 • Ekstra natt i Girona inkl. frokost
  • 2-3* hoteller, dobbelt- eller enkeltrom
  • 3-4* hoteller, dobbelt- eller enkeltrom
 • Ekstra natt i Figueres inkl. frokost:
  • 2-3* hoteller, dobbelt- eller enkeltrom
  • 3-4* hoteller, dobbelt- eller enkeltrom

Agentforbehold:

Ruby Travel er agent og formidler for denne reisen. Arrangør er Cicloturisme, og reisen skjer i henhold til arrangørens betingelser. Se betingelser og les om Ciclo Turisme. Reisen din er dekket av Ruby Travels medlemskap i danske rejsegarantifonden, medl.nr. 206. Ruby Travel har prisgaranti, så vi matcher prisen hvis turen finnes billigere hos en annen tilbyder på bestillingstidspunktet.

Link til toppen av siden